FUNDATIA IOAN BARBUS

☭ Continuatorii Partidului Comunist Român (critic atac)☭

Partidul Comunist Român a fost înfiinţat în 1921 şi a fost scos în afara legii în 1924.

PCR a fost de la început o anexă a bolşevismului sovietic. Reîntregirea României, şi în special reîntregirea cu Basarabia recunoscută de Franţa, Imperiul Britanic, Italia şi Japonia pe 28 octombrie 1920, a fost contestată de U.R.S.S. În perioada 1919 – 1924 puterea bolşevică a înscenat sute de atentate teroriste în Basarabia asupra pichetelor de grăniceri şi posturilor de jandarmi, au fost aruncate în aer poduri şi căi de comunicaţie, au avut loc răpiri de persoane şi s-au înregistrat mai multe tentative de forţare a Nistrului. În Basarabia au fost arestaţi zeci de agenţi străini. La fiecare 2-3 zile avea loc câte o provocare a serviciilor secrete ale U.R.S.S.

Din interiorul ţării, PCR a sabotat prin toate mijloacele posibile România în sfârşit întregită. Doctrina oficială se declara fără echivoc în favoarea dezmembrării ţării. România era descrisă de sabotorii comunişti drept o „entitate colonială” care ocupa „ilegal” Transilvania, Dobrogea, Basarabia şi Bucovina. Între 15 – 17 septembrie 1924 a avut loc atacul terorist de la Tatarbunar, un sat din sudul Basarabiei. U.R.S.S. a încercat prin această acţiune să provoace o revoluţie bolşevică în Basarabia şi să declare o republică moldovenească sovietică. Armata română zdrobeşte rebeliunea agenţilor sovietici pe 17 septembrie. Au fost arestate 489 persoane, dintre care 9 români. La scurt timp după această instigare, PCR a fost scos în afara legii de către guvernul liberal al vremii.

În ziua de 22 decembrie 2010 situl neo-comunist CriticAtac a publicat textul Abolirea statului: manifest pentru heteronomie politică:

La 1866 s-a încredințat tronul țării unei Case regale străine. Poate că și astăzi guvernarea României ar trebui încredințată unei structuri exterioare. Pentru că nimic altceva nu pare să aibă șanse de reușită, statul român ar trebui abolit prin încredințarea guvernării țării unei structuri responsabile. Statul românilor ar trebui să fie exterior României. Modelul statului-națiune, consecință a ideologiei Revoluției franceze, este pe cale să își demonstreze caducitatea peste tot în Europa. România trebuie să aibă alt stat, unul democratic, funcțional, puternic. Nu văd altă soluție pentru România decât includerea ei într-un stat federal. România nu-și poate avea, azi, centrul în sine. Statul-națiune este, poate, cea mai catastrofală dintre formele fără fond pe care lipsa de discernământ a secolului trecut ne-a silit să le suportăm.

Aşa sunt radicalii tiermondiști ai naţiei: în fiecare zi se scarpină prin șapcă de grija românilor, iar când decretează că România trebuie abolită freacă gherţoiu’ heteronomic şi de atâta extaz uită să numească „structura responsabilă”. Dezamăgitor. Moşii voştri din ’24 nu purtau şepcile întoarse pe dos.

Mai recent, Vasile Ernu are o pricină de împărtăşit:

Despre situl cu pricina nu sînt multe de spus. Nu văd ce dialog se poate avea cu susţinătorii unui sit unde majoritatea textelor sînt „semnate” anonim, cu ID-uri/pseudonime, e plin de injurii şi informaţii false, iar cei consideraţi, cu o înverşunare demnă de cauze mai bune, ca adversari ireductibili sînt „desfiinţaţi” sub o ploaie de calomnii. Nu coborîm la acel nivel.

Îi răspund. Paşol na turbinca, Vidma!

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Emil Borcean

Emil Borcean

69 de comentarii

 1. George Daniel
  12 aprilie 2011

  Emil, în 1921 s-a înfiinţat Partidul Comunist din Romania. Chiar numele demonstra ca nu este un partid care urma sa militeze pentru interesele statului roman si care nu se punea in slujba cetatenilor statului. Pana si numele demonstra ca slujeau un stapan din afara statului roman.

 2. Liv St Omer
  12 aprilie 2011

  Niste ticalosi, ce sa mai. Stramosii lor faceau ture Romania-Moscova-inapoi, si multi mai mureau pe drum, cand il mai suparau cu cate ceva pe tatuca Stalin; dar nici unul nu se dezicea nici mort de „idealurile” marxist-leniniste. Ar fi patetic daca n-ar fi periculos, iar urmasii lor le calca pe urme cu o consecventa gretoasa.
  Si niste lasi, imensa lor majoritate.

 3. Vlad M.
  12 aprilie 2011

  Emil, da’ periculosii, antidemocratii, distrugatorii suntem noi! ???? Ce site simpatic e Critic Atac, citit de toata adunatura de rosii, intotdeauna gata sa stearga mesajele care sfideaza logica revolutionara a gruparii Ernu – Rogo(zen).

  Cred ca stiu ce ii deranjeaza cel mai tare: n-avem complexe cand discutam cu ei. Astia-s obisnuiti cu „dreptaci” liberali care bat campii despre cum stanga este la fel de onorabila ca si „dreapta”. Cand sunt pusi in fata unor conservatori, nu prea stiu ce si cum sa faca. Argumente stiu si ei ca nu au, in discutii oricum nu prea au stofa de polemisti si atunci incearca sa te vopseasca in extremist si sa te arunce in derizoriu ca fascist si antidemocratic.

  Drone progresiste. ????

 4. Costin A.
  12 aprilie 2011

  pofta buna!

  Florian Liviu spune:
  12 aprilie 2011 la 17:42
  “Comunismul e brutalitate, reguli dure si absurde. Intoleranta.” , de unde aţi scos-o ?

  Comunismul înseamnă reumanizarea lumii, regăsirea de sine a omului alienat de esenţa şi de lumea sa.
  Comunismul înseamnă pasul uriaş pe care specia om, devenind în sfârşit subiect al istoriei stăpânindu-şi deplin destinul, trebuie să-l facă din imperiul necesităţii în cel al libertăţii.
  Comunismul înseamnă sfârşitul istoriei oarbe în care omul nu poate controla forţele sociale şi unde tot ce întreprinde se întoarce ca un bumerang împotriva sa şi începutul unei noi istorii în care eliberat deplin de orice constrângere îşi poate exercit adevărata sa funcţie de subiect istoric.
  În sfârşit comunismul este triumful voinţei şi raţiunii umane împotriva forţelor reacţionare ce se opun progresului, păcii, civilizaţiei.

 5. emil b.
  12 aprilie 2011

  Triumph des Willens…. hm, oare unde am mai auzit asta?

 6. Vlad M.
  12 aprilie 2011

  Aici. ????

 7. PARTIDUL COMUNIST ROMAN este partidul care mai poate salva ROMANIA din prapastia in care au aruncat-o nenorocitii de aproape 22 de ani de la ,,LOVITURA de STAT ’’ din DECEMBRIE 1989 .
  Pentru a înțelege mai bine cine este și ce vrea Partidul Alianța Socialistă, în cazul de față, Partidul Comunist Român, am să vă supun atenției câteva dintre principiile și valorile care stau la baza doctrinei, a modului de gândire și a acțiunilor lui.
  PCR este un partid de stânga, cu un program inspirat din principiile socialismului democratic, care militează pentru înfăptuirea unui model socialist de dezvoltare durabilă, în condițiile statului social de drept și ale economiei socialiste de piață. Modelul socialist de dezvoltare durabilă presupune un sistem de valori în care interesul național, libertatea, egalitatea, solidaritatea, colaborarea reciproc avantajoasă, emanciparea umană, justiția socială, conservarea naturii și pacea sunt inseparabile într-o societate în care poporul își conduce treburile democratic și echitabil.
  PCR militează pentru pluripartidism, cu specificarea ca toate partidele parlamentare și neparlamentare să se bucure de un tratament egal pe scena politică românească, nu așa cum se întâmplă azi când partidele parlamentare promovează politici cu prevederi anticonstituționale și discriminatorii față de partidele neparlamentare, ceea ce lipsește electoratul de posibilitatea alegerii în funcție de opțiunea ideologică.
  PCR militează pentru pluralismul formelor de proprietate cu mențiunea ca toate acestea – publică, privată și mixtă – să se bucure de un tratament egal, nu așa cum se întâmplă de 21 de ani încoace, când proprietatea publică este jefuită sistematic în favoarea proprietății private.
  PCR militează pentru separarea reală a puterilor în stat, nu numai sub aspect declarativ. Ne dorim ca puterea legislativă să nu mai fie antecamera puterii executive, iar puterea judecătorească să-și recâștige locul între puterile statului și să fie scoasă de sub presiunea politicului.
  PCR militează pentru instaurarea în România a unui STAT RESPONSABIL, în care instituțiile publice să fie capabile să rezolve problemele cetățenilor, iar funcționarii publici să fie responsabili de actele lor.
  PCR își întemeiază obiectivele și prioritățile în domeniul politicii externe pe apărarea integrității teritoriale, a independenței și suveranității naționale, prin promovarea dialogului și a cooperării reciproc avantajoase cu alte state ale lumii, indiferent de orânduirea lor socială, așezând la baza acestor relații principiile egalității în drepturi, avantajului reciproc și neamestecului în treburile interne.
  PCR militează pentru promovarea adevărului în locul minciunii, a muncii în locul politicilor speculative și a transparenței în actele publice.
  PCR militează pentru instaurarea în România a unei democrații reale și, în plus, a unei democrații participative care să dea posibilitatea fiecărui cetățean să se exprime și să participe direct la actul de conducere democratică a țării.
  PCR condamnă toate crimele săvârșite, indiferent de context, și a criminalilor, indiferent de apartenența lor politică, religioasă, etnică sau a altor grupuri de interese.
  PCR se pronunță cu fermitate împotriva celor care inițiază, organizează, săvârșesc sau sprijină, în orice mod, acțiunile totalitariste, extremiste, rasiste, antisemite, revizioniste, separatiste, care pot pune în pericol, sub orice formă, unitatea și integritatea teritorială a României precum și incitarea la fapte ce pot periclita ordinea statului de drept.
  Este motivul pentru care ne exprimăm îngrijorarea față de faptul că, în ultimii 20 de ani, s-a trecut cu vederea peste numeroasele acte, manifestări și atitudini, în special, revizioniste și separatiste îndreptate împotriva unității și integrității teritoriale ale României, exprimate de multe ori chiar de către parlamentari ai puterii de la tribuna Parlamentului Român sau de la microfonul unor manifestări publice.
  Atentate la adresa siguranței naționale au avut loc cu miile, dacă ne gândim la distrugerea industriei românești, distrugerea agriculturii românești, înstrăinarea frauduloasă a bogățiilor solului și subsolului românesc, distrugerea învățământului românesc și a asistenței medicale, diminuarea capacității de apărare a țării etc., făcute prin acte abuzive și ilegale, acte care pun în pericol siguranța națională.
  PCR militează pentru preluarea critică a tuturor etapelor sociale din istoria poporului român prin care, pe baza argumentelor indubitabile, să preluăm lucrurile bune și foarte bune și să învățăm din greșelile trecutului. Dacă se pune problema unei legături a actualului partid comunist cu fostul partid comunist, putem spune că ea există, în măsura în care încercăm să preluăm tot ce a fost bun în activitatea acestuia și să nu mai repetăm greșelile făcute de acesta de-a lungul timpului. Spre exemplu, pornind de la ideea că oamenii sunt diferiți și gândesc diferit, PCR nu-și mai propune să devină partid de masă.
  Partidul Alianţa Socialistă este membru fondator al Partidului Stânga Europeană, un partid format din partidele socialiste şi comuniste din Europa, având o reprezentare semnificativă în Parlamentul Europei.
  Partidul Alianţa Socialistă are legături de prietenie şi colaborare cu 87 de partide socialiste, comuniste, muncitoreşti etc. din întreaga lume, printre care: Partidul Comunist din SUA, Partidul Comunist din Japonia Partidul Comunist din Canada, Partidul Comunist din Israel, din Franța, Germania sau Grecia, dar și Partidul Comunist din China, Partidul Comunist din Rusia, Partidul Comuniștilor din Republica Moldova ş.a. La toate întâlnirile pe care le avem cu reprezentanții acestor partide suntem întrebați:
  De ce nu există partid comunist în România? Ce fel de democrație poate fi într-un stat în care este interzis Partidul Comunist? Este și acesta unul dintre motivele care au stat la baza luării hotărârii de schimbare a denumirii partidului, salvarea imaginii de stat democrat a României în lume.
  Dacă modul cum gândim siguranța națională, exprimat foarte clar și fără echivoc în documentele noastre, în acțiunile noastre, dar și în acest material foarte concis, poate fi cuprins în rândul celor care pun în pericol siguranța națională a României, atunci înseamnă că, noi toți, avem o problemă cu modul în care gâdește marea majoritate a românilor, a europenilor și a celorlalte state ale lumii.
  De ce în toate statele dezvoltate ale lumii pot ființa partide comuniste și în România nu ?
  Mai asteptam un pic, ca CEDO sa ne dea verdictul, asta e JUSTITIA ROMANA, care nu poate lucra decat la comanda asa zisilor mari revolutionari pe care-i platim cu bani grei din sudoarea noastra, dand Hotarari numai de-a-n batul, contra intereselor statului si a drepturilor omului, de unde acelasi stat, plateste despagubiri cu varf si indesat. Asta-i ROMANIA care la varfuri a avut si are numai hoti si scursuri ale societatii care au secatuit si inca mai secatuiesc aceasta tara din temelii .
  Hotilor !!!, cei care va simtiti cu musca pe caciula si criticati de mama focului COMUNISMUL, omorand pe capete pe bietii romani nu mai aveti mult si va trebui sa dati cont de tot ceea ce ati furat si ati distrus in astia aproape 22 de ani . Sa va fie rusine hoti nesatui, criminali ai neamului roman, distrugatori de tara si de neam, care-ati nenorocit poporul roman ! jos cu voi ! Oameni buni luati aminte !
  Ne vom mai auzi si ne vom mai vedea ! La buna vedere !

 8. Anca Cernea
  12 aprilie 2011

  Ce ziceti, baieti, facem un contract cu vreo firma de vidanjare, pentru programul PCR al lui TINCU DIN IASSSSSSSSSSSI, sau dam noi cu cloramina dupa el?

 9. Florina B.
  12 aprilie 2011

  Pai ce putea sa produca PCR? O introducere lunga, o gargara fara legatura cu realitatea si o incheiere care este de fapt esenta mesajului: amenintarile. La astea sunt buni. Si se tin de cuvant. La barbarie si la violenta nu i-a intrecut nimeni. Aceiasi odiosi, violenti si hidosi securisti care au talharit tara in ultimii 22+45 de ani, au terorizat familii, au ichis si omorat elita tarii. Ei sunt cei care au subminat, inca din anii ’20 unitatea, integritatea si siguranta tarii. Ei sunt cei care instiga la revolta si la anarhie. Ei sunt care au nevoie disperata de ura si care nu se pot desparti niciodata de ea.

 10. Vlad M.
  12 aprilie 2011

  Haha (hăhăit băsescian, ca sa fie mesajul clar), ce tare e TINCU DIN IASSI (Vaajunge,hotilor!)! :mrgreen:

 11. George Daniel
  12 aprilie 2011

  Anca, ma indoiesc ca un delete post poate rezolva o chestiune medicala. Oricum, e interesant discursul pustiului, e fix discursul oficialilor comunisti romani din perioada `65-`75: tenta nationalista (deci Crin nu e singurul care apara granita cu Ungaria ???? ), critica a crimelor anterioare facute de comunisti (dupa modeluil Hrusciov la Congresul XX), amenintari la adresa claselor asupritoare si prevestirea unui viitor luminos (asta e obligatoriu, fie ca vrem sau nu). Asta din ce am citit pe orizontala, n-am avut rabdare mai multa.

  Asta mi se pare de Divertis ????
  „Este și acesta unul dintre motivele care au stat la baza luării hotărârii de schimbare a denumirii partidului, salvarea imaginii de stat democrat a României în lume”. Noroc cu grupul conspirativ Tincu, ca mai spala cineva imaginea Romaniei in lume :))

 12. Liv St Omer
  12 aprilie 2011

  Adicatelea, PCR-ul dlui din Iasssi ne salveaza democratia, in Romania, doar existand, pt ca initial nu li se daduse dreptul sa fie inregistrat, de catre justitie. Din ciclul „daca ma bate un politist pe strada e d e vina democratia”. Pai ce, poti sa le ceri mai mult? Nu poti.

 13. Aşa-mi trebuie, dacă m-am coborât la nivelul unor borfaşi de ultimă speţă, probabil revoluţionari şi voi la ,,LOVITURA de STAT ” din decembrie 1989. Animalelor, hoţilor, dărâmători şi vânzători de neam şi ţară vă ţinem în spate de 22 de ani cu câte 30 de milioane pe lună de fiecare pungaş, bani din munca şi sudoarea poporului român, timp în care bietul român moare de foame, sau îl fugăriţi, voi, din ţară, iar dacă s-a-nbolnăvit, pur şi simplu, îl omorâţi prin luarea spitalelor, a banilor şi a medicamentelor. Îşi mai dă cu părerea şi-o ploşniţă care trebuie vidanjată cu alţi câţiva handicapaţi făcuţi din labă şi-aruncaţi în piscină. Cu proştii nu-i bine să te pui . Eu mă retrag şi vă las în prostia voastră . Totuşi, să nu uitaţi ce v-am spus că, va veni timpul să daţi înapoi tot ce-aţi furat în ăştia 22 de ani, să daţi şi cont pentru asta . O să ne mai auzim, probabil . Mojicilor ! S-aveţi o zi bună, cum le-aţi făcut-o, voi, celor peste 80% din bieţii români !

 14. dr pepper
  12 aprilie 2011

  „niste oameni de stiinta” au demonstrat ca cei cu pareri de stanga sunt cu mult mai inteligenti decat cei cu pareri de dreapta.
  avem demonstratia mai sus.

 15. Vlad M.
  12 aprilie 2011

  Hasta la victoria siempre, companero Tincu!

 16. Liv St Omer
  12 aprilie 2011

  Îşi mai dă cu părerea şi-o ploşniţă care trebuie vidanjată cu alţi câţiva handicapaţi făcuţi din labă şi-aruncaţi în piscină

  Un limbaj specific intelectualitatii stangiste, dealtfel.
  Dle Tincu Petru, tin sa va spun ca in 89 aveam 11 ani, prin urmare ati gresit adresa. Iar 3000 RON pe luna (inseamna 30 de milioane, ca poate nu stiti a face transformarea), poate ii dati dvs dlui Ponta, nu mie. Eu banii pe care-i consum ii produc prin munca cinstita, si-mi platesc si impozitele la stat, ca sa stati linistit (n-as vrea sa deveniti „anxios, fricos”, cum suntem noi, cf. unui coleg de-al dvs de partid). Si, pentru ca impozitele sunt prea mari, pentru ca dl Ponta si altii ca el consuma, deh, ca-s mari politicieni, nu-mi ramane in buzunar, pe luna, nici 10% din suma pe care ati spus-o dvs. Va urez sanatate si toate cele bune, in raiul dvs (interior, adica din mintea dvs, ca sa intelegeti!) comunist. Unii, mai rauvoitori, ar putea sa spuna ca aveti realmente nevoie.

 17. Liv St Omer
  12 aprilie 2011

  Asta cu „S-aveţi o zi bună, cum le-aţi făcut-o, voi, celor peste 80% din bieţii români !” trezeste masochistul din mine. Uhhhh-huh-huh-huh-huh-huh-huh! Lovheeee-ste-maaa! ???? ???? ???? Mai spuneti, dle Tincu, nu ne parasiti! Si mai ce le-am mai facut noi, cei de dreapta, bietilor romani?

 18. Florina B.
  12 aprilie 2011

  PCR nu se poate dezminti! Cum o sa uitam?!

 19. emil b.
  12 aprilie 2011

  Noul Partidul Comunist Roman are şi un imn nou. Noua platformă program este interpretată cuvânt cu cuvânt intr-o aleasă cântare, de tovaraşul Tincu Petru din Iassi:

 20. Liv St Omer
  12 aprilie 2011

  emil:
  foarte tari versurile, si pline de avant si insufletire!! ???? Dar n-ar strica sa traduci titlul, pe mine rusa din liceu m-a parasit

 21. calehari
  12 aprilie 2011

  Nu cred ca tovarasul Tincu este un pusti , ci mai mult ca sigur un tovaras trecut de cinzeci de ani care a fost inainte de lovitura de stat , un cadru de nadejde al partidului care dadea posibilitatea, dupa cum stim , fiecarui cetatean sa se exprime si sa participe direct la actul de conducere democratica a tarii . Tov.Tincu a dus-o binisor daca nu chiar bine , pana in 89 , probabil a lucrat prin alimentatia publica , prin militie etc. dar nu l-a dus capu’ sa se acomodeze cu ” cuceririle revolutionare ” de dupa 89 asa cum au facut-o multi din gasca rosie . A acumulat frustrari ( uite ce-am fost si uite ce-am ajuns ) dar inca mai spera ca, epoca lui de aur sa se reintoarca si ” capitalistii ” sa dea socoteala . Tovarase Tincu , pentru un imbecil sinuciderea este o promovare, asa ca , daca vrei cu tot inadinsul ca viata sa ti se schimbe in bine , FA-O !

 22. Costin A.
  12 aprilie 2011

  l-am gasit peTincu http://ro-ro.facebook.com/peop…..0676927752

 23. Vlad M.
  12 aprilie 2011

  Un leninist adevarat. „Capitalistii ne vor vinde funia cu care ii vom spanzura”; in cazul de fata, funia e feisbuc-ul. Toata stima, tov. Petru. ????

 24. George Daniel
  12 aprilie 2011

  Costin, bun.

  Tincu Petru added Karl Marx to his list of inspirational people ????

  Political Views: De stânga – Preşedintele Com. Jud. P.C.R. Iaşi

  Eu cred ca domnul Tincu nu exista. Cred ca e doar un personaj creat de un grup umoristic. Domnul Tincu nu poate fi real.

 25. calehari
  12 aprilie 2011

  O idee excelenta de a-i ” tatua ” pe mankurti . Cred ca cine a avut-o , a fost in Piata Universitatii in urma cu 21 de ani . Acolo , comunistii care veneau printre noi sa propavaduiasca invataturile lui Iliescu , plecau batuti amical pe spate unde li se lipeau cu aceasta ocazie abtibilde cu secera si ciocanu’. Bantuiau apoi prin oras , mirandu-se ce reactie starnea trecerea lor. Salut ideea si pe cel care a avut-o!

 26. Apolodor
  12 aprilie 2011

  Azi, via Weasel Zippers:

  Pro-Palestinian Leftist Protesting Against Israel Kidnapped by Radical Islamists in Gaza – Update: Found Dead…

  Mă întreb dacă restul idioţilor utili vor trage vreo învăţătură din asta. Ce ziceţi, se bagă cineva la un pariu? Eu pariez că nu ????

 27. Vlad M.
  12 aprilie 2011

  Nu o sa inteleaga niciodata. ????

 28. intus
  12 aprilie 2011

  Nu vreu sa jignesc pe nimeni insa unii dintre voi sunteti prea cruzi la minte.In primul rand ca sa puteti intelege ce a zis PETRU TINCU , ar fi fost necesar ca voi sa fi trait o buna parte din anii de comunism ai lui Ceausescu pentru a putea fi capabili sa faceti comparatie cu forma actuala de guvernare si a nivelului de trai.
  Casa sa puteti intelege cate ceva am sa va dau unele materiale pentru informare cu speranta ca in mod civilizat vom putea schimba pareri si da raspunsuri acolo unde pentru unii sau altii ceata este destul de densa.Nu confundati comunismul bolsevic cu cel al lui Ceausescu.
  Iata deci…
  Sa incepem intau cu marele adevar pe care l a spus Ceausescu inainte de a fi asasinat acum 20 de ani si daca a avut dreptate. Cei care au un sambure de patriotism vor intelege mai lesne:

  http://www.youtube.com/watch?v=iGtB2bsWk8E

  Acum sa parcurgem un pic acest articol pentru a avea o idee cat de malefic si tradator a putut fi acest sistem actual de guvernare dupa 1980 :

  http://salwatiromania.wordpres…..in-agonie/

  Astept deci intrebari si opinii, aici sau pe blogul Romania in agonie

  pentru a dezbate adevarata ideologie a comunismului romanesc cu bune si relele ei.

  http://salwatiromania.wordpress.com

 29. Lica Samadau
  12 aprilie 2011

  Indiferent daca vreti sau nu vreti sa recunoasteti, capitalismul a ajuns la faliment.
  Dupa ’89 tara a fost vanduta, democaratia este un esec, valorile morale s-au distrus, nu s-a facut nimic pentru tara, totul se fura, agricultura a fost distrusa, padurile defrisate, industria topita la fier vechi. Trebuie sa fii un tembel crunt de prost sa afirmi ca acum este mai bine ca inainte de ’89, trebuie sa fii de 2 ori mai prost sa mai votezi in 2012 vreun partid din claca celor care s-au perindat la putere dupa ’89.

  Sper ca viitorul partid care va castiga alegerile (sper sa fie unul comunist) sa introduca in regim de urgenta pedeapsa cu moartea, doar din acest punct se poate incepe o adevarata curatenie in Romania.

  Tot respectul pentru Ceausescu, pentru tot ce a facut el in Romania si pentru Romania.

 30. Vlad M.
  12 aprilie 2011

  intus si Lica, asa-i ca cititi Critic Atac? ???? Nu va sfiiti si recunoasteti.

 31. John Galt
  12 aprilie 2011


  He was seeing the enormity of the smallness of the enemy who was destroying the world. He felt as if, after a journey of years through a landscape of devastation, past the ruins of great factories, the wrecks of powerful engines, the bodies of invincible men, he had come upon the despoiler, expecting to find a giant—and had found a rat eager to scurry for cover at the first sound of a human step. If this is what has beaten us, he thought, the guilt is ours

  .
  Hank Rearden – Atlas Shrugged.

 32. Costin A.
  12 aprilie 2011

  intus, autorul si citiva dintre comentatori au trait cel putin 20 de ani in comunism… Asta ca tot spuneai ca am fi necopti la minte. In rest, un delir mai grotesc ca al tau si al lui lica despre cea mai criminala dintre ideile de pe terra nu am mai vazut de mult… De acum vreo 2 zile pe, criticatac.ro acolo e de voi. Emil, scoate stampila ????

 33. Vlad M.
  12 aprilie 2011

  Produsele comuniste primesc stampila de control al calitatii. ????

  John Galt > Da, tin minte pasajul. Hank Rearden QFT!

 34. Perotinus Minor
  12 aprilie 2011

  In 1989 aveam 33 de ani. Am trait plenar acele timpuri. Intrati astazi intr-o librarie Humanitas, apoi amintiti-va cum arata o librarie in comunism. Daca nu veti sesiza diferente prea mari, atunci aveti o problema la mansarda. Pe vremuri ea se numea cap sovietic.

 35. INTRUS
  12 aprilie 2011

  @VLAD M. NU AM CITIT CRITIC ATAC IN VIATA MEA ..NU STIU CEI AIA ,DAR AM SA CAUT IN GOOGLE DACA TOT AI ADUS VORBA . SPER SA FIE CEVA INTERESANT DACA FACI LEGATURA CU FELUL MEU DE A GANDI..

 36. bogdan calehari
  12 aprilie 2011

  Intrus @36. ” Felul meu de a gandi ” . Sfinte Dumnezeule , decerebratul asta isi inchipuie ca gandeste ! Cu trufie de cohoznic stahanovist , gaseste chiar ” INTERESANT ” , ” felul ” lui de a gandi !!! Pe el si pe tovarasul lui, Lica Samadau , i-as aseza in galeria marilor „ganditori ” sovietici ai Arhipelagului : Skurkin , Trutnev , Balandin, Skorohvatov si Grabiscenko , adica , in traducere , a cekistilor : Profitorul , Trantorul, Zamirca , Iute-de-Mana si Jefuitorul , pe care ii pomeneste Alexandr Soljenitin .

 37. intus
  12 aprilie 2011

  Bogdan e ratacit rau…cu toate ca nu e in stare sa-si exprime o idee fara sa jigneasca, nu mai voi osteni sa-i raspund direct, e nul.
  Cat despre unu si cu unu fac 2 ..am zis ceva mai sus…: nu comparati cpmunismul sovietic cu cel romanesc…

  Da…comunismul romanesc a avut lipsurile si faradelegile lui..insa de ce nu vrem nici in ruptul cabului sa vedem si partea buna? Tot ce a faurit comunismul in Romnania…?- De destepti ce ne credem.!

 38. John Galt
  12 aprilie 2011

  Intrus, Lica & Tincu, asa e ca mai toti agentii mancurtii de la voi cam stalcesc cuvintele romanesti? Oare de ce? ????

 39. John Galt
  12 aprilie 2011

  „Salwatiromania.wordpress.com” si „ruptul cabului” nu e o simpla greseala de tastatura si nici un inceput de dislexie. E mai mult de atat.. ????

 40. emil b.
  12 aprilie 2011

  John, asa e activistii de partid: facuti pe puncte.
  (if you’ve been around the block for some time, you get the drift)

 41. John Galt
  12 aprilie 2011

  Scrisoarea unui terorist arab catre seful sau :

  Zalutam rezbekt vechi, Jefu.

  Aderizat România cu bomba la valiza ascuns, tregut fara broblem control la aerobort.
  Pastrat dolar american blestemat, bentru construit aigea bomba, dat jumadate la taxi, jumate furat tigan din buzunar. Indalnit frate Ahmed, batron magazin, ajudat la mine..Discutat cu el la cafenea plan bomba, consumat egler broaspat, intoxicat cu zalmonel, noi ajuns la sbital, doctor roman durut la cur, noi luat cur fok..

  Jefu, gu bomba praf antrax nu putut facut la România, cineva furat antrax, deci ingercat plan bomba cu bum-bum…!

  Mutat apartament frate Ahmed, adus mult frumos aminde de tara mia, fara aba la robinet, geam sparte ca Beirut , tigle kazut la cap cind vind bate.

  Urmarit PROTV emiziune explozia camion azotat, facut frica la mine! Astia romani are tupeu nu gluma ! Urgent trebuie recrutat, jefu ! Bomba cu azotat mare efect aveam..
  Inderesat pilotat avion bentru lovit gladire la roman.Vazut delevizor, aparat zbor MIG brabusit singur in ogor la taran, plus taran roman stricat singur gladire, adormit beat , tigara abrinsa, murit soacra, facut chef mare la ei…

  Draga Jefu, gineva furat la mine gas pastrat bentru bus la bomba, iar azeara, gind iesit cumbarat baclava, exblodat budelie la barter.

  Aigia la România, mult cretin! Zbierat, zguibat la sin, cagat be mine de frica!

  Jefu, ma indorg acasa! Asta romani nu are nevoie de terorism, face singur dreaba! “

 42. emil b.
  12 aprilie 2011

  Gorect, John! bubături peste bubături în dosul lui Ceaușescu, marele bretin al boborului balestininan.

 43. John Galt
  12 aprilie 2011

  Ca doar nu s-a dus degeaba Mr Tincu in Tunisia, in urma cu vro 2 3 ani, nu?

  ????

 44. emil b.
  12 aprilie 2011

  John, (slightly) off topic… but damn good:

 45. John Galt
  12 aprilie 2011

  Il astept de 2 ani.. ????

 46. emil b.
  12 aprilie 2011

  Nu stiu daca l-ai vazut, dar e mult mai bun decat asteptarile mele (recunosc) tare modeste. Este nu numai o adaptare decenta a cartii, este un film care sta pe picioare cinematice. As avea unele critici, dar pe ansamblu este o reusita. Iar potriveala cu era Obama reprezinta cel mai bun fundal de realitate posibil. Ayn Rand pare absolut profetica. Doar pare? ????

 47. John Galt
  12 aprilie 2011

  40. Va fi o a patra imparatie, tare ca ferul; dupa cum ferul sfarama si rupe totul, si ea va sfarama ai va rupe totul, ca ferul care face totul bucati.
  41. Si dupa cum ai vazut picioarele si degetele picioarelor parte de lut de olar si parte de fer, tot asa si imparatia aceasta va fi impartita ; dar va ramanea in ea ceva din taria ferului, tocmai asa cum ai vazut ferul amestecat cu lutul.
  42. Si dupa cum degetele dela picioare erau parte de fer si parte de lut, tot asa si imparatia aceasta va fi in parte tare si in parte plapanda .

  43. Daca ai vazut ferul amestecat cu lutul, inseamna ca se vor amesteca prin legaturi omenesti de casatorie, dar nu vor fi lipiti unul de altul, dupa cum ferul nu se poate uni cu lutul.

  44. Dar in vremea acestor imparati, Dumnezeul cerurilor va ridica o imparatie, care nu va fi nimicita niciodata, si care nu va trece sub stapanirea unui alt popor. Ea va sfarama si va nimici toate acele imparatii, si ea insas va dainui vecinic.

  45. Aceasta inseamna piatra, pe care ai vazut-o deslipindu-se din munte, fara ajutorul vreunei mani, si care a sfaramat ferul, arama, lutul, argintul si aurul. Dumnezeul cel mare a facut deci cunoscut imparatului ce are sa se intample dupa aceasta. Visul este adevarat, si talcuirea lui este temeinica .”

  ..

  2. Multi din cei ce dorm in tarana pamantului se vor scula: unii pentru viata vesnica si altii pentru ocara si rusine vesnica.

  3. Cei intelepti vor straluci ca stralucirea cerului, si cei ce vor invata pe multi sa umble in neprihanire vor straluci ca stelele, in veac si in veci de veci.

  4. Tu, insa, Daniele, tine ascunse aceste cuvinte, si pecetluieste cartea pana la vremea sfarsitului. Atunci multi o vor citi, si cunostinta va creste.”

  5. Si eu, Daniel, m-am uitat, si iata ca alti doi oameni stateau in picioare, unul dincoace de rau, si altul dincolo de malul raului.

  6. Unul din ei a zis omului aceluia imbracat in haine de in, care statea deasupra apelor raului: „Cat va mai fi pana la sfarsitul acestor minuni?”

  7. Si am auzit pe omul acela imbracat in haine de in, care statea deasupra apelor raului; el si-a ridicat spre ceruri mana dreapta si mana stanga, si a jurat pe Cel ce traieste vesnic, ca vor mai fi o vreme, doua vremuri, si o jumatate de vreme, si ca toate aceste lucruri se vor sfarsi cand puterea poporului sfant va fi zdrobita de tot.

  8. Eu am auzit, dar n-am inteles; si am zis: „Domnul meu, care va fi sfarsitul acestor lucruri?”

  9. El a raspuns: „Du-te, Daniele! Caci cuvintele acestea vor fi ascunse si pecetluite pana la vremea sfarsitului.

  10. Multi vor fi curatiti, albiti si lamuriti; cei rai vor face raul, si niciunul din cei rai nu va intelege, dar cei priceputi vor intelege.

  11. De la vremea cand va inceta jertfa necurmata, si de cand se va aseza uraciunea pustiitorului, vor mai fi o mie doua sute nouazeci de zile.

  12. Ferice de cine va astepta, si va ajunge pana la o mie trei sute treizeci si cinci de zile!

  13. Iar tu, du-te, pana va veni sfarsitul; tu te vei odihni si te vei scula iarasi odata in partea ta de mostenire, la sfarsitul zilelor.”

  Daniel 2:45

 48. John Galt
  12 aprilie 2011

  inseamna ca se vor amesteca prin legaturi omenesti de casatorie, dar nu vor fi lipiti unul de altul, dupa cum ferul nu se poate uni cu lutul.

  Alianta USL?

 49. Apolodor
  12 aprilie 2011

  @emil b. @John Galt
  Re: Atlas Shrugged

  Goosebumps! ????
  Întrebare: ce-mi recomandaţi, să citesc mai întâi cartea sau să aştept să văd mai întâi filmul?

 50. seserman
  12 aprilie 2011

  @John Galt, normal ca nu-ti place socialismul in mor** matii de botosanean imputit, pentru ca esti slugoi la jogodiile de bancheri pentru care lucrezi, fu****-n gat pe tine si familia ta.Dam noi fata in fata sa nu mai jigesti lumea, ca numai pe net esti tare rapandula.

 51. Vlad M.
  12 aprilie 2011

  Nivelul socialistilor este uimitor de scazut. Ceva intre bodega si maidan. ????

 52. Apolodor
  12 aprilie 2011

  @53 Eşti indulgent. Eu aş fi mers pe nămolul din Groapa Marianelor.

 53. Vlad M.
  12 aprilie 2011

  Spam-ul il mananca de acum inainte. Las’ sa se vada ce pot tovii. ????

 54. emil b.
  12 aprilie 2011

  Apolodor. Filmul din prezent e partea 1, ar trebui sa urmeze si partea finala. Daca incepi cu cartea, termini toate partile ????

 55. calehari
  12 aprilie 2011

  De ce trebuie sa ramana afisate , dejectiile vomitate de Wasserman( @52 ), cel care isi spala inutil latraul si coltii cu spirt medicinal ? Pun aceasta intrebare , gandindu-ma la sentimentele prietenului nostru John Galt . De ce sunt in stare acesti spirocheti, stie o lume intreaga .

 56. Apolodor
  12 aprilie 2011

  @56 Mulţumesc Emil. O să iau cartea la citit, n-am răbdarea necesară ????

  @57 Poate ar trebui şterse, într-adevăr, dar pe de altă parte poate ar merita făcută o pagină specială „Abjecţii de stânga”. Un muzeu al perversiunii umane.

 57. Costin A.
  12 aprilie 2011

  Da Apolodor, buna idee. Ar putea fi un link spre o postare numita cum spune Apolodor, sau cumva similar, in care mutam cele, sau doar sa copiem cele mai ceausiste comentarii. ce zici emil?

 58. calehari
  12 aprilie 2011

  Costin @59 . Specimenul luetic de la @52 , nu ” poate ar trebui ” ci chiar TREBUIE sters .
  Elucubratiile ceausiste , de stanga , ar merita puse-n formol la o pagina speciala dar nu este cazul unei astfel de mizerii.

 59. Costin A.
  12 aprilie 2011

  calehari, eu i-am adaugat imaginea aia in care bea spirt medicinal. hai sa il lasam, si oricum, daca l-as sterge mi-ar sari in cap emil si vlad m ????

 60. John Galt
  12 aprilie 2011

  Bogdan, nu are sens sa stergeti, pe mine ma amuza.

  E un compliment chiar. ????

  (nu glumeam cand am zis ca am stat in perfuzii – din cauza unor „intoxicatii”-, de trei ori. Amenintarile de genul asta chiar sunt ultima mea problema in acest moment. Mai complicat e cu „bancherii”, adica are dreptate seserman, chiar daca nu’si da seama)

 61. Vlad M.
  12 aprilie 2011

  Care a pus stelutele alea? De cand ne emotionam la cateva cuvinte?

  Calehari> John este de dreapta, nu il pasioneaza ce cred sau spun dronele despre el. ???? si apoi, chiar este un compliment, e dovada vie ca ii irita.

 62. calehari
  12 aprilie 2011

  Costin ai un umor care crucifica ???? . Asta si superiora detasare cu care John Galt a pasit peste fecaloidul comunist , mi-a readus tensiunea la cote normale ????

 63. Vlad M.
  12 aprilie 2011

  Nu prea esti pregatit pentru razboaie „internautice”, Calehari. ????

 64. calehari
  12 aprilie 2011

  Vlad M . Esti sigur ?

 65. Vlad M.
  12 aprilie 2011

  Pai, daca te superi si ceri sa fie sterse mesajele dronelor… ????

 66. Mircea Popescu
  12 aprilie 2011

  Transmite-i din partea mea mizerabilului ca poate sa inceapa dialogul oricind pofteste. De preferinta, de-aici.

 67. Riddick
  12 aprilie 2011

  Razvan Theodorescu (interviu în Adevărul):

  „Acum, însă, ce vă voi spune poate să sune foarte ciudat în gura mea. După ce s-au încercat toate formele, dacă cumva, Doamne, fereşte!, criza României va fi foarte mare, în consens cu alte crize europene, şi ne vom apropia de un faliment, s-ar putea ca, politic, singura formulă să fie o formulă monarhică. Dar, atenţie!, şi acum scandalul pe care-l provoc e total: cu prinţ străin, ca la 1866. Vedeţi dumneavoastră, popoarele din această parte de Europă, cu o excepţie notabilă, au avut înţelepciunea, în momentul emergenţei lor naţionale şi statale, cunoscând tipologia sud-est europeană, să recurgă la prinţul străin. Nu românii au fost primii, ci grecii. Grecii care l-au adus pe un suveran din dinastia bavareză şi apoi pe un alt suveran, din dinastia daneză”.

  „O spun în situaţia cvasidisperată în care, până la nivelul lui 2012, nu a apărut niciun lider în România. N-avem! N-o să-mi spuneţi că în doi ani se va fabrica un lider!”.

  Barem, Belu Zilber, comunist „răspopit”, avea o vorbă (şi o carte autobiografică): „Monarhia de drept dialectic”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian