FUNDATIA IOAN BARBUS

Ce au în comun naziștii? Cu siguranță ard cărți

În primăvara anului 1933 naziștii germani au declanșat o campanie națională de ardere a cărților considerate nocive pentru puritatea spiritului german. Nenumărate cărți semnate de autori evrei, americani, sau pur și simplu încadrați la categoria „decadent” au fost aruncate în flăcări, vestind o nouă eră de barbarie și întuneric. În primăvara anului 2014, pe … …

În primăvara anului 1933 naziștii germani au declanșat o campanie națională de ardere a cărților considerate nocive pentru puritatea spiritului german. Nenumărate cărți semnate de autori evrei, americani, sau pur și simplu încadrați la categoria „decadent” au fost aruncate în flăcări, vestind o nouă eră de barbarie și întuneric.

book-burning

Hitler-Youth-burn-anti-Ge-006

În primăvara anului 2014, pe 16 martie, naziștii ruși și filoruși din estul Ucrainei, în orașul Harkov, au ars toate cărțile de istorie pe care le-au găsit în clădirea Prosvita. Prosvita este o societate fondată de patrioți ucraineni din secolul 19, cu scopul de a promova limba, cultura și istoria adevărată a țării într-o perioadă de avânt a revizionismului rusofil. Bibliotecile găzduite de sediile acestei societăți susțin memoria colectivă a Ucrainei.

Până astăzi, când scursorile rusofile din Harkov au ars în stradă cărțile din biblioteca locală, într-o orgie de negare a suferinței ucrainene sub talpa rusă. Nu este niciun fel de exagerare. Numeroase dintre aceste cărți documentau genocidul săvârșit de Stalin în perioada 1932-1933, cunoscut sub numele de Holodomor, când milioane de ucraineni au fost condamnați la moarte prin înfometare.

Se vestește o nouă eră de barbarie și întuneric.

nazi-russia4

nazi-russia3

nazi-russia2

nazi-russia

Emil Borcean

Emil Borcean

Ce ai mai putea citi

Comentarii

  1. Theo HahnSpune:

    Răspunde
    martie 17, 2014

    Așa să le ajute Dumnezeu!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ro_RORomanian