FUNDATIA IOAN BARBUS

Concurență între Ponta și Antonescu (pentru rating, normal!)

Derapajul doamnei Lucia Hossu Longin (la presiunea lui Crin Antonescu), la adresa unor colaboratori ai TVR Info, reprezintă doar unul dintre momentele din istoria recentă când liderii USL au stat drepți în fața mogulilor, pentru ratingul televiziunilor acestora. Dacă vom răsfoi celebrele stenograme (dragele de ele!) din dosarele lui Sorin Ovidiu Vântu, vom vedea că și celălalt co-pilot al USL, domnul Victor Ponta, se dedică total zeului rating.

Crin Antonescu a demonstrat că este pregătit să arunce în luptă toate armele, oricât ar fi de murdare, pentru a încerca să distrugă TVR Info, crezând că astfel îl va mulțumi pe stăpânul său, Dan Voiculescu. Că Felix consideră că dacă toate celelalte televiziuni de știri vor dispărea ceea ce va face ca toți românii să se uite la postul de știri al fostei Securități, nu este o noutate. Supriza cea mare este că și Crin crede probabil același lucru.

 

”Mă duc în p… mea”

Să vedem, totuși, cum se pune și Victoraș la dispoziția mogulilor. În puținele luni în care Sebastian Ghiță (Asesoft) și Sorin Ovidiu Vântu (arest preventiv Jilava) au colaborat la Realitatea TV, golanul tânăr îi explică golanului bătrân ce face pentru a ridica ratingul Realității, stabilit undeva sub 1.2%. Dar, să-i dăm cuvântul lui Sebastian Ghiță:

”M-am rugat de ei, le-am adus, i-am zis lu’ Ponta «bă, o f.. pe m…, fac 1.2 rating, te duci la televizor!» S-a dus săracul. Mi-a zis: «mă duc, mă, în p… mea, fac, zic, dau breaking news, fac ce vreţi voi, na, vin eu la televizor»“, îi explica Ghiţă lui SOV cum stă treaba cu rating-ul Realităţii TV. Deci, solicitat să presteze la hidrant, Victoraș se prezintă imediat, fericit probabil că paharul cu apă, lavaliere și batistele sunt din partea casei.

 

 

 

Rating cu marfa gazdei

Liderii Uniunii Socialiste nu se limitează la a se prezenta în studiourile RTV-A3 atunci când sunt solicitați, ei acceptă uneori să lanseze chiar mesajele pregătite de anturajul lui Voculescu sau al lui Vântu. Faptul că atunci când nu achiesează produc rumoare printre oamenii lui SOV, demonstrează că îi obișnuiseră pe aceștia să le cânte în strună.

Dintr-o altă stenogramă aflăm despre o convorbire dintre Sorin Ovidiu Vântu și Cătălin Popa, unul dintre foștii săi oameni de încredere din Realitatea TV (ajuns între timp la România TV). Cei doi vorbesc despre faptul că un număr de ONG-uri se opun micșorării numărului de parlamentari (idée susținută de Băsescu și PDL). Totuși, Cătălin Popa își declară nemulțumirea, deoarece ”liderii celor două partide de opoziție nu vor să facă declarații pe tema asta”.

Inițial, SOV afirmă că cei doi fac bine, însă încheie:

Da. O să mă gîndesc. Să vorbesc cu MIRCEA și cu CRIN să văd de ce nu preiau mesajul. Nu știu. M-a luat prin surprindere cu treaba asta.”

Deci, domnul Vântu urma să se gândească, abia după aceea cei doi lideri ai opoziției (după cum vedeți Geoană a fost înlocuit cu Ponta, în schimb Antonescu a rămas o constantă) urmând a decide și ei ce vor spune pe post.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

George Rîpă

George Rîpă

Un comentariu

  1. Nea
    22 decembrie 2011

    Cred că nu e cazul să ne mai suprindă nimic din ce fac sau spun cele două păpuşi ucigaşe. Fac şi spun ce vor păpuşarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian