FUNDATIA IOAN BARBUS

Amsterdam: un musulman a întrerupt un concert simfonic pentru a cere Reginei Olandei să se convertească la islam (update)

„Nu există nici o bombă”, a strigat bărbatul după ce a spus că „îl serveşte pe Allah” şi a cerut audienţei şi reginei Beatrix a Olandei să se convertească la islam. Orchestra a coborît de pe scenă iar apoi musulmanul a fost luat de seviciul de securitate. Regina a rămas nemişcată pe scaunul ei în timpul incidentului, paralizată de teamă. Vedeţi secvenţa de mai jos.

update

“În numele lui Allah, ştiu că nu este o manieră de a acţiona, este păcat, dar eu sunt un servitor al lui Allah. El a dat cartea şi m-a făcut profet. Nu sunt arogant, sunt Isaiah mesia, Joshua, Isus Cristos şi am venit să vă invit…… Nu este nici un pericol, nu este nici o bombă, am venit să vă invit la credinta în Allah, doamna… Este drept să îl serviţi.” (mulţumesc calehari pt traducere)

Bărbatul a fost luat de poliţie, iar sala a fost percheziţionată de bombe. Nu au fost găsite. Martorii incidentului au scris pe Twitter că publicul era şocat. Bărbatul a vorbit timp de un minut înainte ca serviciul de securitate să ia măsuri. Înaintea concertului bărbatul s-a asigurat că regina va fi prezentă.

Poliţia a declarat că bărbatul e cunoscut de poliţie pentru tulburarea evenimentelor.

Concertul a avut loc cu ocazia a 100 de ani de la înfiinţarea Societăţii compozitorilor olandezi (Genootschap van Nederlandse Componisten).


sursa
Citiţi şi: Miss Olanda/Turcia, islamul şi olandezii

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

25 de comentarii

 1. Alex Nicolin
  6 septembrie 2011

  Din pacate, regina nu asista la concertea heavy metal. Ar fi fost distractiva reactia publicului vis-a-vis de declaratia arzatoare de credinta a turbanistului turbulent ????

 2. Costin A.
  6 septembrie 2011

  inca un concert de muzica clasica intreprut de musulmani, la Londra:
  Philistines for Palestine: thuggish demonstrators interrupt Israel Philharmonic performance in London

 3. Mih
  6 septembrie 2011

  Barbarism, fanatism, ura…
  Cat vom mai tolera palmele acestea murdare si manjite de sange pe obrazul civilizatiei iudeo-crestine ?

 4. bogdan calehari
  6 septembrie 2011

  Tinand cont ca regina Beatrice nu-l apreciaza prea mult pe Geert Wilders- asta ca sa ma exprim elegant, altfel as zice ca inghite cu triunghiuri si romburi ori de cate ori ii aude numele- experienta asta de viata poate o s-o faca sa priveasca lucrurile un pic altfel, adica asa cum le privesc majoritatea supusilor ei. Oricum, faptul ca, in calitatea sa de REGINA ar trebui sa apere valorile, cultura, traditiile poporului olandez , in fata invaziei musulmane si nu o face, nu o onoreaza.
  Ma intreb la ce se gandea, cand musulmanul, fara discutie labil psihic, i s-a adresat spunand : “ In numele lui Allah, stiu ca nu este o maniera de a actiona, este pacat, dar eu sunt un servitor al lui Allah. El a dat cartea si m-a facut profet. Nu sunt arogant, sunt Isaiah mesia, Joshua, Isus Cristos si am venit sa va invit…….. Nu este nici un pericol, nu este nici o bomba, am venit sa va invit la credinta in Allah, doamna… Este drept sa il serviti.”
  Despre “ pianistii”, “harfistii”, “ violonisti”, “violoncelistii”, “percutionistii”, “oboistii” si “tubistii”, din orchestra simfonica a serviciilor de securitate olandeze, numai de bine! ????

 5. emil borcean
  6 septembrie 2011

  Corectie. Concertul filarmonicii israeliene de la Londra nu a fost intrerupt de musulmani, ci de vreo 30 de membri si suporteri ai grupului Palestine Solidarity Campaign.

  The protesters included a core group of professional musicians, who gave what amounted to a counterconcert, breaking into vocal choruses in a bid to drown out the orchestra. A statement by the protesters said that they were members of “a new vocal ensemble” called Beethovians for Boycotting Israel, and described their behavior during the concert as a “debut performance.”

  The statement quoted one of the singer-protesters, Deborah Fink, whom it identified as a soprano, describing the group’s first disruption as “intricately interwoven” with the Israel Philharmonic’s first piece, Webern’s Passacaglia.

  London Protesters Disrupt Israeli Orchestra’s Concert

 6. Costin A.
  6 septembrie 2011

  corectura binevenita. Iata „patronii” Palestine Solidarity Campaign. Intr-o tara si intr-o Europa in care evreii sint tot mai putini, „Israelul este cea mai mare problema din lume, biggest ass-holes, pentru evrei Holocaustul a fost o mana cereasca”.. citat aproximativ dintr-o discutie auzita intr-o tara a carei capitala va deveni islamica in citiva ani . Nu se gindeste aproape nimeni sa boicoteze Arabia Saudita sau Turcia, pentru ca nu-i asa, „islamizarea e inevitabila”(Sarkozy) si „Trebuie sa fim deschisi si toleranti cu islamul si musulmanii pentru ca atunci cind vom deveni minoritari, vor fi si ei la fel cu noi” (Jens Orback, Ministrul pentru democratie, etc… Partidul Social Democrat Suedez)

 7. Dinny
  6 septembrie 2011

  Cum a fost lasat sa se urce pe scena??? La un altfel de concert (nu de muzica clasica) sigur nu reusea ????

 8. Costin A.
  6 septembrie 2011

  salut Dinny, da, dar incerca baiatul sa se urce la orice concert, atita timp cit era regina in audienta.

 9. adi
  6 septembrie 2011

  A vorbit timp de 1 minut?… ce de papa lapte se duc la concerte in ziua de azi.
  In timp ce vorbea ala probabil regina dadea din cap aprobandu-l de frica.

 10. Costin A.
  6 septembrie 2011

  Adi, in primul clip apare si reactia reginei. nu stiu daca aproba, dar cred ca vedea doar bombe in jurul ei.

 11. Perotinus Minor
  6 septembrie 2011

  ” Regina a rămas nemişcată pe scaunul ei în timpul incidentului, paralizată de teamă.” Si cum si-a dat seama onorata azistenta că era paralizată de teamă? Nu-i vorbă, ce să te astepti de la o Casa Regală ? Ehe, daca Olanda era răspublică si avea presedinte alta era calimera. Asistam, cel mai probabil, la un dialog, o partida de scandenberg si un final cu brudelschaft.

 12. Costin A.
  6 septembrie 2011

  Si cum si-a dat seama onorata azistenta că era paralizată de teamă?

  Martorii incidentului au scris pe Twitter că publicul era şocat.

  Pero, daca asa cum mi se pare mie ai venit ca trollesti, te invit de pe acum sa pleci, ok?

 13. abbu
  6 septembrie 2011

  Faptul ca un „dus cu pluta ” musulman sau nu,misionar sa nu, a debitat ce a debitat, un alt „original” isi da pantalonii jos pe scena sa ne arate rozaceea,sau o artista isi lasa de buna voie sanii slobozi in public,nu ma ingrijoreaza.
  Este plina lumea de nebunii,unii chiar simpatici.
  Ce ma sperie este nepasarea si detasarea totala a publicului,desigur aristocratic, care probabil a crezut ca li se serveste o gluma din partea reginei.
  M-a speriat ineficacitatea totala a sistemului de paza,intarzierea nepermisa,superficialitate cu care cautau ceva ce precis nu aveau idee cum trebuie sa arate,felul amabil si politicos in care a fost condus afara personajul de parca eram la Holand-talents……
  Indraznesc sa sper ca in Romania cu toata influenta epocii neagre a raposatului,lucrurile ar fi aratat mai normale si mai incurajatoare pentru asemenea incidente..

 14. Costin A.
  6 septembrie 2011

  Titlul ales de Radio Netherlands Worldwide pentru aceasta stire:
  Gala concert disturbed by “Jesus Christ”

  A concert attended by Queen Beatrix has been disturbed by a Dutchman who invoked Allah to say he was Jesus.

  As the gala concert in the Concertgebouw in Amsterdam was about to begin, the man, dressed in a suit, mounted the stage, grabbed the microphone and said: “I’m sorry. In the name of Allah the merciful. I’m sorry. This is not the way.”

  At first, some people in the audience assumed the man’s speech was part of the performance. He then said he was Jesus Christ.
  “Whatever you want to call it. But I’m here to invite you. There’s no problem. There is no bomb. Please remain seated.”

  Security escorted him off stage before he could continue. The Queen stayed in her seat throughout the incident.

  The 39-year-old man, an Amsterdam resident, is well-known to the police. He has been detained on several occasions for interrupting public gatherings and was said to be “making a confused impression”.

  The concert was held on Saturday evening to mark the centenary of the Society of Dutch Composers. After the incident it went ahead as planned.

 15. mercenar
  6 septembrie 2011

  Daca europenii nu se trezesc nici acuma…

  costin,

  declaratia ministrului suedez pentru democratie este mai degraba a unui dobitoc ignorant dintr-o comedie sinistra. Probabil ca el chiar intentioneaza ca suedezii sa devina minoritari. Ce ministrii au suedezii!… Ma intreb daca el chiar crede aberatia pe care o debiteaza.

  Declaratia lui imi intareste si mai mult convingerea ca aici este vorba de un fenomen spiritual, nu numai unul politic. Se intampla ceva invizibil, dar se intampla. Ceva care-i trecut cu vederea de majoritatea. Cand Dumnezeu vrea sa judece un popor sau o civilizatie, le ia logica. Dumnezeu judeca Europa nu prin cutremure, uragane sau alte calamitati. Prin faptul ca le ia europenilor logica si abilitatea de deosebi intre bine si rau. Astfel incat ajung sa fie cuceriti de islamici. De cel putin un secol si jumatate, asa-zisii umanisti materialisti i-au declarat razboi lui Dumnezeu si lui Isus Hristos, ca in Psalmul 2. “Imparatii pamantului si domnitorii se sfatuiesc impotriva Domnului si impotriva Unsului sau, zicand: ‘Sa le rupem legaturile si sa scapam de lanturile lor!’ ” Se poate observa din text ca razvratirea lor este nu numai impotriva lui Dumnezeu, ci si impotriva Unsului Sau, adica Mesia sau Hristos. Asta se intampla in lume, nu este atat de mult o rebeliune doar impotriva lui Dumnezeu (si unii liberali progresisti spun ca ei cred in “dumnezeu”), ci si impotriva lui Isus. Majoritatea propagandei este impotriva lui Isus, ca Dumnezeu intrupat. Pe multi nu-i deranjeaza asa mult sa le spui despre un “dumnezeu” abstract si indepartat care a creat lumea intr-un fel sau altul, ei nu suporta sa auda despre Dumnezeul care s-a intrupat in Isus Hristos.

  De la Darwin si Marx, acesta a fost sloganul de razvratire impotriva lui Dumnezeu. Cu “scaparea de sub asuprirea credintei” si de moralitatea traditionala. Toti umanistii progresisti au urlat impotriva lui Dumnezeu, au declarat scoaterea Lui in afara realitatii si au cautat sa distruga tot ce era bun si normal in societate. Acum, Domnul le da replica. Nu trimite foamete, cutremure sau uragane. Se retrage si ii lasa sa se distruga singuri. Cand Dumnezeu isi retrage prezenta, isi retrage si protectia pe care o da unei civilizatii si odata cu aceasta retragere, se prabusesc toate temeliile civilizatiei respective. Asa cum Isus s-a retras din Ierusalim, in zilele din Saptamana Mare cand a zis: “De acum incolo, nu Ma veti mai vedea aici, pana veti invata sa ziceti: “Binecuvantat este Cel ce vine in Numele Domnului!”Aceasta era de fapt pronuntarea judecatii de catre insus Dumnezeu, prin Hristos Unsul Sau, asupra Ierusalimului. Dupa aceea, se stie ce a urmat. Patruzeci de ani mai tarziu, Ierusalimul a fost pustiit de romani si evreii au ajuns sa nu mai aiba tara lor timp de 1900 de ani. God is serious, don’t take Him lightly.

  Se pare ca Dumnezeu vrea sa-i judece pe europeni pentru ca L-au parasit si si-au batut joc de valorile care le au de la El, prin providenta Lui. O judecata mai aspra nici nu se putea. Se mai poate salva situatia? Nu stiu… Poate daca ne smerim inaintea lui Dumnezeu si ne reformam vietile, va avea mila. “Intoarceti-va la Domnul, Dumnezeul nostru care nu oboseste iertand!

 16. Pataphyl
  6 septembrie 2011

  @15 mercenar

  De acum încolo, nu Mă veți mai vedea aici, până veți învăța să ziceți: “Binecuvântat este Cel ce vine în Numele Domnului!

  Respect, prietene!

 17. Perotinus Minor
  6 septembrie 2011

  Si ce trebuia sa faca regina ca sa arate ca nu-i este frica ? Sa-i dea cu tifla dezaxatului ? Public socat, deci regina paralizata de teama. Cum ti-ai dat seama de asta? A spus ea ? Din cate stiu, unui monarh, educatia si regulile de protocol ii impun un anumit comportament in public. Nu e cazul la politicieni, mai ales la unii. M-am saturat de comentarii si interpretari ce trimit in derizoriu tot ceea ca tine de institutia monarhica, fie de la noi, fie de aiurea.
  In concluzie domnule Costi: constat ca singurul argument pe care-l ai la observatia mea este sa ma inviti pe usa afara. Nu pot sa-ti spun decat atat : esti un mitocan.
  PS Nu te obosi sa-mi raspunzi, oricum nu te mai citesc.

 18. Costin A.
  6 septembrie 2011

  Pero,

  Man verstoort concert met koningin
  tradu singur.

  M-am saturat de comentarii si interpretari ce trimit in derizoriu tot ceea ca tine de institutia monarhica, fie de la noi, fie de aiurea.

  poftim? tu cu cine si despre ce vorbesti?

  constat ca singurul argument pe care-l ai la observatia mea este sa ma inviti pe usa afara.

  „observatia ta” („Si cum si-a dat seama onorata azistenta că era paralizată de teamă? Nu-i vorbă, ce să te astepti de la o Casa Regală ? Ehe, daca Olanda era răspublică si avea presedinte alta era calimera”) a fost pe linga subiectul postarii, ca de obicei.. ai inceput sa indrugi ceva despre monarhie. troll.

 19. Vlad M.
  6 septembrie 2011

  Perotinus, un monarh adevarat ar fi cerut arestarea individului, nu ar fi stat 1 minut ca sa asculte aberatiile unui nebun care ar fi putut fi si periculos. Nu mai apara atata monarhia ca oricum nu a atacat-o nimeni la aceasta postare. Din punctul meu de vedere, mai mult o ataci tu, sugerand ca de fapt monarhul este un papagal care este mai preocupat de cum stau penele (hainele) pe el decat de guvernat o tara. O astfel de aruncare in derizoriu a institutiei monarhice nu poate decat sa dea apa la moara acelora care spun ca regii si reginele sunt produse expirate, bune numai de scos la plimbare de doua ori pe an.

 20. dr pepper
  6 septembrie 2011

  eu nu inteleg ceva: cum a ajuns ala pe scena?

 21. Costin A.
  6 septembrie 2011
 22. Mih
  6 septembrie 2011

  Ar fi de dorit ca minutul de soc si, de ce nu, rusinea ca „a”* fost posibil un asemenea moment sa mai trezeasca la realitate „toleranta” olandeza si europeana.
  * cei care au asistat la asa ceva ar trebui sa recunoasca musca (cu „m” de la multiculturalism) de pe propria…caciula/palarie/coroana pt ca atitudinea lor face posibile asemenea manifestari (plus multe altele insotite de violenta directa).

 23. mercenar
  6 septembrie 2011

  Apropo de frica celor din audienta, asta este “islamofobia”. ???? Frica lor, oroarea care o au de religia asta si cultura primitiva, pe care le dispretuiesc in sinea lor dar inaintea lumii fac pe tolerantii. In nici un caz islamofobia nu are vreo legatura cu spunerea adevarului despre islamism. Ei sunt vinovati de islamofobie, nu noi. Asa-zisii toleranti sunt niste fricosi toti. Cum spune pe site-ul lui Geert Wilders “There’s a raw and ugly fear of Islam among the elite classes” http://www.geertwilders.nl/.

 24. Mih
  6 septembrie 2011

  Se pare ca reginei nu i-a trecut inca sperietura :(((

  http://www.guardian.co.uk/worl…..arf-mosque

 25. Costin Andrieș
  6 septembrie 2011

  toate sint speriate ????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian