FUNDATIA IOAN BARBUS

Avort forțat la 7 luni

Feng Jianmei a fost prinsă pe stradă, bătută, băgată cu forța într-o mașină și dusă la un spital din provincia Shanxi de un grup de funcționari ai oficiului chinez de planificare familială. Crima ei ? Era gravidă în 7 luni deși avea cu soțul un copil de șase ani. În spital, odată ce s-a știut că familia lui Feng Jianmei nu a reușit să strângă cei 40000 de yuani (circa 5000 Euro) pentru amendă, oficialii planificării familiale au provocat avortul și au organizat și o ședința foto în care au pus copilul ucis lângă corpul mamei. Totul pentru a demonstra șefilor și partidului că și-au dus la îndeplinire sarcinile de serviciu.

Organizația chinezească pentru drepturile omului 64Tianwang a trimis un raport către organizația americană Womena€™s Rights Without Frontiers, atașând și fotografiile executate de funcționarii Republicii Populare Chineze. Publicată de LifeNews, imaginea mamei pe patul de spital lângă corpul fără viață al copilului a provocat proteste la nivel internațional. Într-o mișcare foarte rară, autoritățile chineze și-au cerut scuze de la Feng Jianmei și au dispus o anchetă.

Wall Street Journal a publicat o postare pe Weibo (un Facebook local) a lui Deng Liyuan, soțul lui Feng Jianmei în care se arată modul de acțiune al planificatorilor familiali:

„În timp ce mă grăbeam către spital, ei au forțat-o pe soția mea să semneze un document cu amprenta unui deget, au ținut-o și au injectat-o cu o soluție care i-a provocat avortul.”

Feng Jianmei a fost ținută în spital trei zile de la răpirea de pe stradă până în momentul în care i-a fost provocat avortul. Zile de groază, de panică, de frică. Urmate de zile de durere fizică și psihică.

În Republica Populară Chineză există de zeci de ani această politică a copilului unic, care a condus la un număr înregistrat de 400 de milioane de avorturi într-o țara care începe să simtă efectele îmbătrânirii populației. Instituită în anii de foamete și lipsuri, planificarea familială condusă de partidului comunist este criticată la nivel internațional dar, deși acum țara este în plin avânt economic și social, nu se întrevede o schimbare în pofida tuturor dramelor pe care le provoacă mamelor și familiilor.

Daniel Francesco

Daniel Francesco

Comentarii

 1. silvaproSpune:

  Răspunde
  iunie 17, 2012

  Infioratoare poza, suferinta pruncului pur si simplu ucis si situatia mamei care a trecut si va mai trece post traumatic aceasta infamie de nedescris

 2. PSpune:

  Răspunde
  iunie 17, 2012

  O crima groaznica , sunt curios ce o sa faca Comisia ONU pentru drepturile omului , o sa condamne guvernul Chinez asa cum condamna de ani de zile Israelul pt. ,,ocupatia,, palestinei?
  Desigur intrebarea e retorica si absurda. Cu totii stim ca China ,,populara,, e un rai al drepturilor omului , unde se respecta toate drepturile si libertatile omului .

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian