FUNDATIA IOAN BARBUS

Avortul: modelul suedez

În cercurile de stânga, Suedia se bucură de un respect cu totul deosebit: ţara scandinavă ar fi întruchiparea idealurilor generoase pe care stânga le apără de atâta vreme, protecţie socială şi egalitate la umbra unei economii „echitabile”. Se vorbeşte chiar despre „modelul suedez”, societatea suedeză fiind propusă ca model pentru întreaga lume civilizată.

Socialiştii şi social-democraţii europeni nu încetează a-i aduce laude. Chiar şi în cercurile democrate din Statele Unite, unde s-ar presupune că socialismul nu beneficiază de acelaşi prestigiu ca pe continent, Suedia se află la mare preţ. Poate că nu este întâmplător că Partidul Democrat american nu a fost nicicând mai favorabil unei agende socialiste şi că preşedintele Barack Hussein Obama este autorul cele mai mari extinderi a statului in economie din ultimii 30 de ani.

Ei bine, „modelul suedez” a mai făcut un pas spre o lume mai bună, eliberată de trecutul barbar al omenirii: mai nou, în ţara scandinavă avortul se poate face şi in funcţie de sexul fetusului.

Conform unei decizii a Consiliului Naţional al Sănătăţii şi Bunăstării din Suedia, femeile suedeze vor putea să îşi avorteze copiii în funcţie de sexul fetusului

Decizia a fost luată în urma unei cereri din partea lui Kai Wedenberg, şef al unei clinici unde o femeie a cerut de două ori, şi a primit, să facă avort pe baza sexului

Domnul Wedenberg a cerut o clarificare din partea oficialilor ministerului sănătăţii după ce o femeie, care avea deja două fete, a cerut o amniocenteză şi o comunicare a sexului copilului nenăscut. A aflat că era însărcinată cu o altă fată şi şase zile mai târziu a cerut sa facă avort.

Femeia a devenit din nou însărcinată, s-a reîntors la clinică şi a vrut o altă amniocenteză, care însă nu a fost făcută. Mai târziu, la ecografia cu ultrasunete, a solicitat asistentei să îi spună sexul copilului, care s-a dovedit a fi feminin. După ce a aflat, mama a cerut în aceeaşi zi să fie supusă procedurii de avort, ceea ce s-a şi întâmplat în aceeaşi săptămână.

Domnul Wedenberg se îngrijora în scrisoarea către Consiliu că „situaţia a dus la apariţia unor sentimente puternice printre cei care, probabil în mod justificat, consideră că pacientul a urmat două proceduri de avort datorită sexului fetuşilor” şi dorea să ştie „dacă un angajat din sistemul public de sănătate poate să facă apel la proprile valori şi la principiul dominant în ţara noastră în ceea ce priveşte egalitate între sexe pentru a împiedica pacientul, care probabil are alte principii, să afle sexul fetusului”.

Sveriges Television a anunţat joi că ministerul, răspunzând la întrebarea domnului Wedenberg, a decis că este ilegal să îi negi unei femei accesul la procedura de avort, chiar dacă cererea ei are la bază preferinţa faţă de un anumit sex.

Modelul suedez tocmai a devenit modelul chinez.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Vlad M.

Vlad M.

8 Comments

 1. Francesco
  15 May 2009

  Lifenews.com aduce in discutie si „beneficiile” transfrontaliere ale legii suedeze. Astfel, deoarece in Norvegia vecina este interzisa selectia pe criterii de sex „unele gravide norvegiene care nu sunt fericite cu sexul copilului lor vor merge in Suedia pentru a face avort”.

  Se stie ca Suedia era o destinatie favorita pentru polonezele care nu-si doreau copii. Acum s-a extins piata. Legea suedeza permite avortul pana la 18 saptamani indiferent de motiv.

 2. Imperialistu'
  15 May 2009

  Brave new world.

  Dar nu stiu de ce, dar am senzatia ca la noi nu va fi considerata o chestie prea ingrozitoare, doar suntem una dintre tarile europene cu cele mai mari rate de avort. In a noastra Romanie, it’s not such a big deal. Cred ca ne depasesc doar rusii si ucrainienii.

 3. vali
  15 May 2009

  Batuta in cap este femeia aceia, mai bine o avorta mama-sa pe ea si nu mai ajungea le delicventele pe care le-a facut. Ce vina au cele 2 fetite, nenascute ca sunt fete, vrea mama-sa sa fie Dumnezeu? Mai bine o facea Dumnezeu capra de munte decat femeie cu minte la cap

 4. Imperialistu'
  15 May 2009

  Nu, Vali, nu e batuta in cap, daca era proasta, avea macar o scuza. In schimb, ea este produsul de soi al feminismului extremist care a transformat alegerea intr-o crima cu zambetul pe buze. Avortul este un „drept”, iar femeia are „dreptul” sa faca ce vrea cu corpul ei, nu? Asa inteleg ideologii antiumani problema – un fel de „e al meu, eu il omor”, numai ca se neaga in general ca ar exista.

 5. Imperialistu'
  15 May 2009

  Nu stiu cati au auzit de George Tiller, acel late term abortionist care a fost omorat saptamana trecuta, transformat peste noapte in martir de presa stangista americana (acea presa care a ignorat aproape complet uciderea unui soldat american de catre un islamist din SUA). Tiller avea o clinica unde in schimbul unei sume de cateva mii de dolari facea avorturi pentru mame care se aflau in ultimele luni de sarcina.

  O’Reilly on George Tiller and late-ter abortion

  P.S. „Pro-choice catholic that believs in abortion”? Huh?!

 6. CFG
  15 May 2009

  Modelul chinezesc? Are cineva la indemana cateva link-uri privitoare la modelul chinezesc? (avorturi, controlul populatiei)

 7. Imperialistu'
  15 May 2009

  Din pacate, nu, nimic la indemana. Statul chinez nu te lasa sa ai mai multde un copil. Drept urmare, fetele sunt omorate in favoarea baietilor – chinezii, asemenea altor culturi orientale, nu prea se omoara dupa fete. S-a ajuns in situatia uluitoare ca RP China sa fie singura tara de pe planeta unde barbatii sa fie mai numerosi decat femeile (noile generatii).

  Uite si un link.

  Sex ratio in China as boys outnumber girls by 35 million

  It is routine for Chinese families to opt for abortion when they find that they are expecting a girl. Chinese mothers have early access to ultrasound diagnostics and abortion. China’s laws do not expressly prohibit or even define late-term termination. That infanticide while illegal is speculated to be in the hundreds of millions. Families who want a son will abandon their infant daughters on the side of the road to die. There have been reports that some families will even go to the black market to buy a child that at times has been stolen.

  The average number of children in Chinese families has fallen from 5.9 to 1.7 during the past forty years.

  In 2005 alone China had more than 1.1 million excess male births according to the authors of the report Zhejiang university professors Wei Xing Zhu and Li Lu and Therese Hesketh of University College London/

  „This large reduction in the fertility rate, whether by choice or by coercion, has inevitably increased the male to female ratio because of the preference for sons and the availability of contraception and sex selective measures.”

  Because of the huge sex ratio millions of men will not be able to find a partner. The review assessed the populations in all 2,861 of China’s counties.

  „Overall sex ratios were high across all age groups and residency types, but they were highest in the 1-4 years age group, peaking at 126 … in rural areas. Six provinces had sex ratios of over 130 in the 1-4 age group. The sex ratio at birth was close to normal for first order births but rose steeply for second order births, especially in rural areas, where it reached 146 (143 to 149). Nine provinces had ratios of over 160 for second order births,” the report said.

  „Sex selective abortion accounts for almost all the excess males,” it said.

  There have been reports that the shortage of women has already made an impact on crime in China. Many Chinese men are buying foreign wives according to the World Health Organization. The going price for Burmese women is between $600 and $2,400.

  Because the low chance of being able to find a partner future males in the Chinese society may lead to antisocial behavior and violence, threatening societal stability and security.
  While females will be able to ‘marry up’ from their social standing males in lower socio-economic situations will be less likely to find a mate.

  Because of this it there will likely be an increased rate of violence in play against females.

  Females could become even more of a commodity where there value will be controlled by the males in their families.
  South Korea had the same problem in 1992. That year they had a 229-to-100 gender imbalance. The nation quickly used a public-awareness campaign and enforced laws on general selection. The policy appears to have worked, in 2004 the gender balance had righted itself out to 110 male births to 100 female.

 8. anonim
  15 May 2009

  DOWNLOAD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  David Kinsella – Killing girls – http://www.megaupload.com/?d=1CYG7T9V

  Documentar despre avorturi; nu unul obisnuit ci o prezentare dramatica, rece, obiectiva, dar care nu te lasa indiferent; absolut deloc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi