FUNDATIA IOAN BARBUS

Blogroll nou

L-am refăcut complet. Am înlocuit stilul vechi de linkuri cu o suită de widgets bazate pe feed-uri RSS. Pentru fiecare blog sau publicaţie e disponibilă o listă cu cele mai recente articole. În secţiunea americană, ultimele cinci sau şase feed-uri sînt de podcasturi audio – emisiuni conservatoare sau libertariene pe teme politice şi sociale. Talk radio e foarte popular pe acest continent şi diferă mult ca substanţă şi modalitate de abordare de formatul european.

Widget-urile au fost asamblate la SpringWidgets şi oricine îşi poate crea cutia personală de feed-uri preferate. Sugestii, impresii sînt binevenite. Aştept mai ales un sfat: cum pot să forţez un widget să afişeze în lista de feed-uri numele surselor în loc de adresa URL?

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Emil Borcean

Emil Borcean

16 comentarii

 1. Francesco
  26 iulie 2008

  Arata super. Acum ar trebui sa invat cum se poate folosi cat mai eficient.

 2. emil
  26 iulie 2008

  Cred ca ai dreptate ????
  E chiar simplu. Fiecare „cutie” are in stinga sus un buton numit „Menu”.
  Click pe „Menu”. Cutia afiseaza o lista de linkuri (aici trebuie sa vad ce pot face ca in locul linkurilor sa afiseze numele surselor de informare). Click pe orice link. Cutia afiseaza lista cu cele mai recente articole de pe acel site (care corespund linkului selectat initial) – titlu si o parte din continut. Click sau double-click pe un rezumat de articol si intreg articolul in original apare intr-o fereastra separata. Asta-i tot, in esenta.

  Pentru podcasturi audio, in lista sumar de articole apare si o mica imagine a unui buton cu o sageata de „play”. Click pe acea imagine si sfertul de jos al cutiei se transforma intr-un mic player audio. Am observat ca trebuie mai intii sa astepti un minut sau doua pt ca intregul podcast sa se incarce. Abia apoi poti sa il asculti.

  Cutia MEMRI are initial un afisaj stupid, zic eu. O reclama, care trebuie mai intii indepartata. Vezi ca in treimea de sus a cutiei e un text care zice „Close breaking news tab”. Click pe acel text si reclama dispare. Sus sint trei optiuni majore: Reports, Clips, Blog Posts. Click pe oricare (fundalul devine visiniu ca sa arate ca e sectiunea curenta) si dedesubt ai o lista cu cele mai recente articole din sectiune. La fel ca mai sus, click pe orice sumar de articol si o fereastra separata se deschide cu articolul original.

  Happy blogrolling!

 3. Francesco
  26 iulie 2008

  Multumesc emil. Chiar aveam nevoie de ajutor.

 4. mihnea
  26 iulie 2008

  emil, as dori o adresa de mail la care sa-ti pot scrie. info@patruped imi da eroare la insystems.

 5. fishbone
  26 iulie 2008

  Arata misto. O propunere. E posibil sa apara „default” lista de bloguri in loc de primul blog? Eu initial am crezut ca in lista apar blogurile cu ultimul/cel mai recent post, insa apoi am constatat ca sunt doar posturile recente ale unuia si aceluiasi blog.

 6. Imperialistu'
  26 iulie 2008

  Mihnea, ai incercat info@patrupedbun.net ? Te intreb pentru ca vad ca mai sus ai scris info@patruped ????

 7. emil
  26 iulie 2008

  Salut Mihnea. Adresa de email este info@patrupedbun.net
  Scuza-ma pentru eroarea din mesajul pe care ti l-am trimis.

 8. emil
  26 iulie 2008

  Fishbone, probabil ca este posibil si tare mi-as dori si eu asta. Trebuie sa vad cum as putea sa customizez pentru asa ceva. Setarile default (pe care nu stiu inca sa le schimb) produc afisajul vizibil in prezent.

 9. mihnea
  26 iulie 2008

  ti l-am trimis direct pe eborcean, pentru ca info continua sa dea rateuri.

 10. mihnea
  26 iulie 2008

  sau nu. ca sa nu-mi mai pierd timpul, dau paste aici cu ceva schimbari. sper sa intelegi la ce ma refer.

  Dragul meu Emil,

  Cred ca ceea ce ai facut tu acum este, intr-un fel, justificat, dar hazardat si ne-necesar. Omul comenta pe seama voastra la modul negativ. Nu obisnuiesc sa ma bag in hartele dintre bloggerii pe care ii am in blogroll, dar am decis sa-l lamuresc.

  Ceea ce i-am spus se referea la relatia MEA cu juriul si nu a voastra. Mai exact, asa cum i-am si spus tipului pe messenger dupa aceea, problema consta in faptul ca eu aveam o relatie proasta cu cineva si ca aceasta ar fi putut influenta rezultatul votului. Nu conteaza foarte mult ca m-am clasat al doilea, prezenta acelui om in juriu a invalidat rezultatul, din punctul meu de vedere. Nu ma compar cu voi, consider ca aveti un site cat se poate de okay, desi recunosc ca nu am stat foarte atent sa-l citesc. Figuram in blogroll-ul celuilalt si consider ca asta e cel mai important lucru. Restul sunt detalii, atata timp cat ne informam.

  Am trecut de mult de faza la care mai pot fi mustruluit. Te-as ruga ca data viitoare sa vii cu o intrebare in loc de declaratii de genul celor facute, in mare parte datorita faptului ca la mijloc se poate afla, ca in orice comunicare internauta, o proasta interpretare a celor spuse. Inteleg motivatia ta, dar as vrea sa intelegi ca natura raspunsului meu a fost TOCMAI din cauza faptului ca doresc sa pastrez relatia si cu voi si cu mucea. ????

  Friends?

  m

 11. emil
  26 iulie 2008

  Mihnea, always friends. Ti-am scris tocmai pentru ca te respect si site-ul tau e unic in felul lui in blogosfera romaneasca. Hm… tu ii zici mustruluiala, eu ma gindeam la dojana ???? amicala. Ah, nuantele. Dar interpretarea ta are prioritate, in fond eu te-am abordat primul. Multam fain pentru lamuririle de mai sus. Contextul comentariului care m-a determinat sa iau legatura cu tine este de asa natura incit cea mai evidenta interpretare era cea legata de vicierea rezultatului Rfestului in urma relatiilor noastre cu juriul. Stiind ca aceste relatii au fost inexistente, m-am suparat oleaca. Insa acum inteleg bine la ce te refereai.
  all the best

 12. Imperialistu'
  26 iulie 2008

  Adevarul e ca si eu am fost nitel surprins de comentariul lui Mihnea pe blogu’ lu’ mucea, unde am naufragiat in conditii Akismetice. ???? Bine ca ne-am lamurit ce si cum. In ceea ce il priveste pe mult stimatul domn Dumitrascu, intelege si tu Mihnea ca nu poti sa stai la discutii cu oricine si in orice conditii. Imagineaza-ti ca nenea asta ne tinea lectii despre cat de redusi suntem ca nu am priceput nici macar pana astazi ca 11 septembrie este opera guvernului american. Fara suparare, dar cu genul asta de imbecili nu poti discuta. E degradant.

 13. emil
  26 iulie 2008

  Aha!! Am dibuit ce trebuie sa fac la aceste widgets! Fishbone, iese exact cum doreai (si doream si eu). Deocamdata, doar cel canadian. Restul, curind.

 14. Imperialistu'
  26 iulie 2008

  Mi-am adus aminte ca am uitat ceva => emil, arata bine si e usor de folosit. Felicitari! Bine ca avem si Memri pe acolo. Ai idee cum putem face sa introducem filme de acolo pe blogul nostru? Oare chiar nu se poate face altfel decat prin permisiunea pentru fiecare clip?

 15. emil
  26 iulie 2008

  Imperialistu’. MEMRI au un canal pe YouTube. Ii zice MEMRITVVideos si au acolo vreo 33 de clipuri. Pina la urma tot la sursa e mai bine de mers. Nu stiu nici o modalitate de a face embed direct de pe site-ul lor. N-avem ce face, folosim link catre un clip anume, cel mult cu optiunea target=”_blank”, ca sa apara in fereastra separata.

 16. costin
  26 iulie 2008

  emil, grozav blogrolu’ nou. pe multe dintre blogurile de aici intram aproape in fiecare zi si blogrolu’ tau devine o unealta foarte utila

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian