FUNDATIA IOAN BARBUS

Bush egal Hitler

Ion Mihai Pacepa: Take it from this old KGB hand: The left is abetting America’s enemies with its intemperate attacks on President Bush.

Orientul Mijlociu răspunde la salutul lui Bush:
Hamas
HezbollahGărzile Revoluţionare Iraniene

Pardon. De fapt e vorba de un omagiu adus acestui erou:Mein Kampf, ediţia cu tips and tricks publicată de Autoritatea Palestiniană în 2003 – un bestseller


Avem confirmare şi din Pakistan. Un moment, nu mai înţeleg. Bush = Hitler, deci God bless Bush??


Demonstraţie de protest împotriva caricaturilor daneze – Islamabad, februarie 2006

Fascinaţia lui Bush cu Hitler nu e de ieri de azi, e tradiţie de familie. Bunicul lui Bush, Amin Al Husseini, muftiul Ierusalimului, a fost un asociat de nădejde al lui Hitler.

Amin Al Husseini atent la indicaţii preţioase – Berlin, 1942


Amin Al Husseini, încîntat de cunoştinţă – Heinrich Himmler, şeful SS


În 1943 Amin Al Husseini a înfiinţat divizia SS Hanzar, formată din recruţi musulmani din Bosnia


Parada naziştilor bosnieci – Hanzar a fost cea mai mare divizie SS, responsabilă de exterminarea a 250 mii de sîrbi, ţigani şi evrei din fosta Iugoslavie.


Steagul divizei Hanzar

Reportaj al Bayerischer Rundfunk despre Hitler şi muftiul Ierusalimului:

Influenţa nazistă în Orientul Mijlociu în perioada celui al doilea război mondial

PS

Blogul antioligarhi.ro are un material pe aceeaşi temă.
Pacepa: Propaganda anti-Bush e similară strategiei serviciilor sovietice de discreditare a preşedinţilor americani

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Emil Borcean

Emil Borcean

13 comentarii

 1. Imperialistu'
  6 august 2007

  Emil, felicitarile mele pentru demontarea in doar cateva poze a strigatului de lupta preferat al simpatizantilor tero de pretutindeni (Bush=Hitler/ Down with BusHITler). ????

  Adevarat, fascinatia islamistilor pentru national-socialism este veche, Hamas, Hezbollah si altii de teapa lor preluandu-l de la inaintasii din Baas, multi dintre ei apreciind politica lui Hitler fata de evrei. Din cate stiu eu, in afara diviziei bosniace Hanzar, in SS ar mai fi existat doar o singura divizie formata in totalitate din musulmani – divizia I albaneza numita (culmea!!!) Skanderbeg.

  Mi se pare amuzant cum stanga occidentala acuza Vestul ca nu intelege sensibilitatea lumii musulmane, in timp ce Mein Kampf sta alaturi de Koran si Protocoalele Inteleptilor Sionului in top 3 cele mai vandute carti din Orientul Mijlociu.

 2. emil
  6 august 2007

  Ma bucur de vizita si multam pentru apreciere. Cred ca stii, afisul de mai jos se gaseste (sau se afla pina de curind) si intr-una din redactiile BBC.

  Robin Aitken, jurnalist la BBC timp de 25 de ani:

  I mean in our office there’s a picture of Bush as Hitler. I don’t know where they got it, but yes, Bush as Hitler. It’s quite a serious thing comparing Bush to Hitler! So did anyone in the newsroom in question object? No. Nobody did.

  Isteria anti-americana va continua si dupa Bush. Ma intreb cum o vor demoniza pe madam Clinton, daca va ajunge presedinte (ceea ce e destul de probabil). Nu stiam de divizia SS Skanderberg. Orwell 100%. Ca si cum o ipotetica divizie SS formata din musulmani romani s-ar fi intitulat Stefan cel Mare.

 3. Francesco
  6 august 2007

  Emil, as dori sa adaug doua idei care mi-au venit in minte cand am vazut acest montaj (Bush equal Hitler-great!) pe care l-as recomanda multora:

  1. In filmuletul de mai sus apare numele unui personaj legat de operatiunea Odessa. In „Terror and Liberalism” Paul Berman aduce in discutie influenta pe care a avut-o nazismul asupra miscarilor panarabe, baath-iste si islamiste. Un nume iese in evidenta, adjunctul lui Goebbels, Johann von Leers care a emigrat in Egiptul lui Nasser, s-a convertit (nume musulman Omar Amin) si a lucrat in aparatul de propaganda egiptean contra statului Israel. Normal nu-i asa? Mai ales ca se facuse cunoscut ca autor al „Crimelor Iudaismului” in timpul national-socialismului. Faptul ca a fost un prieten intim al lui Al-Husseini nu mira pe nimeni.

  2. Sigrid Hunke (1913-1999) a lucrat in Germanistischer Wissenschafteinsatz, Serviciul German de Stiinte al SS-ului in domeniul studiilor religioase. Eseul ei „The Sun of Allah Shines over the West” este o pledoarie in favoarea tezei privind superioritatea lumii musulmane asupra valorilor occidentale.

 4. emil
  6 august 2007

  Interesant. Ai un link pentru eseul lui Sigrid Hunke (daca exista undeva pe net)? Din ce an este eseul? Sint curios care sint argumentele ei si mai ales in ce masura au fost acestea asimilate de stinga contemporana (care coabiteaza bine-mersi cu islamismul).

 5. Francesco
  6 august 2007

  Am mentionat numele lui Sigrid Hunke deoarece este citat deseori de Oriana Fallaci apropo de filiatia nazi-neonazi-islamism. Cele mai multe site-uri islamiste o lauda si pun in umbra trecutul ei SS-ist pentru a cauta argumente pentru presupusa (niciodata motivata suficient) superioritate arabo-musulmana fata de europeni in taram stiintific, medical, arhitectural chiar muzical.
  Nici o stea a stangii progresiste occidentale nu a denuntat caracterul nefast a acestei scrieri aparute in 1960, The Sun of Allah Shines over the West. Domeniul lui Hunke era neo-paganismul, normal pentru o adepta a lui Hitler, iar noua dreapta (germana si europeana) a promovat multe din ideile ei.
  Mai adaug doar ca presedintele Algeriei, Bouteflika (chipurile mare luptator antiislamist) a citat laudativ scrierea lui Hunke! Lumea este mica, nu-i asa?

 6. Imperialistu'
  6 august 2007

  Nu, nu imi imaginam ca o astfel de poza ar putea trona in una din incaperile de la BBC. ???? Imi pare cam mult, pana si pentru BBC. Cat despre alegerile americane, eu totusi sper sa nu ajunga madam Clinton presedintele SUA. Inca mai trag nadejde ca va fi invinsa de Giuliani. Partidul Democrat de astazi imi creeaza fiori. Atata miopie la un loc…

 7. emil
  6 august 2007

  Din păcate diagnosticul de miopie li se potriveşte bine şi republicanilor. În plus, Bush a devenit un balast atît de greu şi incomod încît va fi nevoie de un oarece miracol ca un prezidenţiabil republican să ajungă la Casa Albă. E încă devreme pentru pronosticuri, dar direcţia din care suflă vîntul nu e deloc favorabilă republicanilor. Aş prefera-o pe madam Clinton din două motive. Va fi neîndurătoare cu islamiştii şi alegerea ei ar fi un eşec pentru stînga dură gen moveon.org şi DailyKos, care duce acum o bătălie pe viaţă si pe moarte pentru monopolizarea Partidului Democrat. Dacă fanaticii ăştia ajung să pună un preşedinte al lor la Casa Albă putem zice bye-bye lume liberă. Pe de altă parte, ar fi doar o amînare a conflictului intra-democrat. În cele din urmă brigăzile de şoc ale lui Soroş si altor neo-marxişti vor trebui scoase definitiv din jocul politic, altfel vor permea încetul cu incetul mainstreamul pînă cînd vor ajunge să aleagă şi un preşedinte. Aici sînt curios, dacă madam Clinton va avea curajul să imunizeze propriul ei partid de influenţa MoveOn şi DailyKos. Acesta ar fi cel mai mare serviciu pe care l-ar putea aduce Americii.
  Altfel, sigur, îl prefer pe Giuliani, dar poate că madam Clinton are o întîlnire cu destinul. who knows…

 8. machiavellian
  6 august 2007

  Felicitari. Tocmai ai demonstrat ca esti din grupul de „destepti” care nu poate sa faca o argumentatie fara sofismul argumentum ad Hitlerum. Du-te si da mana cu Bucurenci.

 9. emil
  6 august 2007

  Nu inteleg decit ca esti iritat si sarcastic. Daca revii cu ceva mai inteligibil, te rog sa renunti la mitocanie.

  Lamurire: „Bush egal Hitler” nu sustine ca Bush egal Hitler.
  Si habar n-am de „Bucurenci”.

 10. Imperialistu'
  6 august 2007

  Dragos Bucurenci este un papagal aflat pe partea stanga a politichiei. Singura lui calitate este ca nu face parte din gasca Che Guevara. In rest, e un progresist de omenie. Marxist de felul lui.

  Machiavellian > Inteleg ca nu ai citit cu atentie entry-ul, dar daca te-ai fi uitat macar pe unul din comentarii ai fi vazut cam cum sta treaba cu Bush=Hitler.

 11. emil
  6 august 2007

  Multam de lamurire.
  Ca veni vorba de „partea stanga a politichiei” si cu gindul la ce mi-ai spus despre distinctia (sau lipsa de) dintre anti-Bush si anti-America la romani, imi veni o alta intrebare. Exista in stinga romaneasca (mai mult la nivel de grassroots si teoreticieni decit intre politicieni) o miscare similara cu Euston Manifesto?

  O scurta introducere, daca nu stii de EM. Acum un an si jumatate, un grup de jurnalisti si profesori englezi (mai) de stinga au publicat online si in revista The New Statesman un manifest care chema la o alianta a simpatizantilor stingii care sa afirme (printre altele) opozitia clara fata de extremismul islamic. Citeva fragmente:

  We are democrats and progressives.
  We propose here a fresh political alignment. Many of us belong to the Left, but the principles that we set out are not exclusive. We reach out, rather, beyond the socialist Left towards egalitarian liberals and others of unambiguous democratic commitment. Indeed, the reconfiguration of progressive opinion that we aim for involves drawing a line between the forces of the Left that remain true to its authentic values, and currents that have lately shown themselves rather too flexible about these values. It involves making common cause with genuine democrats, whether socialist or not.

  The present initiative has its roots in and has found a constituency through the Internet, especially the „blogosphere”. It is our perception, however, that this constituency is under-represented elsewhere—in much of the media and the other forums of contemporary political life.

  1 For democracy.
  We are committed to democratic norms, procedures and structures—freedom of opinion and assembly, free elections, the separation of legislative, executive and judicial powers, and the separation of state and religion. We value the traditions and institutions, the legacy of good governance, of those countries in which liberal, pluralist democracies have taken hold.

  2 No apology for tyranny.
  We decline to make excuses for, to indulgently „understand”, reactionary regimes and movements for which democracy is a hated enemy—regimes that oppress their own peoples and movements that aspire to do so. We draw a firm line between ourselves and those left-liberal voices today quick to offer an apologetic explanation for such political forces.

  6 Opposing anti-Americanism.
  We reject without qualification the anti-Americanism now infecting so much left-liberal (and some conservative) thinking. This is not a case of seeing the US as a model society. We are aware of its problems and failings. But these are shared in some degree with all of the developed world. The United States of America is a great country and nation. It is the home of a strong democracy with a noble tradition behind it and lasting constitutional and social achievements to its name. Its peoples have produced a vibrant culture that is the pleasure, the source-book and the envy of millions. That US foreign policy has often opposed progressive movements and governments and supported regressive and authoritarian ones does not justify generalized prejudice against either the country or its people.

  9 United against terror.
  We are opposed to all forms of terrorism. The deliberate targeting of civilians is a crime under international law and all recognized codes of warfare, and it cannot be justified by the argument that it is done in a cause that is just. Terrorism inspired by Islamist ideology is widespread today. It threatens democratic values and the lives and freedoms of people in many countries. This does not justify prejudice against Muslims, who are its main victims, and amongst whom are to be found some of its most courageous opponents. But, like all terrorism, it is a menace that has to be fought, and not excused.

  We repudiate the way of thinking according to which the events of September 11, 2001 were America’s deserved comeuppance, or „understandable” in the light of legitimate grievances resulting from US foreign policy. What was done on that day was an act of mass murder, motivated by odious fundamentalist beliefs and redeemed by nothing whatsoever. No evasive formula can hide that.

  This opposes us not only to those on the Left who have actively spoken in support of the gangs of jihadist and Baathist thugs of the Iraqi so-called resistance, but also to others who manage to find a way of situating themselves between such forces and those trying to bring a new democratic life to the country. We have no truck, either, with the tendency to pay lip service to these ends, while devoting most of one’s energy to criticism of political opponents at home (supposedly responsible for every difficulty in Iraq), and observing a tactful silence or near silence about the ugly forces of the Iraqi „insurgency”. The many left opponents of regime change in Iraq who have been unable to understand the considerations that led others on the Left to support it, dishing out anathema and excommunication, more lately demanding apology or repentance, betray the democratic values they profess.

  Intre timp, manifestul a atras numerosi bloggeri, profesori, jurnalisti, istorici, dar impactul asupra politicii stingii e foarte redus. Mediatizarea de asemenea.
  Site-ul „Euston Manifesto” e aici.

  Deci, observati (ma adresez si lui machiavellian) in stinga romaneasca o miscare similara?

 12. Imperialistu'
  6 august 2007

  In afara de intelectuali, este greu sa vorbesti de stanga si dreapta in Romania. Politicienii nu prea au habar. Chiar si asa, din cate cunosc eu, nu exista o astfel de miscare, Emil. Suntem ani lumina in urma. Macar de am avea antiamericani care sa revendice de la stanga. Ar fi macar o dovada ca unii au macar o vaga idee despre stanga sau dreapta.

  In ceea ce priveste partidele, PD si PLD (sau mai nou PDL… partidul rezultat din fuziunea asta cam caraghioasa) erau de partea presedintelui Traian Basescu => alianta cu Statele Unite, iar PSD-ul este destul de atlantist comparativ cu PNL care pare sa isi faca din antiamericanism politica de stat. Romania Mare intra la categoria dementa, iar Partidul Conservator a incercat la un moment dat sa iasa din marja de eroare batand apa in piua cu retragerea din Irak.

  Revenind, ai nostri nu au preocupari globale sau macar regionale. Nu, ai nostri se concentreaza pe lupta interna. Ce se intampla in rest, ii lasa total indiferenti. O sa mai dureze pana se va cristaliza ceva.

  Doar in partea dreapta a intelectualitatii s-ar putea discuta de o preocupare fata de extremismul islamic. Si nici acolo nu avem foarte multi… sau cel putin aceasta este senzatia mea.

 13. Francesco
  6 august 2007

  La Cluj functioneaza de cativa ani buni editura si revista Ideea care promoveaza cu moderatie idei si intelectuali de stanga.
  http://www.idea.ro/revista/ind…..&go=1
  Nu este nimic rau in asta, dar in societatea noastra, ca aproape in toate tarile din fosta sfera de influenta sovietica se manifesta o negare aproape generala a ideilor stangiste, chiar daca subzista forme de manifestare politica ce au aceasta coloratura.
  Romania are nevoie de timp pentru a mai uita formele brutale ale dictaturii comuniste, ce se revendica direct din doctrina lui Marx, Engels si Lenin. Ceausescu a vrut sa nationalizeze si comunismul, reusind sa ii sperie chiar si pe sovietici.
  Dar viata merge inainte. Panta Rhei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian