FUNDATIA IOAN BARBUS

Cine conferențiază în întuneric la Centrul Cultural Rus

Buletin de  știri de pe alta planetă

[8 februarie 2017] S-a luat curentul la Centrul Cultural Rus de pe Bulevardul Lascăr Catargiu, nr. 50, București. Acolo, în întuneric, a conferențiat despre “diplomația ruso-română”  Ștefan Popescu, “expert în securitate”, “specialist în istoria relațiilor internaționale”, dr. în istorie, prof. la SNSPA, omniprezent la televiziunile și în publicațiile din România. Ștefan Popescu a fost însoțit de bunul lui prieten, pe care îl consideră “unul dintre cei mai mari intelectuali ai României”, Bogdan Duca, votant și activist PSD, autor pe Sputnik, site-ul de propagandă finanțat de Kremlin.

Revin cu detalii, când și dacă acestea vor fi făcute publice.

update

Am găsit detalii pe pagina de Facebook a evenimentului și a Centrului. Seminarul a fost anunțat 1 februarie 2017:

Descrierea seminarului așa cum este în secțiunea Detalii a evenimentului pe Fb:

Ca de obicei, în apropierea Zilei diplomației ruse vom avea un seminar dedicat politicii externe a Federației Ruse. Vom analiza tendințele noi, cuprinse în conceptul politicii externe adoptate pe 30 noiembrie 2016. Documentația acestei discuții va fi constituită, în principal, din articolele ministrului rus de externe Serghei Lavrov și din expunerile pe această temă ale politologilor ruși. La acest seminar își va exprima punctul de vedere asupra dezvoltării relațiilor ruso-române profesorul Ștefan Popescu 

În aparițiile lui Ștefan Popescu în presă, la televiziuni și la diferite evenimente publice, acesta și-a exprimat deja punctul de vedere asupra relațiilor României cu Rusia. Acesta folosește fiecare ocazie ca să pledeze pentru o apropiere a României de Rusia, pentru o strângere și o aprofundare a relațiilor dintre cele doua state, ignorând situația cel puțin ciudată în care ne aflăm, în care unul dintre aceste state este amenințat în mod repetat de elălalt cu invazia, tancurile și bombardarea .

Chiar astăzi, a doua zi de după seminar, un oficial de rang înalt de la Moscova a catalogat România drept o “amenințare clară” la adresa securității Rusiei, scrie digi24.ro. “Poziţia României şi a conducerii sale, care a transformat această ţară într-un avanpost, reprezintă o ameninţare clară la adresa noastră” a spus Alexander Botsan-Harcenko, un oficial de rang înalt din cadrul ministerului de Externe al Rusiei.

O postare din 3 ianuarie a Centrului Cultural Rus (mai jos este numele inițial al centrului)  descrie scopul seminarului, anume “încă o încercare de a prezenta punctul de vedere alternativ asupra dezvoltării externe a Rusiei”.

Despre multipolaritate, lărgirea NATO, scutul de la Deveselu și punctul de vedere “alternativ”, adică rusesc, a vorbit Ștefan Popescu, dar nu știu dacă acesta a menționat, fie și în treacăt, amenințările rusești la adresa României, sau faptul că Rusia consideră România o amenințare.

Probabil că nu, altfel ar fi zburat din Centru cu tot cu Duca.


(in stanga jos, cu ochelari, este Bogdan Duca de la Sputnik)

Alte imagini

Costin Andrieș

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

Un comentariu

  1. Anca Cernea
    8 februarie 2017

    Ăștia conferențiază pe întuneric.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian