FUNDATIA IOAN BARBUS

Democrație originală românească VS dictatură originală românească

Democrație originală românească:

  • Să-i numești pe opozanți: golani, drogați și agenți ai puterilor străine.
  • Să practici cenzura asupra mijloacelor de informare, pentru că revendicarile opozanților să nu fie aflate de către restul cetățenilor.
  • Să mobilizezi partizanii puterii pentru a pune capăt prin violență manifestărilor pașnice ale opoziției.
  • Să ocupi și să distrugi sediile partidelor de opoziție, ale ziarelor contestatare, să-i vânezi pe liderii opoziției și să le jefuiești casele, să interzici apariția presei independente.
  • Să molestezi lideri ai mișcărilor de protest și să-i abandonezi în stare gravă pe malurile Dâmboviței, în fântâna din Piața Universității sau pe bulevardele Bucureștiului.

  • Să permiți ca zeci de oameni să fie linșati în fata sediului guvernului și să le îngropi cadavrele într-un cimitir de la periferie.
  • Să permiti ca mii de oameni să fie maltratați, reținuti, legați cu franghii sau cu sârma, încărcați în mașini și transportați în unitați militare, unde odată ajunți să fie “spălați” cu furtunuri de apă, înainte de a fi duși în fața zecilor de procurori, ale caror birouri din curțile unităților militare erau niște simple mese de lemn.
  • Să nu-i pedepsești pe criminali, ci dimpotriva, să le adresezi mulțumiri.


  Dictatură originală românescă:

  Să nu faci nimic din toate acestea.

  Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

  Bogdan Calehari

  Bogdan Calehari

  14 Comments

  1. Costin Andrieş
   21 January 2012

   atunci

   Fotografii de Dinu Lazar http://www.facebook.com/media/…..038;type=3 :

   acum

   cz antena3, rostita din 2 in doua minute zilele astea, dar si ultimii 6-7 ani: acum e mai rau ca in 89, basescu e mai rau ca ceausescu, romani, sariti la revolutie!

  2. dr pepper
   21 January 2012

   Bine punctat Bogdan!

  3. bogdan calehari
   21 January 2012

   “ Nu ne vindem tara”, urlau spumegand, fara sa stie ca nu au ce sa vanda, tara nefiind a lor , ci a Nomenclaturii, lucru dovedit in anii ce au urmat.
   Il caricaturizau pe marele Senior, stigmatizandu-i chipul cu crucea incarligata, in timp ce latrau ragusit “Jos Căposu”, crezandu-l venit din bogata America ( asa le spunea televizoru’) pe cel care rabdase de foame ani si ani de zile inchis intr-o celula de cativa metri patrati.
   Veneau din adancurile pamantului sau din iadul turnatoriilor si al furnalelor, sa-i apere pe cei care-i tratasera ca niste sclavi, o multime “ dresata sa nu sara cu imaginatia peste zidul comunist”, dovedind ca “Omul de tip nou”, despre care vorbea Ceausescu, nu era o gogorita ci, asa cum spunea H.R. Patapievici “ rezultatul experimentului Pitesti aplicat la scara nationala”.
   Dupa 22 de ani, locul minerilor, imeghebistilor sau tesatoarelor de la APACA este luat, majoritar, de ultrasi , indignati si lumpeni dependenti de Nihilină, la fel de siguri ca luptă pentru o cauza nobila, contra “dictaturii”, pe cat de siguri erau “ parintii” lor ca-i impiedica pe Căposu, Ratiu si Golanii de la Universitate sa “ le vanda tara”!
   “ Uneltele” din 1990 sau “ hipsterii anarhisti” din 2012, hraniti ani de zile cu gunoi televizat, in cadrul unui proiect soft dar mult mai evoluat decat “ experimentul Pitesti”, nu au nici o vina! Vinovati sunt cei care i-au conditionat si-i conditioneaza in continuare, asa cum, nu securea este vinovata, ci calaul ce-o foloseste.
   In Romania calaii nu poarta gluga, atat de siguri sunt ca, nu vor pati niciodata nimic.

  4. Oliver
   21 January 2012

   Poza cu portretul batjocorit a lui Corneliu Coposu imi aminteste ca in anii 90′ cand am fost cu parintii mei in satul natal al acestora sa facem campanie electorala pentru PNTcd si aveam afise cu Corneliu Coposu si Ioan Ratiu am scapat de pietrele oamenilor de bine doar prin fuga.
   Trsit este ca astazi parintii mei au ajuns sa voteze PNL/USL deci, pe Iliescu, Ponta, Antonescu, Nastase si chiar au votat cu Geoana… . Nu am argumente in fata lor, nu reusesc nicicum sa-i scot din logica Realitatilor si a Antenei. Am incercat diverse moduri de a aborda problema: sa renunte la TV si sa ramana doar pe radio. Ei considera ca au ramas in aceeasi tabara si ca eu „am schimbat tabara’. Cum sa le explic ca fiind alaturi de Iliescu, Voiculescu si chiar alaturi de Crin Antonescu ei sunt cei care : „au trecut an alta tabara” . Stiu ca notiunea de „tabara” are nuante dar ei cred in treaba asta cu Basescu sau impotriva lui Basescu.

  5. Liv STOmer
   21 January 2012

   Bogdan, eu inca mai cred ca revolutia lui Ponta nu va avea loc. Cred ca abia acum, prin greseala de a folosi Piata Universitatii drept loc de adunari spontan-manipulate, abia acum, „golanii” ca mine şi ca tine avem şanse să învingem. După mine, să facă alegeri anticipate, oricât de hilar ar fi lucrul ăsta cu 6 luni înainte de alea la termen, să facă, nu mă interesează. Că şi dacă fac, sunt absolut convins că 48% ăla se va transforma repejor în 15-25%, asta aşa, cu îngăduinţă. Nici măcar rudele mele trecute de 70 de ani, care îl regretă încă pe Dej, nici măcar ele nu mai înghit manipulările RealiTenelor. PontAntoneştii au pierdut bătălia, deja, eu aşa cred. Sper numai să afle, şi ei, asta, cât mai târziu posibil. Vorba unui manifestant, live la B1tv: „da, am băut din inimă acest ceai, aici în piaţă, unde manifestăm, manifestăm din toată inima. A fost bun, foarte bun, ceaiul, mulţumim!!”

  6. Liv STOmer
   21 January 2012

   Bogdan, tu îţi dai seama că e foarte probabil ca acei manifestanţi care strigă „PDL=USL=Mizerie” să fi fost plătiţi chiar de USL să meargă în Piaţă? Dincolo de hilaritatea faptului, îţi dai seama ce poate să însemne asta, la alegeri? :) :) :))

  7. bogdan calehari
   21 January 2012

   Oliver@4. Trist, dar adevarat! Cioran scria: Iisus a spus” Nimeni nu-i profet in cetatea lui, iar un medic nu-i poate lecui pe cei care-l cunosc”.
   In alte vremuri mai existau cazuri cand unii puteau fi vindecati, dar azi, sub dictatul Televiziunii, nu mai exista minuni. Exista in locul memoriei, al evenimentelor reale, „linia punctata stereotipa” despre care Soljenitin spunea ca „ne-o intiparesc in minte prin repetare continua”.

  8. bogdan calehari
   21 January 2012

   Liv, sa dea Dumnezeu sa ai dreptate! Dar aici nu cred ca putem vorbi de „revolutia lui Ponta”, eunucul nefiind in stare de asa ceva. Imi este teama ca „pacientul” nu mai are prea multe sanse sa se salveze, dupa ce i-a fost picurata in ureche otrava propagandei, a manipularii si dezinformarii zilnic , atatia ani la rand. „Revolutiile” televizate isi ating obiectivele in cele din urma, dupa cum bine stim.

  9. GMT
   21 January 2012

   Excelenta postare, Bogdan.
   As completa cu o fotografie.

  10. Vlad M.
   21 January 2012

   Am scos link-ul, GMT, si am pus poza.

   Ce „vizionar” este marele analist Boda.

  11. bogdan calehari
   21 January 2012

   Fantastica fotografia. Partidul ( Boda), Amiralul, Baietii cu ochi albastrii si minerii. O imagine simbolica ce ne arata „pilonii de baza ai societatii” de atunci. Corecta observatia lui Vlad: cu mainile in buzunare si cravata varata in bracinarul pantalonilor, politicianul Boda isi vizualizeaza increzator viitorul de mare analist politic.
   Daca mi se permite o mica remarca: imaginea este surprinsa in 1990, la mineriada din iunie, locul(posibil) Primul Rond de la Sosea, adica in apropierea sediului Guvernului. Acolo, dupa cum stim, minerii erau „organizati” , pentru a fi trimisi apoi „in traseu”.

  12. GMT
   21 January 2012

   Faina si reactia lui Pascal Ilie Virgil. Sigur, fotografia e de la mineriada din ’90.

  13. DanCanada
   21 January 2012

   Pe Boda il tineam minte de cind era sef de campanie sa nu-s’ ce alt mare satelit pe linga Ilici.
   L-am vazut chiar si saptamina trecuta parca in emisiunile lui Turcescu pe B1 si nu-mi venea sa cred: cum poate Turcescu sa se uite serios la un sobolan ca Boda?!?

  14. ioana h
   21 January 2012

   DanCanada: pe bani. Pe foarte multi bani ( raspunsul la intrebarea ta). De ordinul zecilor de mii ( de euro) pe luna :)

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Ce ai mai putea citi