FUNDATIA IOAN BARBUS

Despre Renat Usatîi, Mark Tkaciuk, arsenalul teroriștilor pro-ruși din Republica Moldova și tovarășii lor de dincoace de Prut

sursa foto: timpul.md
Mark Tkaciuk și Renat Usatîi | sursa foto: timpul.md

După ce Renat Usatîi a recunosct că este gent rus și lucrează pentru FSB, partidul înființat de el cu bani de la Moscova, “Patria”, este interzis de autorități chiar înaintea alegerilor de duminică, 30 noiembrie din Republica Moldova. Usatîi și partidul lui sunt foarte importanți pentru Rusia, iar interzicerea partidului a provocat reacții la cel mai înalt nivel la Moscova. Însuși Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a simțit nevoia să sară în ajutorul lui Usatîi și să plângă pe umărul “opoziției moldovenești”, condamnând încălcarea “normelor democratice europene”. Vicepremierul rus, un alt democrat vestit, Dmitri Rogozin, la fel.

Urmăriți aici un documentar realizat de Rise Project despre rețeaua rusească de crimă organizată din Republica Moldova și rolul jucat de Renat Ursatîi.

La începutul acestui an, Mark Tkaciuk, ideologul Partidului Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM), alături de Pavel Grigociuc și alți apropiați s-au retras din PCRM. Tkaciuk s-a alăturat lui Usatîi pentru a-l sprijini în formarea noii formațiuni politice. Partidul Patria se opune vehement apropierii R. Moldova de Uniunea Europeană și militează pentru intrarea țării în clubul țărilor dependente economic de Rusia, Uniunea Vamală/Eurasia.

De la ieșirea din PCRM, Mark Tkaciuk și Pavel Grigorciuc s-au dedicat dezvoltării mișcării extremiste Antifa, iar roadele muncii nu au întârziat să apară.

În aceste zile, mai mulți membri ai Antifa au fost arestați, iar cetățenii ucraineni și ruși care făceau parte din Antifa au fost expulzați din R. Moldova pentru că plănuiau destabilizarea țării, la ordinul Moscovei, în preajma alegerilor. Detalii: Tovarăşi de-ai lui Vasile Ernu de la Răsărit pregătesc destabilizarea Repubicii Moldova la ordinul Moscovei

La sediile și domiciile membrilor Antifa s-au găsit pistoale, puști, aruncătoare de grenade, cutii cu trotil, detonatoare la distanță, muniție etc și foarte mulți bani.

antifa arme

IMG_7905[1]

arme antifa

arme antifa

Mark Tkaciuc și Pavel Grigorciuc – primul cunoscut drept cel mai important membru al PCRM în guvernarea lui Voronin; Grigorciuc, fostul lider al Comsomolului, organizația de tineret a comuniștilor – întrețineau de mai mulți ani relații tovărășești cu Vasile Ernu, coordonatorul extremiștilor de la criticatac.ro.

În urmă cu 5 ani, Mark Tkaciuk apărea pe lista vorbitorilor la lansarea cărții lui Vasile Ernu, “Ultimii eretici ai Imperiului”:

vasile ernu tkaciuk

Nu mai târziu de anul acesta, în februarie 2014, Vasile Ernu participa, alături Tkaciuk, la o conferință a PCRM și îl invita pe Pavel Grigorciuc la o sindrofie într-un club frecventat de comuniști din Chișinău. Detalii, aici.

Într-un articol apărut în iunie a.c. în presa din Republica Moldova apăreau detalii ale activității lui Mark Tkaciuk la taberele Antifa:

Tkaciuk se pregăteşte de război. Timp de aproape jumătate de an, acesta a încropit o organizaţie şovină, care însumează până în prezent peste 6000 de tineri din Transnistria, Găgăuzia, Bălţi, Vulcăneşti, studenţi agresivi de la Universitatea Slavonă din Chişinău, de la Şcoala Antropologică a lui Tkaciuk ş.a. Ea îşi zice „Antifa”, care s-ar descifra „antifascism”. Fascismul pentru cei care fac parte din organizaţia lui Tkaciuk e o noţiune largă, care include Uniunea Europeană, România, SUA, NATO, unioniştii, toţi cei care se pronunţă contra intrării Republicii Moldova în Uniunea Euroasiatică a lui Putin.

Aceştia se pregătesc de un „antieuromaidan” chişinăuian, care ar culmina cu „victoria poporului” (unul dintre cei care i-au încurajat la o ultimă conferinţă comunistă că „poporul are dreptul la răscoală” este „democratul” Anatol Plugaru, un alt instigator e fostul „revoluţionar de profesie” Iurie Roşca) şi ar fi însoţită – ceva mai înainte de alegeri şi de semnarea documentelor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană – cu arestarea Guvernului Republicii Moldova, cu arestarea preşedintelui Republicii Moldova, a primarului municipiului Chişinău, cu reţinerea mai multor deputaţi „trădători”, cu asasinarea unor „activişti extremişti” etc.

Planurile de ocupare a Republicii Moldova de către „popor”, dar de fapt de agenţi FSB ruşi şi de provocatori sosiţi de la Moscova şi Tiraspol, despre care Putin ne va cere şi nouă să dovedim că sunt trimişi de el, sunt pregătite în cele mai mici amănunte. Pe clădirile care urmează a fi atacate la „ora X” sunt aşezate însemne, aparent nevinovate, cunoscute doar de provocatorii lui Tkaciuk. (Pe sediul redacţiei noastre încă acum câteva luni a apărut un ciudat înscris-criptogramă „Здесь даже солнца не видно” (în rusă: „Aici nici soarele nu luminează”. Asemenea fraze au fost imprimate şi pe alte clădiri).

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

2 comentarii

 1. Anca Cernea
  28 noiembrie 2014

  portalul polonez fronda.pl a publicat astăzi un avertisment:
  „Coloana a V-a, atenție, atenție…”
  Putin nu mai are bani să vă dea. Rubla s-a devalorizat substanțial odată cu scăderea prețului petrolului. N-aveți decât să faceți protest la ambasada Rusiei să cereți indexarea plăților cu inflația.

 2. Costin Andrieş
  28 noiembrie 2014

  Candidatul Alianţei Creştin-Liberale pentru alegerile prezidenţiale din România, Klaus Iohannis, este finanţat de către multimilionarul Michael Schmidt, care este căsătorit cu sora lui Renato Usatîi, Veronica. Declaraţia a fost făcut de către liderul organizaţiei din Republica Moldova a Partidului Social Democrat din România, Victor Alexeev, în cadrul unei conferinţe de presă la Agenţia IPN.
  http://ipn.md/ro/politica/65738

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian