FUNDATIA IOAN BARBUS

Ce vrea încălzirea globală de la femei

Am aflat ce vrea capitalismul de la femei (prostituţie, garantat şi ineluctabil), dar este adevărată această paradigmă a feminismului în România? Sunt sceptică (şi empatică – aceste rânduri sunt feminizate pentru a înlătura orice suspiciune de subiectivism de gen sau oprimare patriarhală). Una la mână, Progresia este un tărâm mult mai nuanţat şi sofisticat şi, a doua la mână, o autoritate superioară decelează adevărata cauză a prostituţiei. A doua la mână este ONU şi a treia la mână este încălzirea globală:

Efectele schimbării climatice le-au determinat pe femeile din zonele de coastă maritimă ale ţărilor sărace, precum Filipine, să adopte meserii periculoase şi uneori chiar prostituţia, a declarat o persoană oficială a Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Suneeta Mukherjee, reprezentantă a Fondului Alimentar ONU, a afirmat că femeile din Filipine sunt cele mai vulnerabile din ţară la efectele schimbărilor climatice.

„Schimbările climatice ar putea reduce veniturile celor care trăiesc din agricultură şi pescuit şi ar putea determina unele femei să presteze servicii sexuale, astfel crescând riscul de infecţie cu virusul HIV”, a spus Mukherjee cu ocazia lansării raportului mondial al populaţiei, în Pasay City.

În Filipine, bordelurile sunt răspândite în mod obişnuit de-a lungul zonelor de coastă marină, unde numeroase femei oferă servicii sexuale pentru marinari şi călători maritimi. Adeseori, aceste prostituate sunt transportate la bordul vaselor mari.

‘Climate change pushes poor women to prostitution, dangerous work’

Aşadar, neostoite Laura, Mihaela, Alice, Irina, Delia, Ilona şi Ioana (meştere în politici de gen şi minorităţi şi dârze pioniere feministe), adevăratul lanţ cauzal se prezintă astfel: capitalismul spoliază ţările sărace de resurse pe care le arde în cuptoare ce emană gazilioane kilometri cubi de CO2 (teza FEGE, sau Fascism Economic duce la Genocid Ecologic), iar agentul FEGE în natură se numeşte Încălzirea Globală, care în zonele de coastă marină le forţează pe femei să se prostitueze. Mecanismul exploatării femeii de către dioxidul de carbon trimis de corporaţiile multinaţionale şi complexul militar-industrial al imperiului american-sionist a fost magistral anticipat în dialectica lui Frau Marx, iar partea ştiinţifică a fost demonstrată în vasta cercetare de laborator a CODOIULUI polimerizat, de către Academician Doctor Inginer Honoris Cauza. Putem spune, fără tăgadă, că feminismul dialectic şi ştiinţific s-a îmbogăţit neprecupeţit datorită studiului atent al ONU asupra efectelor încălzirii globale şi a fost elevat la stadiul mirific de feminism verde dialectic şi ştiinţific. O contribuţie românească prea puţin cunoscută vine de la un colectiv academic entuziast din Cluj. Într-un studiu interdisciplinar de excepţie, ale cărui rezultate au fost prezentate publicului ardelean de către conferenţiarul universitar Dana Sârbu, se prefigurează un viitor fierbinte al României. Deceniile următoare vor aduce valuri după valuri de căldură, însoţite de furtuni devastatoare, ţânţari, boli, decese, toate în creştere, mai puţin hrana, care se va împuţina, desigur. Studiul propriu-zis nu pare a fi accesibil (articolul nu oferă nicio legătură către el, iar căutările prin Google nu duc nicăieri), dar asta nu scade din valoarea ştiinţifică deosebită: colectivul interdisciplinar a calculat cu grijă, pînă la o zecimală, creşterile de temperatură la care trebuie să ne aşteptăm: 1.5 grade Celsius până în 2030 şi 5.8 grade Celsius până în 2100. Teribil, dar ştiinţa cioclopedică şi interdisciplinară nu minte, mai ales când este înarmată cu aparatură de înaltă precizie. Ce este de făcut? Simplu, încă un studiu. Ceva a scăpat din atenţia hi-tech-ului clujean: impactul încălzirii accelerate asupra prostituţiei, în special în zona bazinului Mării Negre, deltei Dunării şi a lacurilor şi râurilor cu trafic maritim şi fluvial. Experienţa filipineză ne arată ce pericole le pândesc pe femeile din vecinătatea căilor navigabile. Numai echipa Feminism în România dispune de know-how-ul şi înţelegerea corectă a problematicii feministe în orice context, deci e firesc ca întărirea feminismului verde să cadă în această sferă de competenţă. Astfel se deschide calea încă unei contribuţii româneşti remarcabile pe altarul ştiinţei, de această dată la confluenţa cu emanciparea socială, şi sperăm să auzim cât de curând veşti bune de pe frontul feminist al luptei împotriva exploatării femeii de către schimbările climatice.

Sumar executiv: un culoar teoretic deosebit de promiţător, validat de observaţii la faţa locului, sugerează că răsturnarea orânduirii capitaliste nedrepte va stopa creşterea temperaturii, deci foarte probabil va duce şi la declinul rapid al prostituţiei… cel puţin în zona de litoral.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Emil Borcean

Emil Borcean

3 Comments

 1. George Daniel
  5 January 2012

  „O monedă romană folosită de soldaţi la bordeluri a fost găsită pe fundul râului Tamisa de un arheolog amator.
  Făcută din bronz şi având diametrul mai mic decât moneda de 10 penny, banul găsit în Londra are pe el inscripţionat un bărbat şi o femeie aflaţi într-o poziţie intimă.
  Experţii cred că moneda are mai bine de 2000 de ani şi este singurul exemplar descoperit de britanici. Tot ei afirmă că soldaţii romani primeau lunar aproximativ 14 astfel de monede pentru a le folosi la bordeluri în schimbul unor servicii sexuale. Actul dorit era inscripţionat pe monedă, potrivit The Telegraph.” (Adevarul)

  Asta e cea mai buna dovada ca inca din Antichitate capitalismul roman obliga femeile care locuiau pe langa vreo apa sa se prostiteze :))

 2. Costin A.
  5 January 2012

  va plac bancurile cu blonde? rasistilor, evitati Austria! Heard the one about the Austrian blonde?

 3. John Galt
  5 January 2012

  Au fost zeci de perioade super calde in istoria pamantului. Acum media e pe la 14 grade insa in trecut au fost sute de milioane de ani cu 24 de grade temperatura medie, dovada ca inclusiv recent in evul mediu s-a cultiva grau in Norvegia, struguri in UK. Nici nu mai zic de plante si fosile carbonizate la polul nord (vezi zacamintele uriase de petrol).

  Acum suntem in plina glaciatiune de fapt, insa cercetatorii nu spun nimic, ca ar ramane fara fonduri. Asa ca prefera sa umble cu sperietori care prind la prosti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi