FUNDATIA IOAN BARBUS

Buletin de ştiri de pe altă planetă (3)

În satul Ghahi Khan Jatoi din Pakistan a fost omorâtă o măgăriţă declarată adulteră. Adunarea bătrânilor (Jirga), care a judecat cazul, l-a obligat pe amantul vinovat, domnul Sikandar Ali alias Dedo, la plata unei amenzi de 110.000 rupii.
Orbit de gelozie, domnul Ghazi Khan, alias Malang – stăpânul animalului – a incercat să-l omoare şi pe rivalul său, după ce şi-a omorât măgăriţa. Domnul Sikandar a scăpat cu fuga adăpostindu-se la o persoană influentă din regiune. Jirga a hotărât ca familia lui Sikandar să-i verse de urgenţa lui Ghazi Khan o primă rată de 50.000 de rupii.
Bănuiesc că, cu o parte din banii primiţi, pentru a combate singurătatea, Malang îşi va cumpăra o nouă măgăriţă. Problemele vor incepe însă să apară după ce Malang şi Dedo vor imigra la Londra, potrivit obiceiurilor pakistaneze, şi Malang va cere reîntregirea familiei.

Doamna Rashida Chapti, de curând cetăţean englez – la origine musulmană din India – doreşte cu ardoare reîntregirea familiei, adică sosirea de urgenţă în Anglia a soţului şi a celor şapte copii rămaşi în India. Impedimentul constă în faptul că soţul, domnul Vali Chapti, 57 de ani – fermier indian şi musulman fervent – refuză să înveţe limba engleză. Într-un interviu acordat ziarului Daily Mail, mândrul fermier a declarat că se va descurca fără probleme în Leicester, unde se va stabili, pentru că acolo principala limbă vorbită este… gujarati! Domnul Chapti a calificat sistemul britanic de imigraţie ca “rasist şi discriminatoriu“ şi a declarat că drepturile sale umane au fost violate de “o manieră ruşinoasă” de noile reguli introduse de ministrul de interne Theresa May, care cer imigranţilor cunoştinţe elementare de limba engleza. Doamna Rashida Chapti a dat statul englez în judecată, contestând noile prevederi legale.
Urez succes familiei Chapti în demersul său! De ce? Mi se pare total deplasat ca cei cuceriţi să le ceară cuceritorilor să le cunoască limba!

Hamad bin Hamdan Al Nahyan nu este doar şeic şi miliardar; el este singurul om al cărui nume se vede din spaţiu! Pentru a-şi inscripţiona numele în nisipul uneia din insulele sale, vizibilul şeic a cheltuit 22,5 de milioane de dolari. Cele cinci litere ale numelui AHMAD au fiecare o înălţime de un kilometru şi se întind pe trei. Apa mării a pătruns în primele două litere, care sunt astfel şi navigabile. Şeicul Hamad bin Hamdan este supranumit şi “şeicul curcubeu“, pentru că multe dintre cele 200 de maşini de lux pe care le are sunt vopsite în culorile curcubeului.
Toţi copiii mici îsi scriu numele pe nisip. Şeicul Ahmad a dat acestei acţiuni, pe nedrept considerată infantilă, o dimensiune spaţială. Este posibil ca, peste ani, unul dintre fiii lui să-şi depăşească tatăl şi să scrie, nu pe o insulă, ci pe continentul Europa, cu litere uriaşe, vizibile din spatiu, tot un cuvânt din cinci litere: ISLAM!

Mahmoud Abbas, preşedintele Autoritaţii Palestiniene, a făcut să fie votată o nouă lege, care obligă guvernul palestinian să platească “taxa de martir” familiilor teroriştilor sinucigaşi, din bugetul alocat funcţionarilor publici. Potrivit cotidianului oficial palestinian Al- Hayat Al –Jadida, “taxa de martir” reprezintă 3,5% din buget. De această taxă beneficiază şi cei 5500 de palestinieni deţinuţi în inchisorile evreieşti.
“Fiecare terorist din închisoare, bineînţeles şi cei ale căror acte au provocat moartea civililor israelieni, primesc un salariu de la guvern“, a declarat Itamar Marcus de la Palestinian Media Watch.
Ziarul englez Daily Mail ne anunţă că s-a confirmat informaţia potrivit căreia 5 milioane de lire sterline, donate de Marea Britanie Autorităţii Palestiniene au servit pentru plata “taxei de martir”!! Autorităţile palestiniene au primit, numai în 2010, peste 86 milioane lire sterline de la guvernul britanic. Luna trecută, acelaşi guvern a hotărât ca până în 2015 să mai “sponsorizeze”Autoritatea Palestiniană cu încă 86 de milioane! Plata familiilor şi a deţinuţilor se face după o strictă ierahizare a crimelor: de la 250 lire sterline/lună, pentru deţinuţii condamnaţi la mai puţin de 3 ani, până la 2140 lire sterline/lună, pentru cei cu pedepse mai mari de 30 de ani!!
Martirii lui Allah, funcţionari ai Guvernului Britanic!!!

În luna iulie, hotelul de 5 stele Rais Resort din staţiunea Gaza a fost incendiat de către HAMAS. Potrivit martorilor, între 30 si 50 de bărbaţi înarmaţi au năvălit în hotel şi, ameninţând angajaţii cu armele, l-au incendiat şi distrus complet. Hotelul scăpase în urmă cu trei ani, fiind uşor avariat în urma operaţiunilor israeliene contra Hamasului. Directorul hotelului, domnul Imad Al-Wazeer, a declarat după atac: ”Am renovat hotelul pentru a le arăta israelienilor că n-am murit. Dar acum, totul este distrus!“
Hotelul adăpostea piscine, restaurante şi săli de sport şi dădea de lucru la 75 de angajaţi. Directorul hotelului a adăugat: “Nu ştim cine este cu adevarat în spatele atacului, dar acest lucru nu ne împiedică să facem responsabilă poliţia Hamas. A refuzat în permanenţă să asigure securitatea hotelului nostru. Le-am cerut în repetate rânduri să ne ajute, dar au refuzat.” În ciuda rolului de “protector”, poliţia Hamas se comportă asemenea organizaţiilor mafiote şi se pare că directorul hotelului a refuzat să plătească taxa de protecţie.
Este intolerabilă atitudinea directorului hotelului Rais Resort şi de înţeles reacţia îndreptaţită a HAMAS; adică, ditamai Guvernul britanic plateşte taxa de protecţie (vezi “taxa de martir”), şi el, un “ neica-nimeni”, refuză!

Arhiepiscopul Desmond Tutu, laureat al Premiului Nobel pentru Pace, a găsit de curând o soluţie pentru rezolvarea problemelor financiare cu care se confruntă Africa de Sud: TAXA PE ALBI! Acestă taxă va trebui platită, bineînţeles, de cetaţenii albi ai ţarii. La o conferinţă ţinută joi, 11 august, în Stellenboch (Cap Occidental), respectabilul arhiepiscop a spus: “Aţi beneficiat cu toţi de pe urma apartheidului, copiii voştri au frecventat cele mai bune şcoli. Aţi putut locui în cele mai bune cartiere. Acum, o mare parte din concetaţenii mei albi se simt deranjaţi cand le menţionez acest lucru. Unii sunt paralizaţi de ruşine şi vinovăţie şi răspund prin autojustificări sau indiferenţă “. Desmond Tutu a spus în încheierea discursului că speră ca albii să se “mişte”, înainte ca această taxă sa le fie impusă!
Arhiepiscopul Desmond Tutu nu este primul “economist” de marcă ce “binecuvântează” mănoasele pământuri africane. Nu trebuie să-l uităm pe “înainte-mergătorul“ lui, preşedintele Robert Mugabe, cel care, după ce i-a “ taxat” total şi final pe albi, a reuşit să provoace în Zimbabwe o inflaţie record de 2,2 milioane procente (recordul a fost depăşit de mult, cu mult).
Ce se va alege de Africa de Sud cand nu vor mai fi albi de taxat? Am spus cumva Zimbabwe?

În noaptea de 14 spre 15 august, agenţia de ştiri arabă Shaam News a anunţat că: “Armata siriană îi somează pe locuitorii taberei de refugiaţi din Lattaqia (palestinieni), şi din cartierele Ramel şi Saknaturi (tot palestinieni), să evacueze regiunea. Toţi cei care vor rămâne pe loc, vor fi consideraţi drept combatanţi rebeli“. Pentru a supravieţui, mii de refugiaţi palestinieni au fost nevoiţi să părăsescă Lattaqia, a explicat UNRWA agenţiei de ştiri France Press. Pe 15 august, armata siriană a deschis focul cu armament greu asupra cartierului Ramel, omorând 42 de civili.
Pentru că de şase ani se organizează în 36 de oraşe din întreaga lume “Săptămâna de luptă contra apartheidului israelian“, deci săptămâna de luptă contra singurului stat democratic din regiunea Orientului-Mijlociu, încerc să fiu şi eu în pas cu “lumea bună”, aşa că, înfierez cu tărie şi condamn cu fermitate acţiunea de purificare etnică a “sioniştilor neo-nazişti” de la Damasc. Uluitor! Protestez singur?

Premierul turc Recep Tayyp Erdogan a afirmat de curând: “Turcia va lua cele mai severe măsuri contra teroriştilor kurzi la sfârşitul Ramadanului. Dacă am dat dovadă de răbdare este, numai şi numai, din cauza lunii sacre a Ramadanului. Politica Turciei se va schimba considerabil odată cu sfârşitul acestei sărbători religioase“.
Fraieri mai sunt şi kurzii ăştia! Dacă s-ar fi mutat în Israel, ar fi avut de mult un stat al lor!

Studiul INED 2011 (Institut National Etudes Demographiques) confirmă marile tendinţe demografice mondiale, dar ne rezervă şi câteva surprize. Africa are un număr important de ţări care înregistrează cea mai mare rată de natalitate. Niger se află în capul listei, cu o medie de 7 copii/femeie. În UE , rata este de 1,6 copii/femeie, iar la nivel mondial de 2,5. O alta veste bună este că Nigeria, în momentul de faţă a 7-a ţară din lume ca număr de populaţie (162 milioane), va ajunge în 2050 a 3-a, cu 433 de milioane de locuitori. În Nigeria se nasc în fiecare an mai mulţi copii decât în întreaga Europă!
Într-adevăr, veşti bune, chiar surprinzător de bune, pentru noi europenii! Mai ales pentru propietarii de magazine, de la cele mai mici, pană la marile lanţuri de hypermarket-uri. Cand spun acest lucru, mă gândesc la noul “curent cultural “ care s-a răspândit cu viteza fulgerului din Londra, în întreg Occidentul: “Flash Rob-ul”. Comercianţi, umpleti rafturile! Demografia goleşte prăvălia!

Potrivit analizei lui Marc-Andre Cyr, doctor în ştiinţe politice, publicată în ediţia din 11 august a ziarului La Presse, sub titlul “Revoltele demnităţii“, revoltele din Londra trebuiesc privite ca “o acţiune raţională, o forma de expresie proprie claselor populare. Nu este vorba, simplu spus, de o ‘violenţă oarbă’: ţintele revoltaţilor din Anglia sunt foarte precise şi de un simbolism coerent … Sensul acestor revolte este clar, limpede. Dacă tinerii trebuie să trăiască în societăţi cinice, unde ei sunt cetăţeni de mâna a doua, ei refuză totuşi să moară în linişte sub gloanţele poliţiei şi ale Statului.“
În secolul 19, pe vremea lui Vidocq, un bandit putea ajunge cel mult şeful unei brigăzi a poliţiei. Astăzi, “apaşii“ ajung doctori în ştiinţe politice şi formatori de opinie! Ce salt evolutiv!

În luna septembrie, Hezbollah va conduce lucrările Consiliului de Securitate al ONU!
Dacă ştirea li se pare unora incredibilă, să o reformulăm: „Ambasadorul Libanului la ONU, domnul Nawaf Salam, va prezida reuniunile Consiliului de Securitate în luna septembrie. El va avea posibilitatea de a defini o temă specială a discuţiilor.” Ţinând cont că începând cu luna septembrie, Qatar-ul va deţine preşedinţia – timp de un an – a Adunării Generale a ONU, mulţi aşteaptă cu interes clarificarea dilemei palestinienilor: va fi Palestina recunoscută ca stat, sau nu !
Ma gândesc că potentul sheikh Hassan Nasrallah, cel care anul trecut i-a făcut cadou prietenului său Mahmmud Ahmadinejad o armă – captură de razboi – a unui soldat israelian, ii va face cadou anul acesta, celuilalt Mahmmud, Abbas, recunoaşterea statului Palestinian. Ce era de neconceput, a devenit inevitabil!

Guvernul de la Manilla a propus pe 21 august, rebelilor musulmani grupaţi în Frontul Naţional de Eliberare Moro (MILF), un proiect de autonomie reală, cu condiţia să depună armele. MILF numără 12000 de combatanţi şi reclamă crearea unui stat musulman autonom în partea de sud a Filipinelor, în Mindanao. Razboiul de guerilă început de musulmani în 1978 a făcut până azi 150.000 de morţi. Noua regiune autonomă va fi mai mare decât “vechea” Regiune Autonomă a Musulmanilor din Mindanao, care regrupa cinci provincii din sudul ţării.
Filipine, o ţară a carei populaţie este catolică în proporţie de 95%, va pierde astfel aproape o treime din teritoriu. Mindanao, un Kosovo filipinez!

Islamiştii intensifică crearea zonelor interzise nemusulmanilor în oraşele Europei. Cele mai multe dintre ele, funcţionează ca micro-state guvernate de SHARIA. În cartierul londonez, ce astăzi este cunoscut sub numele de Republica Islamică Tower Hamlets, predicatorii musulmani porecliţi şi “Talibanii din Tower Hamlets”, ameninţă cu moartea femeile care îndrăznesc să nu poarte vălul islamic într-o zonă controlată de SHARIA.
Hm! Talibanii din Tower Hamlets! Am toată admiraţia pentru geniul strategic al talibanilor, care au dovedit deja că, mai degrabă instaurează ei SHARIA în Occident, decat occidentalii DEMOCRAŢIA în Orient!

Ministrul Cultelor din Algeria, Buabdallah Ghlamallah, a anunţat că, pe perioada Ramadanului, Algeria a “exportat” în Franţa, Germania, Austria şi Belgia, 100 de imami care să asigure rugăciunile zilnice pe perioda sărbătorii.
Mohammed Mussaui, preşedintele Consiliului Francez al Cultului Musulman, a anunţat că anul acesta Marocul a trimis în Franţa 180 de imami, care s-au alăturat celor 600 stabili deja în Hexagon. Domnul Mohammed Mussaui este bucuros deoarece, dacă în urmă cu câţiva ani Marocul trimitea în Franţa doar 60 de imami, anul acesta numărul lor s-a triplat. Din Maroc au mai sosit şi 25000 de exemplare din Sfantul Coran, urmând ca în anii viitori să se suplimenteze numărul, deoarece Marocul a achiziţionat o imprimerie modernă capabilă să tipărească un milion de exemplare pe an!
Remarc atenţia deosebită pe care Algeria şi Marocul, ca metropole, o acorda vieţii spirituale a cetăţenilor lor, aflaţi în colonii.

Parisul are, aşa cum era şi normal fiind capitală, un Centru Cultural Islamic, a cărui construcţie a costat primăria 22 de milioane de euro! Cât de curând, Parisului i se va alătura Lyon şi asta pentru că domnul Kamel Kabtane, rectorul celei mai mari moschei din Lyon, a lansat o nouă provocare: construirea în oraş a unui Institut Francez al Civilizaţiei Musulmane. Institutul Francez al Civilizaţiei Musulmane se va alătura, când va fi gata, celor 11 moschei existente deja în Lyon. Costul definitivării proiectului, a cărui demarare nu necesită decât un ajutor financiar din partea statului, este de opt milioane de euro. Arhitectul Robert Ballandras, autorul proiectului, a declarat că acesta va fi “Traducerea contemporană a orientarii naturale şi cotidiene a civilizaţiei musulmane către Mecca si Kaba.“
Gândindu-mă că în următorii ani fiecare oraş important din Hexagon va avea propriul Institut al Civilizaţiei Musulmane, mă întreb totuşi: se va gândi cineva să construiască şi un Muzeu al Civilizaţiei Franceze?

Aţi aflat? În colegiile franceze nu se va mai învăţa despre Clovis, Carol Martel, Sfântul Ludovic sau Francisc I, sau despre Henric al IV-lea, Ludovic al XIV ori Napoleon. Motivul invocat de Ministerul Educaţiei Naţionale(?!) : trebuie alocat timp studiului civilizaţiilor extra-europene: Imperiul Ghanei (sec.VIII-XII), Imperiul din Mali (sec.XIII-XIV), Imperiul Songhai (sec.XII-XVI) sau Imperiul Monomotapa (sec.XV-XVI).
Mai devreme sau mai târziu, marile imperii dispar: Imperiul Monomotapa, Imperiul Songhai, Imperiul Francez. De dispariţia Imperiul Francez sunt sigur, însă deoarece în colegiile din Hexagon se studiază despre regele Kankou Mussa al Mali-ului (1312-1332) şi nu despre Napoleon, am mari dubii in legatură cu soarta Imperiilor Monomotapa şi Songhai.

Spectatorii meciului amical de fotbal dintre turcii de la Sivasspor şi sârbii de la FK Rad Belgrad au fost martorii unei scene neobişnuite, chiar înainte de începerea meciului: jucatorii şi conducătorii echipei Sivasspor s-au adunat la marginea terenului pentru a… sacrifica o oaie! Înaintea sacrificiului au înălţat cu toţii o rugăciune către Allah, iar după sacrificarea animalului jucătorii şi-au înmuiat degetele în sânge şi şi-au uns ghetele! Organizat la începutul sezonului fotbalistic, ritualul a fost deosebit de util lui Sivasspor, care a câştigat cu 4-1!
Germania – Deschiderea sezonului fotbalistic 2041-2042. Înaintea meciului amical dintre echipele Bayern Munchen şi AC Milan, conducătorii şi jucătorii echipei Bayern s-au strâns la marginea terenului pentru a sacrifica o oaie…

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Bogdan Calehari

Bogdan Calehari

Un comentariu

  1. Nea
    3 septembrie 2011

    Am citit Măgarul de aur de Apuleius.
    Am citit Însemnări din ţara măgarilor, de Zeletin
    Ambele, savuroase. Dar asta de aici le întrece pe toate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian