FUNDATIA IOAN BARBUS

Circul multilateral are vârf de stagiune. Ahmadinejad predică “naţiunilor unite”, la New York, despre neproliferare nucleară

Iran: Punish U.S. for „shameful” nuclear threats, titreaza Reuters stirea cu prezenta orwelliana a lui Ahmadinejad la Conferinta ONU dedicata Tratatului de Neproliferare Nucleara. Ahmadinejad a acceptat asadar mâna întinsa de UE, Administratia Obama, precum si recenta revizuire a doctrinei nucleare (care, e adevarat, înca pastreaza optiunea nucleara contra Iranului sau Coreei de Nord) si, de pe pozitii pacifiste si ecologiste, l-s atacat pe Marele Satan, chiar din inima Arogantei Nucleare, New York.

Dupa ce a primit viza pentru SUA, de la tribuna Conferintei ONU dedicata Tratatului de Neproliferare Nucleara, Ahmadinejad a tunat impotriva SUA si a Israelului, acuzat ca îsi ameninta vecinii cu „teroare si invazie”. Circul multilateral e în vârf de stagiune, biletele-s multe si gratuite. Adevarul e ca si lozinca distinsei adunarii e pe masura: „Nuclear energy for all, nuclear weapons for none.”

O propunere de luat în seama: Nobel Peace Prize for Ahmadinejad?

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

GMT

GMT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi