FUNDATIA IOAN BARBUS

Bowing to The King

Cum cine se apleacă în faţa regelui? Obama.
Cum care rege? Regele Abdullah al Arabiei Saudite.

Cum care Arabie Saudită?
Acea Arabie Saudită care în care forţa poliţienească islamică, Comisia pentru promovarea virtuţii si combaterea viciului, interzice unui grup de 15 şcolăriţe să părăsească şcoala în flăcări pentru ca nu erau „decent” îmbrăcate, nu purtau vălul islamic de culoare neagră. Cele 15 fete au pierit în incendiu.

Cum care Arabie Saudită?
Acea Arabie Saudită în care un membru al Comisiei pentru promovarea virtuţii şi combaterii viciului îşi ucide propria fiică, dîndu-i foc, pentru că s-a convertit la creştinism. Nu înainte de a-i tăia limba.

Acea Arabie Saudită la conducerea căreia este unul din cele mai represive regimuri din lume, în care dacă îndrazneşti să fii femeie şi să fii violată eşti condamnata la moarte sau biciurie de autorităţile oficiale.

BRITAIN G20 PALACE

S-a întîmplat la summit-ul G20. Conducătorul Iubit nu s-a plecat în faţa Reginei Angliei, aşa cum cere protocolul, ci a sărit (în jos) voios să mozolească mîna Islamistului Suprem.

P.S. Nu ar trebui de fapt să mire pe nimeni după mesajul de prietenie şi bună înţelegere dat unui alt regim criminal, cel din Iran.

P.P.S. Clipul e aici.

(UPDATE 8 aprilie)

Obama minte în legătură cu plecăciunea

Casa Albă a dat o declaraţie cu privire la „presupusa” plecăciune a lui Obama:
Nu a fost o plecăciune. I-a strîns mîna [regelui Abdullah] în palmele sale şi în plus, este mai inalt ca regele Abdullah”, a spus un reprezentant al lui Obama, care a vorbit sub condiţia anonimatului.
Politico: White House: No bow to Saudi

Dar aceasta este o declaţie neconfirmă cu realitatea, dupa cum ne arata Pamela Geller de la Atlas Shrugs
Mai jos puteţi vedea o poza extrasă din secvenţa video a plecăciunii:
obama-bowing-to-king-abdullah

În imagine puteţi vedea mîna stîngă a lui Obama, deci e clar că acesta nu a strîns mîna regelui în palme.
Faptul că gestul lui Obama a fost întradevăr o plecaciune este susţinut şi de un columnist de la ziarul Asharq Alawsat, finanţat de Arabia Saudită:

Plecăciunea preşedintelui Barak Obama în faţa regelui Abdullah Bin Abdulaziz în timpul întîlnirii lor de la conferinţa G20 în Londra a trezit din nou suspiciuni cu privire la identitatea religioasă a lui Obama. Gary Bauer, fost candidat Republican la preşedenţie a spus „el [Obama] curtează musulmanii într-un mod care trezeşte suspiciuni” […]

COMPLETARE:
Francesco a găsit un clip în care se vede mai clar plecăciunea lui Obama în faţa lui Abdullah.
De asta mai vorbesc şi: Michelle Malkin, American Thinker, HotAir, WorldNetDaily.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

37 de comentarii

 1. gabhry_el
  2 aprilie 2009

  nu e Obama, e Hussein
  ????

 2. costin
  2 aprilie 2009

  Si asta nu ca Bush ar fi fost mult mai breaz:

  dar parca obama, ca stingist, ca erou al ateilor marxisti, sa pupe mina unui baiazid… nu ar fi trebuit, ca marxist, sa il trateze cu dispretul cuvenit conducatorului unui regim teocratic?

  Poate nu ar fi trebuit, cum spune Laars Hedegaard despre relatia noilor marxisti cu religia pacii

 3. Francesco
  2 aprilie 2009

  Costin, am gasit un video explicit cu „aplecarea lui Obama” intr-o postare dedicata evenimentului din American Thinker.

  Reportajul video este in spaniola dar nu asta e important. Vedeti de la secunda 50 spre 60 ceea ce este scos din alte clipuri. Clar, Obama mai avea putin si ii saruta mana monarhului saudit!

  In legatura cu Bush da-mi voie sa te contrazic Costin. Bush este mai breaz pentru ca sta la brat cu sauditul cand participa la un moment folcloric traditional, nu se apleaca…

 4. costin
  2 aprilie 2009

  Francesco, hand-in-hand
  Am adaugat o completare despre clipul gasit de tine. Si da-mi voie sa te contrazic si eu:
  Poate e mai breaz, dar ziceam ca nu e mult mai breaz.
  Bush nu l-a tinut de mina doar in timpul dansurilor. Dar nici nu conteaza prea mult, e un gest condamnabil oricum, si presa l-a ostracizat pe Bush la momentul respectiv, asa cum merita. Sa vedem doar daca presa va spune ceva despre plecaciunea lui Huseica, un gest mult mai condamnabil.

 5. Francesco
  2 aprilie 2009

  Sunt indignat, asta pot sa spun. Traiesc in secolul XXI si vad ce? Un Presedinte al Americii care se apleaca in fata unui suveran saudit! Unde este mandria Statelor Unite, unde este virtutea unei natiuni care a fost fondata de oameni ce s-au vrut liberi? Avem de-a face nu cu un presedinte al Statelor Unite, ci avem de-a face cu un cocktail Ayers-Wright, cu influenta Wright doar in gestica. Macar Wright asa nebun cum era, avea demnitate! Obama si-a pierdut-o, daca o fi avut-o vreodata.
  E trist. America a pierdut razboiul demnitatii…

 6. Transsylvania Phoenix
  2 aprilie 2009

  Costin,

  Imi pare rau sa te contrazic in ceea ce priveste Bush. In cultura Araba, doi barbati care sint buni prieten si pe picior de egalitate din punct de vedere social se pot tine de mana sau imbratisa. Modul acesta de manifestare al prieteniei nu are nici un fel de conotatie homoerotica sau nelalocul ei. De asemenea, pupatul pe amindoi obrajii de 3 ori intre barbati care sint prieteni este un alt obicei Arab pe care daca-ti aduci aminte il avem si noi Romanii, probabil ajund pe meleagurile noastre prin intermediul Otomanilor.
  Bush nu a comis nici un fel de gafa acceptind sa se tina de mana cu regele Saudit – dimpotriva a respectat traditia oaspetelui sau care i-a intins miinile in semn de prietenie.

  Pe de alta parte insa Obama…am sa postez cateva randuri pe care le-am scris pe un forum despre plecaciunea pe care Obama a facut-o regelui Saudit si care este o gafa majora:

  „In the Middle East it is customary for the inferior ranking person to bow down while the person commanding authority only nods his head. The Quran forbids a Muslim to bow down to a non-believer, or for a Muslim to be employed in the service of, or listen to the commands of an infidel. This is why you didn’t see the Saudi king responding to Obama’s bow-down with even the slightest movement of his back.
  In the Sunni tradition the inferior person will bow down, kiss the hand, then take the hand of his superior or elder and touch his own forehead with it.

  John Adams was the only American to bow to a monarch following the revolution. He did his „reverences” even if he was against it only because he was advised bowing down would be seen as a gesture of good faith for the wounded pride of the King of England who lost his American colonies. He only did it once and no other American leader ever bowed down to a foreign monarch since then.
  Until Obama.

 7. emil
  2 aprilie 2009

  Transilvania, incepe sa devina interesanta colectia de gesturi ale Obamului. Lui Gordon Brown i-a facut cadou o sacosa de dvd-uri in format NTSC, pe care Brown nu le-a putut viziona la Londra. Tot cu Brown, cind l-a primit la Casa Alba i-a rezervat un protocol de mina a doua, iar un reprezentant al staff-ului prezidential, cind intrebat de ce acest „downgrade”, a raspuns candid ca „nu e nimic special in relatia cu UK” – asta pe fondul istoric al tuturor presedintilor americani si prim-ministrilor britanici de a accentua faptul ca intre cele doua tari exista o relatie speciala. Cu ocazia summit-ului de la Londra, regina Elisabeta l-a cadorisit pe Obama cu o serie de artefacte foarte rare si foarte pretioase. Obicei aristocratic, stii vorba, obrazul subtire cu cheltuiala se tine. Obama in schimb i-a pasat un iPod pe care era inregistrat un best of din propriile discursuri. Michelle O. incalca protocolul punindu-si mina in jurul taliei reginei. Cu alta ocazie, Clintoneasa i-a dat lui Lavrov (ministrul de externe rus) o chestie simbolica gresit inscriptionata in rusa.

  O colectie de gafe mai mult sau mai putin minore, care insa incep sa spuna ceva despre profesionalismul acestei administratii. Pe acest fond, plecaciunea perfect executata (cu tot simbolismul pe care l-ai descris) in fata monarhului saudit sugereaza ordinea prioritatilor acestei administratii. Administratia Obama are un superior, in fata caruia se inclina ca un rege surogat valah instalat de Poarta Otomana, iar acesta este lumea islamica.

  PS
  Comentatorul care a spus ca ofranda de supunere este a lui Hussein, nu a lui Obama, a surprins concis si exact momentul. Obama s-a tot straduit sa minimalizeze educatia musulmana primita in Indonezia, insa reflexele i-o iau pe dinainte.

 8. Francesco
  2 aprilie 2009

  Subscriu la cele scrise de Transssylvania Phoenix. A te tine de mana – barbati dar si femei in toata firea – este un obicei comun din Albania pana in Egipt, Siria etc. Face parte din cultura unei zone cu centrul in Arabia Saudita.

  Dar asta inseamna egalitate si afectiune, nu supunere ca in cazul lui Obama. Ce-i spune sultanul domnitorului Mircea cel Batran in Scrisoarea a III-a:

  „am venit sa mi te-nchini
  De nu schimb a ta coroana intr-o ramura de spini”

  „A se inchina” aici are sensul de supunere.

 9. costin
  2 aprilie 2009

  Trassylvania, nu stiam exact semnificatiile gesturilor, dar le intuiam. Barbatii se saruta de 3 ori pe obrajii sting-drept-sting (sau invers) si in Belgia/Olanda si la fel, nu este un gest homoerotic. Nici nu m-am gindit ca tinutul de mina dintre bush si baiazid are conotatii de genul, dar este totusi un gest de egalitate si afectiune. Dar de unde si de ce atita afectiune? Nu se compara cu gestul lui mesia dar tot nu mi se pare in regula.

  Cit despre plecaciunea lui obama si semnificatia ei, daca emil are dreptate cu reflexele educatiei din Indonezia, cam nasol…

 10. Transsylvania Phoenix
  2 aprilie 2009

  Costin,

  De unde atita afectiune? Pai fara prietenia si supportul lu’ Al-Ameriki, guvernul majestatii sale ar avea aceeiasi soarta ca si guvernul Shahului iar Arabia Saudita ar deveni Iran Ver.2 (Sunni style).
  Nu-i de mirare ca se tin de maini ca doi buni prieteni.

 11. Transsylvania Phoenix
  2 aprilie 2009

  Cit despre Obama, sint sigur ca plecaciunea a fost un „uncontrolled old habit kicking in” combinat cu o doza sanatoasa de timpenie autentica. La ce te astepti de la un activist de partid (daca stai sa te gindesti, asta-i traducerea termenului „community organizer”) care a trecut prin law school ca gisca prin apa datorita culorii pielii si a banilor veniti din…Arabia Saudita.

 12. Francesco
  2 aprilie 2009

  Emil, cum arata organigrama Romanian? Depinde de cine este in fruntea ministerului, a agentiei, etc?

 13. emil
  2 aprilie 2009

  Organigramele sint de la Israelianca. Versiunea romaneasca e aici. (asteptarea ca sa se incarce pagina face parte din sistem)

 14. panseluta
  2 aprilie 2009

  costin:

  iti sunt recunoscatoare pentru rememorarea mortii atroce a fetitelor din Arabia Saudita.

  cit despre simbolismul plecaciunii lui Obama, t phoenix si emil au spus esentialul. tot ce pot sa adaug e ca a fost clar asumata, de buna-voie si nu de lemn, cum sunt gesturile de protocol. M-am uitat la video de multe ori, si m-au izbit de fiecare data entuziasmul si arcul spectacular al plecaciunii, pe care nu l-am mai vazut niciodata in viata mea.
  Stie cineva de o asemenea plecaciune a unui lider occidental in istoria moderna?

  Obama ma dezgusta prin fiecare gest pe care-l face si fiecare vorba caznita si falsa pe care o enunta cu ajutorul scribilor sai.

 15. dr jones
  2 aprilie 2009

  Blundering Bush makes ANOTHER gaffe as he winks at the Queen

  http://www.dailymail.co.uk/new…..Queen.html

  versus

  http://www.truveo.com/First-la…..1121107115

 16. Imperialistu'
  2 aprilie 2009

  Despre incidentul de la scoala de fete, am scris si eu, dragi tovarasi si pretini, chiar daca a mea contributie s-a redus doar la traducerea respectivului link de la BBC, da’ Costin nu stie; zic mersi ca nu a uitat si de Londonistan. ????

 17. Imperialistu'
  2 aprilie 2009

  Interesant comentariul lui O’Reilly.

 18. costin
  2 aprilie 2009

  Obama minte si spune ca plecaciunea nu a fost de fapt o „ne-plecaciune”. Am audaugat un update

 19. dr jones
  2 aprilie 2009

  ce ma distreaza evz: Barack Obama, preşedintele Statelor Unite, este ţinta criticilor după ce , la summitul G20 desfăşurat săptămâna trecută, a dat senzaţia că a făcut o plecăciune în faţa regelui Abdullah al Arabiei Saudite, informează presa internaţională.

  si a mai pus si poza cand se apleaca.
  pardon. cand da senzatia.

  „N-a fost o plecăciune. Preşedintele a prins mâna regelui între palmele sale şi, în plus, este mai înalt decât regele Abdullah”, a fost explicaţia dată de un oficial de la Casa Albă pentru site-ul Politico.com.

  stirile romanesti.

 20. costin
  2 aprilie 2009

  dr jones, am pus un update la articol despre declaratia mincinoasa a Casei Albe acum vreo ora. stirile internationale de la noi, sint in mare parte rezultatul muncii unei echipe de traducatori. cel putin asa par. se transmite stirea asa cum este prezentata in ziarele mari ale lumii, fara a pune la indoiala ce este scris acolo. Imi pare chiar ca nici nu ii intereseaza prea tare despre ce scriu.

  Prima oara, povestea cu plecaciunea lui \obama a aparut pe situl Pamelei Geller, Atlas Shrugs, blog cu zeci de mii de vizitatori in fiecare zi. Aceasta a impinzit marile bloguri conservatoare din state, si intr-un final, multumita declaratiei ridicole a Casei Albe, a ajuns stire si in main stream media.

  Daniel Hannan avea dreptate. blogurile au ajuns o sula in coasta presei si a politicienilor. si asta este un lucru ff bun.

 21. dr jones
  2 aprilie 2009

  stiu costin. am citit despre asta aici la voi cu mult inainte sa se prinda evz.

  it’s all about bush:

  http://www.youtube.com/watch?v=yQJL1hKYjmg

  m-am mai uitat odata la video.
  e clar ca lumina zilei.
  leftistii in stilul caracteristic.

 22. costin
  2 aprilie 2009

  Ce spune Pamela Geller despre plecaciunea lui Obama si despre tinutul de mina al lui Bush… care sint similaritatile si care sint deosebirile:
  Obama stie ce este acela islam, s-a nascut musulman, tatal sau este musulman, deci cunoste simbolistica islamica. Pleacaciunea lui nu e fost un accident, nu putea fi un accident

  Much has been made about equating Bush’s hand holding and Obama’s bow to the Muslim king. Most folks, even on the right, draw fallacious similarities, and Atlas is here to tell you, it ain’t so.

  President Bush was wrong on Islam. Indeed. But his error was more in ignorance than anything else. He did not study the Quran, he was surrounded by taqiyya spouting dhimmis and Muslims. And let’s be frank, Islam is a complicated, dark, deceptive ideology. You have to peel back layers of nonsense to get to the heart of jihad. How do you think they got where they are? Science? Technology, Medicine? 14th century Byzantine Emperor Manuel II nailed it when he said, „‘Show me just what Mohammed brought that was new, and there you will find things only evil and inhuman, such as his command to spread by the sword the faith he preached.” (Pope Benedict cited this as well, which led to the papal jihad.)

  On the other hand, Barack Hussein Obama was born Muslim. His father was a Muslim. His stepfather was a Muslim. He was raised in Jakarta, Indonesia, the largest Muslim country in the world. He went to madrassah, he studied Quran. He knows. He knows what it is. He knows what it says.

  The bow wasn’t a „mistake”. If it had been merely protocol, he would have bowed to the Queen of a country that is our staunchest ally. Instead, he bowed to the Muslim king of the most violent, misogynistic strain of Islam. That’s no accident.

  Obama was born a Muslim. Period. His father was a Muslim, and according to Islamic law, if your daddy is a Muslim, you are a Muslim. He claims to have converted to Christianity, but there is no record. No baptism – he admits to that. He joined a Nation of Islam-inspired church of black liberation theology.

  He told Nicolas Kristof of the New York Times that the prettiest sound he ever heard was the Muslim call to prayer at sunset. [Fingernails, meet blackboard]. Any Muslim who has left Islam …………Ibn Warraq, Ayaan Hirsi Ali, Nonie Darwish, Wafa Sultan does not speak of Islam glowingly – as Obama does. They never speak of „respecting” Islam „even if you don’t agree”.

  And this was no accident either:

  he bottom line is that you cannot equate Obama and Bush on Islam. Knowing the little that Bush knew (and who was whispering in his ear) and knowing everything that Obama knows, Bush still didn’t bow. Obama bowed like an abid. He knows that, too. It’s why he bowed.
  http://atlasshrugs2000.typepad…..islam.html

  Eu unul, nu stiu ce sa gindesc, parca nu indraznesc sa cred, nici sa fiu de acord cu Pamela. Time will tell…

 23. costin
  2 aprilie 2009

  Obama’s Abominable Obeisance: Cultural Perspectives
  Raymond Ibrahim
  http://pajamasmedia.com/blog/o…..spectives/

  Is Obama’s deep bow (with slightly bent knee) to the Saudi king as bad as it seems? The White House, apparently forgetful that we live in the Internet age, where everything is swiftly documented and disseminated — or else thinking it leads a nation of the blind — insists the president did not bow. He supposedly always bends in half when shaking hands with shorter people, though he certainly seemed quite erect when saluting the British queen, who is much shorter than the Saudi king.

  Obama bowed; this much is certainly not open to debate. All that is left now is to place his odious obeisance in context. As such, history has much to say about the seemingly innocuous bow.

  Millennia before the current war between the West and Islam — the war Obama insists does not exist in the first place — the ancient Greeks (forebears of Western civilization) warred with the Persians (forebears of the soon-to-be-nuclear Islamic theocracy, Iran).

  Writing in the 5th century B.C., the Greek historian Herodotus explained: “When the Persians meet one another in the roads, you can see whether those who meet are of equal rank. For instead of greeting by words, they kiss each other on the mouth; but if one of them is inferior to the other, they kiss one another on the cheeks.”

  This explanation reminds one of Bush’s hand-holding/kissing sessions with the same Saudi monarch, which some insist exonerate Obama’s bow. Not so; as the Greek historian explains above, such behavior is representative of equal rank in Eastern cultures.

  As for Obama’s conduct, Herodotus continues, “yet if one is of much less noble rank than the other, he falls down before him and worships him.”

  “Much less noble rank”? Could Obama, like his wife Michelle, who only recently became proud of America, be operating under the conviction that being American is not all that noble?

  As for “falls down before him and worships,” this phrase is a translation of the Greek word proskunesis, which means “to make obeisance,” to “worship, adore,” as one would a god, or king, or god-king. Basically, to fall on one’s face in prostration to another. Connotatively, it implies “to make like a dog” — base, servile, and submissive.

  While common to the caste-like system of Persia, prostration was something the freedom-loving Greeks scorned. Indeed, wars were waged simply because the Greeks refused to submit — literally and figuratively — to Persian tyranny.

  According to Arrian’s chronicle, at the height of Alexander the Great’s power — when his hubris against the gods and megalomania against man were most burgeoning — he decided to implement the proskunesis in his court, provoking controversy among the Macedonians, until one of their numbers, Callisthenes, rebuked him by saying, “Will you actually compel the Greeks as well, the freest of mankind, to do you obeisance?” Another close companion to Alexander, Clitus, vexed at the former’s increasing pomposity and the lack of manly dignity at his court, told Alexander, in the words of the historian Plutarch, that “he [Alexander] had better live and converse with barbarians and slaves who would not scruple to bow the knee to his Persian girdle.” His words cost him his life.

  It was one decade ago, when I studied ancient history with Victor Davis Hanson, that I last examined the proskunesis (never thinking the day was nigh when it would have modern applicability — and thanks to a U.S. president!). Recently corresponding with VDH about this whole sordid affair, he confirmed that “the Macedonians seemed to really have felt proskunesis was about the worst thing someone could do.”

  urmariti linkul pt continuare
  http://pajamasmedia.com/blog/o…..ectives/2/

 24. dr. jones
  2 aprilie 2009

  ce v-am zis?

  Vânătoarea de piraţi, prima victorie militară a lui Obama

  http://cotidianul.ro/vanatoare…..80555.html

  nimeni nu zice ca navy seal a cerut de trei ori acordul lui obama de a interveni.

  După Chesley Sullenberger, pilotul care a reuşit o aterizare miraculoasă pe fluviul Hudson, America are un nou erou: căpitanul Richard Phillips, salvat la ordinul lui Obama după ce s-a sacrificat pentru a-şi salva echipajul.

  deci o barca pneumatica inconjurata de crucisatoare cu spuma comandourilor marinei militare se roaga de mr obama sa intervina.
  intr-un tarziu mr obama isi da acceptul.
  rezultatul?
  ” prima victorie militara a presedintelui obama”
  astia chiar au pierdut simtul realitatii.

 25. costin
  2 aprilie 2009

  Jones, de ce nu faci tu o mica postare in care sa ne povestesti mai in detaliu ce si cum? nu cometariu, articol ????
  Nu am avut timp deloc sa urmaresc ce s-a intimplat si m-ar bucura un rezumt

 26. dr. jones
  2 aprilie 2009

  costin. am pierdut articolul.
  il citisem acum vreo doua zile si nu il mai gasesc.

 27. costin
  2 aprilie 2009

  nu jones, zic de un articol scris de tine. bine, „articol” poate e mult spus, pt ca major. postarilor sint traduceri sau notite, un rezumat…

 28. dr. jones
  2 aprilie 2009

  si daca as face un articol – as vrea sa ma bazez pe ceva link-uri.
  sa nu para ca am inventat.

 29. dr. jones
  2 aprilie 2009

  ok costin. data viitoare cand mi se pare ceva interesant -am sa ma documentez si am sa fac un rezumat mai la obiect. partea proasta la mine e timpul.
  defapt – lipsa lui.

 30. dr. jones
  2 aprilie 2009

  da vad ca nu i-a scapat lui anne.
  eu am urmarit sirul evenimentelor si am ajuns la concluzia lor.

 31. Francesco
  2 aprilie 2009

  Articolul lui Marc Stein Our Reprimitivized Future se afla si aici.

  Un fragment:

  When all the world’s a “distraction,” maybe you’re not the main event after all. Most wealthy nations lack the means to defend themselves. Those few that do, lack the will. Meanwhile, basket-case jurisdictions send out ever-bolder freelance marauders to prey on the civilized world with impunity. Don’t be surprised if “the civilized world” shrivels and retreats in the face of state-of-the-art reprimitivization. From piracy to nukes to the limp response of the hyperpower, this is not a “distraction” but a portent of the future.

 32. Francesco
  2 aprilie 2009

  Salut Costin,

  Cred ca iti va face placere daca vei afla ca articolul tau a stat la baza unor postari pe net (cel putin) in curti mai „serioase” decat noi, niste amarati de bloggeri.

  Pentru confirmare uita-te pe urmatoarele articole:
  ANTENA 3
  Controversă: A făcut Obama o plecăciune în faţa regelui Arabiei Saudite? (VIDEO)

  Monitorul de Botosani

  Obama face plecăciuni în faţa regelui Arabiei Saudite

  Adevarul

  Nu ca in primele doua, dar pe aproape:

  VIDEO Obama a făcut o plecăciune în faţa regelui Arabiei Saudite

  Cei de la Adevarul sunt haiosi cand spun ca a fost „o jumatate de plecaciune”. Dar ce voiau, sa se arunce in ţărină? Nu era. Tărina desigur.

 33. costin
  2 aprilie 2009

  Franceso, nu ma gindesc ca articolul meu a stat la baza celor de mai sus, poate a fost prima aparitie in limba romana dar cu siguranta stirea nu ar fi ajuns si in presa „centrala” fara sa fi fost indeajuns circulata de blogurile americane cu foarte multi cititori cum ar fi http://atlasshrugs2000.typepad.com/, http://hotair.com/, http://gatewaypundit.blogspot.com/, etc, etc. Fara bloguri povestea nu ar fi existat iar plecaciunea ar fi fost ignorata. Asta era si unul din motivele pentru care am urmarit povestea, sa vad daca stirea va ajunge intr-un final in main stream media. La noi stirea a fost preluata tirziu, dupa ce ea iesise din bloguri. Inca un motiv care ma face sa cred ca Daniel Hannan ( http://patrupedbun.net/interne…..dizidenta/ ) are foarte mare dreptate.

 34. costin
  2 aprilie 2009

  da jones, fara cuvinte. vazusem stirea acum vreo 2 zile, dar nu am avut timp sa fac un post.
  plecaciunea in fata regelui saudit, acoperirea icoanelor, we are not a christian nation spus primului ministru turc de sapt trecuta, educatia musulmana primita in copilarie.. hmmm.. te pune pe ginduri, nu-i asa?

 35. dr. jones
  2 aprilie 2009

  credeti-ma pe cuvant ca nu mai inteleg nimic.
  nu sunt un tip evlavios.
  insa nu am nimic cu islamistii ( moderati), hindu, budisti, ortodocsi, catolici, martorii lui iehova, baptisti, lutherani, pocaiti de ziua a 7-a s.a.m.d.
  sunt mai mult ateu, dar dupa plecaciunea cu pricina si acum cu acoperirea insemnelor religioase – dar nu oriunde! – intr-o universitate catolica unde
  Students „were dying to get into the hall,” he added. „There is this great enthusiasm for Obama especially among Catholic young people. The conservatives don’t know how to deal with this.
  enoriasii se calcau pe picoare sa il vada/asculte – eu am ramas fara cuvinte.
  unde cel mai elementar drept al constitutiei este incalcat – cel de a-ti sluji propria credinta – si chiar cei ce sunt direct afectati de asta se calca in picioare sa fie aproape – pentru mine este prea mult!
  din momentul asta nu mai zic nimic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian