FUNDATIA IOAN BARBUS

Băsescu: Iliescu, Ponta, Antonescu & Dogaru gândesc ca Voronin

Discursul lui Traian Băsescu la ceremonia de investitură a noului ministru de externe, Cristian Diaconescu, a avut două accente interesante:

Stiti ce ma socheaza cel mai tare? Ca mesajul lui Ion Iliescu, Ponta, Crin Antonescu, fostul colonel Dogaru, sint similare cu mesajele fostului presedinte al Republicii Moldova, actual sef al partidului comunistilor, Vladimir Voronin

– a subliniat acţiunea nefastă a fostului propagandist militar comunist col. Mircea Dogaru, un slujbaş al institutului lui Ilie Ceauşescu (https://www.hotnews.ro/stiri-esential-11322451-cine-este-colonelul-mircea-dogaru-atacat-intre-altii-presedintele-basescu-primele-declaratii-referitoare-proteste.htm) care astăzi semnează în numele societăţii civile cerând desfiinţarea CNSAS, ANI şi DNA (https://www.hotnews.ro/stiri-esential-11320184-grup-autointitulat-consiliul-national-societatii-civile-trimis-cotroceni-lista-revendicari-vezi-vor-protestatarii.htm),  şi

– a subliniat cât de bine rimează planurile grupării Iliescu, Ponta, Antonescu& Dogaru şi cele ale comunistului Voronin.

„As spune ca un lucru extrem de important si demn de salutat este ca aici se afla si fostul ministru de Externe, Teodor Baconschi, si noul ministru, ceea ce este un semnal de continuitate. Politica externa a Romaniei nu se schimba odata cu ministrii ci are miezul ei fundamental care va continua. As vrea sa multumesc domnului ministru Baconschi pentru modul cum si-a exercitat mandatul ca ministru si sa va doresc dumneavoastra succes pentru continuarea manadatului de ministru de externe a Romaniei.

Aveti o misiune grea, as spune, dupa aspectele televizate, aproape imposibila, si anume aceea ca Romania are forta sa continue si acest lucru va trebui sa fie principalul mesaj pe care sa il transmiteti omologilor dumneavoastra din Uniunea Europeana, de peste Atlantic si nu numai.

Am vazut televiziuni ale unor fosti turnatori la Securitate promovind national si international dezastrul din Romania. Este obiectivul unei categorii care se teme si de urmarile legii. Este obiectivul unor oameni, care astazi trebuie sa raspunda in fata legii, de a crea dezordine, de data aceasta urcandu-se pe un val indreptatit de nemultumire al oamenilor.

Se observa o veselie a demolarii, probabil reusita recunoscuta international deranjeaza pe foarte multi, si nu pot sa nu observ ca mesajul domnului Ion Iliescu care, nici mai mult nici mai putin, aproape de pe masa de operatii, transmitea, nici mai mult nici mai putin, ca presedintele in functie trebuie sa raspunda, in conditiile in care dansul inca n-a raspuns nici pentru mineriade, nici pentru victimele de la revolutie.

Il vedem pe Crin Antonescu si pe Victor Ponta care sustin, nici mai mult, nici mai putin, demisie presedinte, demisie guvern, demisie Parlament, adica o Romanie neguvernata.

Vedem activisti din Consiliul Politic al Armatei chiar astazi, fosti colonei din Armata Romana dar care niciodata n-au fost dincolo de munci agricole unde faceau propaganda lui Ilie Ceauseascu, ii vedeam manifestand vigurios impotriva a ceea ce s-a facut pana astazi pentru redresarea Romaniei si, foarte adevarat, am vazut in acestre ultime 2 saptamani romani nemultumiti, pe buna dreptate nemultumiti, si pentru care va trebui si mai multa explicatie si solutii.

Am vazut televiziuni ale unor fosti turnatori la Securitate promovind national si international dezastrul din Romania.

Este obiectivul unei categorii care se teme si de urmarile legii. Este obiectivul unor oameni, care astazi trebuie sa raspunda in fata legii, de a crea dezordine, de data aceasta urcandu-se pe un val indreptatit de nemultumire al oamenilor care au trecut, in paralel, atat printr-un proces dur de ajustari structurale necesare pentru ca Romania sa poata mearga inainte: taieri de salarii, cresteri de TVA, introduceri de impozite pe un anumit segmant din pensii. Toate acestea au creat unor oameni care ar vrea ca Romania sa se intoarca la inceputul anilor ’90 posibilitatea sa se urce pe valul nemultumirii populare.

Este o nemultumire pe care o stiu si nu de azi, nu de doua saptamani, o stiu din 2009. Sunt un presedinte care a castigat alegerile in conditiile in care se reduceau cate patru zile de plati de salarii pentru toti bugetarii in luna noiembrie si decembrie 2009.

Deci aveti o misiune extrem de dificila si o sintetizez din nou, aceea de a recunoaste nemultumirea oamenilor fata de masurile care s-au luat, dar care creaza Romaniei sansa sa evolueze pozitiv si, in acelasi timp, sa probati sau sa sustineti, cu argumente, ca Romania merge inainte.

Stiti ce ma socheaza cel mai tare? Ca mesajul lui Ion Iliescu, a lui Victor Ponta, a lui Crin Antonescu, a asa-numitului lider al societatii civile, fostul colonel Dogaru, sint similare cu ale fostului presedinte al Republicii Moldova, actual sef al fractiunii partidului comunist din republica Moldova, Vladimir Voronin.

Domnule ministru, aveti o misiune grea, in care va voi sustine, si sper ca ceeace voi clarifica in interventia mea de miine cu romanii, sa va poata fi un suport.

Va doresc mult succes in mandatul dumneavoastra. Succes!”

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

GMT

GMT

8 comentarii

 1. Liviu Crăciun
  24 ianuarie 2012

  basescu (circa 21:30): afara ploua.


 2. GMT
  24 ianuarie 2012

  liviu, ti-a scapat reactia lui Antonescu:”jos dictatorul!”. Si a lui Ponta: „Tiranul a comandat ploaie si ninsoare!”

 3. Liviu Crăciun
  24 ianuarie 2012

  GMT
  iar presa (tipul cu gluga gri) continua sa informeze corect si in cadru strins de la fata locului

 4. Liviu Crăciun
  24 ianuarie 2012

  This is the way the revolution ends:
  Not with a bang but a whimper.

 5. DanCanada
  24 ianuarie 2012

  Banciu era aseara absolut delicios: afisa asemenea imagini, complet anoste cu o mina de useful idiots frecind menta, in timp ce descria ca la revolutie, in stil eroic, de lupta, cei nu-i asa? 100 de mii de revolutionari, sute de salvari, tancuri, tab-uri, morti raniti… ????
  Este WAAAY better decit idiotu’ ala cum il cheama? Badea?

 6. emil borcean
  24 ianuarie 2012

  Mijlocul protestatarilor e mai dens ca o gaura neagra ????

 7. Mih
  24 ianuarie 2012

  Cred si sper ca asistam la iesirea din bucla temporala rosie, in care „emanatii” au bagat Romania
  acum mai bine de doua decenii.
  Asa a inceput:
  http://youtu.be/lOt_0XzOBmo

 8. Liv STOmer
  24 ianuarie 2012

  Cheers, Mih. Daca inca o persoana ajunge sa vada si sa spere ca se intampla asta, inseamna ca nu eu, nu noi, suntem cei nebuni. Ci ei. Si avem ospicii pt. asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian