FUNDATIA IOAN BARBUS

Două luni de închisoare în paradisul socialist al lui Hollande

nicolasNicolas Bernard-Buss, opozant al legii Taubira care legifereaza casatoria homosexuala in Franta, a fost condamnat la patru luni de inchisoare, dintre care doua luni de detentie ferma, imediata, si 1000 de euro amenda.

Pedeapsa cu inchisoarea este cu totul disproportionata. Este de fapt o premiera, caci Nicolas, 23 de ani, nu a avut o atitudine violenta. Nici macar Parchetul nu retine asa ceva.

Duminica trecuta, dupa ce a manifestat alaturi de circa doua sute opozanti ai legii Taubira in fata televiziunii M6 unde se afla presedintele Hollande pentru un interviu, coloana de protestatari s-a indreptat spre locul in care se tinea mitingul „Manif pour tous”, care s strans un milion de persoane. Mitingul celor care au protestat la M6 nu era autorizat. Pe acest drum catre Manif pour tous, interpelat de un politist, Nicolas si-a declinat identitatea si a rupt-o la fuga. Politistul – dupa el. Ajutat de alti sase colegi, politistul l-a prins in cele din  urma pe Nicolas, ascuns intr-o pizzerie. Nicolas a inceput sa tipe: „Hollande, demission!”.

A refuzat sa-i fie luate amprentele, si-a dat o identitate falsa si s-a razvratit contra fortelor de ordine. Acestea au fost acuzatiile Parchetului pentru care nu a primit doar o amenda, ci si patru luni de inchisoare, dintre care  doua de detentie ferma.

Acest articol, din dreuz.info arata de ce pedeapsa cu inchisoarea pentru Nicolas este dreapta, meritata si potrivita: Il faut fusiller Nicolas, veilleur de la Manif Pour Tous.

Pe de alta parte, lereel.fr, face o comparatie cu incidente in care autorii au fost violenti cu fortele de politie sau chiar au amenintat cu un cutit pe opozantii legii Taubira si au scapat fara inchisoare.

A titre de comparaison, une jeune activiste « antifasciste » interpellée à la Gay Pride de Tours avait quant à elle écopé de 100 jours amende à 10 euros alors qu’elle avait donné un coup de tête à un policier et refusé de se soumettre à un prélèvement d’ADN.

Et un homme qui avait menacé avec un couteau une « mère veilleuse » venue témoigner à Lille de son opposition à la loi Taubira, a été remis en liberté.

Mieux encore : en 2011, la présidente du tribunal correctionnel qui a condamné le militant, Nathalie Dutartre, avait dispensé de peine l’humoriste Mickaël Youn, poursuivi pour avoir insulté et brutalisé deux policiers.

Pe TF1, remarcati sarcasmul prezentatorului.

„In fine, nu e bine sa fii ostil casatoriei intre homosexuali. Un opozant care manifesta contra prezentei lui Francois Hollande la M6, duminica seara, a fost condamnat la doua luni de inchisoare ferma. Este o premiera in Franta. Frigide Barjot, lidera acestei miscari [Manif por tous] a fost data afara din apartamentul primariei pariziene, unde ea statea cu chirie de vreo 30 de ani.”

 

GMT

GMT

Un comentariu

  1. Andreea P
    22 iunie 2013

    Asta e „justitia” intr-o tara socialista: pentru atacatorii din RER D, 11 luni de inchisoare cu suspendare, pentru Nicolas 4 luni inchisoare, dintre care 2 luni cu executare..http://www.lemonde.fr/societe/….._3224.html
    Asta primesc din partea statului socialist cei care apara valori ca familia bazata pe casatoria dintre un barbat si o femeie si drepturile copiilor, iar cei care promoveaza violenta si imoralitatea se bucura de libertate si impunitate absoluta: http://www.dailymotion.com/vid…..cdQmxaFvu0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Campania pentru “alegerile” la președinția Rusiei programate pentru 15-17 Martie se înfierbântă. Nu încape îndoială că Vladimir Vladimirovici va fi “reales la al N-șpelea congres”, dar întrebările pasionante care rămân sunt: 1) Câți contracandidați vor fi lăsați în cursa electorală măcar așa, de ochii lumii? 2) Cine va mai fi aruncat din tren înainte de …

Putin-stalin-1000x600-11

Comunitatea ucraineană din București invită publicul și presa să participe la un marș care marchează doi ani de la invazia Rusiei din Ucraina – „un moment greu, 24 februarie 2024, comemorarea unei zile negre din istoria noastră și din istoria Europei, momentul declanșării invaziei pe scară largă de către Federația Rusă și generarea celei mai …

protest ucraina arcul de triumf
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian