FUNDATIA IOAN BARBUS

Campionii ipocriziei: birocraţii europeni

O replică a cutremurului japonez a lovit Parlamentul european în urmă cu două zile, în timpul discursului lui Nigel Farage. Europarlamentarul britanic, membru al UKIP, a reuşit în mai puţin de trei minute să-l scuture bine pe Herman Van Rompuy, care-i ceruse cu doar câteva minute înainte lui Muammar Gaddafi să părăsească puterea. Din … …

O replică a cutremurului japonez a lovit Parlamentul european în urmă cu două zile, în timpul discursului lui Nigel Farage. Europarlamentarul britanic, membru al UKIP, a reuşit în mai puţin de trei minute să-l scuture bine pe Herman Van Rompuy, care-i ceruse cu doar câteva minute înainte lui Muammar Gaddafi să părăsească puterea.

Din nefericire pentru Rompuy, Farage a prezentat o fotografie din urmă cu doar patru luni, în care puteau fi văzuţi, ca doi vechi amici, preşedintele Consiliului European şi Muammar Gaddafi. „Trebuie să o spun, nu v-am văzut niciodată atât de zâmbitor şi atât de fericit”, i-a transmis Farage.
Ar fi nedrept însă să-l acuzăm doar pe Rompuy de ipocrizie.”Preşedintele Uniunii Europene” ar putea foarte bine să împartă premiul cu liderul liberalilor europeni, Guy Verhofstadt. Verhofstadt a cerut în plen intervenţia militară împotriva lui Gaddafi, cu toate că, pe când era premier al Belgiei l-a primit pe dictatorul libian cu onoruri militare complete. Totuşi, ca un adevărat liberal, Guy a explicat că şi-ar dori ca SUA, Franţa şi Marea Britanie să aducă şi capabilităţile, şi militarii.
Şi totuşi, cei doi nu sunt singurii prieteni ai dictatorului libian care după ce s-au afişat intens cu acesta, cer acum înlăturarea lui de la putere, prin forţă. În aceeaşi nesimţire se mai scaldă şi alţi lideri europeni de prim-rang: Nicolas Sarkozy, Silvio Berlusconi sau Tony Blair.

Declaraţiile acestora demonstrează, din păcate, că liderii europeni nu mai pot fi consideraţi de prea multă vreme un reper moral, ci doar o adunătură de birocraţi ipocriţi.

George Rîpă

George Rîpă

Asociația "21 Decembrie 1989", în colaborare cu doamna profesoară Daria Kustanovych, alungată din orașul Harkiv de hoardele Kremlinului, organizează sâmbătă, 25 martie, începând cu ora 17, un nou protest autorizat împotriva agresiunii rusești ce se desfășoară la scară largă contra Ucrainei de peste 1 an și o lună. Manifestația va avea loc în Piața Universității …

Ce ai mai putea citi

Comentarii

  1. Florina B.Spune:

    Răspunde
    martie 18, 2011

    M-a uns la inima sa vad oameni normali spunand lucruri de bun simt. Se intampla rar la Strasbourg. E o mare nesansa (meritata de politicienii si alegatorii UE) ca in momentul actual sa avem la carma mascarici alde Cathy Ashton si van Rompuy

  2. calehariSpune:

    Răspunde
    martie 18, 2011

    Florina B.@1 ” Disidentul e cineva care,in plina teroare totalitara,se hotareste sa se comporte normal „, si desi nu putem acuza Strasbourg-ul de teroare totalitara , nu pot sa nu gandesc ca fiind atat de rari oamenii normali la Strasbourg, ei pot fi considerati disidenti . ????

  3. Liv St OmerSpune:

    Răspunde
    martie 18, 2011

    Pai sa zic atunci si eu una din ciclul „ba dictatoru’ nostru-i mai bun”: pai macar el, Basescu, a declarat public ca s-a dus in Libia si s-a fotografiat cu Gaddafi ca sa recupereze datoria baneasca a Libiei fata de Romania; iar acum, cand toti eurocratii multi-culti se dau viteji si vor „pac la rasboiu” tace malc si are bunul simt sa declare ca va sprijini actiunile celorlalti membri NATO/UE pentru ca n-ar putea sa faca altfel. Macar dictatorul nostru e mai sincer, mi se pare diferenta specifica. Macar atat.
    In alta dezordine de idei, actiunea lui Obama mi se pare tembela si extrem de periculoasa. Imi amintesc ca si WWI a pornit tot dintr-o astfel de actiune stupida, si ma pregatesc psihic pentru WWIII.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ro_RORomanian