FUNDATIA IOAN BARBUS

Chemaţi-l pe Sherlock Holmes

Statistici recente arată că numărul de atacuri homofobe din Amsterdam, cel mai gay friendly oraş din lume, este în creştere. Der Spiegel, autorităţile oraşului şi cercetătorii sociali din Olanda sînt puşi în faţa unui mister adînc.

Odată cu creşterea atacurilor homofobe din metropola olandeză, autorităţile din Amsterdam au comandat un studiu care să determine de ce bărbaţii marocani îi au în vizor pe homosexualii oraşului.

Inexplicabil. În Maroc nu se întîmplă aşa ceva, deci trebuie să fie ceva putred în Olanda. O alienare socială, o inadecvare, o injustiţie, ceva ignorat de societate (poate rasism sau xenofobie latente?) care îi provoacă pe bărbaţii marocani.

Jumătate din infracţiuni au fost comise de bărbaţi de origine marocană şi cercetătorii cred că aceştia se simt stigmatizaţi de societate şi au reacţionat atacînd persoane pe care le-au considerat inferioare pe scara socială. O altă teorie în lucru este că atacatorii se zbat cu propria identitate sexuală.

Stigmatizare, care va să zică. Şi în consecinţă ajung să se zbată. Iar din zbatere în zbatere ajung să înţeleagă de ce în Maroc nu aveau problemele din Amsterdam. În Maroc nu există homosexuali. Chiar aşa… bărbaţii marocani nu au dreptul să se simtă ca acasă?

Amsterdam to Study Gay Bashers

Emil Borcean

Emil Borcean

Un comentariu

  1. Imperialistu'
    3 decembrie 2007

    Tre’ sa fie la mijloc o combinatie de rasism olandez si xenofobie europeana ( ???? ), altfel nu poate fi explicat comportamentul imigrantilor inocenti veniti din Maroc. Ha, abia astept sa aud primele acuzatii de islamofobie. Vai de ala care va indrazni sa sugereze ca ar putea fi o legatura intre Religia Pacii™ si comportamentul „celor care se supun lui Dumnezeu” , fie ei si din Maroc…

    Cercetatorii nu pot fi rupti din paradigma oprimati-opresori. Educatia neomarxista isi spune cuvantul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Campania pentru “alegerile” la președinția Rusiei programate pentru 15-17 Martie se înfierbântă. Nu încape îndoială că Vladimir Vladimirovici va fi “reales la al N-șpelea congres”, dar întrebările pasionante care rămân sunt: 1) Câți contracandidați vor fi lăsați în cursa electorală măcar așa, de ochii lumii? 2) Cine va mai fi aruncat din tren înainte de …

Putin-stalin-1000x600-11

Comunitatea ucraineană din București invită publicul și presa să participe la un marș care marchează doi ani de la invazia Rusiei din Ucraina – „un moment greu, 24 februarie 2024, comemorarea unei zile negre din istoria noastră și din istoria Europei, momentul declanșării invaziei pe scară largă de către Federația Rusă și generarea celei mai …

protest ucraina arcul de triumf
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian