FUNDATIA IOAN BARBUS

Biciclete chinezeşti doar la PSD găseşti. Pam-pam

Prin satele româneşti, atunci când X vrea să facă băşcălie de Y, se apucă să-i povestească diverse lucruri “incredibile, dar adevarate”, prăpădindu-se, pe sub barbă, de râs, şi aşteptând momentul când Y va spune “asta nu o cred”. Gradul de prostie al lui Y e direct proporţional cu durata de aşteptare. O să vedeţi imediat de ce am făcut această introducere.

În sistemul de partide româneşti, în fiecare partid există “cârtiţe” de la partidele celelalte, în special de la cele duşmane. Când eu, X, vreau informaţii din partidul duşman, cârtiţa mă informează şi apoi eu folosesc informatia în variate scopuri. Uneori însă, informaţia e ca poveştile din exemplul de mai sus.

„Aflu că PDL, partidul ăsta care tot taie de la săraci (că nu mai e de unde!), a comandat, tocmai în China, 4 milioane de biciclete. Material de propagandă pentru următoarea campanie! Dacă sunt sau nu portocalii, n-aş putea să vă povestesc… Dar informaţia e sigură şi îmi parvine din două judeţe diferite! Nu mai merge cu găleata, cu sacoşa cu alimente, cu perechea de cizme portocalii, cu umbrela şi cu ce dracu le mai trece prin cap!”, scria ieri senatorul PSD Lia Olguţa Vasilescu într-o postare pe blog (informaţii aici sau aici sau aici).

Cu ceva mai multă logică, al dânsei coleg de partid dl Dragnea declară că e o gogomanie, că, tehnic, “operatiunea bicicleta” ar fi imposibilă. Mă rog, se pare că totuşi n-a calculat nimeni dacă, la 4×106 biciclete, există măcar în România 8×106 picioare doritoare de pedalat. Probabil că cei din PDL ar face bine să mai arunce, când mai pot, asemenea fumigene – e amuzant să-i vezi pe PSD-işti certându-se din tot soiul de tâmpenii.

Ce ar fi însa de reţinut, pentru noi, din povestea asta? Păi, anume faptul că, în partidul numit PSD, în România membră UE, 2011, există nu una, ci două persoane care consideră că, dacă ar fi fezabilă tehnic, o asemenea operaţiune-monstru de mituire a electoratului ar merita facută. Ceea ce demonstrează că, în acest partid, perioada Geoană încă nu a trecut! Români, votaţi PSD!

Liv St. Omer

Liv St. Omer

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

A demoniza, în numele unei credințe care se recomandă mincinos „creștină” și neapărat „ortodoxă”, muzica clasică, arta autentică, adică arta cu spirit, gândirea minții creștine care a absorbit fertil în siajul Revelației rigoarea spiritului grecesc și înțelepciunea romană, minte creștină roditoare de înaltă știință și cultură umanistă universale, iată expresia ignară, dar precisă a non-creștinismului …

"Dacă Putin câștigă războiul din Ucraina, el va considera că a câștigat un război cu NATO și nimic nu-l mai poate opri pentru că va fi demonstrat astfel lașitatea Occidentului și impotența liderilor politici occidentali", a declarat Anatol Șalaru, fostul ministru al Apărării din Republica Moldova, duminică la B1TV. Acesta a vorbit despre invazia rusă …

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian