FUNDATIA IOAN BARBUS

Dan Puric: Să ne unim cu Rusia, în ceaușism era mai bine!

„La un moment dat, Rusia și România au fost împărțite de o ideologie diferită, dar acum suntem încă separați. Cred că dacă credem cu adevărat în creștinism, atunci trebuie să fim uniți împreună. România nu ar trebui să fie împotriva Rusiei, pentru că, dacă suntem împotriva Rusiei, distrugem un vecin, o relație cu o altă țară creștină.”

„Trebuie să ne unim cu Rusia dacă credem cu adevărat în creșinism”, ne transmite Dan Puric de pe site-ul rusesc Katehon.com (articol șters între timp). Din conducerea site-ului face parte și Alexandr Dughin, ideologul bolșevic al Eurasiei (care îl consiliază pe Vladimir Putin).

Is there any meaning in life to be found in globalization? No, there is no sense, just a supermarket of human beings in a zoo. We are slaves to a different ideology, a different kind of prison, but nonetheless a perverse one.

Libertatea e sclavie… ne mai spune „the famous Romanian actor”, comparând comunismul cu lipsa lui în același articol de pe site rusesc.

Continuarea articolului lui Puric, tradus aici, sursa:

„Dacă facem acest lucru, atunci, după părerea mea, lumea nu va avea un viitor politic. Cred că spiritul trebuie să gestioneze această lume. Cel mai bun spirit pe care îl avem acum este creștinismul și, în numele creștinismului, trebuie să fim uniți împreună. Împărțirea noastră nu este o soluție și cred că această separare a fost concepută pentru a crea un conflict artificial între noi și a dezvolta tensiuni politice. Există mulți oameni care vor profita de acest conflict, așa că trebuie să facem un efort comun pentru a ne uni și a rezista.

Creștinismul a dat libertate ființei umane. Fără creștinism, nu avem nici o semnificație pentru viața noastră. Există vreo semnificație în viață care să fie găsită în globalizare? Nu, nu are sens, doar un supermarket de ființe umane într-o grădină zoologică. Suntem sclavi la o ideologie diferită, la un alt fel de închisoare, dar, totuși, una perversă. Singurul pașaport al libertății este credința. Trebuie să ne respectăm și să ne respectăm trecutul.

În ansamblu, întreaga Europă nu dorește să creeze un conflict cu Rusia. Nimeni nu are nevoie de un astfel de conflict la începutul secolului XXI. Acest lucru este legat doar de primitivismul istoriei. Avem nevoie de o altă mentalitate și de management prin spirit, nu prin ideologie. Acesta este viitorul nostru.”

În termenii lui Dan Puric, „globalismul” se traduce prin oculta occidentală, care e asemenea comunismului ceaușist, doar că „mult mai feroce”.

 

(Detalii: Dan Puric a colaborat cu Securitatea, înainte și după ’89. Cum să bați câmpii în folosul Rusiei).

Katehon.com îl are ca președinte pe oligarhul rus Konstantin Malofeev (finantator al teroriștilor ruși și pro-ruși din estul Ucrainei, si al grupurilor pro-ruse din Europa).

Din echipa Katehon.com mai fac parte:

– Sergei Glaziev, consultant al lui Vladimir Putin și co-fondator al partidului Rodina, alături de Dmitri Rogozin;
– Leonid Reshetnikov, fost locotenent SVR și președintele Institutului Rus pentru Studii Strategice (RISI), care îl consiliază pe același Vladimir Putin;
– Alexandr Dughin, individul alături de care Dan Puric vrea o „antantă creștină”, altfel adept al stalinismului, nazismului și anti-ortodoxiei (în cuvintele lui – detalii)
– și alții.

Centrul Analitic Katehon este condus de Alexandr Bovdunov, vorbitor de limbă română și apropiat al lui Alexandr Dughin, dacă e să îl credem pe Iurie Roșca, la rândul lui apropiat al lui Alexandr Dughin din Republica Moldova.

Iurie Roșca și Alexandr Bovdunov. Click pe foto pentru video
Iurie Roșca și Alexandr Bovdunov. Click pe foto pentru video.

Dan Puric pe Katehon.com

I think that if we really believe in Christianity, then we have to be united together. Romania should not be against Russia because if we are against Russia, we are destroying a neighbor, a relationship with a fellow Christian country. If we do this, then in my opinion, the world will not have a political future. I think that the spirit must manage this world. The best spirit that we have now is Christianity, and in the name of Christianity, we must be united together.

Dan Puric ignoră cu desăvârșire faptul că, pentru conducerea de la Moscova, creștinismul este exclusiv unul de fațată. Conducerea BORu a fost recrutată complet de KGB î nperioada comunistă, iar dacă după căderea URSS a avut un oarecare grad de libertate, în ultimii ani a devenit exclusiv o anexă a puterii. Astfel, Biserica Ortodoxă Rusă îl descria, în 2002, pe Alexandr Dughin drept „anti-ortodox”, influențat de „satanism”, „islamism”  și „neopăgânism”.

Iar cu acest domn, Dan Puric vrea vrea să se „unească”, să creeze o „antantă”. Problema e că acea „antantă” nu va fi creșină, ci  „anti-ortodoxă”, influențată de „satanism”, „islamism”  și „neopăgânism”.

 „- Domnu’ Dughin, EEEUUU, a venit un băiat de peste Ocean [american n.m.] și-mi spune să iau cuțitul ăsta și să îl bag în Dvs. Și eu nu pot, că sunt creștin. Dvs puteți?

 

– Nu, gaspadar Puric. (A. Dughin)

 

– Păi nu vreți să facem o Antantă creștină?”

(Ajunul Crăciunului 2014)

P.S.
Pe katehon.com este promovat și partidul neo-vadimistului Bogdan Diaconu:

katehon romania unita

Click pe foto.

Pentru katehon.com dă interviuri și Ovidiu Hurduzeu, un „gânditor” român inept și dughinist care locuiește în SUA, apropiat al lui Bogdan Diaconu și al site-ului filorus Activenews.ro.

hurduzeu katehon dughin

Click pe foto.

autor: Costin Andrieș

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

9 comentarii

 1. abc
  10 iunie 2016

  de ce se plimba nicusor dan si clotilde pe la antena 3 tot timpul?
  dovada:
  http://www.flux24.ro/legatura-intre-nicusor-dan-belarus-si-dan-voiculescu/

 2. Teofil Marita
  10 iunie 2016

  Saracul Puric e si el un purice inteapa si nu stie de ce .Or fi rusi crestini dar Rusia ca stat nicidecum .Domnul Puric trebuie sa se roage la Dumnezeu sa-i mai dea si intelepciune mai ales cind vorbeste de cele sfinte Ce e sfant e sfant pentru totdeauna si nu se cloceste cu raul niciodata .

 3. Valeriu
  10 iunie 2016

  Da’ de ce nu se duce el în Rusia să mimeze acolo inteligența și credința ortodoxă și pe noi să ne lase în pace?

 4. […] Mai multe detalii despre Dan Puric și Katehon aveți aici.  […]

 5. Valentin R.
  10 iunie 2016

  Nu uitati ca purecii au raspandit devastatoarea ciuma. Ca sobolanii l-au adus e o alta poveste.

 6. Aldea Cornelia
  10 iunie 2016

  Traiesc de 35 de ani in Occident.
  Ce nu intelg eu, dar deloc, este aceasta totala uitare sau ignorare a istoriei.
  Rusia nu ne a fost niciodata prietena si nici altor popoare.
  Aceeasi religie nu inseamna si aceleasi vederi politice. E suficient sa ne gandim la musulmani/
  siiti si suniti se bat intre ei de secole.
  N am auzit nici un cleric rus luind apararea crestinilor din Orient (mai vechi decat ortodocsii si unii dintre ei tinand si azi slujba in arameeana limba lui Iisus Cristos) macelariti si alungatide pe pamantul lor.
  Iar populatia din Occident nu e tot crestina? Sau se aplica ideile Evul Mediu: numai religia noastra e cea adevarata?
  Pentru cine lucrati dle Puric? Chiar credeti ca in 2018 suntem toti niste idioti si analfabeti?

 7. Bondarenco Nina
  10 iunie 2016

  Dan Puric nu a trăit cu adevărații ruși comuniști, ar fi bine să fie dus pe vreo lună măcar într-un lagăr de deținuți politici, să i se organizeze o foamete măcar pe vreo 2-3 luni, să-l deznaționalizeze vreo 2 ani și atunci ar cânta altfel de cântece.

 8. Petru Dimofte
  10 iunie 2016

  In Romania de azi normalitatea s-a mutat in altă parte, iar anormalul a devenit normă …sunt promovați atât de multi nebuni in mass-media, de multe ori controlata de personaje sau puteri oculte, încât cetățenii acestei tari nefericite si-ai pierdut de tot busola…
  Multi ortodocși fundamentaliști rași pe creier au uitat, ocupați cu a blama vizita papei, despre marea “prietinie” a patriarhului Daniel cu Kiril I ( Кирилл ) Patriarhul Rusiei şi al Moscovei, respectiv despre vizitele si pupăturile celor doi la București şi retur la Moscova, la pachet cu pupatul mâinii țarului Putin la Kremlin, având totodată despre acele evenimente o părere patriotică, vioaie şi veselă.
  Despre dihonia pe care patriarhul roşu Kiril o imprăştie in lumea ortodoxă din Republica Moldova, numai de bine, multa linişte si binecuvântare dinspre Romania & BOR !
  Asta in condițiile in care autoritățile sovietice au desființat cu forța Mitropolia Basarabiei, înființând Mitropolia Chinuitului şi a întregii Moldova ( ati remarcat sper , “ a întregii Moldova” ), Biserica Rusa nefiind, pana una alta, in drept nici măcar formal sa anexeze si administreze spațiul bisericesc din Basarabia.
  I-auziți ce spune Petru Bogatu mai la vale, citez :
  “Mitropolia Chișinăului și a „întregii Moldova” , subordonată Patriarhatului de la Moscova, spre deosebire de ucraineni, nu poate pretinde autocefalia, întrucât Basarabia este teritoriul canonic al Bisericii Ortodoxe Române (BOR).
  În aceste împrejurări, ierarhii și clericii din Republica Moldova, înregimentați deocamdată în Biserica Rusă, trebuie să asculte de Patriarhul Bartolomeu al Constantinopolului, să iasă din ilegalitatea puterii uzurpatoare a ober-procurorului și a urmașilor acestuia și să intre în legalitatea Bisericii Ortodoxe Române. “

 9. Popa Daniel
  10 iunie 2016

  Magistral conu Băsescu…. Omul are un sistem de idei, nu știu dacă și de valori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian