FUNDATIA IOAN BARBUS

Două lesbiene albe, supărate din pricina feciorului negru născut din eroarea băncii de spermă

sperm[1] Din cartea de rugăciuni a socialiștilor și comuniștilor americani (thinkprogress.org) aflăm că un cuplu de lesbiene albe și-a dat în judecată furnizorul de spermă – Midwest Sperm Bank – pentru că le-a dat o mostră de spermă de la un donator negru, nu de la un alb așa cum comandaseră.

După inseminare, copilul s-a născut negru, dar lesbienele cer despăgubiri de 50.000$ pentru „daune personale, cheltuieli medicale, durere, traume, suferințe emoționale și alte pierderi economice și non-economice”.

O fi discriminare? Ori ilustrare a prejudecăților? Sau ține de protecția consumatorului?

https://thinkprogress.org/lgbt/2014/10/02/3574954/sperm-bank-suit/

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Gelu Trandafir

Gelu Trandafir

Gelu Trandafir a studiat jurnalismul în Franţa. A fost producător de emisiuni pentru ProTV, realizator şi editor pentru BBC World Service, editorialist la România liberă şi redactor-şef adjunct la Evenimentul Zilei şi Cotidianul. A făcut parte din Delegaţia Permanentă a PNŢCD la începutul anilor '90 şi este membru fondator al Fundaţiei Ioan Bărbuş. A fost membru CNA între 2006 și 2012.

6 comentarii

 1. Sorin Onose
  3 octombrie 2014

  comert cu viata

 2. murfi
  3 octombrie 2014

  thinkprogress, thinkevolution, thinkeugenics, thinkblunder

  nu e rasism, thinkprogress si lesbiencele nu pot fi rasisti (printr-o atenta selectie de-a lungul citorva generatii le-a fost extirpata acea gena); e doar o regretabila eroare de tehnica eugenica pentru care firma respectiva trebuie sa plateasca foarte scump; nu ne mai putem permite astfel de greseli copilaresti acum, in plin concurs de eugenie cu marea china; peste un secol vom fi prosti daca nu ne trezim

  Geoffrey Miller, Evolutionary psychologist, NYU Stern Business School and University of New Mexico
  […] So this method of „preimplantation embryo selection” might allow IQ within every Chinese family to increase by 5 to 15 IQ points per generation. After a couple of generations, it would be game over for Western global competitiveness.

  There is unusually close cooperation in China between government, academia, medicine, education, media, parents, and consumerism in promoting a utopian Han ethno-state. Given what I understand of evolutionary behavior genetics, I expect—and hope—that they will succeed. The welfare and happiness of the world’s most populous country depends upon it.

  My real worry is the Western response. The most likely response, given Euro-American ideological biases, would be a bioethical panic that leads to criticism of Chinese population policy with the same self-righteous hypocrisy that we have shown in criticizing various Chinese socio-cultural policies. But the global stakes are too high for us to act that stupidly and short-sightedly. A more mature response would be based on mutual civilizational respect, asking—what can we learn from what the Chinese are doing, how can we help them, and how can they help us to keep up as they create their brave new world?
  http://edge.org/response-detail/23838/

 3. Dinny
  3 octombrie 2014

  :))))) Cineva ar trebui sa le dea in judecata pentru ca discrimineaza copilul pe motiv de culoare ????

 4. si ce-i cu asta ?
  3 octombrie 2014

  La fel cum foarte multe femei heterosexuale albe nu s-ar cupla niciodata cu un barbat negru asa si multe lesbiene albe nu s-ar cupla cu negrese. Si la fel de bine se poate sa-si doreasca numai copii albi atunci cand aleg sa fie inseminate.
  Cumva toti simpatizantii lui Obama sunt in favoarea casatoriilor intre homosexuali? Evident ca nu.
  Cumva toti cei care sunt anti-Obama sunt si impotriva casatoriilor intre homosexuali? Pe unii nu i-ar deranja sau nu ii intereseaza lucrul asta.
  De exemplu un homosexual poate fi pasionat de masini. Dar ca pasionat de masini are motive sa-i deteste pe ecologisti cu toate ca unii dintre ecologisti sustin si casatoriile intre homosexuali.
  La fel de bine un homosexual poate detine o afacere iar in viata personala nu e interesat sa se casatoreasca cu alt barbat asa ca legalizarea casatoriilor intre homosexuali nu l-ar avantaja dar in schimb stanga l-ar obliga sa plateasca taxe mai mari. Deci interesul i-ar dicta sa voteze cu dreapta
  Musulmanii voteaza stanga pentru ajutoare sociale. Pe homosexuali i-ar omori cu pietre.

  Nu exista 100% conservatori sau 100% liberali. Sa imparti lumea strict intre liberali si conservatori e ca si cum ai imparti toate culorile in alb si negru. Exista oameni cu idei si principii diferite care pot fi catalogate conservatoare sau liberale.

 5. Vlad M.
  3 octombrie 2014

  Tov. de mai sus, Stanga gay (din care lesbiene fac parte) se pretinde toleranta, dincolo de rase, emancipata de trecutul primitiv. Ceea ce se poate vedea in stirea de mai sus este ca lesbienele sunt, dupa cum stiu toti cei care n-au creierul spalat, departe de imaginea idilica promovata. Femeile astea au vrut un copil alb, dar au primit unul negru. Asa se intampla cand copilul e „fabricat” pentru a acomoda niste lesbiene – pot avea loc „erori de fabricatie”. Eh, argumentul folosit a fost acela ca traiesc intr-o comunitate, vezi Doamne, mult prea rasista pentru a creste un copil de culoare.

  The couple say that they are suffering stress from raising their mixed-race daughter in an overwhelmingly white community. I can picture the scene: A mob of angry Ohioans, torches and pitchforks at the ready, menacingly reads a declaration: “We, the town fathers of Obscurity, Ohio, were perfectly ready to be accepting, supportive, and welcoming of this lesbian couple’s test-tube baby. But when that lesbian couple’s test-tube baby turns out to be half black — well, that’s a bridge too far for the decent people of Ohio.” I suppose they might then burn half a cross — Ohio’s pretty weird.

  Aceste individe sunt atat de ridicole, incat isi mascheaza nemultumirea rasista intr-o critica idioata a societatii in care traiesc.

 6. murfi
  3 octombrie 2014

  La fel cum foarte multe femei heterosexuale albe nu s-ar cupla niciodata cu un barbat negru asa si multe lesbiene albe nu s-ar cupla cu negrese. Si la fel de bine se poate sa-si doreasca numai copii albi atunci cand aleg sa fie inseminate.

  ok; problema este insa alta, tine de logica si ipocrizia liberala:

  ar putea fi numita atitudinea domnisoarelor, dupa canoanele liberale, rasism? fiind vorba de doua lesbience, se pare ca nu:
  http://www.salon.com/2014/10/0…..race_baby/

  in schimb, occidentalii (in general, pentru ca toti, indiferent de rasa, sint infectati intr-o masura mai mica sau mai mare de virusul mortal al rasismului raspindit de barbatul alb si crestin) daca numesc ebola, ebola, sint rasisti:
  http://www.salon.com/2014/09/2…..f_disease/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian