FUNDATIA IOAN BARBUS

Ce i-ar fi spus Antonescu lui Churchill?

Sunt momente cruciale in viata unei natiuni, cand trebuie luate decizii importante si tara mobilizata. Unul din aceste momente a fost marti la motiune. Toata desfasurarea de forte, cu pensionari scosi in strada pe 40 de grade, cu “listele rusinii” si “Teo Show” au cam dat masura mizeriei clasei noastre politice cu duo-ul (ca sa nu zic duetul ca Baiesu!) Antonescu-Ponta.

T. Ioanid


Ma gandeam, in timp ce opozitia (deloc loiala) batea cu pumnii in masa sacadat strigand “demisia”, la celebrul discurs al lui Churchill tinut in iunie (tot in iunie, da) 1940:

“We shall go on to the end, we shall fight in France,
we shall fight on the seas and oceans,
we shall fight with growing confidence and growing strength in the air, we shall defend our Island, whatever the cost may be,
we shall fight on the beaches,
we shall fight on the landing grounds,
we shall fight in the fields and in the streets,
we shall fight in the hills;
we shall never surrender.”

Parca il aud pe Victor Ponta: “Domnule Churchill, sunteti cazut in cap! Marea Britanie n-are nevoie sa lupte, are nevoie de locuinte sociale!”

Si pe Crin Antonescu: “Domnule Churchill, ati introdus dictatura in Marea Britanie, dumneavoastra si clanul dumneavoastra de asa-zisi conservatori, nu era suficient ca fusesera introduse cartile de identitate, acum ati rationalizat si carnea, gemul, branza, ouale si benzina, si acum vreti sa aruncati tara intr-un razboi distrugator cu Germania. Rusine, domnule Churchill! Domnule Chamberlain, va chem la unitate pentru salvarea Tarii de aceasta urgie!

T. Ioanid

T. Ioanid

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian