FUNDATIA IOAN BARBUS

De citit în fiecare dimineaţă

… sau mai des, actualizările vor fi frecvente. Am lansat un nou site. Se numeşte Secolul 21 şi este un agregator de ştiri, analize şi comentarii. Preia fluxuri RSS din aproximativ 45 de surse online (şi vor fi mai multe) româneşti şi internaţionale – majoritatea internaţionale – prezentînd în formă abreviată, cu link la materialul sursă, ştirile zilnice şi o anumită interpretare a ceea ce se întîmplă în lume. Grila de interpretare şi atitudine este conservatoare şi libertariană. În urmă cu un secol aş fi putut-o numi chiar liberală, dar în secolul 21 acest termen nu mai este altceva decît un eufemism, o carcasă golită de conţinut, în interiorul căreia termitele stîngii s-au instalat cît se poate de confortabil.

Cîteva sugestii de lectură pentru început:

Conservatorismul românesc: o necunoscută de Mircea Platon
The Europe syndrome din New Crierion
Drunken Nation: Russia’s Depopulation Bomb din World Affairs
The History and Unwritten Future of Salafism publicata de Hudson Institute
Ideology and Religion din New English Review
Impassioned Dialogue de Spengler

Citeşte şi dă mai departe.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Emil Borcean

Emil Borcean

6 comentarii

 1. Dinny
  27 aprilie 2009

  Sa fie intr-un ceas bun! ????

 2. Houston
  27 aprilie 2009

  Folositor sit, dar la mine în browser se vede super-naşpa.

 3. emil
  27 aprilie 2009

  Houston, chiar ma intereseaza sa-mi spui putin mai multe despre asta. Ce browser folosesti? Ce este aiurea? Daca poti, fa un screenshot si trimite-mi-l la emil@patrupedbun.net.

  PS
  Situl ar trebui sa arate cam asa.
  Mai are si altcineva astfel de probleme?

 4. Houston
  27 aprilie 2009

  Astăzi am intrat pe blogul dvs. din laboratorul de producerea şi conservarea furajelor (facultate), de pe Internet Explorer 7, şi se vedea ok.
  Dar la mine în cămin, cu Mozilla Firefox (ultima versiune în limba română) îmi depăşeşte 1024×768 -ul meu, asta nefiind o problemă mare, că am rezolvat-o micşorând dimensiunea font-ului. Însă coloanele sunt aliniate haotic şi inegal. Ex.: coloana care conţine descrierea „Interviului cu Mircea Platon” ocupă 2/3 din lăţimea tuturor coloanelor, iar celelalte două 1/6 şi 1/6, nu 1/3;1/3;1/3, cum se vede în screenshot-ul pe care l-aţi pus mai sus. „Adevărul gol-goluţ” şi „Biblia idiotului” ocupă şi ele 1/6 şi 1/6, iar „Puţin curaj”, despre care bănuiesc că ar trebui să vină alături?, apare sub acestea două, rămânând în dreapta o coloană albă de 2/3. Banda albastră de la „Latest stories” nu se aliniază cu dunga neagră care o separă de „Romania/America/Europa/etc.”
  Nici pe IE6 nu se vede mai bine. Aici coloanele se aliniază cu totul altfel faţă de Firefox, dar tot inegal…

 5. emil
  27 aprilie 2009

  Mersi mult, Houston. Asa-mi trebuie daca nu testez pe mai multe browsere. Inapoi la munca…

 6. costin
  27 aprilie 2009

  Nici pe google chrome nu arata prea bine:

  secolul-21

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian