FUNDATIA IOAN BARBUS

Dublul standard al stângii, între scandalul separării familiilor în SUA și Barnevernet

Scandalul actual al separării copiilor de părinți, de către autoritățile americane, la granița cu Mexicul, a dat prilejul înființării unui alt cor imens de jeluitori pe ton ridicat, care cheamă la luptă împotriva inumanului regim Trump, dovedit, în sfârșit, ca fascist pentru presa de stânga. Sunt difuzate imagini cu copii mici plângând, așa cum erau văzute și la momentul de vârf al valului migrator venit peste Europa din Magreb și Orientul Mijlociu nu cu multă vreme în urmă.

Copiii migranților ilegali în SUA, într-un centru din McAllen, Texas, 17 iunie, 2018. (foto: U.S. Customs and Border Protection’s Rio Grande Valley Sector via AP)

E adevărat că, dacă trecerea graniței s-a făcut fraudulos, copiii sunt despărțiți de părinți pe durata anchetei care stabilește dacă familiile de imigranți pot fi sau nu primite în Statele Unite, dacă părinți vor fi sau nu pedepsiți pentru trecerea ilegală a frontierei. Situația e, fără discuție, neplăcută și copiii sunt supuși unor presiuni psihice deloc ușoare, dar dacă părinții aleg să fie deportați după încercarea de trecere ilegală a graniței, ei nu sunt despărțiți de copii. Doar dacă aleg să ceară azil, după ce au trecut ilegal granița, vor fi separați pentru o vreme. Autoritățile americane nu au de gând, în niciun caz, să dezbine familiile pentru o perioadă lungă, din contră, se dorește ca situația fiecărui imigrant să fie cât mai repede posibil rezolvată. De altfel, copiii celor care sunt la graniță pentru a solicita, fără nicio încălcare a legii americane, azil în Statele Unite, nu sunt luați de lângă părinți. Chiar așa fiind, o lume întreagă are acum un motiv în plus să urască mai tare administrația Trump. De altfel, această lege a fost în vigoare și în timpul Administrației Obama.

Copii migranților ilegali în SUA separați de părinți în timpul Administrației Obama, la centrul Nogales din Arizona, 18 iunie 2014. fofo: AP Photo/Ross D. Franklin. sursa

La polul celălalt în preferințele „progresiste” e statul norvegian, cu instituția de protecție a copiilor „Barnevernet”, care pune în practică modelul de gândire al noii stângi europene. Care stânga nouă funcționează exact după reperele celei vechi. În cazul discutat aici, statul poate dispune de viața copiilor, peste voia părinților măcar în ceea ce privește siguranța, educația și, din cât se pare, în curând, alimentația…

Instituția Barnevernet e cunoscută mai bine la noi în țară începând de la cazul Bodnariu, când cei cinci copii ai familiei au fost luați pentru acuzația inițială că părinții le-ar fi aplicat pedepse corporale, apoi s-a lămurit că funcționarii statului norvegian erau, de fapt, îngrijorați de educația creștină pe care copiii o primeau în familie. Firește, pentru a fi protejat de această educație nepotrivită, Barnevernet a luat familiei Bodnariu și copilul în vârstă de trei luni…  În efectul unei decizii a statului norvegian, părinții Bodnariu au primit, până la urmă, dreptul de a-și vedea copilul de trei luni de două ori pe săptămâna, pentru două ore, la fel, băieții, dar nu au primit permisiunea să își viziteze cele două fete. La intervenția statului român și sub presiunea internațională, într-un târziu, cei cinci copii au fost eliberați și dați înapoi familiei Bodnariu.

Alt caz Barnevernet, care a ajuns în atenția presei, a fost al familiei Løland, care și-a pierdut copilul pentru că mama, Aimee Løland, a fost diagnosticată cu tulburări psihice minore, iar tatăl, Arne Løland, în vârstă de 69 de ani, a fost considerat prea bătrân pentru a putea crește un copil… Deși diagnosticul mamei a fost ulterior infirmat, Barnevernet a refuzat să reevalueze cazul.

Un băiat de 12 ani, care a lipsit de la școală după ce a fost amenințat de colegi, iar părinții au vrut să îl pregătească acasă, opțiune legal acceptabilă, a fost arestat cu brutalitate și luat de lângă familie de trei angajați Barnevernet și șase agenți de poliție, veniți în trei mașini de intervenție…

Au fost și alte situații, când copiii au fost luați de Barnevernet imediat după naștere.
În ultimii ani, statul norvegian, cunoscut ca lider mondial în ceea ce privește protecția drepturilor omului și protecția socială, a luat/răpit câteva mii de copii din familiile lor, care au fost duși în centre speciale, unde au rămas ani de zile, timp în care părinții s-au judecat sau se judecă încă pentru dreptul de a-și vedea copiii și, dacă au noroc, să îi ia înapoi.

Așa fiind, marile trusturi de presă nu au rulat zi și noapte știri despre soarta îngrozitoare a copiilor din Norvegia, luați de stat cu forța, iar liderii de opinie ai stângii nu au vărsat lacrimi publice sensibilizați de soarta familiilor destrămate abuziv. Din contră… Oamenii aceștia ar vrea că imigranții să poată intra în orice țară din lumea civilizată, unde, până la urmă, copiii tot ar trebui luați de lângă familiile lor care sigur nu corespund criteriilor imaginate de stânga.

Închipuiți-vă, acum, că familiile de imigranți mexicani ar pica pe mâna statului norvegian, după ce și-au pus copiii în pericol trecând periculos granița și comițând și o faptă ilegală.

ACP

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Redacţia

Redacţia

Conservatori români

4 comentarii

 1. Costin Andrieș
  20 iunie 2018

  Am dat un tur pe la „progresistii” din spatiul virtual carpato-danubiano-pontic ca sa vad ce efect a avut asupra lor cel mai recent MEGA FAKE NEWS recent din presa internationala.

  „America a luat-o razna complet”, „fascistul” si „rasistul” Trump separa familiile de migranti (rar se spune ca e vb de oameni care au intrat i l e g a l in SUA) pentru ca asa e el E V I L si mananca copii prajiti la micul dejun etc etc.

  Isterizarea e totala, cele doua minute de ura ale lui Orwell s-au intins in cazul asta pe cateva zile de isterie continua, lacrimi si tremurici. Suntem in mijlocul unei campanii bazate pe un scandal inventat si care are ca scop isterizarea a milioane si milioane de idioti utili. Si functioneaza de minute! Odata isterizat, informatia relevanta nu mai ajunge la subiectul vizat, cum ar fi faptul ca in perioada administratiei Obama (ala de ii ziceau „Mesia”, vi-l mai amintiti, cred) se intampla acelasi lucru. Dar atunci era „al nostru” la putere, nu conta.

  Cel mai usor om de prostit este stangistul!, ca sa parafrazez un pasaj prost dintr-un film mai vechi, si avem o noua confirmare azi.
  Sau depinde cum punem problema, la fel de valabil e si ca cei mai usor de prostit esueaza mai mareu la stanga.

  Shapiro explica foarte bine de ce totul scandalul e o porcarie:

 2. Costin Andrieș
  20 iunie 2018

  Trump plans executive action to prevent family separations at border

  President Trump is planning to sign an executive order to allow children to stay with parents caught crossing the border illegally — a step that could avoid the family separations that have triggered a national outcry and political crisis for Republicans.

  The action under consideration would allow children to stay in detention with parents for an extended period of time, Fox News has learned. This comes as congressional Republicans scramble to draft legislation to address the same issue, but face challenges mustering the votes.

  http://www.foxnews.com/politics/2018/06/20/white-house-considering-executive-action-to-prevent-family-separations-at-border.html

 3. alex
  20 iunie 2018

  democratii vor contesta si ordinul executiv dat de trump si astfel se va vedea ca ei cer de fapt o America fara granite, concept total imbecil. si in canada lui trudeau copii sunt separati de familie . se isterizeaza stangistii romani mai ceva ca cei americani. sunt idiotii utili ai moscovei…

 4. Lola
  20 iunie 2018

  Pariu că fetele „curățate jos”ale „bieților refugiați”arabi nu sunt luate de vajnicii barneveneți deși părinților lor li se poate pune lejer ștampila de psihopați dilimaci.Ș i mai este și chestia că 8 din 10 copii trecuți în usa nu sunt nici măcar rude cu adulții care-i țineau de mână ci doar închiriați sau vânduți de niște căzături care nu merită numele de părinți.Violați și bătuți pe drumul spre state, odată înapoiați „părinților”nu mai au nici o șansă de scăpare și vor deveni sclavi și victime pe viață în enclavele cartelurilor.Aspectul ăsta nu deranjează deloc conștiința(ce-o fi aia) clănțăilor stângii și a retardaților narcisici aplaudaci ai lor.Singura lor grijă e obținerea puterii iar metoda este, de data asta, aceeași folosită în 2015:albului celui privilegiat și rău până-n măduvă nu-i pasă de copilul înecat al „refugiatului sirian”gonit de războiul (pornit de clintoni,tăcere deci),și ,de a cărui soartă e vinovat cumva el și strămoșii lui albi, egoiști,răi și privilegiați că și el. Copiii necăjiți, dacă se poate morți, sunt un combustibil bun pentru mașina propagandei bolșevice ce are astfel prilejul să căineze urlând soarta bieților copilași și,iîn același timp, uitând instant de soarta celor care alimentează crematoriile planned parenthood(ce nume de ra–t,nici orwell nu putea născoci unul mai bun)care crematorii, într-o vreme începuseră să livreze căldură stabilimentului, conform principiilor soceng „ecologiste”.Și uite că unii mai slabi de minte pun botul și dau apă la moara ce alimentează ventilatorul de c—t a se citi”presa”ce arată cu degetul urlând apoplectică, dreapta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian