FUNDATIA IOAN BARBUS

Calea USL: ură și violență

Să admitem ceea ce nu mai este un secret pentru nimeni: că nu este ușor să ai păreri opuse USL-ului și că asumarea acestora poate să te afecteze fizic, moral, social și economic. O cârdășie între penali, plagiatori, antisemiți, moguli, perverși, foști conducători PCR și foști colaboratori ai organelor represive comuniste, la care se adaugă o faună compusă din îmbogățiți din relația ocultă cu funcționari corupți au format un colos de sorginte stângistă cu numele de Uniunea Social-Liberală – USL. Cei care nu se supun descrierii de mai sus reprezintă o minoritate în structura acestui nou Front al Nedemocrației, dar și ei sunt răspunzători pentru solidarizarea cu mizeria necivilității și cu infracțiunea.

Cine nu își mai amintește de pățania lui Marcel Hoară, hăituit și bătut în plină zi în centrul Bucureștiului? Cine nu știe de violența urbană din decembrie 2011 – ianuarie 2012 declanșată de milițiile înregimentate politic formate din pegra stadioanelor, acei ultrași foarte bine antrenați în repetițiile de la care lipsesc motivat doar în perioadele când sunt „la mititica”? Cine nu a văzut cum, instigați de delirul Latrinei Felix, zona ultracentrală a capitalei a fost teatrul unor confruntări la care activ sau pasiv au contribuit și cetățeni așa-zis pașnici, apucați de o furie oarbă și pe care nu și-au putut-o ține în frâu? Cine poate să spună că nu există ură în structură ideologică a USL-ului, când singura lor temă, simbol, refren și slogan este „Jos Băsescu!”? Pe cine nu-l supără delirul sanguinard al otrepelor care l-au linșat mediatic pe Mircea Cărtărescu? Poți să nu-l placi ca om, poți să nu admiri poezia sau proza sa, e de înțeles orice, dar nu ai cum să fii de acord cu satârul grobienilor asistați pasiv de Mangafaua de la Institutul Caloriferului.

România decade odată cu poporul care se lasă dus de un val de anarhie și de nesocotire a legii. Când a fost condamnat comunismul în Parlament, slugoiul pătimaș al lui Ceaușescu și-a făcut promenada plecată din ură față de adevăr, aprobat tăcut de actualii USL-ași. Torționarii au huiduit din logii, scuipând încă o data pe sângele celor uciși de bestiile roșii.

Ademeniți cu pomeni la kil și hrăniți cu ură la litru, săracii Constanței votează pe unul care stă numai în baruri îmbrăcat în nazist și se destrăbălează în vacanțe exotice. O nulitate administrativă infatuată stă la cârma Bucureștiului și promite și luna de pe cer fraierilor care îi dau votul lor negândit, dar plin de orbire în fața unui halat alb care vorbește mult și face puțin, sau nimic. De ani de zile bucureștenii Sectorului 5 votează un analfabet contra pachete și revelioane, iar bunul simț și-a luat pașaport și a emigrat. Nici Sectorul 3 nu stă mai bine, aici bucureștenii au votat frenetic un pedofil, proprietar de bordel, certat cu fiscul pentru afacerile sale imobiliare prin care a reușit să-i nenorocească pe sărmanii care și-au cumpărat un acoperiș pus pe pereți din rigips. Rânjetele unuia care i-a înălțat un bust Marelui Porc au convins pe cei din Sectorul 2 că el este cel mai bun. Și tot așa, primari USL aleși prin votul miilor de săraci pentru pensii date de primarii care le-au spus după aceea că nu sunt bani.

Poporul care a ieșit la vot la referendum a făcut-o fără să gândească prea mult. A ieșit bucuros de fiorul pedepsei pe care-l aplică, sau pentru pomeni în hrană și lemne, o parte din ură sau s-a lăsat mânat că oile de ipochimeni cu bani și cu interese în a nu se face justiție, că motive constituționale nu au fost, deși cei 9 judecători ai Curții Constituționale au refuzat să scrie acest lucru, din frică. De frică, greii ARD-ului își depun candidaturile în provincie, lăsând capitala la cheremul politrucilor penali USL, deși mi-aș fi dorit să-l văd acolo măcar pe Mihai Răzvan Ungureanu, înfruntându-și adversarii. Este o frică legată de integritatea lor fizică, pe fondul irascibilității exacerbate a canaliei bulevardiere. Oare nu înțelegem că frica l-a făcut pe Sever Voinescu să-și înmoaie tonul în ultimul an și acum să nu mai vrea să candideze? Nu ne este destul că o haimana l-a scuipat pe HR Patapievici și că apostrofarea în public a celor care nu sunt USL-ași a devenit o practică la nivelul întregii țări?

Ceata colonelului Dogaru nu este singulară, iar dacă s-ar da drumul la înscrieri, falangele bătăușului ar deveni o forță care ar năpădi străzile marilor orașe din sud și est și ar demonstra că istoria este reversibilă. Cu ochii sticloși și cu fălcile încleștate, pezevenghii milităroși constituie armata de rezervă a USL-ului care le-a promis un tain gras în caz de succes electoral. Îmi este greu să cred că abandonarea Bucureștiului a fost prețul pus sub tăcere pe care l-a plătit PDL-ul pentru a nu se publica unele date cu privire la ilegalități constatate în timpul auditurilor din ministere. Faptul că Blaga se dă viteaz pe dealurile Bihorului nu îl face simpatic decât amicilor săi din PSD și nu îl recomandă pentru refacerea unui mare partid de dreapta.

Astăzi se lansează candidaturile USL-ului la București printr-un miting faraonic pe Stadionul Național. Zeci și zeci de mii de fanatici vor aflui către un stadion care nu poate cuprinde decât 70-80000 de oameni. Uriașa manifestare USL-așă este un răspuns dur la vizita liderilor Partidului Popular European și grupuri isterice au asediat încă de aseară restaurantul la care s-au dus să ia masa un parte dintre invitații străini. Pe stadion intelectualii USL vor fi alături de tatuații lui Becali într-o frățietate fericită din care nu va lipsi Ion Ilici Iliescu sau Cătălin Voicu.

Se va repeta marea și singură temă a USL centrată pe lupta contra președintelui, dar nu se va discuta despre morală și justiție. Și nici despre plagiat sau despre frenezia anti-culturală și demolarea educației naționale sub deviza bacalaureatului profesional. Lașii își aprobă Conducătorii duri, veroși și nestimabili în speranța unor recompense, dar facturile vor fi decontate de toți, nu doar de cei care își dau un vot automat, negândit.

Spre rușinea ei, dreapta politică poate că a abandonat lupta la centru cu forța malefică a USL-ului, dar va trebui să țină seama că a fost avertizată că își face iluzii cu privire la reticența etică urmată de eventuală bunăvoință a celor conduși de cuplul nociv Ponta-Antonescu. Bătălia cu stânga nu se poartă în codrii și nu se face cu oameni din dreapta de shopping, așa cum au fost Silviu Prigoană sau Sorin Apostu, ci se face cu oameni dedicați, decenți, cu o cultură politică valoroasă.

A te teme de violența și ura USL nu este o prostie, e de înțeles, dar trebuie să avem în vedere că ne apropiem de alegerile legislative din decembrie și ne solidarizăm cu toți cei care au fost, sunt sau vor fi amenințați de o structură gândită de moștenitorii comunismului românesc, un regim criminal și ilegitim. Gândirea totalitară nu a dispărut, ea și-a modificat țelurile pe termen scurt și și-a diversificat discursul. Cine nu crede, să se uite la Latrina Felix unde e ucis moral nu doar un poet, ci se ucide Poezia și visarea de care are nevoie o națiune care nu vrea să devină o turmă abonată la pachete distribuite de venali.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Daniel Francesco

Daniel Francesco

23 Comments

 1. VASILIU MIRCEA PAUL
  17 October 2012

  Eu spun că noi, adică cei care mai gîndesc un strop, chiar trebuie să ne mobilizăm – NU E VOIE CA IMBECILII ĂȘTIA SĂ AJUNGĂ LA PUTERE. Indiferent dacă o vom duce bine sau rău, cu asemenea specimene la conducere VOM ÎNNEBUNI CU SIGURANȚĂ. Astfel, de data asta, absența la vot NU ARE NICI O SCUZĂ.

  Nu putem ierta, niciodată, intelectualului cînd, în loc să cugete, cum îi este chemarea, începe să aiureze, căci în el stă singurul nostru sprijin pentru a pune stavilă, acolo unde este nevoie, aiurelilor imaginației.

  Immanuel Kant „Prolegomene”

 2. ws
  17 October 2012

  bun articol despre violenta socialista.

  dar mai trebuie mentionata violenta verbala. si antonescu exceleaza la acest capitol – pana la urma si el e un ratat, ca si hitler, iar frustrarea trebuie externalizata intr-un fel sau altul.

  parca am citit acum ceva mai mult timp un comentariu al lui emil in care spunea ca l-a cunoscut in facultate pe antonescu, si ca au avut ceva discutii despre liberalism – sper ca nu ma insel.

  ar fi interesant daca emil ne-ar povesti despre antonescu, despre cum era si cum e acum, si ce a determinat bascularea lui in tabara comunistilor.

  ws

 3. Daniel Francesco
  17 October 2012

  Cu o zi inainte de venirea la Bucuresti a liderilor Partidului Popular European, Jurnalul National – ziarul de casa al penalului Dan Voiculescu – a publicat un articol de Dan Constantin in care s-au afirmat urmatoarele:

  „Merkel, Barroso, Reding vin în România nu în cadrul unor vizite oficiale, care ar impune protocolul şi respectul cuvenit instituţiilor şi ţărilor pe care le reprezintă. Ei vin în poziţia de politruci, aşa încât putem să le explicăm fără complexe, ca de la om la om, de la cetăţean la cetăţean al Uniunii Europene opinia şi opţiunea noastră. Manifestările de dispreţ şi de dezavuare publică a actelor comise împotriva participanţilor la referendum pot fi tăcute sau vocale, organizate sau spontane.

  Este greu de anticipat reacţia populaţiei la actul de sfidare pe care îl reprezintă, în opinia multora, prezenţa vârfurilor portocalii la Bucureşti. În Capitală au votat pentru suspendarea lui Băsescu, 656.750 de cetăţeni. DA la referendum înseamnă acum NU pentru prezenţa congresiştilor la Bucureşti.
  Avem încrederea că locuitorii capitalei vor şti să-şi exprime opiniile într-o manieră civilizată, fără violenţă dar cu inteligenţă şi umor tranşant.”

  Articol integral aici:
  http://jurnalul.ro/editorial/c…..26216.html

  In loc de erata:
  – Ion Ilici Iliescu nu a fost fizic pe Arena Nationala, dar spiritul sau a fost din abundenta;
  – Sever Voinescu a declarat aseara ca unul dintre motivele pentru care nu mai candideaza (si iese din PDL)ca salariul de parlamentar nu ii este suficient pentru nevoile sale (4200 RON);
  – Pe Arena Nationala au fost adusi si lucratori la intreprinderi de stat sau din primarii care nu fac neaparat parte din nucleul dur, fanatizat al USL.
  – Maestrul de ceremonie pe Arena Nationala a fost Dragnea, un penal care trebuie sa dea socoteala pentru organizarea fraudelor la referendum.

 4. Ionut Nedelea
  17 October 2012

  Daniel Barbu o spune cel mai bine: „atitudinea românului faţă de politică poate fi calificată drept o formă, insuficient recunoscută, de barbarie.”
  E supărător că românul de pe stradă nu ştie ce înseamnă cu adevărat reprezentarea politică şi că ea (politica) ar trebui să fie făcută de intelectuali şi nu de asemenea huligani instigatori la ură.

 5. Vlad M.
  17 October 2012

  Daniel Barbu chiar nu este in masura sa deschida gura despre romani. Este o nevertebrata, n-are nici macar urma unui caracter. Barbu e dovada vie ca intelectualii nu vor salva pe nimeni. Dupa ce a facut propaganda pentru Adrian Nastase, acum s-a inhamat la caruta lui Antonescu, doar-doar o mai prinde si el un os. I-a si fost dat unul cata vreme a fost Crinisor presedinte „discret” al Republicii: a fost consilier al presedintelui „ad interim”, dupa cum ar spune acelasi mare liberal.

  P.S. Si Marx era intelectual, si Lenin era intelectual, si Trotki era intelectual.

 6. Ionut Nedelea
  17 October 2012

  Nu am ştiut că aici se comentează mai mult oameni decât idei. Dacă nu eşti de acord cu acea aserţiune te rog să ştergi comentariul.
  Mulţumesc!

 7. Daniel Francesco
  17 October 2012

  Sigur, comentam si idei, de exemplu asta:

  „Mă regăsesc în gândirea domnului Antonescu şi mă simt onorat.”

  Urmata de discursul urii:

  Traian Băsescu trebuie să lucreze cu oamenii care gândesc şi simt ca el. Nu mă simt capabil să fac un angajament de loialitate faţă de el, valorile mele nu mă lasă, ar fi caraghios”,

  http://www.gandul.info/politic…..il-9928598

 8. Vlad M.
  17 October 2012

  Ionut Nedelea, practici umorul involuntar? Adica vii si spui ca „romanul” este intr-un fel si te nemultumeste ca un anume roman este criticat pentru ceea ce este? Esti simpatic.

 9. Ionut Nedelea
  17 October 2012

  Eu nu sunt un susţinător al acestui om care este evident un lingău, doar am extras o idee dintr-o carte de-a lui pe care am citit-o din plictiseală.
  Am să mă rezum la a vă citi blogul de acum înainte. ????

 10. ioana h
  17 October 2012

  Timpul pana la parlamentare e scurt ( foarte scurt) si eu nu cred in miracole pe termen scurt ( miracolele au o tehnologie aparte si se infaptuiesc perseverent si greu). Prin urmare, ce ar trebui in perioada sa faca toti formatorii de opinie intregi la minte , constienti de pericol ( pericolul e ca USL sa castige cu un procent zdrobitor, peste 50%, moment in care degeaba mai au opozitie in parlament, fac ce vor) e un lucru simplu si practic: sa explice acest pericol oamenilor inteligenti si cu bun simt, dar care ( tocmai pt ca au bun simt) s-au saturat si de impostorii si liderii ( multi corupti si lipsiti de credibilitate) si nu mai vor sa voteze , ca vor trebui totusi sa voteze formatiunea politica oponenta USL, indiferent daca le place sau nu. De ce? Ca sa mai existe o minima presiune si frana in calea USL pentru urmatorii 4 ani . Ca sa mai avem o minima separatie a puterilor in stat. Ca sa nu puna mana USL in mod discretionar ( adica fara limite) pe absolut toate puterile si institutiile statului fara a mai avea cine sa-i traga la raspundere pentru oricare din nebuniile care le trece prin cap si pe care, cu peste majoritate parlamentara, o vor putea legifera fara probleme. Adica ne vor impune cu legea in mana ( schimband legile dupa placul lor) ABSOLUT CE DORESC FARA A PUTEA FI OPRITI : cresteri de taxe si impozite ( eventual si pe respirat; serios; daca au majoritate in parlament nu vor putea fi opriti), infiintari desfiintari de orice functii si institutii, abuzuri, saracirea noastra , indatorarea noastra, privatizari facute cu clientii lor ( asa cum s-a facut si pe vremea guvernarii Nastase) pe genunchi, absolut ce le trece prin cap SI SERVESTE INTERESELE LOR, NU PE ALE CETATENILOR ( care nu exista in capul lor decat ca masa de votanti si vaci de muls cu taxe, facturi si impozite) . Si o vor face cu legea, PENTRU CA DACA AU MAJORITATEA IN PARLAMENT POT SCHIMBA APROAPE ORICE LEGE FARA SA MAI CONTEZE VOTURILE OPOZITIEI. Asta trebuie sa li se explice nehotaratilor ( celor care , pe buna dreptate, nu vor sa voteze ca nu prea au ce) : ca acum mai mult ca niciodata vor trebui sa voteze din doua rele, raul cel mai mic, pentru ca altfel toti, dar toti, vom fi la discretia reprezentantilor si alesilor USL. De fapt la asta se reduce: ii intrebati ( pe nehotarati; fanii USL sunt fideli si pierduti) daca vor ca in tara lor si pentru vietile lor sa hotarasca fara nici o frana sau limita din partea opozitiei acesti lideri ai USL. Si celor care nu stiu istorie le dati exemplul clasic a lui Hitler ( de sovietici stiu mai putini). E cu legea in mana a produs dezastrul. Atata tot. Restul? Sunt principii, valori care trebuie restabilite cu timpul ( mult timp, ani, zeci de ani, generatii) si cu multa perseverenta in capul oamenilor. Acum timpul e prea scurt. Sa fim practici.

 11. VASILIU MIRCEA PAUL
  17 October 2012

  Toată discuția în jurul aserțiunilor lui Ionuț Nedelea despre Daniel Barbu (cine-o mai fi și ăsta ?) este cuprinsă în citatul din Kant, postat CHIAR LA ÎNCEPUT. Vasăzică Nedelea versus Kant – hai că mai ridicol nu e nici mioriticul Gigel. Zău așa, ne căznim să limpezim lucrurile la rădăcină, ca să deviem imediat printre picioarele nespălate ale diverșilor „lideri de opinie” din tîrla națională.

 12. ioana h
  17 October 2012

  Cred ca oamenilor – celor obisnuiti, care au treaba multa in vietile lor, care n-au timp de televizor, care se ocupa in mod prozaic si imperios necesar de supravietuirea lor si a familiilor lor, care muncesc pe rupte, care n-au prea mult timp de presa si de lecturi, care sunt satui pana peste cap de politica romaneasca si de politicienii momentului si pe buna dreptate – ar trebui sa li se repete obsesiv cateva lucruri simple . ( lasand pe moment, filosofia si argumentele ideologice, poetice sau complicate, desi nu zic ca nu-i necesar si acest tip de dezbatere, educatie si argument) . Acum, cat se mai poate, pana la alegerile din decembrie care vin iute – iute, ca si USLul peste noi.
  Simplu si pragmatic. Gen:
  http://ihincu.wordpress.com/20…..e-o-gluma/

  Pentru rest ( dezbateri de idei, ideologii si teme filosofic-culturale, foarte necesare de altfel, insa eficiente doar pe termen mediu si lung) avem tot timpul din lume. Pentru combaterea/reducerea dezastrului efectiv care ne paste ca urmare a alegerilor din decembrie, NU.

 13. Titirez
  17 October 2012

  Demult nu am citit ceva ma bun si mai franc despre apucaturile comuniste romanesti!! Ma tem insa ca nu e suficient doar sa ne incurajam noi intre noi.Sfidarea pusa la cale prin mitingul mamaut tipic epocii de aur ceausiste, chiar sub nasul celor mai reprezentativi europeni este teribil de ingrijoratoare.Nu e de gluma , defel !! Mai mult: am citit in seara asta despre sacrificarea romanilor timoceni pe butucul de macelarie al Serbiei de catre Ponta.Fireste , venind in intimpinarea doleantelor fostului mare prieten de la Rasarit,dar si pentru ca doar ,doar USL va avea un torpilator de colaborare in demolarea din interior a UE.Nu pot sa uit imaginea lui Ponta si Medvedev aflati la Londra sa vizioneze impreuna Olimpiada. Absolut intamplator, fireste.

 14. ALI
  17 October 2012

  Coruptia a existat mereu, indifernet de perioada in care traim noi si perioada in care au trait cei dinaintea noastre, fie imparat, fie rege, fie primat, fie presedinte, mereu s-au dat tot felul de taxe , mereu au fost legi, chiar daca in trecut erau cunoscute ca si porunci/pedepse, suntem toti oameni si oameni vom fi, nu s-a schimabat nimic, decat numele oamenilor ca in rest rolurile exista, asa cum exista aceasi piramida sociala dintodeuna!

 15. Mih.
  17 October 2012
 16. Marius
  17 October 2012

  Bun, de acord, suntem un procent de oameni care mai si gandim. Eu am mai spus-o, am crezut ca mi se usuca mana cu care l-am votat pe cel care a distrus orice sansa a Romaniei sa renasca: Iliescu, doar ca sa nu iasa Vadim !
  Cum am ajuns in acea situatie ?
  Eu voi incerca sa conving pe cei din cercul meu sa voteze impotriva acestei ciume – USL-ul; din fericire cei apropiati sunt oameni cu picioarele pe pamant.
  Dar ce facem cu cei saizeci si nu stiu cat la suta care au toaletele in curte ? Pe ei cine sa ii povatuiasca ? Abrutizati, inculti, betivi – asta e realitatea, nu avem de ce sa ne ascundem. Odata ce ai iesit din cateva mari orase ale Romaniei te ingrozesti, vezi istoria evului mediu live…
  Retardul este maxim in multe zone, cum naiba sa nu vezi cine este de fapt Ponta, Antonescu, Voicu, etc. ?!?!?!
  N-as vrea sa par radical, dar nu cred ca mai exista alta solutie decat forta. Cum s-ar putea face, nu stiu…sa iesim pur si simplu masiv pe strazi, sa impiedicam cumva victoria USL-ului din decembrie.
  Pentru ca, in umila mea opinie, USL-ul va castiga detasat. Opozitia este destramata si neconvingatoare, din pacate.

 17. Anca Cernea
  17 October 2012

  Marius,

  Nu nația e proastă. Nația asta, de câte ori e întrebată, se pronunță, ca să zic așa, pentru lucruri de dreapta – are încredere în Biserică, Armată, nu vrea să se mai fure, nu vrea cu rușii, vrea să o ducă bine, etc.
  Mass media minte, dar, din păcate, e singura comunicare dintre cetățeni și politicienii dreptei, care nu se coboară din turnurile lor de fildeș, să meargă în campanie la țară – cum făceau pe vremuri bătrânii de pe la PNȚ. Ei nu se murdăresc. Lucrează științific, cu sondaje și PR, nu cu proștii. Iar intelectualii se văicăresc toată vremea și dau tonul văicărelii în rândul clasei vorbitoare. Dacă îi înjură mitocanii pe bloguri, sau pe stradă, ei consideră ca i-a înjurat nația toată. Se supără și pleacă din țară.
  Dacă o să pierdem alegerile, nu dați vina pe proștii cu WC în curte.
  Dați vina pe liderii care nu sunt în stare să explice nației de ce ei reprezintă mai bine chestiile alea pe care le-am bolduit în primul rand, si de ce USL-ul nu le reprezinta. Si să arate ca au curaj, consistenta, si ca nu le e frica de marlaniile pucistilor. Sa dea lumii incredere, ca lupta asta poate fi castigata.
  Dacă nimeni nu face nimic de partea dreaptă – ca să nu supere, că, vezi bine, au depășit era lui Băsescu, cel prost-crescut și conflictiv, dacă tot ce au de propus poporului sunt steluțele UE, aș prefera să nu-i aud plângând, că i-a învins securitatea și nația e proastă, și nu i-a votat, pt că nu înțelege păsăreasca lor euro-academico-centrist-progresist-moderată. Dar mă tem ca ăsta va fi textul.
  Băieții sunt, probabil, dispuși să se relaxeze mult timp în opoziție. E foarte greșit. Viața de opoziție cu USL având peste 50 % în Parlament, nu e pentru oameni slabi. Uitați-vă cum o duce opoziția din Rusia, ca să vedeți la ce model mă refer. Ăștia cred că vor mai fi alegeri, în 2016. Vor fi, din acelea ca în Venezuela.

  PS. Si, inca ceva. Sunt destui intelectuali, academicieni si profesori universitari, ba chiar si printi si printese – oameni cu ADN de calitate, Marius, nu ca amărâta aceea din jud. Iași – care sustin activ USL.
  Și mulți oameni cu 4-8 clase, pensionari, gospodine, căpșunari și tinichigii, care au înțeles mult mai bine decât mulți intelectuali, ce se întâmplă în țara asta. Eu nu deschid niciodată discuții politice cu pacienții, dar am avut de mai multe ori ocazia să fiu eu abordată de câte unul dintre ei (de ex, ultimul acum fix 2 săptămâni, un pensionar, fost muncitor) care încerca să mă convingă că trebuie să-l susținem pe Băsescu, fiindcă e singurul care ne poate scăpa de „nenorociții ăștia, hoții, oamenii rușilor”.

 18. calehari
  17 October 2012

  „Demult nu am citit ceva ma bun si mai franc despre apucaturile comuniste romanesti!!” Subscriu!

 19. crisuadi
  17 October 2012

  In toate domeniile , dar in toate , si partidele de asa-zisa dreapta si cele comuniste , cand vin la putere NUMESC in functiile de conducere ale tuturor institutiilor oamenii lor . De ce nu vad la nici un partid „democratic” un proiect de lege in care sa se interzica aceasta practica ? Cred ca aici este o mare problema a societatii noastre . Ce vreau sa spun este ca in esenta suntem un popor corupt spre stanga si spre rau ! Niciodata „dreapta” cand a venit la guvernare n-a luat masuri de dreapta . A incercat masuri hibride , jumatati de masura si cam atat si , mi se pare ca exponentii tipici ai acestui fel de dreapta sunt , cu stralucire , dintre cei mai importanti , Mihai Razvan Ungureanu si Theodor Stolojan…

 20. Anca Cernea
  17 October 2012

  @19
  Eu vreau să văd că dreapta face lustrație, decomunizare și de-birocratizare.
  Adică să dea afară cât mai mulți elefanți. Și SĂ LE DESFIINȚEZE POSTURILE.
  Dreapta nu înseamnă 50% din populație angajată la stat sau atârnând de stat prin protecție socială. Dreapta nu înseamnă zeci de ministere și agenții guvernamentale, comisii și comitete, și consiliul național împotriva discriminării. De ce nu iau exemplu de la Viktor Orban? întreb și eu, deși știu de ce nu iau…

 21. emil borcean
  17 October 2012

  Crisuadi. E normal ca un partid (sau coalitie), dupa ce vine la guvernare, sa numeasca „oamenii lor” in functiile de conducere ale institutiilor subordonate guvernarii. Iar aceasta practica, chiar daca ti se pare nedemocratica, este totusi democratica (nu vreau sa spun ca propunerea ta ar fi nedemocratica, doar ca democratia la nivel microscopic devine un agent paralizant). Mandatul dat de electorat, prin vot, legitimeaza puterea acordata formatiunii politice castigatoare. In plan executiv si administrativ formatiunea respectiva trebuie sa dispuna larg de aceasta putere, altfel infaptuirea unui program politic (oricare ar fi el) ar fi obstructionata la fiecare pas, iar alegerile, in loc sa consfinteasca un transfer complet de incredere si vointa (in parametri legali), ajung sa inaugureze doar un calvar al „feliilor de salam”.

  Nu confunda democratia cu micro-democratia. „Salamul de putere” acordat unei formatiuni politice trebuie sa fie insotit si de libertatea de a il gestiona fara a mai cere parerea electoratului la fiecare felie, altfel guvernarea se impotmoleste in micro-alegeri si micro-deliberari nesfarsite. Procesul democratic trebuie sa permita si o eficienta a actului de guvernare, nu numai reprezentativitatea acestuia.

 22. ioana h
  17 October 2012

  Marius, are dreptate Anca Cernea: sunt multi oameni simpli si care din instinct de conservare si bun simt se orienteaza impotriva USL. Problema e cu semi-doctii si pseudo ( pardon) intelectualii care „se regasesc in discursul lui antonescu, dar nu se regasesc in al lui Basescu”. Asta da dereglare la cap. Cred ca cei din urma sunt irecuperabili. Mai raman insa nehotaratii , cei care ( e de inteles) nu mai vor sa voteze pe nimeni din actuala clasa politica. La capul lor trebuie lucrat. Cu argumente simple, reale si brutale. Gen cum l-am votat ( si eu, pe 8 decembrie 200, nu pot sa uit pt ca era ziua mea) pe Ion Iliescu ( greu mi-a fost) ca sa nu iasa Vadim. Sau de ce nu trebuie sa aibe USL majoritate parlamentara ( ca sa nu voteze pe banda rulanta si fara ca voturile opozitiei parlamentare sa conteze) ce tampenii de legi vor ei. Trebuie sa mai existe o frana, un factor de presiune impotriva lor. Sau, la ce pot duce tipul de discurs antonescu si manifestarile publice ale USL. De ex:
  http://ihincu.wordpress.com/20…..ara-paine/
  Argumente simple, evidente si brutale. Asa trebuie convinsi cat mai multi nehotarati sa-si infranga sila si dezamagirea ( repet, de inteles si justificata) si sa voteze totusi ARD/PDL.

 23. Batehas
  17 October 2012

  Oarecum (un)related

  http://www.mediafax.ro/politic…..a-10274051

  Să vă aşteptaţi la ţiganizarea României, Timişoara deja au acaparat-o.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi