FUNDATIA IOAN BARBUS

Două steaguri care îmi plac

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

30 de comentarii

  1. Francesco
    17 aprilie 2010

    May they rest in peace

    Discursul nerostit al lui Lech Kaczynski

    „Dragi reprezentanti ai familiilor celor ucisi la Katyn. Doamnelor si Domnilor. In aprilie 1940, peste 21.000 de prizonieri polonezi din lagarele si inchisorile NKVD au fost ucisi. Genocidul a fost comis la dorinta lui Stalin si la comanda celei mai inalte autoritati a Uniunii Sovietice.

    Alianta dintre cel de-al Treilea Reich si Uniunea Sovietica, Pactul Ribbentrop-Molotov si atacul sovietic asupra Poloniei din 17 septembrie 1939 au atins un punct culminant terifiant prin masacrul de la Katyn. Nu numai in padurea Katyn, dar si in Tver, Harkov si alte locuri de executie necunoscute, cetateni ai celei de-a doua Republici Poloneze, oameni care au pus baza statalitatii noastre, care si-au servit patria cu tarie au fost ucisi.

    In acelasi timp, familiile celor ucisi si mii de cetateni ai teritoriului rasaritean al Poloniei antebelice au fost trimisi in exil in locuri indepartate ale Uniunii Sovietice, unde suferinta lor indescriptibila a marcat drumul Golgotei Poloneze din Rasarit.

    Cea mai tragica oprire pe acest drum a fost Katyn. Ofiteri, preoti, oficialitati, politisti, vamesi si gardieni polonezi au fost ucisi fara judecata si fara condamnare. Au fost victimele unui razboi cumplit. Uciderea lor a fost o incalcare a drepturilor si conventiilor din lumea civilizata. Demnitatea lor ca soldati, polonezi si oameni, a fost terfelita. Gropi ale mortii aveau drept scop sa ascunda pentru totdeauna trupurile celor ucisi si adevarul despre aceasta crima.

    Lumea nu trebuia sa afle niciodata. Familiilor victimelor li s-a luat dreptul sa-i jeleasca in public pe cei ucisi, sa-i comemoreze cu mandrie. Pamantul a acoperit urmele crimei si minciuna trebuia sa o stearga din memoria oamenilor.

    O tentativa de a ascunde adevarul despre Katyn – rezultatul unei decizii luate de cei care au pus la cale aceasta crima – a devenit una dintre temeliile politicii comuniste in Polonia postbelica: o temelie mincinoasa a Republicii Populare Polone.

    A fost momentul in care oamenii au fost nevoiti sa plateasca un pret greu pentru ca stiau si-si aminteau adevarul despre Katyn. Totusi, rudele celor ucisi si poporul curajos au pastrat amintirea, au aparat-o si au transmis-o mai departe catre urmatoarele generatii de polonezi. Au reusit sa pastreze amintirea Katyn in perioada comunista si sa o raspandeasca in perioada Poloniei libere si independente. Drept urmare, le datoram tuturor respectul si multumirea noastra, indeosebi familiilor celor ucisi la Katyn. In numele statului polonez, va multumesc sincer ca, aparand amintirea rudelor voastre, ati reusit sa salvati o dimensiune extrem de importanta a constiintei si identitatii noastre poloneze.

    Katyn a devenit o rana dureroasa a istoriei poloneze, ce a otravit timp de decenii relatiile dintre polonezi si rusi. Sa lasam rana Katyn sa se vindece si sa se cicatrizeze in sfarsit. Suntem deja pe cale sa realizam acest lucru. Noi, polonezii, apreciem ceea ce rusii au facut in ultimii ani. Ar trebui sa urmam calea apropierii dintre natiunile noastre, nu sa ne oprim sau sa ne intoarcem.

    Toate circumstantele crimei de la Katyn trebuie investigate si dezvaluite. Este important ca nevinovatia victimelor sa fie confirmata oficial si ca toate dosarele legate de aceasta crima sa fie deschise, astfel incat minciuna Katyn sa poata disparea definitiv. Cerem acest lucru, inainte de toate, de dragul memoriei victimelor si al respectului pentru suferinta familiilor lor. Il cerem, de asemenea, in numele valorilor comune, care sunt necesare pentru a crea temelia increderii si parteneriatului intre natiunile vecine in intreaga Europa.

    Sa omagiem memoria celor ucisi si sa ne rugam. Glorie Eroilor! Vie amintirea lor!”

    Sursa Hotnews.

  2. Despina
    17 aprilie 2010

    Traian Ungureanu

    Ordinul de reconciliere se discută, nu se execută

    http://www.europalibera.org/co…..14912.html

    Tragedia de la Katyn a fost urmată de reacţii fireşti şi nefireşti. De emoţie deschisă şi de calcul ascuns. polonezii şi, alături de ei, neumăraţi oameni simpli din toată lumea, au eliberat un fabulos val de durere şi simpatie. Pieţele marilor oaşe poloneze s-au transformat în piramide florale iar ambasadele Poloniei au devenit, peste tot, locuri de pelerinaj. Emoţia colectivă a dat partea firească a reacţiilor post-Katyn.

    Partea nefirească, dacă nu dubioasă, a venit putată de două atitudini extreme. Prima nu e chiar o surpriză: ideea unei conspiraţii însoţeşte frecvent evenimentele pe care nu le poate înţelege. În cazul Katyn-Smolensk teoria conspiraţiei se sprijină pe cîteva elemente aparent solide. Mai întîi, paralela cu dispariţia fostului mare lider polonez în exil, Wladyslaw Sikorski. În 1943, elicopterul în care se afla Sikorski s-a prăbuşit deasupra Gibraltarului. Bănuiala unui sabotaj sovietic n-a fost nicodată probată dar nu e tocmai lipsită de plauzibilitate.

    Catastrofa din 10 aprilie 2010 nu poate fi, însă, explicqată, în mod decent, de o conspiraţie rusească. Elementele de plauzibilitate lipsesc, pur şi simplu. Nu există motive cît de cît explicabile pentru un act criminal ordonat de autorităţile ruse. La ce bun şi cu ce profit? – rămîn cele două întrebări care au explicat nenumărate urzeli sovietice sinistre dar nu spun nimic despre catastrofa de la Smolensk. Ar fi fost, însă, foarte util şi convingător, ca autorităţile ruse să propună o anchetă independentă asupra accidentului. Ancheta oficială rusă, oricît de corectă, nu îi va convinge pe adepţii teoriei conspiraţiei.

    A doua reacţie nefirească e mult mai surpinzătoare. Cel puţin din unghiul bunului simţ şi al logicii elementare, e, astfel, foarte greu de înţeles cum poate cineva vedea în tragedia reînoită de la Katyn, premizele unei reconcilieri polono-ruse imediate. Cu toate astea, vocile care au susţinut această linie sînt cu totul remarcabile. Editorialişti americani (New York Times, Washington Post), politicieni occidentali din Anglia, Germania şi Franţa dar şi Preşedintele Comisiei Europene, J.M. Barroso au trecut direct de la declaraţiile de simpatie la un soi de decret care decide că acesta e momentul inevitabil pentru relansarea relaţiilor ruso-poloneze. Recomandarea e aproape o necuvinţă. În primul rînd, pentru că sugerează de la un nivel foarte înalt reconciliere înainte de clarificare. Cîteva explicaţii.

    Călătoria Preşedintelui Kaczynski spre Katyn, în compania unui anturaj numeros şi ilustru, a fost, în mare parte, provocată şi de maşinaţiile politice ale lui Vladimir Putin. Premierul rus a calculat că poate folosi evenimentul pentru a marca interesele externe ruseşti. Iar interesul prim al politicii externe ruse în relaţia bilaterală cu Polonia e orice şi oricine în afară de Kaczynski. Poziţia fermă a fostului Preşedinte a fost tot timpul o problemă pentru ideologia oficială rusă şi, mai ales, pentru inflexiunile ei pro-sovietice.

    Putin a decis, în aceste condiţii, să joace cartea Tusk şi l-a invitat pe Premierul Poloniei la ceremoniile oragnizate la Katyn pe 7 arpilie. Gestul a mascat opţiunea pro-Tusk şi a trimis în Polonia mesajul după care Kaczynski e un preşedinte consumat. Dealtfel, Kaczynski nu a fost invitat la ceremonii. Acest afront diplomatic şi moral grosolan a provocat contrareacţia Preşedintelui care a pornit într-o vizită personală spre Katyn. În orice caz, culisele politice ale afacerii Katyn ediţia 2010 arată limpede că Rusia nu e deloc gata de reconciliere. În plus, discursul rostit de Putin la Katyn, pe 7 aprilie, e o mostră de ipocrizie.

    În mai multe rînduri, Premierul rus pune Katyn în balanţă cu presupuse crime poloneze şi sugerează că tot ce era de spus s-a spus. Realitatea e un pic diferită. Putin amestecă decesul a numeroşi prizonieri sovietici răpuşi de tifos în detenţie poloneză, după atacul sovietic asupra Poloniei în 1920, cu asasinatul în masă de la Katyn 1940.

    În ce priveşte dialogul şi adevărul documentar pe tema Katyn, lucrurile stau simplu: din 180 de documente aflate în arhivele rusşeşti, 116 sînt, în continuare, protejate de legea secretului de stat. Prin urmare, reoncilierea propusă de Putin e o fraudă. Ea sugerează încheierea diferendului şi clasarea dosarului Katyn, înainte de elucidarea lui. Putin sugerează că regimul rus succesor al URSS nu trebuie să justifice nimic şi că reparaţiile faţă de Polonia nu au sens. În rezumat: Rusia are imunitate iar Polonia trebuie să se fie recunoscătoare.

    Reluat de politicieni occidentali, refrenul lui Putin devine a doua mare mascaradă mediatică pe tema Katyn. Prima a avut loc imediat după 1940 şi a continuat pînă în 1990. În tot acest interval, Katyn a fost o temă tabu în mediile academic-mediatice ocidentale şi a fost ignorat cu bună ştiinţă de guvernele vest-europene. Ideea că reconcilierea trebuie declanşată, în baza unei dispoziţii birocratice, plasată la capătul unei tragedii umane e lipsită de demnitate. Am discutat cu jurnalişti şi parlamentari polonezi iritaţi în mod vizibil de acest soi de paternalism viclean.

    Polonezii nu sînt împotriva reconcilierii dar nu pot face din reconciliere o dispensă pentru crime trecute şi un avantaj politic rusesc. Istoria Katynului trebuie mai întîi lămurită şi asumată.

  3. Despina
    17 aprilie 2010
  4. costin
    17 aprilie 2010

    Ceremonia de inmormantare a lui Lech Kaczynski:
    http://wiadomosci.gazeta.pl/Wi…..80449.html

  5. Despina
    17 aprilie 2010

    Pentru noi a fost sfasietor !

  6. dr pepper
    17 aprilie 2010

    Poland buries president as dignitaries miss funeral

    The archbishop of Krakow, Stanislaw Dziwisz, thanked the foreign leaders who came to the service and said he hoped the crash would help end decades of tensions between Russia and Poland.

    „The empathy and help that we experienced during these days from our Russian brothers raises hope for rapprochement and reconciliation,” he said. „These words I direct to Mr. president of Russia.”

    Despite his reputation as an often divisive nationalist, Kaczynski and his wife Maria were later to be laid to rest in the cathedral crypt of Krakow’s Wawel castle, alongside Poland’s monarchs, national heroes, saints and poets.

    The leaders of many countries close to Poland, including the Czech Republic, Estonia, Hungary, Lithuania, Romania, Slovakia and Slovenia, arrived in Krakow by road and rail instead.

    hmmm, a murit presedintele extremist – nationalist si acum sunt frati cu rusii.

    Poland mourns Lech Kaczynski, father of a new nationalism

    „Obviously, Kaczynski was a patriot,” said Liliental, 71, who opposes his Law and Justice Party but credited the president with several wise overtures since being elected in 2005. „He was one of those inflexible type of patriots who will not bow to anything.”

    Reports circulating in Warsaw said that Russian officials last week passed on a request to Kaczynski hoping to avoid his sometimes-hard-edged rhetoric at Katyn, seeking to keep the bloom on the efforts to improve bilateral relations. In return for a soft approach, the reports said, Kaczynski was promised a prominent place in celebrations planned May 9 in Moscow commemorating the end of World War II.

    „On the one hand, it is annoying to have such a bargain proposed: a prestigious status for Poland on the ninth in return for having Kaczynski keep his mouth shut,” wrote Macin Wojciechowski in Gazeta Wyborcza on the day of Kaczysnki’s death.

    „On the other hand,” he continued, „it is worth repeating that the politics of compromise and little steps has been more effective in the dialogue with Russia than the harsh words that the president and Law and Justice Party officials have wielded up to now.”

    Because of Kaczynski’s reputation, some Warsaw residents speculated — with no evidence — that the Russian government must have been behind the crash.

    cat de convenabil a venit acest accident pentru rusi.

  7. Despina
    17 aprilie 2010

    Nu stiu dac a ati vazut asta:
    http://dreapta.net/res_350_Dol…..carii.aspx

    DOLIUL SI KITSCH-UL IMPACARII

    Daca nu era dezastrul de lânga Smolensk, cu siguranta as fi citit astazi comentarii aratând ca degeaba a zburat Lech Kaczyński sa aduca cinstire celor cazuti la Katyn. Ce, nu erau suficiente ceremoniile dinainte? – as fi auzit întrebari. Si pe lânga asta – ar fi dovedit expertii – ajunge cu aceasta blestemata martirologie poloneza. Sa lasam mortii sa-si îngroape mortii lor, iar cei vii sa priveasca spre viitor.

    Daca nu era accidentul aviatic, Lech Kaczyński ar fi luat startul în campanie. Cu siguranta ar fi obtinut sprijin care i-ar fi permis sa intre în cel de-al doilea tur, fara nicio sansa de victorie. Mi-este greu sa cred ca ar fi putut sa fie altfel. Alti experti ar fi stabilit ca are prea mult electorat negativ, ca face într-una gafe, ca nu poate sa treaca dincolo de zidul indiferentei. Asa ar fi crezut si el.

    Atunci de unde toate aceste multimi? De unde acest plânset general? De unde disperarea de pe atâtea fete? Cum de s–a întamplat ca moartea acestui om politic sa pricinuiasca deodata explozia unei atât de mari compasiuni nationale? Aceste milioane care plâng si se întristeaza? De unde atâtia oameni cufundati în rugaciune însotindu-l pe presedinte pe ultimul drum de la aeroport la Palatul Prezidential? De unde au aparut acestia?

    Desigur i-a miscat indicibila tragedie a mortii însesi. Caracterul ei total imprevizibil. Acea groaza pe care o trezeste întotdeauna ceea ce este neasteptat. Nu mai putin esential este poate simbolismul prezent în aceasta drama. Presedintele, sotia lui, cei mai apropiati colaboratori au murit, dorind sa aduca cinstire celor cazuti la Katyn. Acest simbolism conduce câteodata la comparatii pripite, vorbindu-se de o jertfire constienta. Ce vreti, este dreptul durerii si al disperarii. Poate ca un alt motiv al acestei emotii nationale este si sentimentul de a fi devenit orfani. Oamenii se tem ca statul si natiunea au ramas fara cap. Nu e de mirare ca într-o asemenea clipa vor sa fie împreuna.

    Dar poate ca este inca un motiv pentru explozia de jale si tristete la care asistam: o constiinta insuficient de curata. Este oare posibil, ca acest om, a carui moarte este pomenita cu atâta daruire si durere, sa fie acelasi cu acel conducator aproape grotesc? Exista o violenta disproportie între acordul aproape general de astazi (în ciuda unor proteste ivite) pentru ca Lech Kaczyński sa se odihneasca la Wawel printre cei mai renumiti polonezi si acel înca recent dispret si lipsa de consideratie pentru persoana lui; între acordul fata de ridiculizarea presedintelui si apoteoza lui prezenta. Da, cred ca ceea ce aduce atatia oameni în strada este profundul sentiment al nedreptatii facute lui Kaczyński.

    Trebuie sa vorbim despre asta. Trebuie sa ne amintim de asta. Desigur, Polonia are nevoie de unitate. Dar nu ar fi bine ca presedintia lui Lech Kaczyński sa se înnece în kitsch-ul împacarii reciproce. Este necesara o dezbatere corecta asupra a ceea ce merita recunoastere si a ceea ce pe nedrept a suferit batjocura, ca si asupra slabiciunilor reale. Chiar daca asta va duce la redeschiderea unor rani.
    Paweł Lisicki, Rzeczpospolita

    Pe tacute totusi sper (poate în mod naiv) ca vor reusi sa nu uite lectia pe care am tras-o din ceea ce s-a întamplat si sa se poarte fata de oameni astfel încat dupa aceea (daca vor pleca pe neasteptate) sa nu trebuiasca sa-si regrete vorbele si faptele pentru care nu vor mai putea sa ceara iertare celor carora le-au gresit si vor putea doar sa-i ceara iertare lui Dumnezeu. Nici mai mult nici mai putin.
    Piotr Gabryel, Rzeczpospolita

  8. Despina
    17 aprilie 2010

    Comentarii de pe blogul lui C Preda:

    simplucetatean { 04.18.10 at 11:35 AM }

    Da, s-a prabusit un avion cu 96 de oameni…pilotul a facut o greseala…zilnic mor milioane de oameni! Acum 70 de ani cateva sute de oameni au ucis cu sange rece cateva zeci de mii de oameni doar pentru ca erau intelectuali si nimeni niciodata nu i-a condamnat si nici macar criticat , nici SUA, nici Romania, nici Anglia, nimeni!!!Ce solidaritate, ce reculegere, ce tristete??? Este o isterie mondiala ipocrita pentru 96 de victime ale unui accident stupid! Treziti-va oameni buni din autohipnoza asta colectiva, nu cei 96 conteaza, nici cei 30.000 de ofiteri impuscati, conteaza sa fie condamnati criminalii, aia care au tras cate un glonte in ceafa prizonierilor!!! Daca sunt morti acum, macar sa se publice pozele si numele lor sa fie facuti de rusine si sa se stie pe viitor ca , crimele nu sunt iertate!!!

  9. Despina
    17 aprilie 2010

    Link adus de Riddick

    http://www.worldreports.org/ne…..agedy-news

  10. Despina
    17 aprilie 2010

    Ati vazut asta?

    http://dreapta.net/res_352_Vec…..bama-.aspx

  11. costin
    17 aprilie 2010

    Foarte taios articolul lui Gelu Trandafir, Despina. „Vechii Europeni”, niste maimutoi fara coloana vertebrala

    Vechea Europa s-a îngropat în cenusa. 1940, 2010 – Polonia din nou singura. Unde e Sarkozy? Barroso? Obama?

    Nu ar fi trebuit sa ne surprinda. Rompuy, Zapatero, Barroso, Ashton, Merkel, Sarkozy, Berlusconi, Brown si alti predicatori ai „Europei unite”, ai „Europei valorilor” au lipsit de la Cracovia. Nu ne mai faceam iluzii; era de asteptat. Asta nu însemna însa ca absenta lor este mai putin rusinoasa.

    Comparati si dumneavoastra. Actiunea de curaj si onoare a Presedintelui Kaczynski si a celorlalti lideri est-europeni care l-au insotit în 2008 la Tbilisi (presedintii Ucrainei – Victor Yuscenco, Estoniei – Toomas Ilves, Lituaniei – Valdas Adamkus si premierul Letoniei – Ivars Godmanis) este interpretata drept un act de nesabuinta. Pilotul, desi militar, a refuzat sa aterizeze la Tbilisi, temându-se sa zboare în zona de conflict. Avionul a aterizat în Azerbaijan, iar cei cinci lideri au calatorit pâna la Tbilisi într-un convoi de masini, într-o tara aflata în conflict cu Rusia.

    Astazi însa, rachetele rusesti nu amenintau cerul Uniunii Europene, nici eventualele convoaie auto. E drept, avioanele cu reactie nu puteau zbura, cele militare puteau însa zbura la 6000 de metri. Dmitri Medvedev a venit de la Moscova cu un astfel de avion si a jucat într-un rol principal. Doar a venit ordin de reconciliere! Iar liderii europeni au petrecut un weekend confortabil, umbriti de norul de cenusa vulcanica.

    O Uniune Europeana care-si propune drept tinta racirea planetei cu doua grade Celsius, care se lauda în fata americanilor cu infrastructura – autostrazi, cai ferate si trenuri de mare viteza – a fost paralizata strategic astazi de un nor de cenusa, s-a facut ca nu gaseste solutii pentru a transporta macar un lider occidental al vreunei tari din Vechea Europa (UE-15) în sânul Europei, la Cracovia, la funeraliile liderului unei mari natiuni europene. Ce rusine! (GMT)

  12. costin
    17 aprilie 2010

    simplucetatean din comentariu care l-ai lasat la #8 e un simplubietolomac, sincer ????

  13. dr pepper
    17 aprilie 2010

    costin, la #11, nici liderii din noua europa nu au lipsit.

    The leaders of many countries close to Poland, including the Czech Republic, Estonia, Hungary, Lithuania, Romania, Slovakia and Slovenia, arrived in Krakow by road and rail instead.

    iar norul de cenusa pare un semnal de dincolo, probabil Kaczynski nu si’a dorit sa ii vada pe socialisti nici macar acum :).

  14. Despina
    17 aprilie 2010

    Ieri, am fost paralizata de funeralii si n-am scris.

    Dar, m-am uitat la Vox News – un canal TV mai nou ( ceva mai OK ,dar nu sunt de acord cu tot ce se spune acolo).

    Era un tip care a comentat vreo jumatate de ora privind mesajul de „dincolo” pe care-l simbolizeaza eruptia vulcanului….
    Asa ca lumea s-a gandit si la asta..

  15. costin
    17 aprilie 2010

    Obama Skips Funeral for Polish President, Shows His Respects on the Golf Course…

    A massive volcanic plume covering most of Europe forced President Obama to cancel a Sunday trip to Poland to attend the funeral of the nation’s president. But the last-minute change left an opening in his schedule, so the president headed to the links for a round of golf instead.

    On a cool but sun-drenched Sunday, the president and three golfing companions went to Andrews Air Force Base to play 18 holes. It is the 32nd time Mr. Obama has played golf since taking office Jan. 20, 2009, according to CBS Radio’s Mark Knoller.

    After canceling the Poland trip on Saturday, the White House announced that Mr. Obama had no public schedule for Sunday. He was to have arrived in Krakow in the morning, attend the 2 p.m. funeral and leave for home by 5 p.m., arriving back at the White House after midnight.


    Mr. Obama has not gone to the Polish Embassy in Washington since the accident,but Secretary of State Hillary Rodham Clinton and Vice President Joseph R. Biden Jr. both have. There, they signed a condolence book.

  16. Despina
    17 aprilie 2010

    Probabil ca cenusa vulcanica ajunsese pana la ambasada….

  17. costin
    17 aprilie 2010

    noroc ca n-a ajuns cenusa pina pe terenul de golf. ce facea atunci? statea in casa alba si se uita le televizor? nu se cade pentru un presedinte.

  18. Pataphyl
    17 aprilie 2010

    dacă ajungea cenușa în Golf sigur își punea cenușă-n cap – unde-am mai auzit expresia asta? Help Mr Altzheimer! :mrgreen:

  19. dr pepper
    17 aprilie 2010

    cine?
    cenusa-reasa?

  20. Despina
    17 aprilie 2010

    Vad ca lumea a inceput sa comenteze pe la teveuri.E un europarlamentar pe la B1Tv care zice ca mai marii occidentalilor vor trebui sa raspunda in Parlamentrul European de ce n-au venit la funeralii

  21. Pataphyl
    17 aprilie 2010

    Din ciclul „ce-am mai văzut și nu m-am mirat”

    Michael Barone: What a Difference a Year Makes

    E o lozincă faină de la un tea-party „Free Tibet America” ????

  22. Pataphyl
    17 aprilie 2010

    Dr pepper @19

    N-am înțeles prea bine ce te-a nedumerit, așa că-ți fac o dedicație muzicală pe tema Hussein & Ash adică Cenușă. E vorba de Ash Soular

    P.S. Nu-ți place, nu te uiți, bine? ????

  23. emil
    17 aprilie 2010

    Comentariul nr. 21: recomand oricui sa urmareasca analiza lui Michael Barone. MB este cel mai documentat, in detaliu, analist politic american al ultimelor patru decenii. O enciclopedie in viata.

    Thanks, Pataphyl.

  24. Pataphyl
    17 aprilie 2010

    emil, you’re welcome, l-am prins cald!

    P.S. Am citit între timp eminentul text al lui Radu și prin asociere mi-am adus aminte de o inimitabilă perlă a genialului Soldat Švejk, care ilustra cum anume să fii alert: „holbînd ochii precum motanul care se cacă-n paie”. E crucial, altfel devenim (Semi)lunatici!

  25. Pataphyl
    17 aprilie 2010

    Ah, emil, iaca și un supliment la #22, another Change we the unbeleivers can believe in! :mrgreen:

  26. Despina
    17 aprilie 2010

    Asa se schimba in presedinte , cu o campanie inceputa cu aproape 3 ani inainte…..
    Tea Party Movement -este o miscare tip grass roots- adica pornita de jos in jus-„din popor” ,adica.
    Cred ca nu gresesc

  27. rebelliousvanilla
    17 aprilie 2010

    costin, de ce esti rau? daca murea un sef de stat African, s-ar fi dus. ???? Polonezii sunt niste albi nenorociti. lol

  28. Despina
    17 aprilie 2010

    ???? ???? ????

  29. costin
    17 aprilie 2010

    RV, sint cam blonzi si nici nu prea le place socialismul. au si ales presedinte pe retrogradu’ ala de Kaczynsk, pretin si tavaris cu Solidarnosc. Obama nu pierde vremea cu „elementele drogate”, nu asa se face revolutie, stii si tu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian