FUNDATIA IOAN BARBUS

Bine ați venit în paradis. Prostituția este un Geschäft de 15 miliarde euro anual

Ziarul Telegraph a publicat un reportaj excepțional despre industria legală cu carne vie din Germania. Prezint un mic fragment în traducere, dar vă încurajez să citiți articolul în întregime. Este o lectură absolut necesară pentru a înțelege consecințele legalizării prostiuției în Germania. Și ar trebui să fie o lectură obligatorie pentru toți parlamentarii români care doresc legalizarea prostituției în România.

În general se crede că Amsterdam este capitala prostituției din Europa, dar în Germania sunt mai multe prostituate pe cap de locuitor decât în orice altă țară de pe continent, chiar mai mult decât în Tailanda. Ultima numărătoare a fost de 400.000, servind 1.2 milioane clienți zilnic. Aceste cifre sunt vechi de zece ani, la puțin timp după ce Germania a legalizat comercializarea sexului în 2002. Doi ani mai târziu cifra de afaceri a prostituției ajunsese la 6 miliarde euro anual, aproape la fel cu Porsche și Adidas în acel an. Acum este estimată la 15 miliarde euro anual.

Ideea legii, aprobată de coaliția socialist-verde a cancelarului Gerhard Schröder, era de a recunoaște prostituția ca o meserie oarecare. Lucrătorilor sexuali li se oferea astfel posibilitatea de a încheia contracte de muncă, de a deschide litigii legate de obligațiile contractuale nesatisfăcute de angajatori, de a se înregistra în sistemul public de asigurări medicale, pensii și pentru alte beneficii de stat. Exploatarea prostituatelor a rămas în continuare ilegală, dar restul a intrat în deplină legalitate. Două femei politiciene și o proprietăreasă berlineză de bordel au fost fotografiate sărbătorind evenimentul ciocnind pahare de șampanie.

Lucrurile nu s-au petrecut conform planului. “Nimeni nu angajează prostituate în Germania”, spune Beretin. Niciuna din persoanele oficiale cu care am vorbit nu a auzit de vreo prostituată dând în judecată patronul pentru nerespectarea clauzelor salariale din contract. Și numai 44 de prostitutate s-au înrolat în sistemul de beneficii sociale.

Altceva s-a întâmplat. A avut loc deschiderea celui mai mare bordel din Europa – Pașa, o clădire de 12 etaje învelită în lumini de neon, în Koln. Sau puzderia de FKK, adică cluburi nudiste, unde bărbații pot petrece serile la sauna, bar, sau în dormitoare. Amatorii de chilipiruri pot încerca bordelurile cu tarif fix, care variază între 50-100 de euro și asigură sex nelimitat cu oricâte femei, pot alege între rulotele amplasate în zonele de odihnă de pe autostrăzi, sau pot intra în oricare din “cabinele de sex” de pe marginea străzilor (care arată ca niște grajduri și sunt cunoscute sub numele de “verrichtungsboxen” – “cabine unde se face treaba“).

Welcome to Paradise


pasha

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Emil Borcean

Emil Borcean

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian