FUNDATIA IOAN BARBUS

Cum se face istorie în Islam

Învățatul musulman Jamal al-Banna, fratele fondatorului Frăției Musulmane, Hassan al-Banna, afirmă că 653 de Hadith-uri din Sahih Bukhari și Sahih Muslim sunt false. Controversele au apărut în Egipt la faimoasa Universitate al-Azhar, care se ocupă cu studiul asiduu al Coranului și al cărților Hadith (viața și cuvintele profetașului), într-un cuvânt cu tradiția islamică. Este vorba de aceeași Universitate care în 2008 decreta că fiii nu pot moșteni pe tatăl convertit la Islam. Decizia venea în urma procesului intentat de un creștin egiptean copt, care susținea că tatăl său nu apucase să se convertească integral (ce-o fi vrând să spună cu asta nu știm, simpla Shahada: ”Nu există alt Dumnezeu în afară de Allah, iar Mohamed este Mesagerul Său” te convertește din temelii, motiv pentru care, cred, Universitatea l-a considerat musulman și un creștin nu avea cum să-l moștenească). Deci, o Universitatea cu frământări serioase.

alazhar (1)

Să revenim:
Musulmanii cred cu adevărat, prin Tradiție, că hadith-urile din cărțile Sahih Bukhari și Sahih Muslim sunt relatări conforme cu realitatea, adevăruri ce au o autoritate secundară doar în raport cu Coranul. Prefixul ”Sahih” înseamnă ”verificat”, ”autentic”.

În aceste colecții – Cărțile Hadith – există suficiente hadith-uri scandaloase, cum este Rida al-Kabir (alăptarea adultului) – pe care unii musulmani ar prefera să le vadă eliminate din Corpusul Hadith. Problema este următoarea: dacă savanții/învățații musulmanii aruncă îndoiala asupra unui singur hadith din Bukhari sau Muslim, întreaga colecție devine suspectă, îndoielnică, failibilă. Iar fără aceste două cărți canonice, Islamul Sunni – care se bazează mai mult pe hadith-uri chiar decât pe Coran în reglementarea vieții de zi cu zi – devine neinteligibil. Întreg eșafodajul Sharia se prăbușește.

Cartea lui Jamal al-Banna se numește: The Cleansing of Bukhari and Muslim from useless Hadiths (2008). Curățarea? Cu alte cuvinte sunt și hadith-uri folositoare

Autorul exclude 6 categorii de hadith-uri:

1. Cele care comentează Coranul – Coranul nu poate fi explicat de către cărțile hadith
2. Cele care vorbesc urât la adresa femeilor, precum acelea care le numesc egale (în drepturi) cu câinii și vacile, sau care dezbat bătaia lor și altele la fel
3. Cele care interzic libertatea alegerii religiei și care amenință cu moarte pe cei care părăsesc Islamul
4. Cele cu idei extreme pentru a atrage oamenii către Islam și cele care amenință oamenii cu pedepse corporale / violență fizică
5. Cele care vorbesc despre minunile săvârșite de Mohamed
6. Alte câteva ale căror istorisiri autorul crede că sunt total false (care or fi?)

Cei care aveți acces la ceva download pdf în State, ar fi interesant de văzut cum pune autorul problema per ansamblu. Eu rămân cu impresia că cei care au semnalat această critică la adresa Islamului s-au lăsat păcăliți, inclusiv JihadWatch. Jamal nu face altceva decât să pregătească ascensiunea Islamului în conștiința modernității Occidentului. A analizat punctele slabe, cele mai blamabile și acum încearcă o lustrație a canoanelor. Părintele Zakharia Boutros a vorbit despre moda abrogării chiar a unor VERSETE (71!) din Cuvântul lui Allah, infailibilul Coran. Prin urmare, azi cunoaștem doar o parte din enormitățile ”Nobilului” Coran și nu e greu de presupus că abrogarea a fost necesară pentru un Islam mult mai friendly. Ce știm noi azi despre învățătura islamică, cu ajutorul lui Jamal și al altor intelectuali (azi blamați de către învățații fundamentaliști), va fi doar o altă pagină uitată prin intervenția lui Allah – ”Oare nu știți că Allah poate să facă orice?” (se referă la faptul că se poate răzgândi asupra unei chestiuni; Sura 2: 106)

SAHIH AL-BUKHARI (vol.7, cartea 67, Hadith 427):
Profetul a spus: ”Pe Allah și voia lui, dacă fac un jurământ, iar mai târziu găsesc ceva mai bun, atunci fac ce cred că este mai bine și-mi ispășesc jurământul.”

Cuvintele autorului într-un interviu (aici e transcris Gamal El-Banna):

The Sunnah, whether it refers to the Prophet’s deeds or saying, is thus binding as long as it is compatible with progress. If it happens to be incompatible with the demands of any age, we must refer back to the Qur’an.

Care Coran este găunos și nu poate norma prea multe situații din cotidian, cu atât mai puțin din cel postmodern. Refer back to the Qur’an??? Păi tocmai din acest motiv au apărut Hadith-urile, pentru a completa Coranul și a reglementa specific fiecare caz în parte. De parcă el n-ar ști asta. Vor apărea piloni noi în Sharia, cât mai politically correct, if that’s what it takes to Islamize the entire World!

HELLOOO???!!! TAQYIA all the way!!!

Admit, în sfârșit un intelectual musulman care gândește. A face istorie prin ștergerea urmelor rușinoase. Se practică peste tot, nu e invenție musulmană. Doar că în Islam istoria este remodelată de Allah însuși, iar legitimitatea este eternally binding, interpușii fiind simpli supuși.
Poate că pentru Robert Spencer și alți luptători contra-islamizării este un semn bun, ceva ”se mișcă” în conștiința musulmanilor. Pentru mine, creștin care nu poate să tacă, atunci când vede impostura (adică mărturisitor), este clar o dovadă a faptului că fără o ancoră puternică, un reper clar (adică un Crez de neclintit) poți să cazi foarte ușor în înșelare. Tocmai cei care semnalizau parșivitatea conceptului Taqyia în Islam au înghițit gălușca reformării întru progres. Splendid! Istoria va face o interfață islamică mult mai prietenoasă, iar copiii noștri vor putea fi liniștit musulmani (luptătorii conștiinței occidentale vor fi adormit demult, Reforma va fi izbândit), mai ales că teologia unui singur Dumnezeu este în Islam la mintea oricui, fără nicio Taină. Teologia rămâne doar la nivelul de câte aripi or fi având îngerii, numărul și sexul lor. Din Treime va rămâne doar amintirea unui așa-zis concept filosofic. Pentru cei care lumea nu reprezintă marele Test, sau cum se exprima Dostoievski: ”sufletul omului este câmpul de bătaie a Răului cu Binele”, reforma celui mai satanic sistem religios/ideologic poate fi ceva realmente foooarte drăguț. Rădăcinilor Răului le sădim floricele.

ACTUALIZARE: O Biserică fără vigilență nu mai poate învăța rezistența, iar ateii vor pierde mereu în fața Numinos-ului

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Vlad P.

Vlad P.

6 comentarii

 1. vlad
  8 mai 2010

  și pentru că l-am pomenit pe Părinte Zakharia Boutros, o întrebare bună pentru musulmani

  How Could Islam Allow One Woman To Do this?

  Cum se poate ca singura mărturie a Revelației primite de Mohamed să vină din partea unei femei (Khadija), când știm că mărturia oricărei femei în Islam trebuie să fie confirmată de cel puțin doi bărbați? La această întrebare trebuie să răspundă musulmanii. Cuvântul femeii nu este crezut nici măcar în cazurile de viol, dacă nu este întărit de cuvântul a cel puțin doi martori bărbați. Și cum de regulă femeia maltratată nu are de unde scoate acești masculi altruiști… o plângere de viol se întoarce împotriva ei, făcându-se adesea vinovată de ”minciună” și rea-credință. Deh, șifonează imaginea stimabilului. Sau, mai crunt, e vinovată pentru că l-a ispitit pe nefericit. Pedeapsa – biciuirea, iar dacă familia se simte dezonorată (cazurile nu sunt deloc puține), femeia este ucisă. Nelămuriri?

 2. vlad
  8 mai 2010

  un film recent producție germană, aici e doar trailer-ul:

 3. vlad
  8 mai 2010

  Încheiam articolul de mai sus, precizând că fără un crez ferm (care să contrapună CEVA concret – un set de valori imuabile – puternicei credințe a musulmanilor), luptătorii anti-islamizare vor ațipi inevitabil și tocmai ceea ce-i șochează mai mult – practica taqyia – le va veni de hac. Sofismele pot funcționa ca halucinogenele, drept dovadă jubilarea creată de reformarea hadith-urilor, cu bătaie atât de lungă, încât le e greu ÎNCĂ și celor mai fervenți musulmani să priceapă.

  Acum dau peste un gest ecumenist din partea catolicilor, care îmi confirmă o dată în plus că Biserica asta, ce se dorește ”universală” (catolică) și în sânul căreia au avut loc de-a lungul secolelor grozăvii ce-și au locul doar în penal, are un dumnezeu aparte, sigur însă nu pe Hristos. Am toată compasiunea pentru credincioșii catolici de rând, sinceri. Capii lor însă, sunt cele mai mari cutre politice. Și repet: când nu ai un crez ferm, de neclintit… când slujești la doi stăpâni (Dumnezeu și lumea)… vei ațipi inevitabil.

  http://patrupedbun.net/wp-cont…../gilly.jpg

  VIDEO AICI: Belgium: Catholic Church hosts Muslim prayers

  sursa AICI

  Unele discursuri ortodoxe îmi păreau prea virulente pentru că pur și simplu nu lăsau loc de dialog. Dar dacă trebuie să fim fermi într-un crez, indiferent care, unul ales de fiecare dintre noi, atunci așa este, mărturisitorii creștini ortodocși au dreptate pentru că nu abdică de la crezul lor și nu-l tratează cu REST!. Catolicii moțăie de câteva secole, ca să nu spunem chiar de zece. Reforma protestantă a fost doar un prim semnal al lipsei de vigilență și al desconsiderării cuvintelor lui Hristos (cardinalii politicii au știut ei mai bine mereu ce trebuie făcut):

  Feriţi-vă de proorocii mincinoşi, care vin la voi în haine de oi, iar pe dinăuntru sunt lupi răpitori

  Dacă Occidentul are probleme cu moralitatea, răstălmăcirea valorilor și corectitudinea politică, toate acestea le datorează în bună măsură Bisericii odrăslitoare Apusene, ”părinților spirituali”. Ce au semănat sărguincios secole la rând, culeg azi: bisericile rămân goale, în Anglia se transformă în moschei (nu mai fac audiență), iar în Belgia se înfrățesc cu profetul pedofil ce spunea despre Dumnezeirea și Învierea lui Hristos că sunt minciuni ale porcilor de creștini.
  Așa se crește un șarpe la sân, prin înfrățire (a se citi: compromis)

  Dacă Sfinții Apostoli ai Adevărului și Iubirii jertfelnice pentru aproapele au fost habotnici, bucuros și eu

 4. dr pepper
  8 mai 2010

  uite vlad cam ce se petrece in america, spre exemplu:

  Illegal Hispanic immigration is undermining American values

  se pare ca exista un curent numit „La Reconquista”, unde mexicanii doresc preluarea sudului americii.
  nu, nu este o teorie a conspiratiei.
  si eu am privit asta cu neincredere, insa in lumina noilor fapte…

  articolul din cs monitor este scris de Walter Rodgers, un fost corespondent CNN!

  Illegal immigration is causing an influx of Hispanics who don’t embrace American values.

  Santa Barbara, Calif.

  Walking the sandy beachfront in this ultra-affluent city, I chanced upon two Hispanic men rummaging through the trash. Startled at the sight, I stared momentarily. One of them yelled at me, “You look now, but in 50 years we will own all this!” Given the tsunami of illegal immigration and the prolific Hispanic birthrate, I responded, “I believe you will.”

  Yet many of these illegal Latino immigrants suffer the illusion they are divinely entitled to colonize the US – and not just the states bordering Mexico, but Chicago and the East Coast as well.

  Some Hispanics talk openly of a reconquista, an effort to reclaim the American Southwest that once belonged to Mexico.

  Historically, this concept is wide of the mark. Most Hispanic ancestors of immigrants owned no land. Their forebears were serfs of the Roman Catholic Church, once the largest landholder in Latin America and the world. Other ancestors labored as landless peons for Spanish colonial landlords who were later relieved of their lands by 19th-century Anglo-Americans.

  Historical entitlement is but one of the myths surrounding illegal Hispanic immigration. Gringos have their own fables, such as ultimate assimilation into a greater English-speaking society.

  Professor Lawrence Harrison of Tufts University in Medford, Mass., notes that “In California, fourth- and fifth-generation Mexican immigrants are still speaking only Spanish and resisting assimilation.” He says there are serious cultural barriers to the old melting-pot concept. “Words like compromise and dissent, crucial concepts to American democracy, have radically different meanings in Spanish.” Dissent, for example, translates into “heresy.”

  Most alarming, today’s influx of poor Latin American immigrants comes from countries less than congenial to democracy, a law-based society, or public education. Many experts look with alarm on the fact that, unlike earlier European and Asian immigrants, the tsunami from the south too often undervalues educating children because many Hispanic parents resent the idea that their children will have more education than they have. In 2000, only 25 percent of working-age male Mexican immigrants had graduated high school, a sad fact that contributes to an increasingly volatile underclass.

  Limited legal Latino immigration greatly enriches the United States. I’ve personally seen how Hispanic Americans bring tremendous loyalty and leadership qualities to our armed forces

  But it is morally shameful to expect taxpayers to fund free education and medical care for lawbreakers so that the wealthiest Americans – restaurant owners, ranchers, agribusiness owners, and construction companies – can hire cheap labor regardless of the national consequences.

  It is ever the wealthy sticking it to the poor. With so many Americans losing their homes and unable to find jobs, it is outrageous to say Hispanics still take jobs no one else will do.

  Congress, which generally represents the wealthy, should begin by imposing huge fines on affluent Americans who hire illegals. Start with the millionaires in my neighborhood, who don’t mow their own lawns or baby-sit their children and instead hire immigrants who are almost certainly illegal.

  Businessmen are bonkers if they think opening US borders to allow the free flow of uneducated labor will make America competitive with a burgeoning Chinese economy.

  Naive American liberals need to stop trilling over Emma Lazarus’s “Give me your tired, your poor,/ Your huddled masses….” World population was 1.5 billion when she penned those lines. It now approaches 7 billion. America is not a dumping ground for the rest of the world’s surplus population.

  Committing national suicide is not without precedent. The Dutch are rapidly losing their country. Before long, its largest cities will belong to Muslim immigrants. What then becomes of the liberal tradition of Erasmus and traditional Dutch tolerance?

  Illegal immigration may ultimately be more threatening to the character and values of the US than any threat from radical Islamists. It’s not about tribe; it’s about the law.

  in mare, este aceeasi problema: imigranti care nu vor sa se integreze ci mai muilt, sa’si impuna stilul de viata.
  am ajuns sa aflu de „La Reconquista” in urma unui incident care m’a revoltat si dezamagit in acelasi timp.

  bref, america, tara lui melting pot si a libertatii ofera posibilitatea fiecarei natii de a’si sarbatori ziua nationala.
  puerto ricani, irlandezi, mexicani sau polonezi – toti fac carnaval de ziua lor nationala.
  dintre toti, eu am fost numai la st. patrick’s day – where everybody wants to be irish for a day.
  in chicago chiar vopsesc raul chicago in verde in ziua respectiva, iar populatia din stramosi irlandezi defileaza mandrii nu numai de originea stramosilor dar si de faptul ca sunt americani.

  (costin, am sa iti trimit niste poze daca vrei sa le publici)

  ei bine, incidentul care m’a revoltat si in aceeasi masura m’a dezamagit cumplit, s’a petrecut de cinqo de mayo – ziua in care mexicanii isi sarbatoresc ziua nationala.
  aceeasi mexicani care in california au spart magazine si distrus masini din cauza legii din arizona.
  Students Kicked Off Campus for Wearing American Flag Tees

  ei bine, aceeasi mexicani care isi doresc nespus sa fie „legalizati” se simt foarte ofensati de steagul american.
  mai mult de atat – au reusit cu ajutorul unor „profesori” sa isi impuna regulile.
  la un liceu din california – cinci elevi au fost trimisi acasa cu amenintarea de a fi suspendati pentru ca au indraznit ca de cinco de mayo sa poarte tricouri si bandana cu steagul americii – ceea ce a ofensat teribil elevii mexicani.
  cum e posibil sa traiesti in america si sa te simti ofensat de steagul american?!?
  dar sa fi profesor american si sa pedepsesti elevii pentru asta???

 5. vlad
  8 mai 2010

  da Doc, incredibil. nu știam de ”La Reconquista”. Oricum, cel mai probabil vor lua sudul Americii de la musulmani, dacă vor fi dhimmii cooperanți.

  Schema e cam așa:

  – specialiștii în Sharia reformează Islamul
  – Spencer, Geller, Baron & co. deschid șampaniile (somn ușor pe urmă)
  – Occidentul se convertește în masă la religia ”cu adevărat” monoteistă, de-acum salubrizată de tot ce era aberație ideologică
  – Vaticanul politic, panicându-se de pierderea influenței, se compromite mai mult prin declarații ce frizează instigarea anti-Islam; își redobândește și reîntărește astfel faima de Biserică fundamentalistă cruciată, iar efectul este revolta și mai aprigă a populației contra intoleranței creștine. (Vaticanul nu mai are ce să ofere! Și asta cam de când s-a înfrățit cu extratereștrii (PC!) și a început lucrul la proiectul de convertire a eventualelor civilizații ce vor fi descoperite in univers. Când combini politica instituționalizată și religia, cea din urmă va ieși maculată mai ceva ca renumele de zdreanță a primeia)
  – rezultatul: convertirile la Islam sporesc
  – ateii, veșnicii neobosiți în a-și urla neputințele (chipurile, din cauza religiei nu pot ei evolua/progresa mai abitir), se vor mai zbate ici-colo să demaște:
  1. în special, ipocrizia creștinilor de la Vatican, care în disperare de cauză că-și vor pierde strămoșeasca Biserică se pretează la orice: instigări anti-Islam și jocuri politice de culise
  2. lașitatea celor religioși în general (aici vizându-i și pe islamiști) de a gândi cu mintea lor și de a nu mai visa paradisuri cu lapte, miere și virgine sau îngeri pe pereți

  ne mai auzim probabil deseară

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian