FUNDATIA IOAN BARBUS

Corectitudine politică aplicată. Astăzi, Franţa.

Saint-Aignan, Franţa. 3400 locuitori. In noaptea de 16/17 iulie, un domn, pe nume Luigi Duquenet, de origine rom, ţigan, membru al unei populaţii călătoare (gens du voyage), 22 de ani a fost ucis de politie in urma unui incident. Domnul in cauza nu a oprit la un punct de control al poliţiei, ba mai mult a luat un politist pe capota in incercarea sa de a fugi. Duminică dimineaţa, pe 20.07, o trupa de vreo 50 de ţigani supăraţi au luat cu asalt postul local de poliţie, inarmaţi cu tradiţionalele bîte şi răngi. În noaptea de duminică spre luni au dat foc la 6 maşini, au spart o vitrină şi au devastat două săli din primărie.

Grenoble, Franţa. 150 000 locuitori. În seara de 16/17 iulie un domn, pe nume Karim Boudouda, 27 ani, de origine dintr-un cartier sărac, de emigranţi cu origine neprecizată, recidivist (fusese condamnat anterior de trei ori pentru jaf armat) spărgea un cazino. Poliţia a pornit în urmărirea sa şi, după un schimb de focuri, un poliţist a fost rănit, domnul în cauză a fost ucis, iar complicele său a fugit. În noaptea următoare au izbucnit violenţe de stradă. Un număr neprecizat de protestatari au aprins peste 50 de maşini, au spart vitrine, au aruncat cokteiluri molotov şi au tras cu arme înspre poliţişti. Nu a fost nici un rănit.

În ianuarie, un domn Malek Saouchi, de origine neprecizată, fură un scuter, este urmarit de poliţie, se impiedica si moare in accident. Urmeaza protestele obisnuite, incendieri de masini, schimburi de focuri de arma, etc. Tot anul acesta, cu ocazia Revelionului, un număr neprecizat de tineri au ars peste 1000 de maşini de-a lungul şi de-a latul Franţei. Aceşti tineri provin, conform presei, din cartiere sărace ale marilor oraşe. Astfel de incidente regretabile se întîmplă des în Franţa, în special în ultimii ani şi cresc în intensitate cu ocazia diferitelor sărbători (spre exemplu, în 2009, cu ocazia zilei de 14 iulie, au ars vreo 600 de maşini).

În consecinţă, statul francez a hotărît să ia măsuri drastice împotriva ţiganilor şi a populaţiilor călătoare. Sarkozy a anunţat pentru mîine o reuniune specială la Palatul Elysee pentru stabilirea planului de bătaie împotriva „problemelor pe care le ridică comportamentul unora dintre romi sau membri ai populaţiilor călătoare. De asemenea, a anunţat expulzări şi desfiinţarea campingurilor neregulamentare. Nu este vorba de stigmatizarea unei comunităţi sau a unui stat, a precizat luni Pierre Lellouche. Însă ne confruntăm cu o problemă reală şi a venit timpul să o rezolvăm.”

Pierre Lellouche, ministrul de externe, a ridicat problema ieri şi în cadrul reuniunii miniştrilor de externe ai uniunii. „Există 11 milioane de romi în Europa şi 9 milioane dintre aceştia posedă paşaport al Uniunii Europene, a subliniat ministrul de externe, subliniind (sic!) că responsabilitatea principală revine statelor de origine a acestor persoane. România este principala ţară vizată.”

Citatele sînt din Le Monde; puteţi găsi sute de alte articole asemănătoare în toate site-urile mari de limbă franceză sau engleză; numele şi originea domnilor în cauză, în cazul în care nu sînt ţigani, le veţi găsi mai greu.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Liviu Crăciun

Liviu Crăciun

40 de comentarii

 1. Riddick
  27 iulie 2010

  Lellouche „a un dent contre la Roumanie” – a propos de „roms”:

  http://riddickro.blogspot.com/…..asasi.html

  Une chose… louche… ????

 2. toro
  27 iulie 2010

  Asta e un retard.

  Tiganii nu vor sa se integreze shi probabil nu se vor integra niciodata, mai ales nu cu forta. Statul poate sa faca un singur lucru: toleranta zero pentru comportamentul criminal. Atata. Restul depinde de fiecare individ.
  Personal, ma enerveaza atitudinea francezilor: in primul rand e ipocrizie (au milioane de magrebieni care nu sunt integrati), dar mai ales ma enerveaza modul in care pun problema – caci este o problema fara solutie.

  A cere integrarea tiganilor, inseamna de fapt a le cere tiganilor sa se lepede de modul lor de viata. Sincer, nu sunt fan al tiganilor, dar asha sunt ei shi imi place ca intr-un mod absurd, ishi bat joc de solutia politica multiculturala nascuta la Bruxelles. Existenta tiganilor reflecta impotenta politicilor nascute din prea mult timp liber, caci la urma urmei pune intrebare: De ce tiganii nu aleg integrarea in marea „civilizatie europeana”? Poate ca civilizatia asta numai are ce sa le ofere in afara de job shi credit. Exagerez.

  Pe de alta parte, intrebarea este cum au ajuns atatia tigani sa aibe pasapoarte europene? Presupun ca e foarte greu de realizat faptul ca cetatenia europeana ar trebui sa se castige mult mai greu decat in prezent shi atunci poate nu orice idiot ar abuza de statutul de european. De fapt asta e problema intregului esafodaj socialist european care ignora faptul ca oamenii sunt animale in principal shi daca pot sa abuzeze ceva, o vor face. Da, poate o populatie crescuta cu frica de Dzeu ar fi retinuta in abuzuri, dar o populatie post-religioasa o sa abuzeze fiecare system pana ishi da duhul. Shi nu numai tiganii. In fine.

 3. Predictii fotbal
  27 iulie 2010

  Sa nu ne genarilizam pe ei.Sunt tigani, nu mult,care fac facultate,sunt inteligente. Dar sa fim drepti ca nici societatea nu prea da sanse lor.

 4. Imperialistu'
  27 iulie 2010

  In acest caz, problema este alta: aceeasi Franta care tolereaza nenumarate abuzuri din partea arabilor si negrilor (de regula musulmani), spune ca tiganii reprezinta o mare problema. Evident ca si tiganii, din Romania sau de aiurea, sunt un factor perturbator, dar actiunile lor palesc in comparatie cu cele ale noilor francezi care raspund la nume precum Malek si Karim.

  Inca o data suntem martori ai lasitatii franceze.

 5. euNuke
  27 iulie 2010

  franţa a renunţat la integrarea nomazilor săi tradiţionali -cei saharieni- şi a trecut la integrarea, adică legarea definitivă de glia strămoşească, a propriei populaţii native [indieni albi catolici, protestanţi sau sectanţi secularişti] in islam. legarea de pămînt nu presupune că pămîntul le-ar mai aparţine pe viitor acestor iobagi, nici vorbă, de altfel progresiştii de origine franceză sau alogenă ce populează centrele actuale de guvernămînt restrîns ale republicii nu au avut niciodată probleme in a da cu piciorul moftului capitalist al proprietăţii private, iar reflexul şi nostalgia aristocratică a feudei nu au dispărut nicicînd din sînul larg şi deocamdată decoltat al Elitei, aşa că nu trebuie să ne mire că franţa încearcă să recupereze timpul pierdut in favoarea rivalei sale milenare şi insulare prin implementarea shariei la nivel de legislaţie economică, că, deh, briţii au deja apropae 2 decenii de încurajare a înstrăinării capitalului autohton şi a domeniilor imobiliare-industriale ale statului către salvatorii cu turban, nomazii cei mai civilizaţi şi mai viteji dintre luptătorii mondiali pentru pace, cei ce ridică acum pretenţii in legătură cu poluarea estetică produsă de ţiganii noştri, că aşa se explică campaniile rasiste guvernamentale ale acestor eunuci francezi, băieţeii au o obligaţie faţă de marii investitori ai orientului, şi, urmînd pilda competitorilor engleji ce atacă frontal israelul, evreii şi ţiganii la grămadă, au început să vocifereze isteric împotriva noastră, că, deh, noi sîntem proştii europei, poa să ner scuipe oricînd pe creştet că nu se supără nimeni. iar dînşii pot să-şi vadă liniştiţi de afacerile lor cu şeicii arabiei că opinia publică a primit un ciolan de ros.
  http://www.lemonde.fr/economie….._3234.html

 6. costin
  27 iulie 2010
 7. George
  27 iulie 2010

  In sfarsit simt si ei pe propria piele ce bine e sa ai tigani borati prin preajma. Sper sa ramana acolo la ei veci pururi si sa nu mai vina inapoi pana la adanci batraneti.
  Acum cativa ani cum ne trageau de urechi ca vai doamne ii discriminam pe saracii batuti de soarta ei las’ ca o sa vedeti voi cum e sa te lupti cu animalele astea. Il urasc pe Hitler din toata inima.
  Un tigan bun nici macar in filme SF nu vezi.

 8. murfi
  27 iulie 2010

  The National Federation of Associations in Support of Travelling People estimates that there are between 400,000 and 500,000 “travelling people” and 15,000 to 20,000 Roma in France today.

  The migrants, known as “travelling people” or “gens du voyage” in French, mainly comprise French nationals. The Roma people are groups of nomads that come from Eastern Europe, mainly Romania, and are more commonly known as gypsies.

  si ce hotarira azi?

  Authorities will close half of the illegal squats of migrants, about 300, in the next three months and will deport Roma convicted of crimes, Interior Minister Brice Hortefeux said after a meeting with Sarkozy and law-enforcement officials.

  Today’s meeting at the Elysee Palace followed the destruction July 18 of a police station that was stormed by about 50 migrants in the Cher region, central France.

  tiganii nostri, oricite li se pot reprosa in general, in cazul asta n-au nici o vina; ala nu era tigan, colegii sai nervosi nu erau tigani; ii puteti vedea aici

  http://www.wat.tv/video/temoig…..eyr9_.html

  tiganii nostri (de fapt romania, zic io) au fost in cazul asta poporul nepotrivit, la locul nepotrivit, intr-un moment nepotrivit; i-o fi iritat careva puradei la vreo terasa cind au iesit in pauza de masa si le-a venit ideea geniala

  acu, daca e sa fac un pic pe conu leonida, era pe undeva normal sa o patim; cred ca sintem intr-o perioada de alegere a echipelor si daca noi alegem sa jucam cu israel, chiar daca vom avea de cistigat pe termen lung, pe moment vom avea de-a face cu unchiul francez al arabilor, cu matusa engleza a turcilor sau chiar cu varul dulce si neamt al rusilor (a se lua cu multa sare paragraful asta ???? )

  apropo de dl Shameron, is foarte haioase articolele care ii justifica pozitia printr-o traditie conservatoare pro-otomana; ma intreb cine o fi destructurat imperiul otoman daca ei erau pro

 9. murfi
  27 iulie 2010
 10. murfi
  27 iulie 2010

  AFP: „Sarkozy said those responsible for the clashes would be „severely punished” and ordered the government to expel all illegal Roma immigrants, almost all of whom have come from eastern Europe.”
  http://www.google.com/hostedne…..AD9H87FLG0

  genial, deja nu mai e vorba de populatii turistice, e clar ca sint tigani

 11. euNuke
  27 iulie 2010

  da, l-am răsfoit şi eu, mi-a plăcut destul de mult incit să-l trec la lista cu lecturi virtuale.

 12. eu_unul
  27 iulie 2010

  ultimacruciada.tk sa transformat in

  Problema rromilor este vazuta diferit fata de problema marocanilor datorita simplului fapt ca primii nu au in spate „o religie a pacii”. Daca ar forma o religie care sa spuna ca a cersi, a fura, si a teroriza vecinii este o indatorire religioasa am vede cum guvernele europene s-ar pleca in fata lor pana la pamant.

  Zicea cineva mai sus

  A cere integrarea tiganilor, inseamna de fapt a le cere tiganilor sa se lepede de modul lor de viata. Sincer, nu sunt fan al tiganilor, dar asha sunt ei shi imi place ca intr-un mod absurd, ishi bat joc de solutia politica multiculturala nascuta la Bruxelles.

  Multiculturalitatea este posibila doar daca culturile ce vor sa traiasca impreuna sunt compatibile. Nici cultura rroma nici cea islamica nu sunt compatibile cu societatea occidentala, prima are probleme in intelegerea notiunii de lege si ordine publica iar a doua cu intelegerea notiunilor de secularism si libertate de constiinta. Fiind incompatibile, singura solutie este fie distrugerea acestor culturi fie reformarea lor. Rrom-anismul mai poate fi reformat dar islamismul nu asa ca nu stiu ce va disparea mai intai, tigania sau islamul.

 13. euNuke
  27 iulie 2010

  vorbeam de blogul menţionat de costin

 14. euNuke
  27 iulie 2010

  Franţa ar trebui să fie supusă procedurii de infringement pentru încălcarea unuia dintre pilonii ce întemeiază Uniunea şi Tratatul său –libertatea de circulaţi a persoanelor– şi eventual o propunerea de suspendare din UE sau de suspendare a votului său in comisie dată fiind politica sa actuală antieuropeană şi fascizată, mai exact acea campanie concertată şi programatică orientată împotriva unui grup de cetăţeni europeni discrimnaţi cel puţin la nivel de declaraţii publice de către guvernanţii francezi pe criterii etnice. cum ar veni, conducerea acestui stat pretins european se crede pe cai destui de mari incît să-şi bată joc pe faţă de toate principiile ce au fundamentat Uniunea şi să să treacă la acţiuni de tip nazist precum deportarea pe criterii etnce, fără o judecată prealabilă a persoanelor strămutate forţat, pentru că despre asta vorbim aici, acest guvern deja nu mai este european, democrat şi tolerant, ci, la fel ca surata sa insulară, îşi arogă puteri mirobolante in raport cu ceilalţi membri UE dispunînd in mod discreţionar de cetăţenii europeni ai altui stat pe unicul criteriu al etniei. Nici că există dovadă mai clară, mai palpabilă a fascismului instalat in aceste 2 ţări –opresiunea unei etnii seminomade europene concomitentă cu glorificarea şi favorizarea unui alt grup nomad sosit din afara Uniunii Europene ca urmare a favorizării unui deşănţat proces imigraţionist de către guvernele celor 2 mari foste naţiuni. Este inacceptabil pentru orice cetăţean european ca un guvern local al UE să decidă strămutarea forţată a unui grup etnic european pentru a face loc unor populaţii invazive cu permise speciale de crimă şi pedeapsă asupra tuturor cetăţenilor europeni. Franţa şi UK ar trebui să părăsească urgent uniunea pentru că au permis unor grupuri de tineri delincvenţi extraeuropeni să pătrundă şi să rămînă neautorizat pe teritoriul UE afectînd astfel securitatea şi ordinea întregii uniuni şi distrugînd orice eficienţă a acordului Schengen. Deportarea ţiganilor este posibilă şi necesară in viziunea fasciştilor franco-britanici, nu însă şi expulzarea acestor turbulenţi juni apatrizi, defavorizaţi doar de natura filiaţiilor de-formative din ţările lor de baştină.

 15. eu_unul
  27 iulie 2010

  euNuke, nu iti face griji, nu se va ajunge la deportari in masa ci doar la deportarea unor indivizi deveniti persona non grata pe teritoriul unei tari datorita infractiunilor care le produc. Legile in Europa sunt facute in asa fel incat sa nu fie discriminatorii, daca printr-o lege se va decide deportarea in tara de origine a cersetorilor, de exemplu, toti cersetorii vor fi deportati, fie ca sunt tigani, marocani sau arabi. De fapt, eu mi-as dori ca fiecare infractor sa fie deportat in tara de origine indiferent de infractiunea comisa.

 16. euNuke
  27 iulie 2010

  eu_unule, te contrazic, deja s-a ajuns la deportări in masă, dar erau făcute pe şest şi turiştilor iliciţi li se plătea de către statul-gazdă o mică atenţie, sau despăgubire pentru ciobirea abuzivă a unei libertăţi de ordin constituţional, plus acoperirea costurilor de repatriere. aşa se face că ţiganii noştri au inventat o nouă formă de turism -excursia pentru obţinerea unui ajutor social acordat selectiv pentru problemele de rătăcire ale cetăţenilor… ????

 17. Paul
  27 iulie 2010

  Ajutor nesperat pentru francezi: http://www.adevarul.ro/locale/…..69855.html

 18. chriscross
  27 iulie 2010

  in link e trecut „rom” iar titlul articolului foloseste termenul „tigan”… interesting ????

 19. costin
  27 iulie 2010

  vlad tepes:
  Remember Grenoble? In the past couple of weeks, riots there have left injuries and of course, the mandatory torched cars in scores. Well the French government has decided to respond to it in a way that sounds an awful lot like the classic jokes about the French army. They have removed the police from the area.


  Police officers and families moved out of Grenoble

  Crime squad officers in Grenoble have been moved out of the town along with their families after local gangsters put a contract on their heads.

  The death threats came a week after officers of the anti-criminal brigade, or BAC, shot dead a gang member during a casino hold up, sparking several nights of riots in the troubled French suburban housing estate of La Villeneuve where he lived.

  Police came under real gunfire as they tried to quell the violence.

  A local police source said: “These (threats) are targeting this service in general and certain colleagues in particular. One could call them contracts.

  They are coming from people from mafia circles who consider the BAC a rival gang”.

  He said many of the officers have been working in the area for years, are known to local troublemakers by name and their personal car number plates are even tagged on walls in La Villeneuve.

  Last Friday, all policemen in France received a text message, believed to be from local officers, reading: “BAC-Grenoble staff have been put on forced leave by the (local government) prefect and obliged to leave the region with their wives and children.

 20. dr pepper
  27 iulie 2010

  ah, deci acum e vorba de tigani, nu mai e vorba de romani.
  cand le’a ajuns cutitu’ la os au inceput sa faca departajarea si parca nici lupta aia nobila nu mai e chiar asa de atractiva cand tiganii s’au mutat in Franta.
  normal ar trebui sa le zica francezi, nu?
  cand traiau in romania, erau romani si erau discriminati ( madonna stie ca e vina lui bush) acum traiesc in franta, deci sunt francezi discriminati.

 21. murdoc
  27 iulie 2010

  actualul guvern fr pare pus pe treaba, lol

  http://www.aolnews.com/world/a…..a/19570721

 22. Adi
  27 iulie 2010

  Multiculturalitatea inseamna ca culturile sa traiasca impreuna si sa lucreze impreuna pentru compatibilizare. Daca popoare intregi: germanii si francezii si englezii proaspat iesiti din WW2, romanii si ungurii, slavii si latinii, in viitor turcii si rusii… toti au reusit sa se convinga sa convietuiasac si sa coopereze (desi nu obligatoriu si sa se iubeasca), atunci cu atat mai mult minoritatile ar trebui sa faca asta mult mai usor!
  Nu exista cineva sa aprecieze ca o cultura este sau nu compatibila si nici nu exista un criteriu, exista doar vointa comuna si parghiile prin care se realizeaza integrarea.
  Xenofobia si sovinismul sunt incompatibile cu civilizatia europeana!

 23. calehari
  27 iulie 2010

  Guvernul francez,imbraca in haina propagandistica a CURAJULUI,LASITATEA ce caracterizeaza politica Frantei din ultimii 70 de ani.Cuprins de un puseu de lasitate curajoasa,isi arata muschii atrofiati,in fata unui STOL CERSETOR SI CIORDITOR.Numai ca o PAIATA SPERIETOARE infipta intr-un bat,chiar daca pe ea scrie GUVERNUL FRANTEI,nu este altceva decat un suport pe care ciorile se aseaza sa se gainateze linistite.
  Pus insa fata in fata cu INVADATORUL COLONIZATOR, care huiduie imnul Frantei(Franta-Tunisia acum vreun an),ataca fortele de politie cu arme de foc,da foc , distruge sau linseaza, adopta o alta pozitie.Isi scoate covorasul,se intoarce cu fata la MECCA si se arunca pe jos in patru labe,conturandu-si provocator posteriorul,bantuit satanic de duhurile MULTICULTURALISMULUI,pentru a fii posedat orgasmic,de un PROFET cu libido-ul potentat de centura cu explozibili.

 24. Corneliu
  27 iulie 2010

  Re #23 Calehari.
  Cu asta chiar nu mai pot fi de acord. Pai fire-ar sa fie, chiar si cand fac insfarsit ceva bun trebuie ca cineva sa-i ia in deradere?
  Si ce ati fi vrut, sa stea mai departe cu picioarele cracanate sau sa scoata militaria din pod? Caci desigur atunci ar fi fost motive si mai mari de cartit.
  De, ca in Nastratin Hogea cu fiu-su pe magar…

 25. calehari
  27 iulie 2010

  PT. Corneliu.Daca n-am fost clar,trebuie sa explic.Aceeasi masura contra tiganilor cat si contra musulmanilor, care calca in picioare civilizatia europeana.NU pentru cateva sute de mii de tigani CIUMA si pentru zeci de milioane de musulmani,MUMA.Ce face acum guvernul francez,face pe principiul:Mare cu cei mici si Mic cu cei mari.Asta viruseaza „la greu” DEMNITATEA si CURAJUL.

 26. calehari
  27 iulie 2010

  Am citit de curand o declaratie a premierului turc Recep Tayyp Erdogan.El spunea: „MOSCHEILE sunt cazarmile noastre,MINARETELE sunt baionetele noastre,DOMURILE sunt castile noastre,CREDINCIOSII sunt soldatii nostrii ”
  Sa pedepsesti hotia si cersetoria, in timp ce te asezi in genunchi in fata CUCERITORULUI,este rusinos.
  Imi aduc aminte de spusele unui francez: „Dumnezeu isi bate joc de cei care se plang de efectele CAUZEI pe care o imbratiseaza „.Francezii si nu numai ei ,sunt acum in situatia asta.

 27. Corneliu
  27 iulie 2010

  Re. Calehari.
  Cred ca acesta este doar un prim pas de readucere a civilizatiei europene in Franta. Cu musulmanii lor va fi mult mai greu, dar sper ca cel putin opinia publica va incepe sa inteleaga.
  „Cuceritorii” de care spui sunt de tip mafia, cu toate caracteristicile cunoscute sub acest nume, comportare ce este normala in intreaga cultura sociala in lumea araba si a fost adoptata cu entuziasm de catre confratii lor intru islam. De aceea vor fi mai greu de combatut si in nici un caz cu sculele uzate ale depasitei democratii ce presupune axiomatic o societate formata in majoritate din oameni de buna credinta. Cultura europeana nu s-a intalnit pana in aceasta epoca cu un asemenea fenomen in interiorul ei si de aceea inca nu a gasit mijloacele de lupta (si nu le va putea gasi in limitele formulelor desuete ale democratiei, asa cum arata ea azi).
  Cat despre Erdoan (transcriere fonetica) a facut un serviciu Europei. Prin sirul de gafe facute si arogante declaratii „otomane”, cred ca si-a asigurat neprmirea in UE. Ce va face el ca alternativa, va fi o serie de necazuri in zona lui, dar cel putin Turcia nu mai are sanse sa fie acceptata. Cred ca Erdoan a si renuntat la idee.

 28. Adi
  27 iulie 2010

  Mi se pare puerila ideea ca o chestiune sociala trebuie abordata ca „o lupta”. Asemenea gandire e demna de Europa sec 18-19…
  Si extrem de copilareasca ideea ca aderarea unui stat la Uniunea Europeana depinde de declaratiile unui lider politic…

 29. euNuke
  27 iulie 2010

  păi dacă o chestiune socială se cheamă răzmeriţă sau război civil/religios atunci abordarea de către autorităţi nu poate privi altceva decît stingerea conflictului, desigur, in ideea că guvernanţii nu sînt la rîndul lor anarhişti sau nihilişti şi savurează situaţiunea ca nişte bieţi comentatori virtuali supăraţi pe viaţă cărora le place să dea cu bîta-n baltă şi cu secera-n statul de drept, noţiune din care aceşti juni teribilişti nu pricep o iotă. Oricum, in pofida unor prejudecăţi ale progresiştilor afişate cu dispreţ anacronic faţă de braţul armat al suveranităţii, Europa sec 18-19 nu este ceva de dispreţuit, mai ales dacă ne gîndim la tabloul cronologic al Europei din sec 20. Viitorismul de aur al înfrăţirii între popoare este fenomenul anacronic, nu realismul legislatorilor de dreapta ce caută cu disperare să mai distingă şi separe cocoloaşele de neghină îmbibate-n petrol din sacii cu grîu ai furnicuţelor europene. Din păcate acţiunea de cernire a început cam tîrziu, iam mîna dreaptă a europei e cam lovită de tremurici după ce a fost roasă de filoxera multiculturalistă şi uite că atunci cînd vine vorba de aruncat din saci molozul islamic strîns ciucure pe tulpinile pietrificate ale corectitudinii politice gospodarul francez se face că înlătură bubele ţigăneşti doar ca să nu creadă restul lumii pacificate că umblă cu ameninţarea pe la nălucile lui machomad. o dreaptă anchilozată de jocul murdar cu sinele practicat pe scară largă nu o să reuşească mai nimic pentru că in acţiunea aceasta e nevoie de spadă, nu de şaradă, adică aşa cum a făcut dreapta secolului 19 care a evacuat islamul osmanlîilor din aproape toată europa şi a redart libertatea naţiunilor balcanice.

 30. euNuke
  27 iulie 2010

  Iată un model de urmat pentru Franţa seculară dar impotentă dacă doreşte să scape de tensiunile provocate de tinerii delinvenţi imigraţi mai mult sau mai puţin licit, măsurile exemplare vin de peste mare, din Maroc, unde autorităţile expulzează de zor creştinii destabilizatori dar nimeni, niciun stat civilizat din apus, nici vreo structură onu, nu califică operaţiunea drept purificare etno-religioasă, deci dacă niciun organism internaţional nu blamează înseamnă că o asemenea politică este dezirabilă, ok pentru orice guvern care vrea să păstreze liniştea şi ordinea in ţara sa.

  http://www.csmonitor.com/World…..e-deported

  http://www.jihadwatch.org/2010…..izing.html

  http://www.jihadwatch.org/2010…..tians.html

  nimic, nicio reacţie, nici dinspre us
  http://www.jihadwatch.org/2010…..tians.html

 31. euNuke
  27 iulie 2010

  Iată un model de urmat pentru Franţa seculară dar impotentă dacă doreşte să scape de tensiunile provocate de tinerii delinvenţi imigraţi mai mult sau mai puţin licit, măsurile exemplare vin de peste mare, din Maroc, unde autorităţile expulzează de zor creştinii destabilizatori dar nimeni, niciun stat civilizat din apus, nici vreo structură onu, nu califică operaţiunea drept purificare etno-religioasă, deci dacă niciun organism internaţional nu blamează înseamnă că o asemenea politică este dezirabilă, ok pentru orice guvern care vrea să păstreze liniştea şi ordinea in ţara sa.

  http://www.csmonitor.com/World…..e-deported

  nimic, nicio reacţie, nici dinspre us
  http://www.jihadwatch.org/2010…..tians.html

 32. calehari
  27 iulie 2010

  pt.Corneliu.Da, sunt de acord cu tine.Anchilozata si desueta democratie europeana,canibalizata de o ” casta tehnocrata „,trebuie sa se schimbe daca nu vrea sa piarda lupta.Trebuie insa sa fim realisti si sa ne punem intrebarea,daca poate sa o faca,minata din interior,de o COLOANA A CINCEA,formata dintr-o NOMENCLATURA si o MEDIA colaborationiste ?
  Singura rezolvare este „spada nu sarada”,asa cum spune euNUKE,pentru ca ” Pentru a-ti ucide adversarul,trebuie sa-l ATINGI „.

 33. calehari
  27 iulie 2010

  TOLERANTA MUSULMANA sau” Ceea ce noi facem la voi, nu aveti voie sa faceti la noi „.Am un comentariu la GRENOBLE ORAS PARTIAL FRANCEZ despre felul cum Turcia si Maroc,inteleg sa raspunda tolerantei europene.

 34. costin
  27 iulie 2010

  Corectitudine Politica si Multiculturalism, astazi Germania

  Prima parte:

  [An] excellent documentary on the coming civil war in germany.
  The defeatist attitude of the participating german teachers, children and parents seems to suggest that this war is gonna break out only when the forces has become „equal”, ensuring a maximum degree of violence to be settled.
  How did politicians fail to see this „growing problem”? Afterall, these very same people, so determined to bring the clash of civilisations to our own cities, are otherwise hysterically alarmist, suggesting every other day, that yet another vital part of capitalist economy is gonna destroy the planet ie. CO2 DDT Nuclear energy, waterdrought, etc. while at the same time seeking to ban on anybody who tries to alert the public to real threats as a thought criminal.
  Were they all just innocent „misunderstanders socialism”?

  Pentru urmatoarele 4 parti mergeti pe blogul lui Frank.

 35. Adi
  27 iulie 2010

  Nuke, am vrut sa ma refer la sec 19juma-20juma… nu 18-19 ????
  However, sa abordezi Europa sec 21 cu ideologii si conceptii de sec 18,19 sau 20 e… penibil!
  Daca „mana dreapta” s-a ramolit, poate face stanga treaba cu mai multa iscusinta!

 36. abbu
  27 iulie 2010

  ce- sa fie acum…???
  mie imi place ceaiul numai cu rom….!!

 37. calehari
  27 iulie 2010

  Un text frumos si tulburator ca o DOINA DE JALE.L-am gasit si citit intr-un ziar,cu ceva timp in urma.Regret nespus, ca n-am retinut numele autorului.L-am „cules” insa si am sa-l postez acum.

  România cu lanţul de gît Lanţul e de aur, România nu mai ştim prea sigur ce mai e şi a cui. Realitatea demografică s-a schimbat brusc ca o furtună sosită din senin. Sîntem sub ocupaţie, dar nu se vede nici o armată. Sîntem colonizaţi de o populaţie certăreaţă şi nesimţită, venită din nici o stepă, adusă de nici un avion. O populaţie care a evoluat în interiorul corpului naţional, ca fetuşii din Alien, şi care iese acum prin burtă, urlînd din toţi bojocii: ‘Am avere, am valoare!’. E ca şi cum undeva, în secret, cineva ar fi dat drumul la o maşină de mîl uman care acoperă încet-încet naţiunea lui Sadoveanu, a lui Eliade şi a lui Nichita. Incubatoarele de incubuşi din cartierele periferice, fabricile de cetăţeni ale lui Ceauşescu, tradiţia celor 15 copii în sălaşele de nomazi, cine mai ştie? Lumea de pe stradă nu mai e cea pe care o ştiam din copilărie. Tata Ioane şi Tanti Mimi, familie veche, cu casa în Cezar Bolliac, făcută la 1870, au lăsat în urmă un copil, care a mai făcut un copil, blond şi bucălat şi bine crescut, cu care mă jucam acum 40 de ani. Pînă la urmă, a plecat în străinătate, la studii şi nu s-a mai întors niciodată. La fel, jumătate din stradă: urmaşii burgheziei care a avut timp să dospească elite. În locul celor dispăruţi, au apărut rufele colorate întinse la uscat şi boxele scoase pe geam. În locul bunicii care ne spunea să nu scuipăm pe jos, s-a aşezat bunica ce-şi trimite nepoţii după băutură. Peste tot miroase a moarte prin sufocare: e ca şi cum o prezenţă grea şi absurdă s-ar fi aşezat peste cerul nostru, peste felul nostru de a fi, peste ce credeam că e bine şi mai ales peste ce credeam că e frumos. Cefele groase nu mai sînt de mult buletinul de identitate al bulgarului: cetăţeanul român, cu lanţul de-un kil jumate, îi bate acum obrazul profesorului care se căzneşte să-i educe odrasla: ‘Bine, bre, crezi că eşti tu mai dăştept? Ia să văd ce maşină ai!’ Noul domn Goe nu mai e nici măcar simpatic: e viitor combinator şi dealer de droguri, viitor culturist, viitor ce vreţi voi, în afară de viitorul ţării lui, care se va mulţumi, de la un punct, doar cu trecutul. Despre România, alternativa Caragiale nu mai are ce spune. Populaţia care ne înlocuieşte nu mai e nici măcar ridicolă. E dincolo de asta, în sensul cel mai rău şi primitiv cu putinţă. Scriitorul nu mai poate face nimic: e nevoie de etolog, de veterinar, de dresor. Acum cîteva zile, am văzut la Craiova parada acestei Românii Noi, triumful Mafiei înhămate la coşciugul lui Caiac, în semn de veşnic respect pentru o viaţă de crimă şi muşchi în sînge. Oamenii ăia care dădeau ordine poliţiei se pregătesc să dea asaltul final, spre puterea oficială, după ce au pus mîna pe cea simbolică: ascultăm muzica lor, ne refacem reperele după valorile lor, sîntem călcaţi de maşinile lor. Undeva, departe, Uniunea Europeană şi moda corectitudinii politice ne învaţă să mulţumim frumos pentru asta şi să ne ştergem la gură. Am fost o naţiune, devenim o sumă de triburi. Sîntem o ţară ocupată de hoarde sosite din pîntece de mame eroine. O ţară pusă la respect cu pumnul plin de tatuaje, o ţară în care fiul naiv şi sărac al ţăranului (cîţi or mai fi aşa) îşi face educaţia din textele de pe Taraf TV şi meseria de la şuţii cu care se întîlneşte la Gara de Nord, cînd se dă jos din autobuz. Marginea lumii s-a răzbunat dînd buzna în centru, pusă pe jaful identităţii naţionale, întocmai ca barbarii care năvăleau în Roma, surprinşi că localnicii n-au puterea să lupte. Ţara cea nouă, care vine peste noi, nu mai are nevoie de ce-am strîns în muzee şi-n cărţi. Dar se va bucura un pic de efortul nostru. Cartea de română se poate retrage în privata din curte, unde îşi va îndeplini ultima menire, neprevăzută de nici un critic. În locul ei, discurile cu manele rămîn să sfideze eternitatea. Cu ele nu poţi să te ştergi la fund. Chiar dacă ai vrea.

 38. calehari
  27 iulie 2010

  Clasa politica franceza „calareste” valul urias al imigratiei musulmane,asemenea unui SURFER IRESPONSABIL ce spera sa ajunga pe plaja luxurianta a RAIULUI CAPITALIST,dar care probabil isi va sfarsi cursa dementa,prabusit de val in IADUL LUI MAHOMED.
  La acest tablou m-am gandit, citind excelentul articol scris de MALIKA SOREL,eseista si membra din sept.2009 a Inaltului Consiliu de Integrare din Franta.Malika Sorel devoaleaza cu luciditate si curaj,interesele clasei politice franceze,interese ce nu coincid cu cele ale poporului francez.Malika Sorel face parte din aceeasi familie spirituala cu scriitorul,ziaristul si analistul politic ERIK ZEMMOUR, cel ce atragea atentia ca: „Alianta intre fanaticii Religiei Drepturilor Omului si Capitalismul mondialist,a facut STATUL complet inoperant,el nemaireusind sa controleze politica de imigrare,de 30 de ani”.Dar sa-i dam cuvantul autoarei: Nu mai exista nici o etica in tara noastra din moment ce suntem gata sa ne vindem sufletul pentru un pumn de bani ? Atractia banilor, va matura tot, inclusiv reperele fundamentale? Pentru a sti raspunsul, ar trebui ca doamna Lagarde,sa cunoasca sentimentele francezilor,punandu-le urmatoarea intrebare :Sunteti gata pentru a dinamiza economia franceza, SA INTOARCETI SPATELE VALORILOR NOASTRE FUNDAMENTALE ? Acesta intrebare nu ca fii pusa niciodata,pentru ca raspunsul este deja cunoscut.
  Citez din LE MONDE(26 iulie 2010):Ministrul finantelor,Christine Lagarde,continua sa adapteze reglementarile fiscale si juridice,pentru A FACILITA INVESTITIILE CONFORM LEGII SHARIA”
  Primul Ministru si Presedintele Republicii,au ei cunostiinta de proiectul doamnei Lagarde ? Nu inteleg cum in sanul aceleiasi echipe,unii lucreaza pentru a intarii lupta contra AL QAIDA,care vrea sa instaureza SHARIA,in timp ce altii,in acelasi timp,se preocupa sa introduca SHARIA pe pamantul nostru.
  Nu inteleg cum nici o legatura nu a fost stabilita pana acum de catre clasa politica si Media,intre adaptarea constanta a sociatatii noastre,de mai mult de 30 de ani,la niste valori straine mostenirii sale culturale si istorice si teribila degradare datorata patrunderii imigrantilor.Dovezile nu lipsesc si fiecare zi ne aduce altele, ultimul fiind rebeliunea din GRENOBLE,unde pentru a-l razbuna pe unul de-al lor,cei implicati au tras asupra politiei.Ah da,SUPREMATIA LEGATURILOR COMUNITATII DE VALORI !!!.
  Pentru a nu va inchipui ca, Christine Lagarde este singura in demersul ei anti-republican,va recomand lectura programului MASA ROTUNDA,care s-a derulat in mai 2008(Programul MASA ROTUNDA a fost consacrat integrarii finantelor islamice in sistemul financiar francez) la Senat.Va recomand deasemenea citirea acestui BILET(este vorba despre nr.urias de absente al elevilor musulmani,datorate Ramadanului si reintorcerii cu intarzaiere la cursuri,din vacantele petrecute in strainatate la rude), care mentioneaza deja o realitate care este ascunsa dar care tinde sa se amplifice.Este vorba de incidenta Ramadanului asupra inceperii scolii.Tacerea si complicitatea institutiilor este inacceptabila.
  Prin ce miracol se spera sa se obtina straini,care sa respecte normele colective ale societatii franceze,atunci cand in acelasi timp le este transmis mesajul,ca SOCIETATEA NOASTRA VA ADERA LA NORMELE LOR !!!.CE DRAMA REPREZINTA ABSENTA COERENTEI DE PE CULOARELE PUTERII TIMP DE DECENII !!.
  Vedeti domnule Presedinte,va inselati, cand faceti sa cada capul prefectilor.ACESTI BIETI AMARATI NU AU NICI O VINA IN PROLIFERAREA REBELIUNILOR IN SOCIETATEA NOASTRA.
  Esta clasa politica care este responsabila si vinovata,cat si o parte a intelectualilor,fara a uita presa; aceasta PRESA care intoxica cetatenii de prea mult timp.O PARTE A ELITELOR TRADEAZA MOSTENIREA POPORULUI FRANCEZ.Este un adevar care trebuie spus.Atat timp cat nu ve-ti intelege aceste lucruri, nu ve-ti fi in situatia de a elabora solutii globale si perene care sa PERMITA SLABIREA NODULUI CARE SE STRANGE PE ZI CE TRECE IN JURUL GATULUI FRANTEI!

 39. calehari
  27 iulie 2010

  veti intelege si veti fii.Scuze pt.greseli .GRABA.

 40. calehari
  27 iulie 2010

  STANGA franceza, sarbatoreste pe 4 septembrie ZIUA REPUBLICII,s-au pune bazele noii REPUBLICI ISLAMICE franceze ?
  O intrebare indreptatita , daca ne uitam la mobilizarea fara precedent , pe care Stanga , o pregateste pentru a protesta contra politicii de securitate a presedintelui Sarkozy.Partide politice,organizatii ” anti-rasiste „,organizatii umanitare ,marile centrale sindicale ,isi mobilizeaza membrii pentru ” a apara republica ” !!!.O manifestatie inutila , contra unui ” dusman ” inexistent , daca este sa ne referim la rezultatele nule , ale asa zisei ,politici de securitate ” promovata” de Sarkozy .Mare cu cei mici si mic cu cei mari,Sarkozy, a luat niste masuri cosmetice,contra romilor,expulzand cateva sute dintre ei,dar lasa la cheremul INTIFADEI MUSULMANE , orasele franceze al caror CER e tras in teapa miilor de minarete.Ministrul francez al muncii anunta mandru , nu cu mult timp in urma , ca anul viitor Franta , va primi la sanul ei , inca 200000 de imigranti algerieni , si Stanga are de gand sa protesteze contra discriminarilor la care sunt supusi bietii imigranti !!.
  Tot pe 4 septembrie , cateva organizatii care militeaza contra islamizarii Frantei , incearca sa adune , cu ajutorul Internetului , cateva mii de francezi la Paris , Aix ,Lyon ,Bordeaux , Toulouse si Strasbourg ,pentru a celebra cu adevarat ziua unei republici, care inca mai are pe frontispiciu cuvintele LIBERTE, EGALITE, FRATERNITE. Pe 4 septembrie in Franta , David se va confrunta cu Goliath.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian