FUNDATIA IOAN BARBUS

Caricatura publicată în Norvegia, proteste violente în Pakistan

  Kurt Westergaard este autorul acestei caricaturi:

  — Această caricatură i-a adus creatorului ei condamnări cu moartea şi o viaţă privată de libertate, în ascunzători securizate.
  — Din cauza caricaturilor daneze au murit sute de oameni în protestele din lumea musulmană.
  — Pe 1 ianuarie, caricatura i-a adus un musulman somalez (care lucra la Crucea Roşie Daneză) cu un topor în casă. A scăpat datorită uşilor şi geamurilor securizate.

O duzină de pakistanezi din Lahore au dat foc unui steag norvegian şi au scandat sloganuri într-un protest provocat de tipărirea de către un ziar norvegian, Aftenposten, şi postarii de către un membru al parlamentului norvegian a caricaturii desenate de Kurt Westergaard pe profilul său de facebook.

Politicianul norvegian Ulf Erik Knudsen, a declarat că a postat imaginea „din simpatie pentru o persoană care este ameninţată de forţe ce doresc restricţionarea libertăţii de exprimare”. Era vorba de Kurt Westergaard. Ulf Erik Knudsen a mai spus:

„Trebuie să apărăm libertatea de exprimare. Aceasta este ameninţată de anumite segmente ale fundamentalismului islamic, opuse valorilor noastre occidentale”

Dar cît de mare este acest „anumit segment”? Este la nivel de stat, din cîte se pare, din moment ce Ansamblul Naţional Pakistanez a emis o declaraţie ce condamnă Aftenposten pentru republicarea caricaturii anti-Mahomed, numind-o:

„un act blasfemic menit să provoace Ummah (Naţiunea Musulmană, totalitatea regiunilor conduse de musulmani de pe glob)”.

mai multe detalii despre controversa caricaturală: O nouă criză a caricaturilor daneze?

via Gates of Vienna

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

6 comentarii

 1. costin
  17 ianuarie 2010

  Ambasadorul Iranului in Norvegia cere azil politic

  Ambasadorul Iranului in Norvegia cere azil politic.

  ” Nu mai vreau sa reprezint un regim care isi tortureaza proprii sai cetateni ” . Acesta este diplomatul Mohammed Reza Heydari care ,dupa o cariera de peste 20 ani indeamna pe toti diplomatii tarii sale din toata lumea sa conteste legimitatea regimului tarii sale .

  NorvegiaN.net

 2. costin
  17 ianuarie 2010

  pe 20 ian a inceput procesul lui Geer Wilders. Iata declaratia data la inceputul procesului:


  via Vlad Ţepeş

 3. costin
  17 ianuarie 2010

  Hate speech or Free speech? Geert Wilders on trial

 4. vlad
  17 ianuarie 2010

  Geert Wilders vrea să aducă 17 martori, din Olanda, Marea Britanie, Israel şi SUA, printre care Wafa Sultan, Robert Spencer, Andrew Bostom, Afshin Ellian, Arabist Hans Jansen, Sheikh Al-Qaradawi (care a emis o fatwa pe Wafa), Mohammed Bouyeri (care l-a ucis pe Theo van Gogh) şi imamul Fawaz din Olanda, care a pus o fatwa pe Ayaan. Procurorii au cerut judecătorilor să reducă lista – să-i scoată pe Andrew Bostom, Mohammed Bouyeri si alții.

  Urmează ca judecătorii să revină cu decizia lor asupra numărului de martori, calendarulului şi locaţiei exacte a procesului într-o şedinţă publică pe 3 februarie.

  via atlasshrugs

  vedeți și imaginile postate de Pamela Geller:

  Yesterday while I was in Boston covering the Brown triumphant rout, thousands of Christians were marching in front of the UN to stop the Muslim killing of Christians in Egypt.

 5. vlad
  17 ianuarie 2010

  trial day 1

 6. vlad
  17 ianuarie 2010

  ”Dacă Geert Wilders este ultima ta speranţă, atunci avem probleme mai mari decât Olanda.”

  Asta nu spune nimic despre Geert Wilders, care este unul dintre eroii timpului nostru. În schimb, spune ceva despre noi, ceilalți. Incomparabila Kathy Shaidle a vorbit la un miting pentru Geert Wilders în Toronto noaptea trecută şi a cerut tuturor dintre noi să devină Geert Wilders.

  via JihadWatch

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian