FUNDATIA IOAN BARBUS

CELE MAI CITITE

Asasinate politice în Olanda

Geert Wilders crede că Ministrul Integrării, Eberhard der Laan şi liderul partidului de centru-stînga D66, Alexander Pechtold, ar trebui traşi la răspundere în cazul în care el ar fi asasinat. “Ei contribuie la crearea unui climat de ură în care cei cu probleme psihice devin incitaţi la violenţe împotriva criticilor islamului”, spune Geert Wilders.

Acum exact 4 ani [declaraţia a fost făcută pe 3 noimbrie] regizorul The Van Gogh, un vocal critic al islamului, a fost măcelărit în plină stradă, în Amsterdam, de Mohammed Bouyeri, musulman crescut şi educat în Olanda. Wilders crede că Van der Laan şi Pechtold se poartă ca şi cum ar fi “complicii politici” ai lui Bouyeri.
Declaraţii făcute de ministrul din Partidul Muncii (PvdA) şi liderul D66, contribuie la crearea unui “climat de ură şi violenţă îndreptate împotriva mea şi a PVV (Partidul Pentru Libertate)”, spune Wilders.

Van der Laan a spus în ziarul De pers că PVV reprezintă o “ameninţare la adresa democraţiei”, parţial deoarece este cel mai mare în sondaje.

Cele mai multe sondaje spun că Wilders ar ajunge prim-ministru dacă ar avea alegeri acum. “Nu cred că (sondajele) vor deveni realitate”, a adăugat Van der Laan .

Wilders a mai spus: “Se pare că PvdA şi D66 nu au învăţat nimic” din uciderea lui Pim Fortuyn şi Theo van Gogh. “Dacă eu, unul dintre membrii PVV, sau unul dintre suporterii noştrii, vom deveni victimele violenţelor, atunci toată lumea va ştii că Van der Laan şi Pechtold au contribuit la crearea atmosferei în care asemenea fapte au găsit justificare în mintea unor lunatici.”

Wilders: Minister Responsible if I am Assassinated

Pim Fortuyn a fost ucis datărită creării unui astfel de climat de către adversarii săi politici. Intrarea pe scena politică şi-a făcut-o prin a fi comunist, a fost 15 ani liderul Partidul Muncii (PvdA), în timp opţiunile lui politice au evoluat spre liberalismul clasic. În 2002 doi a candidat la funcţia de Prim-Ministru, cea mai înaltă funcţie politică în Olanda. Mesajul electoral era de asemenea concentrat pe descentralizarea puterii, scăderea taxelor, necesitatea stopării imigraţiei şi obligativitatea integrării, asimilării imigranţilor şi dezvăluirea caracterului profund incompatibil cu democraţia occidentala a islamului. A canditat iniţial cu partidul Leefbaar Nederland, dar cu cîteva luni înainte de alegeri a fost abandonat de partid în moment în care a propus modificarea articolului 1 din Constituţia Olandei, cerînd înlocuirea interdicţiei discriminării cu asigurarea libertăţii de exprimare, după modelul Constituţiei Americane. A creat apoi partidul Lijst Pim Fortuyn (Lista Pim Fortuyn), iar în două luni partitul lui a ajuns din nou pe primul loc în sondaje. Pim Fortuyn era pe punctul de a ajunge Prim-Ministru.

Cu cîteva luni înainte de alegeri Pim Fortuyn dădea următorul avertisment:

“Dacă ai vedea ce primesc uneori prin poştă, ameninţări şi aşa mai departe, nu prea ai motive de bucurie; guvernul olandez, iar acest fapt mi se pare regretabil, ajută la crearea unui climat de demonizare a persoanei mele. Iar dacă va fi să mi se întîmple ceva, atunci ei(cei din guvern) vor fi parţial responsabili şi nu se vor putea scuza spunînd “Nu eu am comis atacul”. Ai ajutat la crearea mediului propice comiterii crimei. Iar acest lucru trebuie să înceteze!

Cu 9 zile înainte de alegeri, Pim Fortuyn a fost împuşcat în cap de un comunist, fanatic ecologist, numit de BBC Robin Hood Verde. Motivul invocat a fost protecţia persoanelor defavorizate. Cum altfel? Prin eliminarea “extremistului de dreapta”, rasist şi capitalist, ce avea să conducă Olanda, discriminînd.

Aceşti oameni, Geert Wildrers şi Pim Fotuyn au fost şi sînt în continuare numiţi “extremişti de dreapta”. Ambii au susţinut, şi susţin în continuare, principiile liberalismului clasic şi existenţa unei singure legi pentru toţi, indiferent de etnie, rasă, sex, statut social. Cu toate astea sînt demonizaţi şi numiţi extremişti, rasişti, “pericole pentru democraţie”. Apoi aceşti “extremişti”, în cazul lui Wilders sînt daţi în judecată, sau trăiesc sub protecţia poliţiei ani de zile din cauza sutelor de ameninţări cu moartea. Cîteodată sînt ucişi, ca în cazul lui Pim Fortuyn.

Mă întreb totuşi care sînt extremiştii. Oamenii care trăiesc sub protecţia poliţiei 24 de ore pe zi, ani la rînd (Geert Wilders este departe de a fi singurul), sau elita politică care şi-a importat milioane de votanţi ostili valorilor occidentale, ducînd la crearea unui mediu în care aşa ceva este posibil.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

România a făcut mulți pași în direcția corectă de la revoluția din 1989. Cu toate acestea, revoluția nu a fost niciodată terminată în România. Influența malefică a Rusiei, datorită proximității sale geografice față de România și relația continuă a României cu China comunistă, creează multe probleme care subminează progresele economice și democratice ale României, precum …

adrian zuckerman foto