FUNDATIA IOAN BARBUS

AUDIO Vasile Blaga, „liderul dreptei”: Incredibil, dar Partidul Comunist Chinez împărtășește aceleași valori cu PDL

Vasile Blaga: „…am dorit să împărtăşim din experienţa vastă a Partidului Comunist Chinez, care îmi dau seama că este într-o permanentă reconstrucţie. Incredibil, dar colegii noştri chinezi, practic, şi asta mă bucură, împărtăşesc aceleaşi valori cu noi în tot ceea ce înseamnă construcţia unui partid, pornind de la necesitatea atragerii în partid a elitelor locale, pentru a da valoare organizaţiilor, cât şi a modului în care te raportezi la cetăţean.” | Tot interviul, aici.

O analiză realizată de colegul nostru, Liviu Crăciun, a manifestului lui Blaga și câte ceva despre ce înțelege el prin „Dreapta”.

Câteva detalii despre „valorile” Partidului Comunist Chinez și despre cum se raportează acesta la cetățean, puteți citi aici și aici.

Rămâne doar de discutat cum se raportează „dreapta românească” la Vasile Blaga.

P.S. Administrația Obama: “Comunismul chinezesc funcționează… planurile cincinale, o idee bună pentru SUA”

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

14 comentarii

 1. Bogdan Calehari
  14 iunie 2013

  Vasilica Blaga, „buldogul” vames la frontiera intre China si Mongolia,a fost purtat de valurile revolutiei culturale maoiste pana ce s-a izbit de pragul academiei Stefan Gheorghiu, loc de alfabetizare pentru activistii proveniti din randurile proletariatului. Aici se vede ca a invatat nu numai sa se semneze citet, dar si sa silabiseasca cu dictie primele randuri din doctrina „capitalismului de stat”, atat de draga intailor sai educatori. Azi, trezit din nauceala izbiturii, apeland la „memoria recuperata”, le-nalta imn de slava si de prietenie celor care l-au abuzat ideologic pentru intaia oara. E de inteles! Cum de inteles este si taratul plin de personalitate, in umbra cotetului din care buldogul isi hamaie ineptiile, a altor figuri proeminente ale partidului. O fac la DREAPTA lui!

 2. emil borcean
  14 iunie 2013

  Unde pupă Ponta pupă și Blaga:

  Modelul chinez

  Unde pupă Blaga pupă și Traian Ungureanu:

  „Noi stăm mai bine la rugăciuni, ştim şi Tatăl Nostru şi ştim cine e tatăl nostru, prin urmare ce avem de făcut şi ce vom avea de făcut la convenţie”, a spus Ungureanu uitându-se la Vasile Blaga.

  Citiţi mai mult: Vasile Blaga, comparat cu Dumnezeu de susținătorii săi – Partide > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/vasile-blaga-comparat-cu-dumnezeu-de-sustinatorii-sai-1028538.html#ixzz2WCmWdQs2
  EVZ.ro

  Conga – conga!

 3. Ovidiu
  14 iunie 2013

  Blaga e o nulitate incolora, un parazit politic ce se hraneste din hoitul a ceea ce a fost candva PDL. El nu mai e, chiar daca il vedem el nu e.
  Porblema e ca nu exista nimeni pe scena politica care sa ofere alternativa, care sa mobilizeze majoritatea care nu voteaza, care e (macar aparent ) a-politica pentru ca nu considerea ca votand se va schimba ceva.

 4. Bogdan Calehari
  14 iunie 2013

  Bine, dar domnul MRU e „autre chose”! Un utecist ratat,un progresist rafinat, un versatil onctuos, un idealist machiavelic, un caracter agil, un intelectual inregimentat, ce s-o mai intind, pe scurt : speranta noastra, a tuturor!

 5. Costin Andrieş
  14 iunie 2013

  Eu cred ca e o gafa, Blaga nu credea ce spune. A incercat sa fie „diplomatic”, si pentru ca e mai tolomac decat Nastase, a improvizat o enormitate. Stie si el cum e cu PCR si ce inseamna diplomatie la comunisti, adica supusenie, atitudine lingusitoare de sclav. Nu cred ca e pregatit sa deporteze, sa aresteze si sa omoare oameni. E protanac, intre prostanac si cretin.

  ( Apropo, din online, ILD a publicat primul stirea ???? Am gasit-o pe facebook, daduse share Baconschi la poza asta https://www.facebook.com/groups/nr2012/permalink/622573881101002/ Practic Dan Enache e cel care a gasit citatul, Baconschi de la el, ILD la o ora dupa si evz dupa inca vreo 2 ore. Apoi restul. )

 6. Silvapro
  14 iunie 2013

  Bine zis:
  „Rămâne doar de discutat cum se raportează “dreapta românească” la Vasile Blaga.”

 7. Anca Cernea
  14 iunie 2013

  @5 Costin, nu prea contează dacă e tâmpenie sau porcărie. Contează faptele.
  Faptul e că Blaga, șeful celui mai „important partid de dreapta” din RO a spus această enormitate fără să clipească.
  Și a spus-o la (câteva zile după) împlinirea a 24 ani de la masacrul din Piața Tien An Men (4 iunie 1989). Acest masacru, realizare a Partidului Comunist Chinez, nu a fost decât continuarea firească a vechii tradiții a aceluiași glorios partid, de pe vremea lui Mao – când au omorât vreo 100 000 000 de chinezi. Ce poate fi mai ilegitim și mai criminal pe fața Pămânului? Ce organizație criminală din istoria omenirii se mai poate mândri cu asemenea împliniri?
  Blaga ar trebui să zboare din politică for ever. Dar nici măcar nu cred că PDL-ul va avea vreo reacție. Nici măcar Traian Ungureanu nu s-a auzit să se fi indignat.

 8. Corneliu
  14 iunie 2013

  Cred ca ar fi bine sa corectez citatul:
  „Incredibil, dar tovarasii noştri chinezi, practic, şi asta mă bucură, împărtăşesc aceleaşi valori cu noi în tot ceea ce înseamnă construcţia unui partid…”
  pentru a fi pe linie…
  Nu stiu, spre jena mea, nici asa nu eram foarte bine pus la punct cu ce se petrece in politica interna romaneasca, dar fraza acestui tovaras m-a dezorientat cu totul.
  Sau eu nu mai inteleg nimic, sau Blaga. Sper ca doar unul dintre noi.

 9. Anca Cernea
  14 iunie 2013

  Există un document foarte important despre Partidul Comunist Chinez, (pentru cine e în stare să-l citească, desigur, nu pentru unul ca Blaga).
  Se numește „Nouă comentarii asupra Partidului Comunist Chinez”. A circulat clandestin și în China, și e cunoscut de foarte mulți chinezi. Efectul a fost, se pare, asemănător cu cel al difuzării cărții lui Pacepa, „Orizonturi roșii” la Europa Liberă, pe vremea lui Ceașcă – dar, evident, totul la proporții chineze.
  Documentul este o analiză din care rezultă, cf. criteriilor înțelepciunii lui Lao Țî, că PCC este o sectă satanistă. Citiți și vedeți dacă nu ajungeți la aceeași concluzie, cf. criteriilor iudeo-creștine.

 10. Corneliu
  14 iunie 2013

  Da, am citit o parte din ele in Epoch Times, editia romaneasca:
  http://epochtimes-romania.com/news/noua-comentarii-despre-partidul-comunist—10
  Sunt edificatoare.
  Banuiesc ca Blaga nu se refera la ele in citatul sau.

 11. Anca Cernea
  14 iunie 2013

  @10 Mulțumesc, Corneliu! Nu știam că sunt traduse!
  Mda, nici eu nu cred că Blaga se referă la ele, pt că nu le-a citit, pt că nu e în stare. Dar asta nu e o scuză pentru Blaga. Dimpotrivă. PCC chiar e o sectă satanistă, iar Blaga tocmai a ridicat-o în slăvi, ba chiar găsind nenumărate puncte comune între PCC (secta satanistă) și formațiunea pe care o conduce.

 12. Costin Andrieş
  14 iunie 2013

  PDL se ingroapa:

  Cezar Preda: „Frustrații” care au râs de Vasile Blaga au insultat poporul chinez

  m.evz.ro/news/1042788

  au jignit Partidul Comunist Chinez, ceausistilor, nu pe Xiaobo si milioanele de chinezi torturati de PCC!

 13. Anca Cernea
  14 iunie 2013

  Uau. E molimă. Nu e doar o prostie de-a lui Blaga. PDL chiar s-a înfrățit cu PCC.
  De fapt, intrasem la bănuieli încă de când Videanu a înfrățit Bucureștiul cu Beijingul. Dar pe atunci băieții erau mai discreți. Acum se poartă obrazul de rinocer.

 14. John Galt
  14 iunie 2013

  Incredibil. Cineva ar trebui sa le spuna ca sunt pur si simplu cretini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian