FUNDATIA IOAN BARBUS

Cei trei terori… pardon, tenori

three_terrorsCaroline Glick – comentatoarea de geojidăneală cu totul neobiectivă – a produs încă o batjocură diver-sionistă. După ce, într-un parodie nesimţită, a întinat aspectele înălţătoare ale flotilei umanitare care s-a sacrificat generos pentru deschiderea celui de-al treilea ochi al conştiintei comunităţii internaţionale, ca să vază odată jgenocidul perpetuat de aşa-zisul Jisrael în Gaza, mîncaţiaş-lăcrimioarele-de-ghiocel-palestinian, acu’ se leagă de marii interpreţi în viaţă ai partiturii clasice lăsată moştenire de nemuritorul MoVerdi.Şi, relativ la Erdogano Pavarotti, o lectură utilă din Weekly Standard:
Întoarcerea otomanilor

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Emil Borcean

Emil Borcean

38 Comments

 1. bugsy
  21 June 2010

  Yalla , Yalla,…..great terrors(sorry tenors)

 2. chriscross
  21 June 2010

  „a stingy Europe that up till now has turned its back on Turkey”
  am mai gasit o astfel de duma pe stratfor, cum ca si europa se face vinovata de situatia actuala prin neincluderea in eu. analistii astia sunt aiuriti zic eu…
  si mai e Gates: „Gates said Europe’s reticence in allowing Turkey join the European Union may have been a contributing factor in Turkey’s recent push to be a more prominent actor in the Middle East.”
  patetic…

 3. Corneliu
  21 June 2010

  „Pacifists are like sheep who believe that wolves are vegetarians.” Yves Montand

 4. vlad
  21 June 2010

  Din Alte euro-aberaţii stîngiste (de Traian Ungureanu)

  …un amendament ecologist, într-o rezoluţie despre situaţia din peninsula coreeană. Amendamentul cere instituirea unei comisii internaţionale de anchetă „cu participarea ambelor părţi”. Adică şi a RPD Coreene. Miza e incidentul grav soldat cu torpilarea şi scufundarea unei nave sud-coreene. Autorul atacului a fost stabilit dincolo de orice dubiu şi nimeni nu se mai îndoieşte că vasul a fost scufundat de un submarin nord-coreean. Ce vrea amedamentul nord-coreean? Să dea o platformă de exprimare propagandei comuniste nord coreene.

  Interesant e că în cazul incidentului „flotila Gaza”, soldat cu uciderea a opt persoane după ciocniri cu un comando israelian, ecologiştii au cu totul alt punct de vedere: e nevoie de o comisie de anchetă internaţională, fără participarea Israelului. Căci, în viziunea stîngii militante, propaganda comunistă e mult mai credibilă şi îndreptăţită la cuvînt, decît statul Israel.

 5. murfi
  21 June 2010

  in aceeasi nota nesimtita: as mina apele teritoriale in zona gaza cu mine umplute cu *** de porc si i-as lasa pe infantii gazei sa se apropie daca doresc

  pe de alta parte, tare ma tem ca iranul nu se va opri; acum au cel mai bun moment: netanyahu e foarte posibil sa cedeze cu totul, iar daca nu, cu atit mai rau pentru israel

 6. Corneliu
  21 June 2010

  Actualizari proaspete, de ultima ora, calde…:
  1. Tenorul Erdogano Pavarotti a mai facut un act de bravura si a inchis (dupa cum a declarat presei la G20) cu vitejie spatiul aerian turcesc pentru avioanele civile israeliene. Asa, ca sa se-nvete minte. Aceasta in timp ce prostii de israelieni continua sa respecte acordurile de colaborare tehnologica cu turcii si le furnizeaza in continuare produse tehnologice de varf pentru aviatia lor, in speranta ca lucrurile nu se vor strica de tot.
  2. Al Qaida in Israel. A fost prinsa o banda de 7 arabi din Nazaret (oras arab musulman-crestin) care a aderat la Al Qaida. Membrii ei, printre altele, au ucis un sofer de taxi evreu, au incendiat un autobuz cu pelerini crestini veniti in oras, au planuit (dar n-au reusit) sa decapiteze pe un arab crestin din localitata „suspect” de a le fi ofensat profetul, Unii din ei au plecat in Etiopia pentru a se strecura in Somalia si sa se alature unei tabere ale organizatiei pentru antrenament, dar au fost prinsi de etiopieni si trimisi inapoi in Israel.
  Stirile sunt din Ynet.
  http://www.ynetnews.com/home/0,7340,L-3083,00.html

  E bine de stiut ce se intampla, pentru a evita confuziile in intelegerea realitatilor…

 7. Pataphyl
  21 June 2010

  Cules de pe http://newzeal.blogspot.com/

  Muslim war council ????

  Evident, mai întîi trebuie de văzut Elena Kagan’s Hero

  și bineînțeles: Yale Fellow „Obama Most Radical US President Ever

 8. Bitut
  21 June 2010

  In legatura cu comentariul nr. 6… Am o intrebare. Evreii furnizeaza echipamente pentru aeronave turcilor gratuit sau pe bani? Adica unde este favoarea pe care le-o fac ei turcilor. Pe piata, se numeste contract de vanzare cumparare, care presupune drepturi si obligatii de ambele parti, sau nu e asa? Daca le dau gratis imi cer scuze. Dar nu cred, pentru ca vorbim aici de evrei.

 9. Bitut
  21 June 2010

  In orice caz, si turcii astia sunt niste nemernici…

 10. Corneliu
  21 June 2010

  Bitutz, baiatule, se pare ca esti destul de novice si neinformat.
  Intre Israel si Turcia au existat relatii exceptionale de colaborare, inclusiv militare, pana in anul 2008.
  In virtutea acestora, printre altele Turcia primea din Israel echipamente si tehnologii militare unice in lume, bineinteles pe baza de contracte. In paranteza, te-as intreba daca cineva ii furnizeaza cuiva ceva pe gratis.
  Fara vreun motiv legat de relatiile reciproce, turcii, prin persoana smintitului lor prim ministru, au inceput sa se poarte in mod dusmanos, treaba culminand cu trimiterea deliberata a faimoasei „flotile a libertatii” si cu comportarea lor in continuare. Turcia s-a aratat dintr-o data sprijinitoare neconditionata a celor mai grei inamici ai Israelului, Iranul, Siria si Hizbala (stat de facto, terorist, in interiorul statului libanez).
  Ca urmare, continuarea furnizarii unor asemenea tehnologii devine pur si simplu periculoasa si cred ca israelienii au oprit-o.
  Culmea obrazniciei otomane ar fi daca turcii ar mai si pretinde despagubiri pentru nerespectarea contractului…
  Nu stiu insa cum sa inteleg fraza ta: „In orice caz, si turcii astia sunt niste nemernici… „. Adica ce vrei sa zici, israelienii sunt oricum nemernici, dar si turcii?
  Explica-te, te rog.

 11. Bitut
  21 June 2010

  Nu stiu care dintre noi este novice… Intrebarea in legatura cu furnizarea gratuita a echipamentelor era una retorica. De altfel, cam tot comentariul este unul ironic. Apoi, turcii ar face foarte bine sa pretinda despagubiri daca evreii ar rupe relatia. Observ putina aciditate in comentariul tau, prin faptul ca utilizez anumite cuvinte in sens peiorativ (v. „otomanii”). Dar nu folosesti cuvinte in acelasi sens si in ceea ce priveste evreii (ai putea incerca „jidanii” de exemplu). Probabil te simti ofensat fiind evreu. Nu am folosit la adresa ta cuvinte baietasule sau cornelusule asa cum faci tu cand ti se pare ceva aiurea. De fapt, evreii fac acest lucru in general (de exemplu, este infractiune, cornelusule, sa negi holocaustul).

 12. vlad
  21 June 2010

  Bitut,

  o fi infracțiune să negi holocaustul, dar este, în primul rând și cel mai sigur, scleroză în plăci. îți place să preiei clișee sau e doar o excepție?

 13. Corneliu
  21 June 2010

  In primul rand, iti cer scuze pentru modul de adresare. Recunosc ca n-a fost potrivit.
  In continuare vei putea afla cine e novice.
  In al doilea rand, nu stiu pentru ce folosirea termenului de „otoman” ar fi jignitor, acesta fiind chiar denumirea normala utilizata pentru desemnarea imperiului turcesc (daca iti amintesti din lectiile de istorie), denumire pentru care nu stiu daca cineva s-a suparat vreodata.
  Eu am folosit-o in contextul arogantei aproape imperiale demonstrata de Erdogan (se citeste Erdoan) si a aspiratiei sale de a avea un rol conducator in lumea musulmana.
  Cat priveste cazul cu acele livrari de tehnologie militara, in orice caz doar nu poti pretinde ca israelienii sa fabrice mijloace de lupta avansate care sa ajunga la inamici lor. Daca vor pretinde despagubiri, juridic turcii vor avea dreptate. Nu si moral.
  Vad ca vrei sa extinzi disputa pe un alt plan, in care pretinzi ca stii ca evreii fac asa si pe dincolo, desigur aproape numai lucruri detestabile, „by definition”. Risti sa intri pe niste clisee care nu pot fi acceptate intr-o discutie civilizata.
  In al treilea rand, regret ca nu mi-ai raspuns la intrebare.

 14. Bitut
  21 June 2010

  Si in al patrulea rand? Ce e cu chestia cu novice? Problema nu era folosirea termenului de otoman. Nu este nicio problema cu acest termen asa cum nu ar trebui sa fie nici cu notiunea de „Holocaust rosu” (pentru care se fac presiuni din partea evreilor in sensul eliminarii oricarei posibilitati de a o mai folosi). Problema apara atunci cand tu folosesti termenul in sens peiorativ. In aceiasi idee pe care foarte bine ai subliniat-o in privinta „otomanilor”, eu nu neg nimic din ce ai spus tu. Dar daca tot o fac intr-o directie, haide sa ne uitam si in cealalta? Vrei tu sa-mi spui ca evreii nu au apucaturi imperialiste? Ai putea sa-mi spui. Nu inseamna ca si ai dreptate.
  In alta ordine de idei, scuzele tale le voi accepta, doar daca ai vorbit serios. Am observat si aroganta cu pronuntia numelui premierului „otoman”. E gratuita dupa parerea mea si nu are nicio legatura cu subiectul – asta ca sa vezi ce e cu novicele. Inca o data: nu am nimic cu evreii in general si nici cu turcii, mai ales cu tine sau cu vlad medicul.

  Pentru vlad: esti cumva medic? Am citit mai multi filosofi care nu sufereau nici macar de placa, d-apoi de scleroza in placi… (a fost doar un joc de cuvinte).

  PS: despre clisee, daca ce spun eu este un cliseu, nu ar fi trebuit sa-l mai bagi in seama. Nu l-am preluat de la nimeni, sunt doar ideile mele. Am totusi o intrebare pentru vlad medicul: tie iti place sa aderi la spiritul de turma fara discernamant sau este doar o exceptie?

 15. Corneliu
  21 June 2010

  Bituţ dragă, nu ştiu pentru ce te fixezi cu atâta îndârjire de anumite puncte.
  De exemplu de „novice”. Aceasta fusese părerea mea. Crezi că e cazul să mă scuz si pentru ea? Deocamdată nu am motive să mi-o schimb, în lumina exprimărilor tale pe care le-am întâlnit pe acest sait.
  Apoi împingi înainte cu îndârjire nişte lucruri care îmi par provocări şi diversiuni de la subiect.
  Ce-i tot dai cu evreii şi cu holocaustul? E oare subiectul tău preferat?
  Pentru ce te legi de amănunte de exprimare? Crezi oare că pe această cale se poate conduce o discuţie adevărată? Nici cu jocuri de cuvinte sau altele similare.
  Şi care e treaba cu apucăturile imperialiste? Ştii să le dai vreo definiţie? Erdoan, cel puţin, îşi aminteşte subit de trecutul şi gloriosul Imperiu Otoman şi se lasa furat de iluzii. Dar evreii, care au avut cândva micul lor regat şi acum au tot acolo minusculul lor stat asediat din toate părţile, de unde până unde apucături imperialiste? Pentrucă pur şi simplu se încăpăţânează să trăiască în patria lor?
  Cat despre Vlad, sunt convins că nu va întârzia cu răspunsul.
  In ceeace priveşte clişeele, nici nu-ţi dai seama (pe cinstite) cât de mult eşti prizonierul lor. Ele se formeaza prin influenţa dirijată a mediului şi a mediei.
  Nu ştiu dacă ţi-ai dat seama, dar pe acest sait, fără ca acest principiu să fie afişat (cred că ar trebui totuşi), intră cine vrea dar ramâne numai cine poate. Îţi doresc să continui cu succes, dacă vei participa în spiritul său. Eu însumi sunt un vizitator, ca şi tine.
  Şi ultima frază: aştept încă răspunsul la întrebarea mea de la #10.

 16. Bitut
  21 June 2010

  Cred ca raspunsul l-ai primit in ultimul comentariu. Anume ca, nu evreii in general sunt nemernici, ci numai cei sionisti, imperialisti. Dar cuvantul potrivit pentru ei ar fi fost vicleni. Totusi, vroiam sa subliniez altceva. Ceea ce nici tu, nici altii nu ati intuit. Si anume ca nu sunt de vina numai unii asa cum reiese chiar din inceputul articolului (asta ca sa nu mai spuneti de clisee si de vorba pe langa subiect), in speta turcii, iranienii si sirienii. Problema, sau mai degraba chestiunea, pleaca si din Israel. Ei au un mic statulet cum spuneai, dar ce te faci cu finantele lumii. Ca sa dau un exemplu, si sa vorbesc pe fapte, asa cum ii place si lui vlad, John Rockefeller (evreu-american) si-a deschis o banca comerciala chiar in inima Moscovei in plina revolutie bolsevica. Deci sa nu mai vorbim despre un mic regat, un mic statulet. Nu inteleg totusi de ce va aprindeti toti asa cand cineva arunca vina si in alta parte. Este o opinie, o convingere de ale mele, ca vina se imparte. Atata tot. Vroiam sa spun ca nu trebuie unii infierati, iar altii scosi basma curata. Si nu iau apararea musulmanilor primitivi si intr-adevar imperialisti cum spuneai, ci invinovatesc si partea evreiasca, la randul sau primitiva uneori si imperialista (din punctul meu de vedere) intotdeauna.

  Cu scuzele de rigoare celor pe care fara sa vreau i-am jignit.

  PS: De ce nu ai fi tu o victima a cliseelor? As putea si eu sa zic la randul meu aceasta, avand in vedere aberatiile plictisitoare deja ca musulmanii ar fi raul suprem pe acest pamant, iar evreii niste prigoniti. Cu riscul de a deveni plictisitor la randu-mi, repet ca si unii si altii poarta vina acestui conflict, iarasi in opinia mea liber exprimata.

 17. Corneliu
  21 June 2010

  Bitutz, raspunsul tu a fost prompt, dar din lipsa de timp replica mea nu va fi completa.
  Hotarat lucru, ai obsesia evreilor, prin clarele clisee ce le prezinti.
  Imi dau seama ca nu stii de fapt ce sunt sionistii si nici nu pot intelege de la tine ce sunt aceia „imperialistii”.
  Miliadarii rusi nu sunt imperialisti? Cei chinezi, azi cu miile, nu? Nici cei germani, englezi, canadieni, sud-americani, indieni?
  Miliardarii romani sunt mai putin imperialisti?
  Miliardarii greci care si-au jefuit propria tara sunt mai putin imperialisti?
  Oare nu stii ca toti acestia opereaza in acelasi spatiu mondial si au cu totii acelasi scop: sa castige cat mai multi bani si sa nu-si aleaga mijloacele?
  Sunt toti acestia mai „onorabili” decat miliardarii evrei?
  Poate asa scrie in cartile tale preferate…
  In privinta sionismului se pare ca nu stii ca e vorba de miscarea de renastere nationala a evreilor (si nimic mai mult de atat), care a reusit sa reconstruiasca statul lor national in patria lor si cu care aproape intregul acest popor este solidar. Nu exista o disociere intre cele doua notiuni, precum nu poate fi disociata iubirea de patrie de poporul roman. Exceptiile sunt pur si simplu detestate in ambele cazuri.
  Numai bine.

 18. Bitut
  21 June 2010

  Nu am nicio obsesie. Ma refeream strict la sensul politic al imperialismului, nu la cel financiar. Cand am vorbit de Rockefeller l-am dat ca exemplu pentru ca America este opusul comunismului si totusi acest om de afaceri a sfidat diferentele si i s-a permis acest lucru (concluzia: evreii de genul acestuia au usile deschise chiar in doua tari atat de diferite; chiar daca a fost cetatean american, a reusit sa se „integreze” si in sistemul bolsevic). Inca o data dai dovada de mania persecutiei. Nu ma leg de evrei. Iti explic pentru ultima oara. Mi s-a parut nedrept sa invinovatesti numai o parte a diferendului, atunci cand cealalta parte este la randul sau vinovata. La fel cum sunt de parere ca americanii (clar imperialisti) sunt blamabili pentru ce au facut in cele mai multe din conflicte. Eu consider ca sunt condamnabili si acesti musulmani fundamentalisti, insa evreii nu sunt chiar painea lui Dumnezeu. In ceea ce priveste sionismul, te rog sa nu zabovesti chiar atat de mult la suprafata manualelor de istorie si sa aprofundezi un pic subiectul ca sa poti intelege intreaga dimensiune a notiunii, precum si scopul intemeierii acestui concept sau extraordinara afacere a crearii statului Israel. Cliseele cred ca nu sunt de partea mea din moment ce tu, la fel ca multi altii, te-ai cramponat in evreii sunt buni, iar cei care neaga lucrul acesta sunt ancorati in clisee. Este un cuvant la moda? Repet pentru a nu stiu cata oara: nu spun ca ceilalti sunt buni, iar evreii rai asa cum deduci aici (citeste cu atentie tot ce am scris pana acum, poate vei intelege). Ai dat niste exemple total nepotrivite fara sa incerci macar sa intelegi sensul vorbelor mele. Nu vorbesc iresponsabil.

  Dar am o rugaminte la tine, fara sa incerc sa te supar. Eu sunt roman din punct de vedere al etniei. Esti cumva evreu?

 19. Bitut
  21 June 2010

  PS: raspunsul tau a fost mai prompt cu aproape 20 de minute…

 20. Imperialistu'
  21 June 2010

  Nu stiu ce e Corneliu, dar eu sunt roman si iti spun ca esti dus cu pluta. Nu poti sa spui ca evreii sionisti sunt rai, dar nu ai nimic cu evreii. Sionismul este miscarea politica ce a dat nastere statului Israel. Daca ai ceva impotriva sionismului, inseamna ca nu iti convine ca exista Israelul, ca iti displace existenta unui stat evreiesc, ceea ce este nici mai mult, nici mai putin, decat antisemitism ipocrit. Ce ai zice daca ar veni un ungur/ rus/ bulgar/ oricine alticneva si ti-ar spune ca nu are nimic cu romanii, doar cu aia care vor sa existe Romania?

  Anti-imperialistii de salon sunt atat de plictisitori. Schimbati placa, tovarasilor.

 21. Bitut
  21 June 2010

  1. Nu Corneliu a scris mesajul 18 (probabil ca la acel mesaj te referi). 2. Nu toti evreii sunt sionisti. Citeste mesajul 18 cu mare, mare atentie. 3. Cati anisori ai?

 22. Imperialistu'
  21 June 2010

  Ai probleme serioase in a intelege mesaje simple. Ce te face sa crezi ca m-am adresat lui Corneliu? Ti-am raspuns la panseul asta:

  Dar am o rugaminte la tine, fara sa incerc sa te supar. Eu sunt roman din punct de vedere al etniei. Esti cumva evreu?

  In schimb, tu nu ai fost in stare sa raspunzi la intrebare. Oare de ce? ????

 23. Bitut
  21 June 2010

  Ai raspuns dragutule fara sa gandesti. De fapt ai citit degeaba tot ce s-a scris pana acum. Scuze pentru greseala. Mi-am dat seama ulterior ca nu te-ai adresat lui Corneliu. La care intrebare nu am raspuns draga horia patapescovici?

 24. Bitut
  21 June 2010

  Oricum, esti foarte simpatic.

 25. Imperialistu'
  21 June 2010

  Bitut, „dragutule” esti cu pretenarii tai antisionisti si anti-imperialisti, nu cu mine. O singura intrebare exista in mesajul initial. Daca esti in stare sa formulezi un raspuns – bine, daca nu, nici o tragedie, oricum se vede cam cate parale faci, putine. Distreaza-ma, stimabile, tare-s curios cum o dai la intors. Un ungur care spune ca nu are nimic cu romanii, doar cu cei care sustin existenta Romaniei, este sau nu un anti-roman ipocrit?

 26. Bitut
  21 June 2010

  Intrebarea ta este cel putin proasta si nu are legatura cu ce vrobeam. Romanii nu sunt in niciun conflict cu vecinii. Apoi, romanii sunt aici dinaintea ungurilor (daca te crezi atat de destept ai fi putut sa citesti un picut de istorie – de-asta te-am intrebat cati anisori ai, pentru ca nu stiu daca ai ajuns la capitolul acela). Si inca un lucru foarte important, ROMANULE: romanii nu sunt evrei imprastiati pe tot globul si care la un moment dat se gandesc ei sa-si faca o tara pe temeiuri biblice. INTELEGI? Daca ai paint, pot desena foarte frumos ceea ce am zis pana acum in toate mesajele pe care le-ai citit absolut DEGEABA. Si tot simpatic ramai.

 27. Bitut
  21 June 2010

  Promit ca nu mai scriu aici… Nu inteleg totusi de ce a trebuit sa va aprindeti asa si sa incepeti sa jigniti. Eu unul sincer nu am vrut ca discutiile sa degenereze asa. Probabil insa ca nivelul educatiei unora este aproape inexistent.

  Craciun fericit.

 28. Imperialistu'
  21 June 2010

  Auzi la el, nu are legatura. ???? Are legatura, dar cum esti doar un antisemit ipocrit, incerci sa o intorci, astfel incat sa nu iti contrazici teza, non-ideea anti-evreiasca. Multumesc pentru cele cateva minute de distractie; prostia agresiva ma amuza intotdeauna teribil pentru ca imi ofera pe gratis un spectacol savuros.

  Cale batuta, „dragutule”. :mrgreen:

 29. Corneliu
  21 June 2010

  Bitutz, ai calcat pe grebla!
  Daca nu ti s-a intamplat vreodata in mod real asa ceva, ai avut aici cel putin o traire intelectuala similara.
  Personal am incercat sa cred ca esti rational, dar vad ca ideile tale de factura nazista sunt atat de tepene, incat nici macar in cadrul lor nu incerci sa gandesti.
  Pai spune, omule, in privinta obsesiei tale antievreiesti, de ce de exemplu ar trebui sa te opintesti atata impotriva existentei Israelului? O fi el un mare „gheseft” facut de altii, cu niste substraturi, precum faci aluzie, dar logica ar trebui sa-ti spuna sa-i lasi dreacu’ acolo unde sunt decat sa se intoarca si sa ti se invarteasca printre picioare in tara, nu?
  Sau pot eu oare crede ca le porti atata grija arabetilor palestinieni incat ti-ai sacrifica linistea de dragul lor, producandu-ti tie insuti o problema? Sunt sigur ca-ti pasa de ei mai putin decat de pisica vecinului (poate are).
  Las-o balta. Asa cum am renuntat si eu la raspunsul tau explicit, caci l-am primit in mod mult mai clar pe cale implicita.
  Iti amintesti de intră cine vrea dar ramâne numai cine poate?
  Se pare ca s-a aplicat inca o data.
  Dar n-ai pierdut nimic. Lumea e plina de bloguri „specializate” care te vor primi cu placere. Am prin unele cunostinte. Te pot recomanda.

 30. Corneliu
  21 June 2010

  Apropo de al patrulea tenor, Nasrala, iata cum se pregateste de concert.

 31. Bitut
  21 June 2010

  Pentru toti cei care s-au infierbantat: imi cer cele mai sincere scuze de la voi pentru faptul ca v-am provocat asa. Nu mi-am propus absolut deloc ca discutiile sa ajunga de o asemenea maniera. Sincer, mi s-a parut ca aici discutiile sunt oarecum subiective si am incercat sa va fac sa intrati si in pielea celorlalti. Cred totusi ca am gresit, tinand cont ca site-ul este creat de voi si puteti sa-l dedicati oricarui fagas al oricarui subiect de discutii dorit. Se pare ca v-am provocat si merit toate injuriile voastre. Ca sa stiti clar parerea mea, fara a fi una preconceputa, ii compatimesc foarte mult pe toti oamenii (nu doar evrei) care au suferit fara a merita in vreun fel in toata istoria omenirii. Cred totusi ca metoda mea de a va face sa discutati mai obiectiv a fost una realmente nepotrivita. Inca odata imi cer scuze, va rog sa ma iertati pentru tot.

  PS: Poate pe viitor veti accepta si opiniile celorlalti, fara a incerca sa-i convingeti ca parerea voastra este cea corecta si fara sa apostrofati.

  Multumesc.
  Doamne ajuta.

 32. Corneliu
  21 June 2010

  Bitutz, draga, revenirea ta si inca in acest stil ma surprinde putin.
  Oricum, voi analiza putin ce ai scris.
  Nimeni nu s-a infierbantat in decursul dezbaterii cu tine inafara de tine insuti. Au fost maximum observatii ironice, inclusiv ale mele, produse de lumea de conceptii in care te afli.
  N-au fost injurii la adreasa ta. De unde ai scos-o?
  N-as crede ca ceeace prezinti ca metoda ta de a discuta este mai obiectiva decat cea pe care o intalnesc pe sait. Din contra, tu pornesti de la o conceptie detestabila in care crezi cu tarie si pui evenimentele in slujba lor. Iar despre genul de conceptie care te anima, am scris in postarea #29 si nu repet.
  Tine cont ca desi aici discutiile sunt extrem de libere, din cate am vazut, nu sunt totusi agreate anumite conceptii care s-au discreditat in practica vietii prin catastrofele ce le-au adus si continua sa le aduca:
  – Nazismul si ideologiile similare.
  – Rasismul si postarea in corpore a unui popor ca acuzat prin definitie.
  – Teoriile conspirationiste.
  – Apologia comunismului dictatorial.
  – Fanatismul politico-religios.
  Cred ca nimeni aici nu-si va pierde vremea sa intre intr-o contraargumentatie cu cineva care afiseaza asemenea idei.
  Nu ne mai compatimi atata pe noi, cei de pe acest sait. De compatimit sunt poate altii, care nu-si pun la indoiala ideile, considerandu-le definitive. Poate nu-s chiar de compatimit, ca „ferice de cei săraci în duh, căci a lor este Împărăţia cerurilor” (Matei 5.3.)

 33. Bitut
  21 June 2010

  Corneliu, inca odata imi cer scuze si daca nu le voi primi imi va parea si mai rau pentru aversiunea pe care am provocat-o. Nu v-am compatimit pe voi. In legatura cu conceptiile naziste etc., ceea ce m-a facut sa postez anumite mesaje aici a fost un comentariu (al tau parca, dar nu mai stiu sigur) prin care iti doreai (fara sa dai citate din Sf. Evanghelie) ca un om sa fie spanzurat de o macara (tot Domnul a zis: „Nu voiesc moartea pacatosului, ci sa se intoarca si sa fie viu”). Mi s-a parut absolut revoltator, mai ales ca am citit si articole pe acest site in care aparati Biserica Ortodoxa Romana. Chiar daca nu v-ati infierbantat, nici voi, nici eu, sper ca ne vom schimba cu totii conceptiile in bine, intr-un adanc spirit crestin-ortodox pe care il practicam si simtim noi, romanii. Eu unul sigur voi incerca sa o fac.

  Inca odata imi cer iertare pentru orice gand rau sau vorba grea pe care vi le-am pricinuit tuturor.

 34. Corneliu
  21 June 2010

  Bine, Bitutz, pe mine personal nu m-ai suparat, astfel ca n-ai motive sa-ti ceri scuze. Daca totusi crezi ca trebuie, ti le primesc.
  Pana la urma e o disputa de idei, la care dpdv personal am decis sa stabilesc o limita dincolo de care din partea mea disputa inceteaza si face loc numai de condamnare. Condamnarea ideii, nu a omului.
  In privinta anumitor idei vitriolare, atunci cand le intalnesc, reactionez fata de purtatorul lor ca si cum ar fi reprezentantul grupului ce sustine acele idei, in speranta ca va intelege forta impotrivirii.
  Numai bine.

 35. Corneliu
  21 June 2010

  Un nou bluff turcesc.
  După cum se ştie, până nu de mult a existat o strânsă colaborare militară între Israel şi Turcia, în cadrul căreia, printre altele, IAI (industria aeronautică israeliană) a construit şi livrat Turciei un număr de drone capabile să poarte şi mijloace de luptă.
  Acestea sunt folosite în mod curent în lupta nesfârşita a turcilor împotriva curzilor, atât în Turcia cât şi în Irak (alo, unde sunt activiştii pentru drepturile omului?…).
  Dintr-o dată însă, turcii au decis să renunţe la dronele sioniste şi printr-un efort magic, peste noapte, şi-au „construit” propriile drone, chiar mai bune, zic ei, decât cele israeliene. Aaaşa! Să le arate ce poate geniul turcesc!
  Din corespondenţa apărută în Ynet putem afla amănuntele.
  Nu e altceva decât o cioară dronă vopsita.
  Dar ţări islamice de frunte s-au şi asezat la coadă pentru a comanda drone de la turci. Din păcate se pare că turcii nu primiseră mai mult de zece.
  Pe unde vor scoate cămaşa?

 36. Corneliu
  21 June 2010

  Nu-i pace sub maslini, nici in aceasta dimineata.
  Am zis, sunt mai multi decat cei trei tenori din clip.
  Al patrulea, Nasrala, se afla acum in mare dificultate din cauza implicarii unuia din gasca lui in asasinarea lui Hariri in Liban (parca el nu stia, hahaha…).
  Iar al cincilea, Hania, satrapul din Gaza, care recent a introdus burka si hijabul ca obligatorii, s-a trezit azi dimineata plin de energie si a lansat de indata o racheta Grad (nu artizanala, ci de fabricatie industriala, cu raza de 70 km, strecurata sub ochii binevoitori ai egiptenilor prin tunelele dinspre Sinai) drept in mijlocul orasului Ashkelon, provocand daune. Noroc ca nu se afla la acea ora matinala nimeni prin apropiere.
  http://www.ynetnews.com/articl…..41,00.html
  Desigur, dupa ce va veni inevitabila pedeapsa, nevinovatii si cucernicii teroristi vor chirai de durere si vor fi ei acuzatorii.
  Si lumea le va primi tipetele cu aplauze furtunoase.

 37. Corneliu
  21 June 2010

  Cu toata varsta inaintata a acestui topic, problemele din context continua sa fie actuale, sa fermenteze, ajungand la o fermentare alcoolica avansata ce ameteste cu totul capetele nici asa prea limpezi ale tenorlor.
  Deci, in continuarea postarii mele #36 evenimentele incep sa se precipite. Tenorul uitat la inceput, Nasrala, va da astazi 9 august o reprezentatie de gala.
  El va aduce in cadrul unei conferinte de presa (dar inca ascuns in gaura lui de sobolan) dovezile sale imbatabile ca asasinii primului ministru Hariri sunt israelienii, caci nici nu se putea concepe altfel.
  In paralel gagiul a amenintat ca preia total puterea in Liban daca acea curte internationala speciala va avea indrazneala de a-i invinui pe angelicii sai colaboratori de aceasta fapta. Caci un musulman prin definitie nu comite crime.
  Prietenii sai de prin vecinatati au venit in mod special sa-l linisteasca pe baietzel sa nu faca vreo greseala si sa-i promita bombonele (adica noi bombe).
  Dar mai bine cititi de aici:

  http://www.debka.com/article/8958/

  Lucrurile s-ar putea totusi precipita, caci nimeni nu poate prevedea reactiile unui arab lovit in onoarea sa, chiar si de sine insusi.
  Va amintiti de „El Zorab”? Genialul Cosbuc a stiut mai multe despre ei decat cei mai multi din zilele noastre…
  Merita de urmarit. Si inca cu multa atentie.

 38. Corneliu
  21 June 2010

  Cine sapa groapa altuia, etc., e bine stiut la noi, dar in tara tenorului Ahmi se pare ca vor sa invete pe propria piele.
  Desigur ca nu stiti persana, dar „un video face mai mult decat o mie de cuvinte”
  Delectati-va.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi