FUNDATIA IOAN BARBUS

Dragă USB/ USR, cum rămâne cu Matei Păun? | VIDEO Nicușor Dan și M. Păun la Realitatea

OK, au trecut alegerile, a fost frumos. E clar, USL Trăiește!

Stânga Roșie (PSD) și Stânga-Dreapta Verde pe Dinafară, dar Roșie pe Dinăuntru (USB) au învins Stînga-Dreapta Galben-Albastră (sau ce culori are acum, PNL). Așa cum le-a fost înțelegerea (cu PSD, prin votarea, împreună, a unicului tur de scrutin).

Dar cum rămâne cu Matei Păun, pro-rusul șef de campanie la Uniunea Salvați Bucureștiul? A fost numit vicepreședinte la Uniunea Salvați România? A fost dat afară?

Întreb pentru că nu am văzut nimic, nici o declarație, nici o distanțare, nici o asumare, doar un mare și tăcut je m’en fiche.

Referințe:

____________________________________________________________
P.S. (via Giani Popescu) Hotnews.ro l-a întrebat azi pe Mihai Păun cum răspunde la acuzațiile că ar fi pro-rus:

„Cred ca lumea poate sa citeasca Faceookul meu si poate ajunge la propriile concluzii.”

… doar că lumea nu poate să îi citească Facebookul, pentru că e restricționat.

„Nu cred ca parerile mele geopolitice sunt cele mai relevante lucruri in contextul in care se fura in draci, se minte in draci, in contextul in care politicienii sunt arestati sau urmariti penal in fiecare zi. Eu sincer nu ma consider pro-rus. Sunt roman, nascut din parinti romani, familia mea a avut mult de suferit din cauza comunismului, am plecat din tara la varsta de noua luni din cauza comunismului, deci ca lumea sa spuna ca eu sunt pro-rus este o aberatie totala. M-am implicat in aceasta campanie dintr-un simt civic…

Nu sunt cetatean roman, nu vad ce legatura are acest lucru.”

bla-bla-bla-bla-bla…

P.S.2
Nicușor Dan se bâlbâie vorbind despre Matei Păun și Rusia (Realitatea TV)

Reveniți pentru filmări cu răspunsurile lui Matei Păun.

P.S.3

Emisiunea de aseară a fost un balamuc total. S-a țipat aiurea, cei din platou nu s-au pregătit, iar întrebările au fost puse după ureche. Mai degrabă au fost citate comentariile mele la postările lui Matei Păun, decât afirmațiile lui Păun (iar ca sursă a fost citat Adevărul, nu ILD). Cei invitați par să se fi documentat despre temă în lift, în drum spre platou. Matei Păun a fost foarte agresiv și a atacat gratuit, dar, spre final, a spus cu subiect și predicat că este împotriva sancțiunilor impuse Rusiei, pentru că, dacă supărăm Rusia, ori Putin se tranformă în Hitler, ori vine unul mai puțin benevolent ca Putin.

Mai jos e o variantă editată a segmentului cu Matei Păun.

întregul segment

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

5 comentarii

 1. un cetatean
  6 iunie 2016

  Nicusor Dan e naiv. Nu cred ca-i rau intentionat. Cel mai bine ar fi sa se lase de politica la care nu se pricepe. El e un matematician de exceptie care ar trebui sa se ocupe de ceea ce se pricepe cel mai bine adica de matematica.

 2. nemultumit
  6 iunie 2016

  @1

  ND nu e naiv. Felul in care a ocolit raspunsul arata ca intelege perfect despre ce e vorba. Bezmenov e mai actual ca niciodata.

 3. votant usb
  6 iunie 2016

  asteptam si inregistrarea cu Matei Paun. ne-au facut si mizerabilii astia? chiar asa de prosti suntem? Ce-i cu astia? Vrem adevarul!

 4. liv stomer
  6 iunie 2016

  Mda. Habar nu aveam de emisiunea de la Realitatea, cum se pare ca habar nu aveam de multe altele. Daca observati, Costin &all, exista un pattern aici, care a fost urmat si de Nicusor, in emisiunea in care s-a confruntat cu Predoiu, la B1: asteapta sa se iste/provoaca scandal, si pe urma profita la maximum de invalmaseala creata, ca sa iasa el drept ala bunul, echilibratul si civilizatul. Aici, drept este, avea ce si pe cine sa acuze: Rares Bogdan s-a laudat in repetate randuri, mai acum vreun an, cu „intrarea” lui la Iohannis, si inca in mod public, era foarte simplu sa arunce acuzatia asta; PNL-ismul lui Bogdan nu anuleaza nicidecum filorusismul lui Paun. @Costin: Paun, Stanciu (co-fondator, alaturi de Sebi Ghita, al Asesoft Distribution), Lapusan (Anca stie la cine ma refer: taica-sau lui Lapusan a fost ministru in guvernul Vacaroiu, cel sustinut de „patrulaterul rosu”), deja 3 oameni, din cei 7 investitori+1 sef de campanie pro bono (investitor de timp, adica), probabil sau sigur filorusi. Toti 8, daca e sa ma iau dupa Nicusor, „s-au uitat la televizor si au simtit nevoia sa il ajute” pe marele salvator de Bucuresti. Tzzz. Asta e, vezi, daca eu, Liv, nu apar la televizor. D-aia nu ma „ajuta” si pe mine nici un filorus d-asta, plin de bani, ca nu mi-ar strica nici mie o infuzie de cash ???? ???? .

 5. Costin Andrieş
  6 iunie 2016

  Stanciu si Lapusan nu stiu cine sunt, dar stiu ca de ralatia lui Nicusor cu presa s-a ocupat/se ocupa Ioana Lupea.

  Este aceasta dsoara, la dreapta lui Ponta:

  care acum 2 ani spunea ca Monica Macovei a eliberat „energii” naziste in societate.

  Si evident, e la stanga extremei stangi, un fel de rogozanu cu breton.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian