FUNDATIA IOAN BARBUS

Ce au în comun naziștii? Cu siguranță ard cărți

În primăvara anului 1933 naziștii germani au declanșat o campanie națională de ardere a cărților considerate nocive pentru puritatea spiritului german. Nenumărate cărți semnate de autori evrei, americani, sau pur și simplu încadrați la categoria „decadent” au fost aruncate în flăcări, vestind o nouă eră de barbarie și întuneric.

book-burning

Hitler-Youth-burn-anti-Ge-006

În primăvara anului 2014, pe 16 martie, naziștii ruși și filoruși din estul Ucrainei, în orașul Harkov, au ars toate cărțile de istorie pe care le-au găsit în clădirea Prosvita. Prosvita este o societate fondată de patrioți ucraineni din secolul 19, cu scopul de a promova limba, cultura și istoria adevărată a țării într-o perioadă de avânt a revizionismului rusofil. Bibliotecile găzduite de sediile acestei societăți susțin memoria colectivă a Ucrainei.

Până astăzi, când scursorile rusofile din Harkov au ars în stradă cărțile din biblioteca locală, într-o orgie de negare a suferinței ucrainene sub talpa rusă. Nu este niciun fel de exagerare. Numeroase dintre aceste cărți documentau genocidul săvârșit de Stalin în perioada 1932-1933, cunoscut sub numele de Holodomor, când milioane de ucraineni au fost condamnați la moarte prin înfometare.

Se vestește o nouă eră de barbarie și întuneric.

nazi-russia4

nazi-russia3

nazi-russia2

nazi-russia

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Emil Borcean

Emil Borcean

Un comentariu

  1. Theo Hahn
    17 martie 2014

    Așa să le ajute Dumnezeu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian