FUNDATIA IOAN BARBUS

Die Kozak Allianz: Maia și Năstase, idioții utili ai geopoliticii rusești

Maia Sandu si Andrei Nastase au ajuns un fel de anexă a PSRM-ului intr-o R. Moldova cu elite corupte, cand nu sunt mimetice in raport cu toate trendurile falimentare la nivel de UE. Un dialog relaxat cu Lucian Valsan, Freedom Alternative.

Maia Sandu si Andrei Nastase au ajuns un fel de anexă a PSRM-ului controlat de Rusia.

Socialistii controleaza Ministerul Apararii, Armata, SIS (serviciile), SPP – paza si protectie, si acum au oferit noi imputerniciri pentru Consiliul de Securitate, un fel de CSAT moldovenesc in care lui Dodon i se acorda mai multe puteri. Acest consiliu, care ere consultativ pe langa Presedinte, are un soi de rol executiv care presupune ca institutile statului – Ministerul de Interne (al lui Andrei Nasase), cel de Externele (condus de Nicu Popescu) i se subordoneaza lui Dodo. Dica Nastase si popescu sunt datori sa-i execute ordinele, sa ii dea rapoarte lui Dodon, CSAT-ului.

A mai fost votata o lege prin care SIS a iesit de sub controlul Parlamentului si a fost votat tot sub controlul presedintelui Dodon. E clar ca au fost niste clauze. A venit Kozak de la Moscova si a spus: noi va garantam debarcarea tiranului, dar voi faceti asta, asta, asta si asta. Si toate legile astea in parlament, cu SIS-ul, cu SPP-ul, cu Consiliul de Securitate, cu extraimputernicirile pe care le-a primit Dodon, e reflectia unei intelegeri care a avut loc in culise, e limpede.

Plus votul pro-Rusia al lui Nastase în APCE. Papsoi, apropiatul Maiei Sandu, a votat contra Rusiei, dar Adrian Nastase a votat pentru. De ce cred eu ca asta a fost o intelegere, de ce cred ca a fost o coordonare? Pentru ca atunci cand i s-a cerut sa comenteze votul lui Nastase la APCE, Ministrul de Externe Nicu popescu a dat-o pe dupa cires si a spus ca in RM exista separearea puterilor in stat iar el nu comenteaza. Iti dai seama ce argumente absurde? Dar Papsoi, asta micu al lui Maia Sandu, s-a scapat cu vorba la Europa Libera. A fost intrebat cum de a votat impotriva Rusiei, iar Nastase impotriva? „Sa stiti ca noi am avut o discutie, nu ne-am dus asa, pur si simplu la APCE, am vorbit cu Ministrul de Externe  (Nicu Popescu) cum sa votam. Genial. Ori v-ati coordonat, ori nu v-ati coordonat, ori Ministrul de Externe poate comenta votul lui Nastase, ori nu comenteaza.

In 6 luni, toate cedarile in fata rusilor ale Guvernului ACUM or sa isi arate roadele, o sa vedem efectele cedarii catre socialisti si lui Dodon a structurilor de forta, in fond. Maia o sa se plimbe la Bruxelles, o sa deblocheze asistenta marcro financiara externa, prin care o sa plateasca aceiasI bugetari pe care i-a mai platit si pana acum… nu vad ce se poate schimba.

Ca sa imi reiau gandul, ACUM s-a transformat intr-un soi de anexa a socialistilor pro-rusi si pactul lor cu Putin, cu Kozak, e tipicul pact faustian, adica or sa plateasca, si noi or sa platim, cu varf si indesat toata aventura asta de-a face alianta cu ta-su lui Dracu ca sa scapi de Dracu.

Rusii au spalat nu stiu cate zeci de miliarde de dolari prin bancile moldovenesti, ca la urma Rusia sa puna umarul la debarcarea celui despre care se crede, dar nu avem inca dovezi, ca ar fi participat intr-un fel la acest furt al miliardului. Ca sa punem cireasa pe tort: Dodon e presedinte, Zinaida Greceanii e presedinta Parlamentului RM, si astia doi figureaza in raportul Kroll, deci au fost beneficiari ai acestor miliarde spalate. Ca sa intelegeti foarte clar cum are loc procesul de dezoligarhizare in Chisinau.

Lucian Valsan: Pe 7 aprilie 2009, Zinaida Greceanii era prim minsitru de la PCRM, de la comunisti.

Marcela Tusca: Am incheiat bucla, atata munca 10 ani ca sa ajungem de unde am plecat, dezoligarhizam Moldova cu cei care figureaza in raportul Krollin investigatia despre furtul miliardului.

See you in six months!

Urmariti intreaga discutie:

cititi si:

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Marcela Țușcă

Marcela Țușcă

Un comentariu

  1. dorin
    18 iulie 2019

    Si asta e doar o chestie mica!! Saptamana asta rusii au reusit o bresha exceptionala – omul lor, tavarisci Geana, manca-ti-as, e al doilea om in NATO!! Haoleo, le-a tras-o prezidentulu de-o noapte !!
    Astia din NATO CHIAR STUDIAZA CV-urile !!??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian