FUNDATIA IOAN BARBUS

Crin Antonescu – Mască râzând peste o simțire rece

Caracteristicile principale ale PNL-ului sunt îngâmfarea țâfnoasă și afirmarea categorică a unei superiorități morale în numele unor așa-zise principii liberale, principii care nu se concretizează niciodată într-un set de valori provenind din liberalismul clasic, ci reprezintă un soi de secret al unor indivizi dintr-un cerc strâmt care își acordă credit unii altora. De la președinte la parlamentari și până la ultimul bloger, liberalii au o mârâială specifică atunci când își recită din două în două vorbe titlul partidului în care vine accentuat numele de Liberrral.

De la înființare și până în prezent, talentul politic principal al liberalilor a fost unul dublu: să-și sape aliații sinceri, mai întâi PNȚCD și mai apoi PDL, și să-și întărească comuniunea de idei și interese cu urmașul direct al PCR, actualul PSD. Este practic singurul partid care prin forța evidenței nu-și reproșează decât perioada scurtă de oarecare confuzie când a avut printre membrii săi și oameni devotați ideii de partid cu ideologie clară de dreapta, opus unei stângi grupate în jurul lui Ion Ilici Iliescu și a epigonilor săi.

Alunecarea PNL în șanțurile prin care curg dejecțiile becaliste nu este un fenomen de o zi-două. Totul a început în 1990 odată cu propunerea lui Radu Câmpeanu ca fostul rege Mihai I să fie candidatul partidului la alegerile prezidențiale. Din greșeală în greșeală, PNL a ajuns să fie condus de un ins care toată viața a fentat munca.

George Crin Laurențiu Antonescu este un intelectual imens, cu zero operă și activitate la fel, al cărui merit principal este că a dat semnalul luptei contra intelectualilor de marcă ai țării asupra cărora și-a asmuțit pitbullul Marga zis Mangafaua de la Institutul Caloriferului, fostul ICR.

Ziua de vineri 19 octombrie reprezintă data de la care PNL reia lozinca lui Corneliu Vadim Tudor, dar un pic altfel: „Sus mafia, jos patria!”. Crizel Antonescu i-a pus pe liber pe șefii filialelor partidului din Mehedinți, Dâmbovița și Sectorul I al Capitalei.

Normal, îmbătat ca de o chintă roială de senzația de putere pe care i-a dat-o viermuiala guevaristă de pe Arena Națională, prezidentul Liberrral trebuia să-și cheltuiască excesul de adrenalină. Ținta lui Antonescu este Călin Popescu-Tăriceanu, un alt Liberrral falnic și viteaz, mare risipitor al banului public și campionul fugii de pe frontul luptei antiteroriste. În jurul fostului premier a început să se coaguleze o grupare anti-Crizel, în rândurile căreia îi avem pe Ludovic Orban, Andrei Chiliman și Vlad Moisescu.

Crizel a lovit scurt și pătimaș. Antonescu i-a acuzat de trădare în favoarea lui Traian Băsescu, dar nu i-a dat afară din partid. Răspunsul acestor Liberrrali pur-sânge a fost că actualul președinte al Senatului este un mincinos, că nu are caracter, că este o javră, dar că ei rămân în partid ca să lupte -€“ ghiciți? – contra lui Traian Băsescu! La fel că și fruntașii comuniști duși la zid de călăii aflați în slujba lui Iosif Visarionovici care strigau înainte de a fi împușcați „Trăiască Stalin!”, actualii Liberrrali au un singur fior, o singură dorință: „Jos Băsescu!”. Crizel le trage șuturi și ei strigă „Jos Băsescu!”.

Spre norocul lui, Călin Popescu-Tăriceanu a tăcut demn. Normal, am spus doar că este falnic și viteaz.

Pe lista propunerilor directe sau implicite ale lui Crin Antonescu pentru posturi în parlament găsim adevărate faruri morale cum ar fi: turnătorii Sorin Roșca Stănescu, Ioan Ghișe și Dan Voiculescu; pe fostul admirat de apaciste Petre Roman, resetat ca soț al alteia și din PD-ist ca Liberrral; foștii PDL-iști („portocalii hoți, murdări, bandiți” etc. când erau la Boc, acum excelenți Liberrrali) din cvartetul etic Plăcintă-Popa-Frunzăverde-Prigoană al II-lea; celebrități DNA cum ar fi Relu Fenechiu ori Daniel Chițoiu, o altă celebritate care a semnat pactul de desființare a Curții Constituționale și a DNA cu milițiile colonelului Dogaru. Au rămas pe dinafară Cristian Țopescu și Adriana Săftoiu, cea din urmă având același of – „Jos Băsescu!”.

Toți Liberrrali, dar toți foarrrte Liberrrali! Conștiințe cu sincope, liberali cu derogare, revoluție a obrazului gros. Curat-murdar, coane Crizel, “Victorie, victorie pentru USL”!

Aștept ziua în care George Becali va face prima declarație în calitate de membru al Partidului Național Liberrral în care se va referi la valorile partidului. Până și oile cred că se vor rușina…

În numele celor care cred în tezele liberalismului clasic, le dedic tuturor Liberrralilor două strofe din poezia Epigonii de Mihai Eminescu în care ar trebui să se regăsească:

„Iară noi? noi, epigonii?… Simţiri reci, harfe zdrobite,
Mici de zile, mari de patimi, inimi bătrâne, urâte,
Măşti râzânde, puse bine pe-un caracter inimic;
Dumnezeul nostru: umbră, patria noastră: o frază;
În noi totul e spoială, totu-i lustru fără bază;
Voi credeaţi în scrisul vostru, noi nu credem în nimic!

Şi de-aceea spusa voastră era suntă şi frumoasă,
Căci de minţi era gândită, căci din inimi era scoasă,
Inimi mari, tinere încă, deşi voi sunteţi bătrâni.
S-a întors maşina lumii, cu voi viitorul trece;
Noi suntem iarăşi trecutul, fără inimi, trist şi rece;
Noi în noi n-avem nimica, totu-i calp, totu-i străin!”

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Daniel Francesco

Daniel Francesco

4 Comments

 1. John Galt
  20 October 2012

  Victor Ponta: ““In mod normal i-as fi salultat pe colegii mei de la PSD cu salutul dragi tovarasi. Pe colegii liberali si conservatori cu salutul dragi prieteni. Dar daca uneam cele doua, unii care se uita la TV si-ar fi putut aduce aminte de congresele de la UTC. Asa ca va salut pe toti dragi camarazi ai mei in aceasta batalie pentruRomania”.

  Crin Antonescu: “Camarazi, va multumesc! Inainte de toate, va multumesc pentru ca in tot acest timp atat de greu ati rezistat, ati dat sansa acestei tari de a avea alternativa si voi ati dat si cei din toata tara posibilitatea de a fi eliberata. Si va fi in curand.”

  “Dragii mei, razboiul nu s-a incheiat, dar frontul s-a rupt, si s-a rupt la ei si nu la noi. Va multumesc si va felicit pentru asta!”

 2. Liv St Omer
  20 October 2012

  George Crin Laurențiu Antonescu este un intelectual imens, cu zero operă

  Gurile rele spun ca cel putin o perioada de timp, dupa terminarea facultatii (altele, si mai rele, spun ca n-a facut decat asta, la viata lui) Crinache n-ar fi predat istoria, ci socialismul stiintific; ca de acolo i s-ar trage, deci, pretentiile de infailibilitate. Maica-sa era, se pare, inspectoare scolara pt zona Tulcea si nici chiar ea, din pozitia asta, nu l-a putut impune nici in cel mai prapadit sat drept prof de istorie, de intelectual ce era, asa ca de-aia i s-ar fi gasit un post ca prof de socialism stiintific.
  Nu stiu cat de credibil este; un alt zvon insa, foarte credibil, spune ca el Caca’ distruge cu buna stiinta PNL-ul, prin dizolvare, practic, in PSD. Conditia pe care ar fi pus-o el, la negocierea respectiva, purtata probabil la crearea USL, a fost sa ajunga presedinte. Si tot goorile alea rele, da’ rele ale naibii, spun ca a fost pacalit, ca de fapt, in carti ar fi Geoana (care, atentie, la umbra tampeniilor in lant facute de Ponta, a re-intrat deja in PSD si va ajunge, probabil, in decembrie parlamentar, pt ca a fost anuntat ca si candidat al acestui partid chiar de catre tataia Iliescu). Om vedea ce va fi; bine nu suna, oricum.

 3. Liv St Omer
  20 October 2012

  Spre norocul lui, Călin Popescu-Tăriceanu a tăcut demn.

  Da, Tariceanu mai intai a iesit pe televizoare sa il critice pe Becalica numara oi, in loc sa numere idei, dupa care a votat pentru intrarea lui Gigica in PNL. Tacand demn. Simpla alaturare in aceeasi propozitie a cuv. “demn” si “Tariceanu” imi starneste, mie unul, rasul.

 4. VASILIU MIRCEA PAUL
  20 October 2012

  ATENȚIE ! Cuvîntul „camarad” NU este strict legat de legionarism precum „tovarăș” de comunism. După al doilea război mondial foștii combatanți (români) utilizau apelativul cînd se refereau la colegii de front. DAR NICIODATĂ în discuții directe – adică nu se strigau „camarade”. Partea cu adevărat caraghioasă ar fi că bolșevicii francezi și englezi au adoptat cuvîntul drept echivalent al slavului ”tovarăș”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi