FUNDATIA IOAN BARBUS

C-aşa e-n tenis! Cupa Davis se ține cu ușile închise cînd joacă Israelul.

toma-caragiu-despre-cum-e-in-tenis…ne spunea în anii ’70 Toma Caragiu, dar vremurile s-au schimbat şi odată cu ele, tenisul. (click pe imagine pentru a-l auzi pe Toma)

Să facem un salt de trei decenii şi citeva mii de kilometrii, în Suedia anului 2009, unul din locurile în care a ajuns conflictul din Orientul Mijlociu.

.

.

Alte vremuri, alt tenis.
Zilele acestea are loc în Malmö, Suedia, turneul de tenis Cupa Davis. Autorităţile progresiste din Malmö, Social Democraţii din Suedia şi Partidul Verde, au forţat echipa de tenis israeliană să joace cu stadionul gol, din cauza ameninţărilor cu violenţa din partea islamiştilor. Malmö este oraşul cu cea mai mare concentraţie de imigranţi musulmani din Suedia, procentajul se apropie de 50%. Aceştia au avertizat autorităţile că 10.000 de musulmani vor ataca suporterii israelieni în cazul in care li se va permite accesul.


Sweden Israel ProtestsÎn timpul meciului de sîmbătă dintre echipa suedeză şi cea a israeliană, lîngă stadion au demonstrat aproximativ 6.000 de protestatari (după estimările poliţiei, 7000 conform Associated Press), musulmani şi extremişti de stînga, în semn de protest faţă de acţiunile Israelului din Gaza.

AP Photo/Drago Prvulovic)

.

Aproape din toate punctele de vedere, evenimentele de săptămîna asta din Suedia reprezintă un moment trist pentru tenis, pentru sport în general şi cu siguranţă pentru Israel. Niciodată în cariera mea de atlet nu am întălnit atîta ură şi o aşa contopire a sportului cu politica.
Moment trist pentru Suedia

Membrii echipei israeliane şi-au exprimat uimirea vis-a-vis de situaţie. Un jucător a spus că a călătorit în întreaga lume jucînd tenis, inclusiv în Orientul Mijlociu, dar că nicăieri nu a întîlnit genul acesta de ură şi anti-semitism fără perdea, ca cel din Suedia.
Sweden wins match but loses credibility

Surse:
Closed-door Davis Cup decision defies logic
Sad moment in Sweden
RAGING JEW HATRED IN MALMÖ, SWEDEN
Tennis, Anyone?

Un pic de context pentru situaţia din Malmö:
„Hitler! Hitler! Hitler!!” (Suedia, 1932 2009)
Poliţia din Malmö şi musulmanii

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

4 comentarii

 1. israelianca
  8 martie 2009

  Numai ca Dumnezeu e mare, sta sus si vede tot ce se intimpla pe pamint, si echipa israeliana a invins selectionata suedeza cu 3-2, fara public si cu demonstratii violente.

  Cind eram eu mica (da, se pare ca a fost si asa ceva), Malmo era centru universitar renumit, oras istoric si academic, linistit si pitoresc, pastoral. Ca si mine, fost-ai lele cind ai fost.
  Halal de Suedia!

 2. Dani
  8 martie 2009

  Chiar nu inteleg care e problema voastra. O multime de pacifisti musulmani demonstrand in mod pasnic impotriva discriminarii lor. Nu vede nimeni ca tot ce isi doresc este pace pe pamant si sa traiasca liberi, alaturi de Allah. De ce nu ii ajuta nimeni sa I se alature.

  Voi chiar nu intelegeti?! Ce pacat!

  *giggles*

 3. Imperialistu'
  8 martie 2009

  Da, suntem rai! ????

 4. israelianca
  8 martie 2009

  … şi pricinoşi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian