Michele Malkin este ziaristă, bloger şi comentator TV de mare succes. Pe 28 iulie şi-a lansat cartea Cultura Corupţiei, prima lucrare de analiză a Administraţiei Obama de pâna acum, iar concluziile pe care le trage nu sunt deloc vesele. Au trecut doar şase luni de la instalarea lui Barack Hussein Obama la Casa Albă şi, aşa cum spune Mitchell Blatt, speranţa şi schimbarea sunt deja moarte. Cel care producea leşinuri în întrunirile electorale promiţând o administraţie fără lobisti şi fără influenţele nefaste ale trăgătorilor de sfori profesionişti s-a dovedit cel mai mare susţinător al lor. Până şi în îndepărtata Românie pentru postul de ambasador al Statelor Unite a fost desemnat lobistul notoriu Mark Gitenstein, care primeşte 36000 de dolari pe an de la firma sa pe toată durata vieţii, ceea ce l-a făcut pe Craig Holman de la Public Citizen să exclame: „Daca aş fi român, m-aş simţi destul de jignit.”
Cartea al cărui nume întreg este „Cultura Corupţiei: Obama şi Echipa sa de Evazionişti Fiscali, Escroci şi Amici” se ocupă în capitole distincte de membrii cabinetului, de ţarii diverselor agenţii guvernamentale numiţi fără aprobarea Congresului, de Clintoni, de încrengătura de relaţii cu SEIU şi ACORN, de Michelle Obama şi de liberalii bogaţi. În legătură cu SEIU şi ACORN Michelle Malkin subliniază că Obama i-a răsplătit pe conducătorii acestora cu funcţii în Administraţie – prin sindicalista Hilda Solis pe post de Secretar la Ministerul Muncii -, prin prevederi ale planului de stimulare a economiei şi prin înţelegeri de a prefera produsele americane în comenzile administraţiei. Obama a vorbit despre relaţiile sale cu SEIU: „Mi-am petrecut întreaga viaţă de adult lucrând cu SEIU”, iar despre ACORN – sa nu uităm că actualul Preşedinte a fost un organizator comunitar – a zis că a „luptat alături de ACORN” pentru problemele de care ei erau interesaţi.
Michelle Malkin îi descrie pe mulţi membri ai Administraţie că fiind ipocriţi şi corupţi. De la Michelle Obama cu salariul său de 300000 de dolari până la Timothy Geithner, Secretarul Trezoreriei care „eludase” plata taxelor pe care le datora fiscului sau cvasi-necunoscutul pentru noi Louis Susman, bancher şi avocat, mare contributor la strângerea de fonduri pentru democraţi şi răsplătit cu funcţia de ambasador în Marea Britanie.
Cartea Cultura Corupţiei se găseşte de vânzare pe amazon.com din data de 28 iulie iar comenzile de până acum o propulsează pe locul întâi în clasamentul ce va fi publicat de New York Book Review în data de 16 august. Este corupţia aceastei Administraţii o pecete a Chicago-ului lui Blagojevitch? Urmăriţi ce-i răspunde Michelle Malkin lui Sean Hannity de la Fox News…
Interesantă este şi istoria expresiei de „cultură a corupţiei”. Prima dată a fost utilizată de Partidul Democrat ca să caracterizeze scandalurile politice care afectau Partidul Republican în primii doi ani ai celui de-al doilea mandat al Preşedintelui G.W.Bush.
Republicanii au evitat cât au putut folosirea expresiei de cultură a corupţiei, dar nu s-au putut abţine în cazul Blagojevich. A fost „meritul” lui Michelle Malkin de a revigora această expresie în decembrie 2008 în legătură tot cu scandalul Blagojevich cu propoziţia democraţii şi media nu mai pot să rămână în vechiul mod de a raţiona că Blago este este o excepţie de la regula „noi suntem mai curaţi ca voi”. Articolul cu pricina se numeşte „Cultura Corupţiei Partidului Democrat” de pe www.gopusa.com.
1 Comment
Francesco
9 August 2009Am sa traduc o parte a unei postari a autoarei Michelle Malkin din data de 20 august. Sub titlul de Conservative books on top, but NYT concludes Marx is back in vogue, Malkin face mai intai o trecere in revista a topurlor New York Times Book Review si descopera ca: