FUNDATIA IOAN BARBUS

Dacă Dorin Tudoran continuă tot așa, o să ni se facă rău de la bunatăți!

motto: „felul in care “discuta” cei de la ILD este aiuritor…” (Dorin Tudoran)

Dorin Tudoran și Dan Voic... scuze, Dan Voiculescu și Dorin Tudoran în 2004, pe când "echidistantul" autor era consilierul lui Domprofesor, la PUR.
Dorin Tudoran și Dan Voic… scuze, Dan Voiculescu și Dorin Tudoran în 2004, pe când „echidistantul” autor era consilierul lui Domprofesor, la PUR.

De o săptămână retrăiesc magia Crăciunului din copilărie, în fiecare dimineață mă așteaptă, nu sub brad, ci pe blogul lui Dorin Tudoran, o mulțime de „bunătăți” – ca să îl citez pe Liviu Antonesei, „Daca Dorin continua tot asa, o sa ni se faca rau de la bunatati!” În copilărie, în prima zi a Crăciunului fugeam cu ochii împăienjeniți de somn și cu inima cât un purice să văd ce se ascunde sub brad. Acum, de câteva dimineți, înainte de orice altceva, cu inima cât un purice, intru pe blogul poetului să îmi încasez cadourile.

Părinții mei nu își permiteau să strecoare prea multe bunătăți printre șosetele și maiourile pe care le primeam de Crăciun. Dorin Tudoran este mult mai generos, iată câteva mostre: „argați cu putirințe diferite, dar scăldați într-un numitor comun – servilismul”, „acești reprezentați ai narco-publicisticii”, „servitutea a devenit cocaina zilnică”, „sfertodocți mânați de ambiții care le depășesc putirința”, „aliniați… În Linie Dreaptă„, „impostori”, „această… linie Maginot a prostiei”, „se antrenează mușcând de fund oameni puși de mentorii lor pe liste de “indezirabili””, „cuib de năuci”, „rinocerași în spielhossen” (btw, „spielhossen” se scrie cu un singur „s”), „copilași ai parșiveniei tuturor”, „lichelism”, „mensevici, si bolsevici si trotzkisti si orice altceva”, „rasism preferențial”, „aschie (legitima ori nu prea) a extremei drepte”, „un soi de delir”, „tochitură indigestă”, „personaje sinistre”, „o foarte agitată bâtă paleolitică – Costin Andrieș”, „țânțari anofeli, care doresc să devină cât mai fosforescenți în tunelul tranziției de la prostie la prostie cu premeditare”, „paleoliticii de la ÎDL”, „dambla curată”, „mardeiașii de la ÎLD”, „cozi de mătură”, „bâte paleolitice” .

Și de ce toate astea? Pentru că am luat notă de sensibilitățile felixiene ale poetului. Puteți citi cam tot ce e de zis despre asta, aici: Despre sensibilitățile felixiene ale lui Dorin Tudoran

Aseară Dorin Tudoran a intrat pe contul meu de facebook, a văzut o poză cu el și Domprofesor (cea de mai sus), după care a văzut roșu în fața ochilor. Astăzi, Dorin Tudoran încearcă să raspunda din nou la articolul de acum doi ani. Din câte am putut număra, asta e a 5-a sau a 6-a încercare de răspuns, la fel de ratată ca și toate celelalte. Explică și justifică îndelung lucruri pe care nu le-am spus, calomniază acuzând de calomnie, jignește acuzând de jignire (lucruri care mă lasă rece), jigniri demne de ochelaristul găștii de cartier care a citit o carte sau două. Articolul în cauză nu îl lasă să doarmă de doi ani pe „echidistantul” Dorin Tudoran.

Astfel, Dorin Tudoran a început un soi de serial pe blogul lui și pe voxpublica în care… în care mărturisesc că nu înțeleg exact ce încearcă să dovedească. Ultimele 4 episoade se concentrează pe un fel de demascare a ILD-ului. A început cavaleresc-mitocănește cu Anca Cernea. Continuă cu mine. O înșiruire incoerentă de lipsă de idei și limbaj suburban din care ar trebui să reiasă ca ILD e rău, și că de fapt, Tismăneanu e de vină pentru tot.

O analiză pe text(e) despre auto-evaporarea voluntară a unui om în irelevanță totală, în curand, nu foarte curând, poate niciodată. Viața e frumoasă, nu merita mereu irosită cu posibili trimiși ai lui Dan Voiculescu prin blogosferă.

“Nu știu cine a furat Revoluția din ’89″

“Dacă PSD mi-ar fi propus să îi ofer consultanță, probabil aș fi acceptat”

“~Celor care îl acuză pe Dan Voiculescu că a fost ofițer de Securitate, le cer să o dovedească…”

“Nu cred că domnul Voiculescu a condus afacerile Securității”

„Cred că Dan Voiculescu e un om preocupat de starea în care se află, de fapt nu se află, clasa de mijloc din România”

„Banii n-au jucat, în această ecuație, aproape nici un rol.”

„PUR e un partid ca orice alt partid.”

Deliberări grele la ILD, telegrame, telefoane, mare zarvă. Ce ne facem cu imaginea noastră? Ne-a distrus Tudoran, suntem la pamânt! Cam așa crede, probabil, fostul consilier al lui Felix că stau lucrurile.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

28 de comentarii

 1. Smaranda
  6 februarie 2014

  Dar de ce nu incercati sa ii demontati textele?

 2. Adi
  6 februarie 2014

  Craciun Fericit Costine. ????
  ILD este de o valoare inestimabila in materie de informatie. Sunt convins ca atacurile vor continua… Ramaneti cum ati fost!

 3. Mih
  6 februarie 2014

  Cine-i Tudoran, asta? Multi ani in urma a fost un scriitor cu acelasi nume. Parea respectabil. Nu stiu daca mai traieste. Mai traieste? E aceeasi persoana cu personajul de mai sus? Se poate…S-au mai intamplat si cu altii fenomene asemanatoare…Dar eu tot cred ca unii au murit…Sau nici nu au existat…Doar ni s-a parut…

 4. amir
  6 februarie 2014

  basistii nu mai au balega de rumegat ??
  Vaaai , ce jale si ce foamete e pe ei…!!!!
  Votati bese si se ieftineste funia si sapunul …!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  URAAAAAAAAAAAAAAAAAAA…..
  Ura mea e in suflet !!

 5. Daniel Francesco
  6 februarie 2014

  Smaranda, de regula ne ocupam de demontat constructiile mincinoase, dar in cazul acesta cred ca nu este nevoie. In primul rand Dorin Tudoran ar fi trebuit sa aiba o idee, sa imagineze ceva, sa incerce o abordare cat de cat inedita care sa ne atraga atentia. Dar la o asa scriitura dezlanata, gafaita, cu terminologie poetica de Ferentari, nu ai practic ce sa analizezi, dupa cum nu poti sa scrii o teza de doctorat despre continutul unui cos de gunoi. Dorin Tudoran scrie inca pentru „Dom’ Profesor” si pentru cei buluciti la ghiveciuri fetide.

  Ura lui Dorin Tudoran nu onoreaza ILD ci doar ne aminteste ca exista o continua decadere a valorii celor care nu reusesc sa spuna in viata „imi pare rau ca am facut asta, sau asta”.

  Amir face parte din fauna care il inconjoara si pe care o cultiva Dorin Tudoran. La asa poet, asa interpretare!

 6. John Galt
  6 februarie 2014

  Da, exact. Orgoliosi pana in panzele albe. Desi nu ar trebui sa fie absolut deloc.

 7. Costin Andrieş
  6 februarie 2014

  @Smaranda, in principiu, urmeaza, eu nu sunt convins ca merita timpul, e prea usor, se demonteaza singur.

  @Adi, mersi, presimt ca va fi Craciunul tot mai des, pentru mine, de acum incolo.

  @Mih, buna intrebare.

  @amir, succes in ramura, vorba lui Tudoran.

  @Francesco, eu cred ca textele lui Tudoran pot fi folosite cel mult ca studiu de caz.

 8. Vlad M.
  6 februarie 2014

  Slugile lui Felix s-au trezit din somnul cel de moarte.

 9. Daniel Francesco
  6 februarie 2014

  @7
  Sigur, perfect de acord! ????

 10. Vlad P.
  6 februarie 2014

  Tudoran e un paj stupid de securist, atât și nimic mai mult: ”Banii nu au jucat aproape niciun rol (în decizia de a-l consilia pe Felix)”. Simpatic foc, micuțul. La fel și Tucă. Se cam termină fondurile pentru ambii. De aici și serialele low-cost.

 11. Vlad M.
  6 februarie 2014

  Da’ tre’ sa recunosti ca e simpatic, tizule. Priveste-l cum isi savureaza importanta… Mamaaa, nimenea nu mai e ca Tudoran! Pe toti ii tolereaza consilierul lui Voiculescu, nici nu-i de mirare ca Livache Antonesei il tine in „maestre”. O asemenea valoare merita numai respect.

 12. Stelian D
  6 februarie 2014

  Bine, Costin, si la ce te asteptai? E adevarat ca vine din partea cuiva care a avut o surprinzatoare si gretoasa miscare de stinga-nprejur, dar eu cred ca vor mai veni si altele, si nu numai pentru tine.
  Eu vad ca „ordinul pe unitate” a iesit, vezi doar creierul spalat care se intituleaza „amir”, si urmeaza altii, si altii care isi vor produce ineptiile pe ILD, ca si pe alte forumuri. Deciziile idioate ale CNA ne dau dovada clara, nu?
  Succes tie si celorlalti, poate ar trebui sa iesiti mai mult si pe alte medii, d-na Barbus a facut-o deja, George Daniel la fel, si este foarte bine.

 13. Costin Andrieş
  6 februarie 2014

  Mersi, Stelian. Sa stii ca de obicei nu publicam mitocaniile ca a lui amir.

  Dar apropo de faptul ca DT ne numeste „aschie a extremei drepte”, acum vreun an si mai bine, am aflat ceva ce nu stiam cand am scris primul articol – DT este, dupa toate aparentele, prieten cu un entuziast promotor al legionarismului, Victor Roncea, care are aceiasi inamici, Tismaneanu, Patapievici etc, e in mod deschis antisemit, antiamerican, promotor al fostilor securisti, al lui Larry Watts care incearca alaturi de fostil consilier al lui iliescu, Talpes, sa picteze fosta Securitate ca un soi de garda patriotica ce a vrut doar binele poporului, ca Ceasca e un patriot, ca Pacepa a tradat nu Securitatea si pe Ceasca, ci POPORUL.

  – in 2009 lupta impreuna cu Victor Roncea impotriva lui Tismaneanu http://roncea.ro/2009/08/31/dr-liviu-turcu-vs-dorin-tudoran-fostul-ofiter-de-informatii-demanteleaza-reteaua-tismaneanu-si-interesele-ei-in-statul-roman-si-cel-american/ de fapt vad ca sint prieteni destul de apropiati http://roncea.ro/2009/08/24/scuze-domnului-dorin-tudoran-domnul-liviu-turcu-este-rugat-sa-comenteze-noul-scandal-tismaneanu-update-mesaj-de-la-domnul-dorin-tudoran/

  Dorin Tudoran isi da coate cu Roncea si Criticatac, cu legionari si comunisti, impartaseste cu ei aversiunea pt aceleasi personaje, forumul lui este aproape mereu populat de antisemiti fara perdea.. Discuta acolo si cu Mircea Platon, un alt mare anticapitalist, filoris, inamic al „neoconilor”, acum cateva zile a fost permis pe blogul poetului un comentariu care cerea nici mai mult nici mai putin decat interzicerea intrarii in tara a lui Vladimir Tismaneanu, care ar fi un fel de otrava pt tara. Comentariul a fost ignorat, comentatorul nu, deci afirmatia acceptata, girata, promovata, permitandu-i-se publicarea.

  In articolele din aceste zile, poetul a spus, cred ca de vreo 4 ori ,ca este de „centru dreapta”. ciudat, pentru ca acum nu multi ani spunea ca „se trezeste de centru dreapta, ziua e de centru stinga si se culca liberal”. Aiurea! Daca ma iau dupa simpatiile, antipatiile, limbaj etc, Dorin Tudoran, se trezeste cu simpatii legionare (roncea), ziua e are simpatii neocomuniste (ciriticatac), si se culca cu simpatii felixiste.

 14. Vlad M.
  6 februarie 2014

  Eh, activitatea preferata a lui Tudoran este ridicarea statuii lui Dorin Tudoran. Pe locul 2 se afla sabotarea competitorilor, iar pe 3 gasim atacarea sub-oamenilor care au idei ce nu ii sunt pe plac. Na, ce sa-i faci, intelectual si poet de geniu, nu te pui cu el. Imediat scoate din context niste fraze, face pe prostul si se proclama ingrijorat de ascensiunea „extremismului”. Cat despre latraii care se aduna pe la el sau ii lauda maretele opere, toti sunt niste invinsi care au ajuns la concluzia ca singura solutie de a ataca ILD e sa se uneasca intr-un mare club al bocitoarelor. Priviti-i cum se aduna sa rupa camasa de pe ei cu „nedreptatile” la care au supusi, unul mai penibil ca altul.

 15. uMnumzaneAngibonanga
  6 februarie 2014

  Alaturi de voi. Continuati.

 16. Liv STOmer
  6 februarie 2014

  La fel cu @15, keep it up, ca sunteti EXTREM de importanti, in contextul actual. Si, da, cam offtopic: vedeti ca USL-asii nemernici au de gand sa anunte in ultima secunda miscarea „referendum in 2 zile”. Nu am date, dar o simt, si deasemenea it would make alotta sense. Deci….boicot, pe ei & mama lor! DPA a propus ideea.

 17. amanda13
  6 februarie 2014

  Blogul lui Tudoran mi se pare mizerabil scris (ma rog, domnul Tudoran crede ca e mirific si a cam declarat ca m-ar cenzura daca ar putea pentru delict de opinie). Meh…
  Cred ca noua miscare anti-ILD vi se trage de la faptul ca scrie aici si domnul Tismaneanu, iar astia care nu locuiesc prin tara si isi permit sa scrie liber sunt al naibii de periculosi. Keep it up ????

 18. Costin Andrieş
  6 februarie 2014

  @amanda13, multumim. De acord cu tot ce ai spus. DT scrie ilizibil iar atacul asta nu are legatura atat cu noi, cat cu Vladimir Tismaneanu si „intelectualii lui Basescu”. Daca te uiti la cei care trimit atacurile, vedem ca toti, dar toti graviteaza cumva in jurul USL-ului. Iata ultimul, la fel de halucinant ca articolele lui DT, dar scris cu „stil”, cel putin nu adormi citindu-l:
  http://www.cvlpress.ro/11.02.2014/linia-dreapta-sau-franta/

  „N-aş fi aflat, probabil, despre existenţa, în spaţiul nostru public, a unei mişcări de dreapta, al cărei… centru (cu circumferinţa…niciunde) emanator de poziţii simili-legionare şi ortodox-maniheiste e un site cu titlul „În linie dreaptă”, dacă nu mi-ar fi atras atenţia poetul şi publicistul Dorin Tudoran. De altfel, fără diligenţele reputatului scriitor, despre ale cărui cărţi şi a cărui poziţie anti-ceauşistă am şi scris cu câţiva ani în urmă, n-aş fi avut nici măcar curiozitatea să iscodesc presupuse „ideologii” proiective de dreapta în ograda unor sinecurişti seduşi de dubioasa şi volant-volaltila „catedră” anti-comunistă a lui Vladimir Tismăneanu. Tocmai Dorin Tudoran, într-un serial-suită de reacţii (admirabile stilistic şi seducătoare prin filtrul unui calibrat ironism (a se vedea http://www.dorintudoran.com/), mi-a deturnat curiozitatea, confiscându-mi astfel din timpul ce-ar fi meritat, cred, o altă utilitate.”

  Am scos in postarea asta cateva mostre de „calibrat ironsm” /umor de autobaza cu pretentii intelectuale.

  Ei bine, „cuvantul libertatii”, unde a fost publicat articolul de mai sus, este o publicatie psd-ista cu lunga traditie in denuntarea „intelectualilor basisti”. Aliatii lui Dorin Tudoran, cel de „centru-dreapta”.

 19. amanda13
  6 februarie 2014

  Habar nu am cine este semnatarul, dar stilul articolului e penibil. Ma rog, unii gasesc ironisme(lol) calibrate in limba de lemn. E dreptul lor. Atata vreme cat nu ne agreseaza inteligenta cu articole prost scrise. Ceea ce ma amuza este cat de usor este sa-i cataloghezi pe toti acesti scribi aserviti usl: sunt doar doua categorii imbecili violenti (Voxpublica abunda) si imbecili caldicei ca semnatarul textului din link. Cu alte cuvinte, oricum te invarti tot insi lipsiti de inteligenta democratiei. Passons ????

 20. ws
  6 februarie 2014

  acum ceva vreme matei barbu a publicat un articol in care argumenta cum ca antena 3 nu are asa influenta in viata publica, de fapt doar vreo cateva sute de mii de oameni urmaresc seara de seara secta lui gadea, iar ca de votat voteaza vreo 10 milioane, deci aportul antenelor e nesemnificativ in alegeri.

  eu cred ca argumentul lui matei barbu e fals. sunt cateva sute de mii de oameni care urmaresc seara de seara aberatiile lui gadea, chirieac et co, numai ca mesajul transmis e sub forma unei predici. e repetitiv, nu are nevoie de demonstratie, credinciosii stiu la ce sa se astepte etc. iar adeptii preiau mesajul si il duc mai departe.

  asa s-a ajuns la faptul ca teme majore in constiinta publica au fost lansate la sinteza zilei, alaturi de aberatii hilare*)

  spre exemplu, faptul ca alegerile prezidentiale din 2009 au fost fraudate. bineinteles, nu exista nici cea mai mica dovada ca furtul a influentat rezultatul. dar 90% din cei ce voteaza sunt convinsi ca basescu a furat alegerile din 2009, la pachet cu inocenta lui dragnea legat de referendumul din 2012.

  ok, aici vroiam sa ajung, la liviu antonesei, care spune intr-o postare deliranta pe facebook:

  „In schimb, la realegerea lui Basescu, STS reusit sa faca sa voteze 3000 de oameni in ultima ora de vot de la ambasada Romaniei de la Paris.”

  mai citim odata. sts, un serviciu ocupat cu securizarea transmisiunilor statului roman, a furat vreo 3000 de voturi la paris pentru dictator. nu cred ca mai e ceva de zis. o imbecilitate perfect rotunda, nu exista nicio fisura, nu ai de unde sa o apuci.

  si prostia asta e venita pe filiera antena 3.

  fac intrebare: de unde vine de fapt liviu antonesei? cum ajunge un om a priori decent sa decada in asemenea hal? chiar m-ar interesa sa aflu cum un intelectual devine constient degetul cu care se scarpina in cur voiculescu.

  ws

  *) printre dezvaluirile antenei 3: fratele lui traian basescu, mircea basescu, a facut trafic de arme. iar traian basescu a folosit avionul prezidential pentru a face trafic de droguri. go figure. si chestiile astea nu au fost spuse la repezeala inainte de pauza publicitara. le-au fost dedicate ore si ore de emisie, zile la rand mancatorii de cacat din platou discutau despre avionul prezidential trimis special ca sa ridice tonele de cocaina din arabia saudita.

 21. Vlad M.
  6 februarie 2014

  Liviu Antonesei vine din liberalism, iar liberalismul asta, dupa cum se poate vedea oriunde pe planeta Pamant, este fuga de raspundere intarita cu dispret fata de „dusman”. Antonesei uraste. Asta-i tot.

 22. dr pepper
  6 februarie 2014

  in momentul in care stanga incepe sa te injure, e clar ca faci ceva bine ????
  spor la treaba!

 23. John Galt
  6 februarie 2014

  Antonesei e o carpa progresista ce toata viata lui s-a dat mare intelectual doar ca sa impresioneze pustoaice la Litere. Un fel de Alexe de la Europa Libera dar ceva mai imbacsit.

 24. Rosu
  6 februarie 2014

  In linie dreapta – tineti steagul sus.
  Nu as vrea ca glasul Romaniei conservatoare sa fie maimutarit de Voiculesti sau batjocorit de progresismul viral al trendistilor.
  E nevoie de voci articulate in favoarea valorilor traditionale.
  Capul sus!

  Cu stima,
  A. Rosu

 25. DanCanada
  6 februarie 2014

  Hm, I don’t know, eu cred ca tre’ sa-i lasati pe de-alde Tudoran sau Antonesei in ma-sa si sa nu le acordati nicio atentie. Cu chestii d-astea baietii au sa se-nfoaie-n pene ca uite! pina si ILD vorbeste despre noi. La fel si cu alti natarai care polueaza (Ernu, Klaude etc) – sint irecuperabili.

 26. Costin Andrieş
  6 februarie 2014

  @DanCanada, da, s-au cam infoiat destul. Ne-au dedicat foiletoane, e destul de clar. Daaaar, daca nu se potolesc, mai avem munitie.

 27. John Galt
  6 februarie 2014

  Trebuie sa pun aici intregul text al lui Dorin Tudoran, ce se pare ca a tradat cauza si schimbat tabara rapid, nici bine nu era uscata cerneala pe hotararea judecatoreasca si el gata, deja se lepadase de trei ori de necurat. Pentru care nu cu mult timp inainte lucrase binemersi, dar vorba lui Vantu, cel cu hidrantul prin batista: „sa trecem”..

  Țârcovnici și candidați

  by DORIN TUDORAN on AUGUST 9, 2014

  Premierul Victor Ponta a luat-o pe urmele ”președintelui de 7 minute”, Mircea Geoană.

  Declarația de solidaritate cu Antena 3, făcută de premier, după condamnarea dlui Dan Voiculescu, ar putea să aibă aceleași urmări ca vizita de la miezul nopții făcută de candidatul la președiniție, Mircea Geoană, candidatului la pușcărie – Sorin Ovidiu Vântu.

  Dacă o ține tot așa, candidatul Ponta nu prinde nici turul doi. (de acord, insa din cu totul alte motive ????)

  Printre victimele colaterale, adică inocente, ale sentinței în cazul ICA s-ar număra și Antena 3. Dl Mihai Gâdea și restul pachetului de suflători trâmbițează cum că impulsivul canal de televiziune a fost confiscat.

  O minciună mai întinsă decât un șpagat turbat al dlui Mircea Badea (uuu), această Larisa Latânina a grupului Intact. Cei care au dat sentința susțin că doar clădirea care adăposteșete canalul de televiziune a fost confiscată, nu și mințile & gurile echipei dlui Gâdea. Clădirea e acum a statului și, dacă Antena 3 vrea să rămână în clădire, tot ce trebuie să facă e să plătească o chirie, ca tot chiriașul. Dacă nu-i convine prețul, poate închiria o altă clădire, la un preț mai convenabil. Care-i problema?

  Ambele părți umblă cu fofârlica.

  Dacă e adevărat că vuvuzelele dlui Voiculescu nu au fost confiscate (cine Dumnezeu are nevoie de cotcodăceala dnei Dana Grecu?), e greu de crezut că noul propietar al clădirii (Nume: Statul; Prenume: De Drept; dar nu ne pripim, ne mai gândim) nu-i va evacua pe chiriașii rău famați sau că nu le va cere o chirie pe care nici măcar tripleta de platină a Tranziției românești (Patriciu-Voiculescu-Vântu) nu ar putea să și-o permită.

  Și-apoi, chiar dacă din economiile doamnelor Stoicescu și Grecu & domnilor Gâdea și Badea s-ar strânge banii pentru chirie, cine le-ar mai plăti salariile și ratele lunare pentru împrumuturile (primite de unii dintre ei) de la Domn’ Profesor?

  De Audi, BMM și Porsche, nu mai poate fi vorba (premii internationale pentru literatura, ceva? ????)

  Ar mai fi și presiunea timpului: până se relochează dl Gâdea & Comp., până încep să emită din nou, alegerile prezidențiale au și trecut. Și dacă le ratează, ce rost are să mai emită după? Fiindcă Antena 3 în asta e specializată – în alegeri.

  Probabil că, luat cu bocitul la statuia ambulantă a lui Domn’ Profesor, dl Mihai Gâdea nu a prins de veste că premierul a “semnat o ordonanţă de urgenţă prin care aproape 19.000 de cântăreţi în biserici sunt repuşi pe statele de plată ale Consiliilor Judeţene în condiţiile în care erau, potrivit Guvernului, la un pas de concediere.”

  Evident, un salariu de țârcovnic plătit de un consiliu județean nu e la fel de substanțial ca salariul de Țârcovnic-șef la un canal de televiziune care a prosperat, potrivit cântăreților Metropolitanei 3, din încasările realizate pentru difuzarea de reclame.

  Ca să nu mai spun că nu mai ține să dai anunțuri (scrise pe burtieră, cu cerneală simpatică) de felul “Închiriați spațiu de reclame la noi, dacă nu, vă șantajăm!”, fără să nu te caute, din nou, pe firul devenit foarte, foarte scurt, dna Kövesi. (sa inteleg ca asta se putea inainte, corect?)

  Dar asta e frumusețea tranziției – “Era pe când nu s-a zărit,/Azi o vedem, și nu e.”

  Nu împărtășesc entuziasmul celor care cred că prin condamnarea dlui Voiculescu, România iese, în sfârșit, din ghearele răposatei Securități și a urmașilor, urmașilor ei. A fost scurtată doar o gheară. Și cu o astfel de amputare o data la 25 de ani, mai e multă manichiură & pedichiură “de prestat”.

  Rezultatul prezidențialelor va conta și el foarte mult în programul de lucru al manichiuristelor dedicate și al pedichiuriștilor independenți.

  Dar e un început. S-a dus un pilon. Presiunea pe cei rămași devine mai mare. Și, într-o bună zi, se poate întâmpla ca la cutremurul din 4 martie 1977.

  Atunci, în București, printre alte clădiri, s-a prăbușit și blocul “Dunărea” – niciun apropou la “Dunărea”, hrăpăreața intreprindere particulară care s-a îmbogățit pe spatele bietului domn de stat, Dan Voiculescu.

  S-a descoperit că niște deștepți, ca să facă mai mult loc la parter, unde era un restaurant foarte căutat, au tăiat câțiva stâlpi de rezistență. Pilonii care au rămas, n-au putut face față forței cutremurului.

  Cu un pilon îndepărtat astăzi, poate că la un cutremur mai serios, se prăbușește și hardughia asta, Securitatea, despre care toată lumea vorbește, dar pe care n-a văzut-o nimeni și ale cărei adrese sunt așa de diversificate și mișcătoare, încât mulți români se tem că s-ar întinde într-un fel de triunghi al Bermudelor: Palatul Victoria-Palatul Parlamentului-Palatul Cotroceni.

  Și împotriva acestui sentiment devastator, niciun complet de judecată nu poate da o sentință definitivă.

  http://www.dorintudoran.com/tarcovnici-si-candidati/

  Are zvanc baiatu’ in noua postura or what? Se pricepe, parca incepe sa aiba in sfarsit talent! Sau poate o fi asa numai cand e suparat, si are de platit (sau de incasat) niste polite. S-o fi prins in sfarsit ca domn’ Profesor il amana cu banii pentru consultanta pentru ca nu prea vroia sa-i dea. Iar acum, de cand cu sechestrul pe conturi, nici sa fi vrut nu mai are cum. Ehei, ce ti-e si cu GHEARELE astea de securisti hapsani, nu poti sa ai incredere in ei deloc. Capitalisti ce scriu cecuri cu cerneala invizibila, in cautare de creduli..

 28. Vlad M.
  6 februarie 2014

  Sobolanii parasesc corabia care se scufunda, John.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian