FUNDATIA IOAN BARBUS

Dan Puric: Să ne unim cu Rusia, în ceaușism era mai bine!

Is there any meaning in life to be found in globalization? No, there is no sense, just a supermarket of human beings in a zoo. We are slaves to a different ideology, a different kind of prison, but nonetheless a perverse one.

Libertatea e sclavie… ne transmite Dan Puric, „the famous Romanian actor”, comparând comunismul cu lipsa lui pe site-ul rusesc Katehon.com. Din conducerea site-ului face parte și Alexandr Dughin, ideologul bolșevic al Eurasiei (care îl consiliază pe Vladimir Putin).

Traducerea articolul de pe katehon.com (sursa):

La un moment dat, Rusia și România au fost împărțite de o ideologie diferită, dar acum suntem încă separați. Cred că dacă credem cu adevărat în creștinism, atunci trebuie să fim uniți împreună. România nu ar trebui să fie împotriva Rusiei, pentru că, dacă suntem împotriva Rusiei, distrugem un vecin, o relație cu o altă țară creștină. Dacă facem acest lucru, atunci, după părerea mea, lumea nu va avea un viitor politic. Cred că spiritul trebuie să gestioneze această lume. Cel mai bun spirit pe care îl avem acum este creștinismul și, în numele creștinismului, trebuie să fim uniți împreună. Împărțirea noastră nu este o soluție și cred că această separare a fost concepută pentru a crea un conflict artificial între noi și a dezvolta tensiuni politice. Există mulți oameni care vor profita de acest conflict, așa că trebuie să facem un efort comun pentru a ne uni și a rezista.

Creștinismul a dat libertate ființei umane. Fără creștinism, nu avem nici o semnificație pentru viața noastră. Există vreo semnificație în viață care să fie găsită în globalizare? Nu, nu are sens, doar un supermarket de ființe umane într-o grădină zoologică. Suntem sclavi la o ideologie diferită, la un alt fel de închisoare, dar, totuși, una perversă. Singurul pașaport al libertății este credința. Trebuie să ne respectăm și să ne respectăm trecutul.

În ansamblu, întreaga Europă nu dorește să creeze un conflict cu Rusia. Nimeni nu are nevoie de un astfel de conflict la începutul secolului XXI. Acest lucru este legat doar de primitivismul istoriei. Avem nevoie de o altă mentalitate și de management prin spirit, nu prin ideologie. Acesta este viitorul nostru.”

În termenii lui Dan Puric, „globalismul” se traduce prin oculta occidentală, care e asemenea comunismului ceaușist, doar că „mult mai feroce”.

(Detalii: Dan Puric a colaborat cu Securitatea, înainte și după ’89. Cum să bați câmpii în folosul Rusiei).

Katehon.com îl are ca președinte pe oligarhul rus Konstantin Malofeev (finantator al teroriștilor ruși și pro-ruși din estul Ucrainei, si al grupurilor pro-ruse din Europa).

Din echipa Katehon.com mai fac parte:

– Sergei Glaziev, consultant al lui Vladimir Putin și co-fondator al partidului Rodina, alături de Dmitri Rogozin;
– Leonid Reshetnikov, fost locotenent SVR și președintele Institutului Rus pentru Studii Strategice (RISI), care îl consiliază pe același Vladimir Putin;
– Alexandr Dughin, individul alături de care Dan Puric vrea o „antantă creștină”, altfel adept al stalinismului, nazismului și anti-ortodoxiei (în cuvintele lui – detalii)
– și alții.

Centrul Analitic Katehon este condus de Alexandr Bovdunov, vorbitor de limbă română și apropiat al lui Alexandr Dughin, dacă e să îl credem pe Iurie Roșca, la rândul lui apropiat al lui Alexandr Dughin din Republica Moldova.

Iurie Roșca și Alexandr Bovdunov. Click pe foto pentru video
Iurie Roșca și Alexandr Bovdunov. Click pe foto pentru video.

Dan Puric pe Katehon.com

I think that if we really believe in Christianity, then we have to be united together. Romania should not be against Russia because if we are against Russia, we are destroying a neighbor, a relationship with a fellow Christian country. If we do this, then in my opinion, the world will not have a political future. I think that the spirit must manage this world. The best spirit that we have now is Christianity, and in the name of Christianity, we must be united together.

Dan Puric ignoră cu desăvârșire faptul că, pentru conducerea de la Moscova, creștinismul este exclusiv unul de fațată. Conducerea BORu a fost recrutată complet de KGB î nperioada comunistă, iar dacă după căderea URSS a avut un oarecare grad de libertate, în ultimii ani a devenit exclusiv o anexă a puterii. Astfel, Biserica Ortodoxă Rusă îl descria, în 2002, pe Alexandr Dughin drept „anti-ortodox”, influențat de „satanism”, „islamism”  și „neopăgânism”.

Iar cu acest domn, Dan Puric vrea vrea să se „unească”, să creeze o „antantă”. Problema e că acea „antantă” nu va fi creșină, ci  „anti-ortodoxă”, influențată de „satanism”, „islamism”  și „neopăgânism”.

 „- Domnu’ Dughin, EEEUUU, a venit un băiat de peste Ocean [american n.m.] și-mi spune să iau cuțitul ăsta și să îl bag în Dvs. Și eu nu pot, că sunt creștin. Dvs puteți?

 

– Nu, gaspadar Puric. (A. Dughin)

 

– Păi nu vreți să facem o Antantă creștină?”

(Ajunul Crăciunului 2014)

P.S.
Pe katehon.com este promovat și partidul neo-vadimistului Bogdan Diaconu:

katehon romania unita
Click pe foto.

Pentru katehon.com dă interviuri și Ovidiu Hurduzeu, un „gânditor” român inept și dughinist care locuiește în SUA, apropiat al lui Bogdan Diaconu și al site-ului filorus Activenews.ro.

hurduzeu katehon dughin
Click pe foto.

autor: Costin Andrieș

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Măgurele -> Britania -> Gent -> Patruped:bun Biped:rău -> În Linie Dreaptă https://twitter.com/CostinAndriess

Comentarii

 1. abcSpune:

  Răspunde
  iunie 10, 2016

  de ce se plimba nicusor dan si clotilde pe la antena 3 tot timpul?
  dovada:
  http://www.flux24.ro/legatura-intre-nicusor-dan-belarus-si-dan-voiculescu/

 2. Teofil MaritaSpune:

  Răspunde
  iunie 10, 2016

  Saracul Puric e si el un purice inteapa si nu stie de ce .Or fi rusi crestini dar Rusia ca stat nicidecum .Domnul Puric trebuie sa se roage la Dumnezeu sa-i mai dea si intelepciune mai ales cind vorbeste de cele sfinte Ce e sfant e sfant pentru totdeauna si nu se cloceste cu raul niciodata .

 3. ValeriuSpune:

  Răspunde
  iunie 10, 2016

  Da’ de ce nu se duce el în Rusia să mimeze acolo inteligența și credința ortodoxă și pe noi să ne lase în pace?

 4. Bogdan Diaconu și Partidul România Unită - un proiect rusesc - În Linie DreaptăSpune:

  Răspunde
  iunie 10, 2016

  […] Mai multe detalii despre Dan Puric și Katehon aveți aici.  […]

 5. Valentin R.Spune:

  Răspunde
  iunie 10, 2016

  Nu uitati ca purecii au raspandit devastatoarea ciuma. Ca sobolanii l-au adus e o alta poveste.

 6. Aldea CorneliaSpune:

  Răspunde
  iunie 10, 2016

  Traiesc de 35 de ani in Occident.
  Ce nu intelg eu, dar deloc, este aceasta totala uitare sau ignorare a istoriei.
  Rusia nu ne a fost niciodata prietena si nici altor popoare.
  Aceeasi religie nu inseamna si aceleasi vederi politice. E suficient sa ne gandim la musulmani/
  siiti si suniti se bat intre ei de secole.
  N am auzit nici un cleric rus luind apararea crestinilor din Orient (mai vechi decat ortodocsii si unii dintre ei tinand si azi slujba in arameeana limba lui Iisus Cristos) macelariti si alungatide pe pamantul lor.
  Iar populatia din Occident nu e tot crestina? Sau se aplica ideile Evul Mediu: numai religia noastra e cea adevarata?
  Pentru cine lucrati dle Puric? Chiar credeti ca in 2018 suntem toti niste idioti si analfabeti?

 7. Bondarenco NinaSpune:

  Răspunde
  iunie 10, 2016

  Dan Puric nu a trăit cu adevărații ruși comuniști, ar fi bine să fie dus pe vreo lună măcar într-un lagăr de deținuți politici, să i se organizeze o foamete măcar pe vreo 2-3 luni, să-l deznaționalizeze vreo 2 ani și atunci ar cânta altfel de cântece.

 8. Petru DimofteSpune:

  Răspunde
  iunie 10, 2016

  In Romania de azi normalitatea s-a mutat in altă parte, iar anormalul a devenit normă …sunt promovați atât de multi nebuni in mass-media, de multe ori controlata de personaje sau puteri oculte, încât cetățenii acestei tari nefericite si-ai pierdut de tot busola…
  Multi ortodocși fundamentaliști rași pe creier au uitat, ocupați cu a blama vizita papei, despre marea “prietinie” a patriarhului Daniel cu Kiril I ( Кирилл ) Patriarhul Rusiei şi al Moscovei, respectiv despre vizitele si pupăturile celor doi la București şi retur la Moscova, la pachet cu pupatul mâinii țarului Putin la Kremlin, având totodată despre acele evenimente o părere patriotică, vioaie şi veselă.
  Despre dihonia pe care patriarhul roşu Kiril o imprăştie in lumea ortodoxă din Republica Moldova, numai de bine, multa linişte si binecuvântare dinspre Romania & BOR !
  Asta in condițiile in care autoritățile sovietice au desființat cu forța Mitropolia Basarabiei, înființând Mitropolia Chinuitului şi a întregii Moldova ( ati remarcat sper , “ a întregii Moldova” ), Biserica Rusa nefiind, pana una alta, in drept nici măcar formal sa anexeze si administreze spațiul bisericesc din Basarabia.
  I-auziți ce spune Petru Bogatu mai la vale, citez :
  “Mitropolia Chișinăului și a „întregii Moldova” , subordonată Patriarhatului de la Moscova, spre deosebire de ucraineni, nu poate pretinde autocefalia, întrucât Basarabia este teritoriul canonic al Bisericii Ortodoxe Române (BOR).
  În aceste împrejurări, ierarhii și clericii din Republica Moldova, înregimentați deocamdată în Biserica Rusă, trebuie să asculte de Patriarhul Bartolomeu al Constantinopolului, să iasă din ilegalitatea puterii uzurpatoare a ober-procurorului și a urmașilor acestuia și să intre în legalitatea Bisericii Ortodoxe Române. “

 9. Popa DanielSpune:

  Răspunde
  iunie 10, 2016

  Magistral conu Băsescu…. Omul are un sistem de idei, nu știu dacă și de valori.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Intră în scenă oștirea recrutată de Moscova. În România e destul să te uiți expeditiv în jur și vei descoperi șoșocisme la orice nivel, la orice televiziune, pe site după site. Sunt formatori de opinie care, sistematic, strâmbă realitatea de acasă, unde atacă metodic repere românești autentice, mai ales dacă mai sunt în viață, cum …

Totul se plătește… Gratuitatea nu e pentru negustorii de idei numiți cândva sofiști, imuni la adevăr și la plata Domnului, vibranți însă la plățile și polițele pământești. Inclusiv comunicarea publică a „adevărului” despre marea neutralitate, orbirea altora prin manipulare patetic autovictimizantă, încâlcirea programatică a lucrurilor până la confundarea călăului cu victima și a Occidentului cu …

Ambasadorului rus de la Chișinău i s-a ridicat tensiunea și a dat un comunicat despre criminalii care au trimis tancul sovietic după nava rusească. A făcut trimitere la faptele eroice ale criminalilor care ne-au ocupat și omorât, a plâns un pic despre soarta grea a ocupanților și a lăsat sa se înțeleagă că nimic nu …

CândOrbán sau Putin critică Occidentul, o fac de pe poziții revizioniste (halucinante, fiindcă Ungaria Mare și URSS sunt cadavre istorice). În schimb, conservatorii polonezi, care denunță cu egală vehemență ingineriile sociale “progresiste” și cârdășia iresponsabilă cu Putin în UE, au dreptate pe toată linia, cum recunosc acum doar pe jumătate oficialii UE (să vedem când …

A demoniza, în numele unei credințe care se recomandă mincinos „creștină” și neapărat „ortodoxă”, muzica clasică, arta autentică, adică arta cu spirit, gândirea minții creștine care a absorbit fertil în siajul Revelației rigoarea spiritului grecesc și înțelepciunea romană, minte creștină roditoare de înaltă știință și cultură umanistă universale, iată expresia ignară, dar precisă a non-creștinismului …

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian