FUNDATIA IOAN BARBUS

Corina Creţu echilibrează genul şi stimulează economia

Este oficial: zona euro a (re)intrat în recesiune. Definiţia unei recesiuni: două trimestre consecutive de contracţie economică. În trimestrul doi economiile celor 17 ţări care formează zona euro s-au contractat cu 0.1%, iar în trimestrul trei cu 0.2%. Germania şi Franţa, ţările cu cele mai mari economii continentale, au înregistrat în trimestrul trei o creştere extrem de anemică, de doar 0.2%.

Dar acesta nu e un motiv de îngrijorare. O ieconomistă platinată, fostă purtătoare de cuvânt a tovarăşului Ion Iliescu, actualmente vicepreşedinte PSD şi europarlamentar fruntaş, a descoperit cauza maladiei economice care afectează zona euro: „Dezechilibrul de gen în managementul întreprinderilor nu este numai nedemocratic şi ineficient, dar şi un obstacol pentru creşterea economică, pentru competitivitate şi rata de ocupare a forţei de muncă.”

La aşa diagnostic, aşa leac: „Comisia Europeană a propus o directivă privind atingerea, până în 2020, a pragului de minim 40% femei ca membri ai consiliilor de administraţie din cadrul societăţilor comerciale cotate la bursă.”

Ieconomista de gen îşi esprimă satisfacţia şi adeziunea neţărmurită faţă de decizia înţeleaptă a comisarilor din comitetul central european: „Am reuşit, în sfârşit, să facem un pas înainte în lupta noastră privind egalitatea de gen şi evoluţia societăţii. Legislaţia europeană va stipula că se acordă prioritate sexului subreprezentat numai în cazul în care candidatul respectiv este la fel de calificat ca şi contracandidatul său de sex masculin, ceea ce va elimina riscul discriminării pozitive”.

Luptă, luptă şi dă-i, şi dă-i şi luptă. În vâltoarea luptei s-au strecurat şi aberaţii ilare, cum ar fi această explicaţie: „… se acordă prioritate sexului subreprezentat numai în cazul în care candidatul respectiv este la fel de calificat ca şi contracandidatul său de sex masculin, ceea ce va elimina riscul discriminării pozitive”. Aşadar, Ionel şi Măriuţa sunt amândoi la fel de calificaţi şi concurează pe acelaşi post de management. Atunci angajatorul trebuie să o angajeze pe Măriuţa, în dauna lui Ionel. Desigur, acest lucru nu poate fi numit discriminare. Aşa ne asigură mintea diafană din dotarea europarlamentarului socialist.

Apoi, ce treabă au comisarii cu componenţa consiliilor de administraţie ale companiilor? Dincolo de faptul că acest prezidiu autoinstituit (neales de nimeni şi care nu reprezintă în mod democratic pe nimeni) face ce-l taie capul în numele democraţiei, nici măcar nu satisface baremul de gen pe care îl îndeasă pe gâtul altora. Comisia Europeană este formată din 27 de comisari, din care 9 sunt femei. O treime este mai mică decât 40%. Dar legile pritocite de sovietul suprem nu se aplică sovietului suprem.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Emil Borcean

Emil Borcean

4 comentarii

 1. adib
  15 noiembrie 2012

  Idei de genul asta avea si Andreea Paul (fosta Vass).

 2. Vlad M.
  15 noiembrie 2012

  Da, ai dreptate. Si le are in continuare. Genul asta de gandire progresista o sa ne faca mult rau in viitor si o sa ne dezbine inca si mai tare.

 3. irene dumitrescu
  15 noiembrie 2012

  Nu-mi place de doamna în cauză, oricum nu are nimic de-a face cu economia, aşa cum nu are majoritatea politicienilor noştri. Ce vrea ea să zică e una, ce-a ieşti seamănă cu organizaţiile de femei din tinereţea mea. Şi-aici vin şi mă întreb: dacă tot ne dăm mari şi tari şi egale cu bărbaţii, de ce avem şi acuşi organizaţii de femei peneliste, pesediste etc-iste. Sau, şi mai bine, de ce n-avem şi organizaţia bărbaţilor liberali, pesedişti, ardişti şamd…

  PS: Emiiil, mai dă şi tu un semn de viaţă ????

 4. emil borcean
  15 noiembrie 2012

  Irene!! Trebuie sa vorbim, ca am ceva la mama pentru tine (de fapt, pentru flacau). Email, please.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian