FUNDATIA IOAN BARBUS

Două minute de ură pe zi. Generația obținută

Dl. Aligică:

aligica-thatcher

Înapoi la Orwell, romanul „1984”. Într-o scenă din carte autorul descrie ritualul zilnic al celor „două minute de ură”. Membrii de Partid se adună într-o încăpere și urlă la un ecran pe care este proiectată imaginea dușmanului desemnat de Partid.

Mai mult înapoi, la Nikolai Buharin și realitatea bolșevică (circa 1928): „sarcina principală a revoluției este să schimbe psihologia efectivă a oamenilor„.

Orwell l-a înțeles perfect pe Buharin. Zombificarea trebuie să se petreacă la nivel visceral, nu intelectual. Condiționarea trebuie să fie psiho-somatică și să funcționeze ca un circuit de suprareglare mai puternic decât circuitul rațiunii. Să fie suficientă stimularea cu o imagine sau un nume pentru declanșarea automată a „două minute de ură”.

În romanul lui Orwell stimulul se numea Emmanuel Goldstein. În anul 2013 stimulul se numește Margaret Thatcher. Ca de obicei, realitatea întrece ficțiunea: două zile de ură non-stop. Secretul acestui succes? Mentalitatea totalitarismului democratic, bine și îndelung diseminată pe toate canalele.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Emil Borcean

Emil Borcean

10 Comments

 1. ioana h
  10 April 2013

  Ura participativa. Ura care uneste….prostia. In ura numai prostii se pot uni. Eu n-am cunoscut si nici aflat pana acum oameni inteligenti uniti in ura. Sau cine stie, poate ca gresesc eu ( n-ar fi prima data) si ma insel. Totusi, mentin :)
  http://ihincu.wordpress.com/20…..-puscarie/

  PS: ce bine ca ieri si azi am avut prea mult de lucru si prea putin timp de internet ( de tv deloc, as usually). M-ar fi scos din minti . Grrrrr

 2. dextro
  10 April 2013

  Pe BBC NEWS apare din oră în oră o bătrânică magnetizată care spune că Thatcher i-a distrus tinerețea în timp ce pe BBC Parliament, Milliband, her royal highness most loyal leader of the opposition, fiul celebrului comunist care a jurat la mormântul lui Marx să prăpădească capitalismul, o acuză că a oprimat sodomiții, minerii finanțați de URSS și pe Mandela deși camera comunelor e plină astăzi atât de pederaști, cât și de foști mineri și de mandelieni; străzile, la fel. Se pare că, totuși, nu i-a oprimat destul.

 3. cl
  10 April 2013

  Romany Blythe, tipa care pornind de la un grup Fb a stîrnit dansul pe mormîntul lui Thatcher, are în ţîţe implanturi făcute pe banii contribuabilului britanic.

 4. Orwell
  10 April 2013

  Here’s a fun fact.. voi stiati ca Orwell, pe care-l tot citati voi atata, era socialist? :))

 5. Vlad M.
  10 April 2013

  :mrgreen: Da, Orwell era stangist, si Oriana Fallaci, si Ayaan Hirsi Ali, si Jean Francois Revel, si atatia altii. Pare-mi-se ca si Aldous Huxley era de stanga. Neplacut, asa-i? Acum intoarce-te de unde ai venit. Spam.

 6. Vlad M.
  10 April 2013

  Completare la ce a scris cl. :) De unde? De pe The Sun. :lol:

  Romany Blythe, 45, sparked anger after she set up the Facebook site, The Witch Is Dead Party!, urging people in cities around the world to celebrate the ex-Conservative leader’s death.

  Today she remained unrepentant claiming „they danced in the streets when Hitler died too” – as it was revealed she had been boosted by an NHS boob job.

  […]

  Blythe hit the news last year under the name Romany Smith when she revealed she had a boob job on NHS.

  In March 2012, she revealed fears her PIP breast implants had led to a miscarriage.

  The Argus reported Blythe was given the – now banned – PIP breast implants on the NHS, but feared toxic chemicals could have contributed to a miscarriage.

  She said at the time: “I had a miscarriage and a still birth.

  “I don’t know for certain if that had anything to do with my implants or not, but without proper research I can’t know for certain.”

  She was given the implants in 2000 after “years of suffering low self-esteem” because of a breast deformity.

 7. ioana h
  10 April 2013

  In viarianta sctric personala, despre thatcherism versus…stangism. Inceputul anilor 90, Londra versus Bucuresti. Eu, la fata locului, deci, in direct. Si acum.
  https://www.facebook.com/ioana.hincu/posts/357903567649431?comment_id=1888699&notif_t=like

 8. Catherine
  10 April 2013

  Uitati ce parere au si ortodocsii nostri. Thatcher – bad, Chavez – good.
  http://www.chiazna.ro/4977/cum…..steritatii

 9. emil borcean
  10 April 2013

  Catherine. Prostia nu discriminează.

 10. Vlad M.
  10 April 2013

  I-as face pe toti pachet si i-as trimite in Venezuela.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi