FUNDATIA IOAN BARBUS

Comunicat – Miting de solidarizare cu mișcarea La Manif Pour Tous din Franța

Organizat de Asociația „Pro-vita pentru Născuţi şi Nenăscuţi” – filiala din București și Fundația „Ioan Bărbuș” pentru a exprima sprijinul românilor pentru francezii care apără familia și libertatea, 14 iulie 2013, ora 18.00 – 21.00, în București, Piața Victoriei, pe trotuarul din dreptul Muzeului de Geologie.


Legea socialistă a „căsătoriei” homosexualilor, numită și legea Taubira, după numele ministrului socialist al justiției, Christiane Taubira, a fost impusă sub sloganul „Mariage Pour Tous” („Căsătoria Pentru Toți”).

Această lege, care are ambiția de a reproiecta instituția de bază a societății, consacrată de legea naturală și de milenii de civilizație, a fost adoptată cu numeroase vicii procedurale, refuzându-se orice consultări cu cei de altă opinie, și fără a se ține seamă de cererea semnată de 700000 de cetățeni de a se convoca un referendum.

Prin permiterea adopției de copii de către „familii” homosexuale, legea Taubira acordă prioritate unui așa-zis „drept” al acestora de a avea copii, față de interesul fundamental al copiilor, acela de a avea un tată și o mamă.

Legea Taubira din Franța deschide, între altele, ușa recurgerii la procrearea asistată medical și la mame purtătoare spre a furniza copii „familiilor” de homosexuali. Acești copii vor fi „fabricați” din start fără șansa de a avea tată și mamă – lăsând la o parte faptul că procedurile medicale implicate în acest demers ridică grave probleme morale în ceea ce privește respectul datorat vieții, integrității fizice și demnității tuturor ființelor aparținând speciei umane.

Mișcarea de protest împotriva legii Taubira este cunoscută sub denumirea „La Manif Pour Tous”, LMPT („Manifestația Pentru Toți”). Ea a mobilizat milioane de cetățeni, care au manifestat pașnic, împreună cu familiile lor, în deplin respect față de cadrul legal.

Presa franceză și internațională, ca de obicei favorabilă stângii, neputând să ignore milioane de manifestanți, îi descrie drept „grupuri marginale”, „homofobe”, „fanatic-religioase”, iar autoritățile socialiste recurg la manipulări grosolane privind numărul participanților la manifestații.

Încă și mai grave sunt însă brutalitățile polițienești împotriva protestatarilor, arestările abuzive (de exemplu, pentru vina de a purta un tricou cu sigla LMPT- reprezentând o familie formată din tată, mamă și copii) și chiar detenția politică (v. cazul lui Nicolas Bernard Busse, condamnat la închisoare). Deriva spre „democrația dirijată” a socialiștilor francezi pare să se îndrepte spre modelul Rusiei lui Putin sau al Turciei lui Erdogan. Scala represiunilor a determinat Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei să instituie o procedură de monitorizare a Franței prin rezoluția 13225, privind „gravele încălcări ale drepturilor omului și statului de drept în Franța” și să cheme autoritățile franceze (împreună cu cele turce) la ordine, prin rezoluția 1947 privind „manifestațiile și amenințările la adresa libertății de întrunire, libertății presei și libertății de exprimare”, rezoluție care condamnă folosirea disproporționată a forței față de manifestațiile populare.
În data de 14 iulie, de ziua națională a Franței, au loc în întreaga lume manifestări de solidarizare cu protestatarii francezi și cu victimele abuzurilor polițienești din această țară.

https://www.provitabucuresti.ro/
https://inliniedreapta.net/
https://www.lamanifpourtous.fr/fr/

Click pe imagine pentru varianta mărită.

Click pe imagine pentru varianta mărită.

Ne solidarizăm cu manifestanții care protestează în Franța împotriva legiferării de către guvernul socialist a „căsătoriei” homosexualilor și a adopției de copii de către aceștia. Suntem și noi, românii, alături de francezi, în apărarea familiei constituite pe baza căsătoriei dintre un bărbat și o femeie. Apărăm libertatea și respingem experimentele sociale iresponsabile, impuse de Stat prin metode polițienești.

Legea socialistă nu poate schimba realitatea determinată de natură – aceea că, pentru a concepe și a naște un copil, e nevoie de doi părinți, un bărbat și o femeie, și că cel mai bine pentru copii este ca ei să fie crescuți de tatăl și de mama lor. Totuși, această lege va avea efecte, iar ele vor fi dezastruoase pentru societate, afectând grav instituția sa fundamentală, consacrată de legea firii și de milenii de civilizație. Este un experiment iresponsabil făcut pe viu, pe o întreagă societate, dar mai ales pe copii. Iar consecințele sale nici măcar nu pot fi calculate.

Așa cum în trecutul nu prea îndepărtat, francezii s-au mobilizat pentru apărarea satelor românești amenințate de distrugrere de regimul comunist al lui Ceaușescu, și au lansat mișcarea masivă, rămasă în istorie și în memoria noastră ca „Opération Villages Roumains”, astăzi, când familiile franceze sunt amenințate de reproiectarea socialistă a lui Hollande, ne solidarizăm și noi cu francezii.

După cum legalizarea „căsătoriei” homosexualilor în Franța nu a fost determinată de vreo necesitate socială, de voința cetățenilor, ci de considerente pur ideologice, și de apetitul pentru putere al unui grup ce se consideră iluminat, cu siguranță impunerea ei va fi încercată și în România, deși nici aici ea nu este dorită de majoritatea societății, ci de grupuri care „știu mai bine” decât poporul „pupător de moaște”.

Ne exprimăm admirația și recunoștința față de această Franță care luptă cu atâta curaj pentru apărarea familiei, libertății și civilizației.

Să învățăm de la ei să facem să vorbească majoritatea, de obicei tăcută, a cetățenilor normali, atașați familiei și moștenirii creștine.

Să învățăm de la ei să nu așteptăm ca alții să o facă în locul nostru – liderii politici, jurnaliștii, care și la noi, și la ei, sunt ocupați cu alte treburi, incapabili să înțeleagă situația, sau lipsiți de curaj.

Să nu ne lăsăm amăgiți de iluzia că ingineriile sociale precum legea Taubira sunt expresia progresului inexorabil și condiția pentru a ne putea număra în rândul țărilor avansate și prospere. Marile realizări ale civilizației occidentale, marea cultură, dezvoltarea materială, libertatea politică și economică au fost construite pe fundamentul religios și moral iudeo-creștin, pe Decalog. Istoria arată că ingineriile sociale și decadența morală au avut efecte dezastruoase și în plan economic. Nu întâmplător administrațiile socialiștilor Zapatero și Hollande au cele mai proaste rezultate economice.

Inițiativele precum căsătoria homosexualilor nu au nimic de-a face cu civilizația occidentală, ci cu subminarea ei. Adevăratul spirit occidental, de la care ar trebui să ne inspirăm, nu este cel exprimat de guvernul socialist francez, prin legea Taubira, ci de mișcarea LMPT, prin protestele împotriva acestei legi.

Confruntarea din Franța în jurul legii Taubira nu este între „homofili” și „homofobi”, nici între „progres” și „înapoiere”, ci între adepții revoluției culturale și apărătorii fundamentelor civilizației iudeo-creștine.

Mișcările de tip gay-rights, cele care susțin revoluția sexuală, avortul, eutanazia, etc, nu sunt nici spontane, nici nu țin de civilizația și cultura occidentală. Sunt contraculturale, se îndreaptă împotriva acestei civilizații. Ele țin de mentalitatea revoluționară, de dorința unei minorități de tip leninist de a obține putere absolută, sub pretextul unui ideal utopic – distrugerea lumii vechi și construirea uneia noi, fără imperfecțiuni. În sens religios, este vorba de revolta gnostică împotriva realității, a creației lui Dumnezeu, de dorința de a prelua controlul. Din punct de vedere istoric, aceste mișcări sunt legate de totalitarismele secolului XX, comunismul și nazismul. Politic, în prezent, această agendă este susținută în Occident de reprezentanții și moștenitorii politici ai extremei stângi din anii 68. Este vorba de „marxismul cultural”.

O eroare și mai mare ar fi însă aceea de a lăsa apărarea fundamentelor civilizației pe seama unor grupuri extremiste, antioccidentale, de inspirație dughinistă. Regimul Putin, moștenitor nostalgic al URSS -„Imperiul Răului” care a făcut tot posibilul pentru a distruge creștinismul în partea de lume pe care o ocupa, și de a-l submina în lumea liberă -se pretinde astăzi apărătorul creștinătății și al tradiției de Occidentul cel decăzut, pentru a-și justifica ambițiile de refacere a imperiului sovietic.

Să nu ne lăsăm ispitiți de ipocrita invocare a valorilor și tradiției de către dușmanii Occidentului, nici de minciunile „progresiștilor” care subminează civilizația occidentală.

Să ne alăturăm celor care o apără cu adevărat. Să apărăm astăzi familiile franceze, alături de LMPT, astfel apărăm și viitorul familiilor noastre, libertatea și civilizația.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Redacţia

Redacţia

Conservatori români

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian