FUNDATIA IOAN BARBUS

Cum „luptă” (centru-)Dreapta – Blaga și Blajinii

Pare-se că lovitura de stat s-a încheiat pe atât de repede pe cât a apărut. Ne-am întors la situația de dinainte de suspendare. Lupta politică s-a „normalizat”, complotiștii au devenit actori politici respectabili, încălcările legii s-au transformat în derapaje și mai apoi au fost iertate în numele unui interes național definit ca reconciliere și consens. În toată această perioadă, doar Parchetul a mai vorbit despre fraudă.

Tonul l-a dat Vasile Blaga, președinte Partidului Democrat Liberal, o organizație politică atât de anti-USL că am putea să o numim de acum înainte Blajinii:

„România și românii au suferit prea mult în această perioadă. Interesul național al României a fost profund afectat; credibilitatea țării ca stat membru al Uniunii Europene și NATO s-a degradat; economia, moneda națională și în general viața fiecărui român au fost puternic zdruncinate de atacul asupra legalității, democrației și statului de drept.

Plecând din acest punct, Partidul Democrat Liberal își declară disponibilitatea de a coopera cu toate forțele politice fidele interesului național pentru revenirea la normalitate, legalitate și valori europene. Cerem Uniunii Social-Liberale să renunțe din acest moment la metodele de guvernare care au făcut atât de mult rău statului român și au pus la grea încercare societatea românească.

Este momentul ca forțele politice să coopereze pentru stabilizarea economică și să declare respectul necondiționat față de legile țării și față de standardele europene. Eforturile clasei politice în ansamblul său trebuie orientate în acest moment cu prioritate spre redresarea economică a României și spre rezolvarea problemelor reale, de zi cu zi, ale cetățenilor români. E timpul ca războiul politic să înceteze și să reintrăm într-o logică de normalitate politică. E timpul ca discursul și rațiunea politică să nu mai instige la ură și la dezbinarea românilor.

Mesajul Partidului Democrat Liberal este unul clar: românii înaintea politicii, munca înaintea vorbelor și solidaritate înainte de toate.”

Și legea, domnule Blaga? Cu legea cum ramane? Probabil cum am stabilit deja, acum multă vreme, în epoca lui Caragiale. Legea nu contează în ochii actualei conduceri PDL. Întrucât nu a putut să o spună direct, disprețul față de statul de drept a fost îmbracat într-un discurs deloc credibil despre moderația în politică: dacă USL a isterizat și dezbinat societatea în ură față de Traian Băsescu și PDL, noi vom da dovadă de mai multă înțelepciune și vom lupta pentru unitate și nu vom cere lui Victor Ponta și lui Crin Antonescu să-și dea demisia din funcțiile administrative și de partid pe care le dețin.

În acest fel, după ce Marele Război de Suspendare a Tiranului s-a sfârșit cu înfrângerea USL, Blaga a anunțat încă o dată, de parcă nu s-ar fi auzit din primul moment în care a rostit „negociere”, că este gata să negocieze cu oricine orice, în numele revenirii „la normalitate, legalitate și valori europene”. Nu mai conta că „interesul național al României a fost profund afectat; credibilitatea țării ca stat membru al Uniunii Europene și NATO s-a degradat; economia, moneda națională și în general viața fiecărui român au fost puternic zdruncinate de atacul asupra legalității, democrației și statului de drept”. Nu, toate au fost iertate și mai apoi uitate. Noul interes național era definit iliescian, consensual.

Vasile Blaga nu a suflat și nu suflă o vorbuliță despre frauda comisă în timpul referendumului, despre milioanele de voturi furate în decursul a câteva ore, intimidarea observatorilor proprii și a celor neutri, ba chiar și a cetățenilor forțați să voteze de către o Uniune Social-Liberală disperată să ajungă cât mai aproape de pragul necesar pentru validarea referendumului. Aproape nimic despre antiamericanismul turbat al lui Antonescu sau declarațiile sforăitoare ale lui Ponta, abuzurile din Parlament făcute atât la suspendare, cât și după. Toate acestea au dispărut, în locul lor rămânând doar un „respect” mafiot și un apel la negociere.

„Încă de la început aș vrea să vă spun că noi, Partidul Democrat Liberal, îi tratăm cu același respect pe cei 7 milioane și ceva de români care au votat da la referendum și pe cei aproape 1 milion care au votat și pe cei zece milioane care ne-au urmamt sfatul și nu au dorit să fie martori la acest atac fără precedent asupra instituțiilor statului.”

Noaptea Fraudei Noastre a fost înlocuită cu Ziua Reconcilierii și 7.400.000 votanți pro-demitere au devenit realitate. Pentru că Blaga simțea nevoia să se gudure un pic pe lângă alianța crindottore – cea care a propus-o pe Mona Pivniceru la Justiție, spre bucuria și ușurarea infractorilor pedeliști -, votanții inventați de baronii locali USL și celebrii turiști ai primarilor stahanoviști din Oltenia au fost uitați. Liderul democrat-liberal nu a uitat, însă, liniștirea „colegilor” din USL: anchetarea liderilor socialiști și liberali ar fi „cea mai mare greșeală” care s-ar putea face.

El a mai spus că ar fi “cea mai mare greşeală” să existe o “vânătoare” de oameni politici nevinovaţi, în contextul în care a fost întrebat dacă va exista o astfel de acţiune împotriva liderilor USL.

“Sunt convins şi cred că va fi cea mai mare greşeală pentru toată lumea, o vânătoare de oameni politici nevinovaţi, dacă sunt nevinovaţi este ceea ce nu îşi doreşte nimeni”, a precizat Vasile Blaga.

PDL nu s-a sinchisit nici măcar să depună o moțiune de cenzură împotriva guvernului Dr. Victor Ponta. Pentru ca împăciutorismul marelui Blaga să fie complet, mai lipsea doar ca „buldogul” (în realitate, un amărât de chihuahua îngrozit de USL și de perspectiva unei justiții cu adevărat independente) să denunțe statul polițienesc, asemenea prietenului Frunzăverde, și să spună că procurorii care s-au dus să investigheze neregulile de la referendum terorizează populația, scot „uamenii” din biserici și apoi îi sperie (inchizitorial, desigur) cu Biblia.

Dacă acum PDL a început să vorbească din nou despre referendum și votanții fictivi anti-Băsescu, asta se întâmplă pentru că nu mai putea ignora subiectul: în presă au ajuns informații de la Parchet privind fraudarea a cel puțin 1.500.000 de voturi și nici măcar PDL-ul lui Vasile Blaga nu își putea îngropa capul în nisip.

Pentru a înțelege blatul PDL, cred că este bine să ne aducem aminte de o scenă pedelistă de acum câțiva ani, din vremea în care se vorbea la nivelul PDL despre necesitatea adoptării unui cod de integritate. Mulți grei ai partidului, „curați” ca lacrima, erau extrem de nemulțumiți de această idee susținută de Monica Macovei, Cristian Preda și Sever Voinescu. Vasile Blaga s-a făcut purtătorul lor de cuvânt:

„Unii au venit aici să vadă Noaptea Cuțitelor Lungi, măcel, sânge pe pereți, și vă mulțumesc încă o dată pentru că într-adevăr ne purtăm ca niște oameni serioși și ca un partid demn în care iată dezbatem, dacă trebuie dezbatem până mâine, dar dacă decizia a fost luată nu vreau să citesc pe blog că am fost la altă ședință!

[…]

Vă propunem un statut clar, un statut al unui partid cu adevărat democrat, și putem să vi-l propunem pentru că noi nu am mers cu nimeni la tribunal în cârd când să-l sprijinim. N-ați văzut PDL-ul făcând asta. Alții da, dar nu v-ați luat, dragi camarazi, de alții. Nu am auzit să vă luați de alții! Vă luați tot de colegi de-ai noștri și poate v-ați fi bucurat că dintr-o măsură pornită de guvernul Boc de a curăți statul de corupție, poate că v-ați fi bucurat să mai auziți câte un nume-doi printre alea spuse.

Pentru că integritate, da!, dar să știți și că solidaritate trebuie să fie da!

În vociferările de atunci ale fostului ministru de interne aflăm cel de-al doilea înțeles al „solidarității”: solidaritatea în fața legii. Solidaritatea pedelistă, atât de invocată în ultima vreme, este mai mult decât un nume pentru socialismul cu față umană („economia socială de piață”) sau un strigăt de luptă împotriva naziștilor/ fasciștilor (a se vedea „Noaptea Cuțitelor Lungi” de mai sus) care se împotrivesc corupție transpartinice. Este noul nume de scenă al socialismului mafiot „de dreapta”, iar dacă privim cu atenție la ayatollahul Sorin Frunzăverde (prieten apropiat al lui Vasile Blaga, trădător PDL trecut la PNL, bănuit pentru legături cu interesele rusești), devine destul de clar că acest socialism are și alte preocupări mai puțin evidente, de orientare externă.

Recent, Blaga a vorbit din nou despre apropierea de PNL, probabil cel mai pro-rus partid din politica mare.

„De această alianţă vorbesc tot de la Convenţia din 2011, nu de la cea din 2012. În 2012, în plus chiar în programul politic am introdus necesitatea coagulării forţelor de centru dreapta. Între timp PNL-ul făcuse USL-ul. În continuare cred că o alianţă normală ar fi fost între PDL şi PNL, dar lucrurile sunt într-o altă evoluţie şi eu nu cred că vom marca puncte încercând să creem crize în USL.”

Din păcate pentru președintele PDL, PNL-Rusia are în acest moment un aliat în PSD și nu va părăsi prea curând alianța cu socialiștii autentici. Soarta lui Antonescu este strâns legată de USL și atâta vreme cât Ponta si Antonescu sunt liderii PSD și PNL, USL va rămâne în picioare.

Dar să îl lăsăm pentru moment pe Nea Vasile, vorba „filosofului” Rus de la Cluj, și să ne îndreptăm atenția înspre partea luminată a „Dreptei” pentru că se presupune că de la ea avem pretenții. Cum a performat aceasta în ultima vreme?

P.S.

In credinta populara, in lunea dupa duminica Tomei, se sarbatoreste Pastele Blajinilor. In folclor, Blajinii mai sunt cunoscuti si sub numele de Rohmani. Potrivit credintei populare, Blajinii fac parte din cei dintai oameni de pe pamant. Traiesc fara femeile lor, convietuiesc cu ele numai 30 de zile pe an in vederea procreatiei. Blajinii, incapabili de a face rau, s-ar afla dincolo de lumea vazuta, pe unde se varsa Apa Sambetei, in delta ei, pe Ostroavele Albe. Preocuparile Blajinilor sunt postul si rugaciunile pentru cei vii. Desi sunt virtuosi, nu stiu cum sa calculeze data Sfintelor Pasti. Oamenii le vestesc acestora ca a venit Pastele prin intermediul apei, aruncand pe ea coji de oua rosii.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

 

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Vlad M.

Vlad M.

6 comentarii

 1. Riddick
  10 septembrie 2012

  Pierdere de timp. PDL este mumia pusă-n geam ca să-și dea votul electoratul de dreapta. Iar așa-zisa curățire clamată de Macovei &Co nu-i decât o strategie neotroțkistă de a prelua controlul asupra partidului, de a-l oengiza.

  Trebuie alt partid, care să reprezinte dreapta (în Ungaria a dispărut SZDSZ și a apărut FIDESZ).

 2. Liviu Crăciun
  10 septembrie 2012

  szdsz? dreapta? astia au reprezehntat dreapta exact cum criticatac reprezinta liberalismul; penelistii nostri is mici copii pe linga colegii lor de la szdsz; sa vezi acolo reconsiderari & consens socialist-securistic impanate cu sinucideri asistate, proteste anti-irak, avorturi si droguri usoare, medii si grele

  in privinta oengismului ca doctrina de partid si de stat – Macovei curatier stie, curatire face; nu sint sigur nici ca e “vointa de putere”, nici ca e de vina ea ca restul nu au nimic de spus; il impiedica ea pe preda sa o zica pe aia cu statul minimal? sau pe voinescu sa predice gramsci & societatea civila pe intelesul tuturor? sau pe paleologu sa-si puna o pancarda cu “jos ponta” si sa i se alature lui ghise ????

 3. Riddick
  10 septembrie 2012

  Taman ce-a votat Cristian Preda contra României și a SUA:

  La PE (116) – închisorile CIA şi Siria
  de cpreda

  Am votat astăzi în plen în favoarea raportului alcătuit de Helene Flautre despre suspiciunile legate de existenţa unor închisori ale CIA în Europa.
  Raportul e echilibrat şi a luat în seamă cvasi-totalitatea amendamentelor pe care le-am depus. Un număr foarte mic de deputaţi au votat, de altfel, împotrivă.
  În această după-amiază, intervin în plen în dezbaterea despre situaţia din Siria. Între altele, voi cere ca restricţiile impuse Iranului de către UE să fie extinse şi la adresa regimului lui Bashar al Assad.

  http://cristianpreda.ro/2012/09/11/la-pe-116-inchisorile-cia-si-siria/

  Rezoluția:

  http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT+REPORT+A7-2012-0266+0+DOC+XML+V0//RO

  Încă n-a apărut lista de vot la VoteWatch Europe.

 4. Daniel Francesco
  10 septembrie 2012

  Ce sa faca si Cristian Preda cand la moda este sa-ti dai cu stangul in dreptul! Ca sa votezi o lalaiala stangista a lui Helene Fleurte – din French Green Party – privind inchisorile CIA din Europa iti trebuie putina minte si multa dorinta de a fii pe linie europeana, dar nu esti de dreapta, ci doar faci un joc de glezne in consonanta cu altii de aceeasi natura orientata corect politic.

 5. Liviu Crăciun
  10 septembrie 2012

  ce altceva putea face pe 11 septembrie adunarea cohn-benditilor din europa, decit sa hotarasca reanchetarea complicilor criminalului de razboi bush? ca doar nu erau sa tina un moment de reculegere in memoria victimelor

  motivul pe baza caruia idiotii utili au votat cererea redeschiderii anchetelor si apoi se mindresc pe blog cu fapta lor buna? il spune raportul votat: toate anchetele judiciare sau parlamentare precedente nu au produs nici o dovada in nici unul dintre state ca s-ar fi desfasurat lucruri nelalocul lor; ori noi stim – de fapt, orice copil care a vazut macar un film american in viata lui stie – ca bush si cia tortureaza si ucid talibani si teroristi nevinovati; e un fapt care va fi repetat pina cind fiecare cetatean cu adevarat european il va crede

 6. Pataphyl
  10 septembrie 2012

  @Vlad

  Off (oare?) topic. Titlul și poza cu inimioară mi-au reamintit o veche fotografie și o pereche de versuri de care sînt convins că tătuca Putin e tare mîndru:


  (Catedrala Vasili Blajenîi din Piața Roșie, Moscova)

  “Dar steluța cea de sus
  Oare ce-o avea de spus?
  – Socialismul, spune ea,
  Se clădește-n țara mea!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian