FUNDATIA IOAN BARBUS

DUDA ZILEI | Liviu Mihaiu, Centura Neagră la Conspiraționism

Livu Mihaiu scrie pe Facebook despre atacul islamist din 11 septembrie 2001, de la New York, ca a fost făcut „pentru bani”, de #știmnoicine, care l-au pus președinte și pe George Bush. Sau pe acolo:

„Nu a gândit el, au gândit cei care l-au pus acolo. Iar cei care l-au pus acolo s-au gândit la bani…Iar pentru bani îți dărâmi și turnurile din Manhattan și-ți pui și ce președinte vrei.”

De la un nivel de inteligență și bun simț în jos, George Bush-fiul devine fie un geniu malefic, fie un cretin desăvârșit. Când și inteligența și bunul simț tind concomitent către zero, Bush devine deopotrivă geniu și cretin. Și oricum, evreii sunt de vină și Ponta merită un trofeu!

În 2013, Liviu Mihaiu și prietenii îl decorau pe Victor Ponta cu titlul de, țineți-va bine!,  ”Tânără speranţă ecologistă” (nu e glumă), asta la un an după lovitura de stat dogaro-societato-civilo-uselistă care, în aplauzele Vocii Rusiei, a alarmat întregul Occident, și pe ale cărei sângeroase baricade a luptat vitejește chiar el, Liviu Mihaiu.


„Asociaţiile Salvaţi Dunărea şi Delta, Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis, Terra Mileniul III, WWF şi Alma-Ro au premiat marţi, 5 iunie, jurnaliștii și politicienii care s-au remarcat pozitiv și negativ pe frontul de mediu în perioada iunie 2011 – mai 2012 ….

Victor Ponta și Rovana Plumb – primesc fiecare titlul de ”Tânără speranţă ecologistă” pentru deschiderea către dialogul cu organizaţiile neguvernamentale de mediu.”

… așa începea comunicatul din care aflăm care sunt cei care l-au decorat pe Victor Ponta.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

11 comentarii

 1. George Daniel
  19 iunie 2014

  Sunt unii care cred și că extratereștrii au construit piramidele. Oare Mihaiu ce crede despre asta?

 2. Dorelian Bellu
  19 iunie 2014

  dar cei care acum țâșpe ani donau bani pentru monumentul Elisabetei Rizea nu-l mai caută să-l întrebe de sănătate? din câte știu, contul e gestionat de el și de Mircea Toma, ai căror urmași probabil vor face într-o zi un memorial al cruzimii sau măcar niște beții crunte

 3. George Daniel
  19 iunie 2014

  E tradiție la Mihaiu să fure de unde poate. Uite una caldă, de azi.
  http://puterea.ro/bursa_zvonurilor/la-liviu-mihaiu-miroase-a-bani-negri-94605.html

 4. Costin Andrieş
  19 iunie 2014

  astia sunt taticii spirituali ai generatiei unitisalvam, prosti, conspirationisti, hoti, farsori si cu batista mereu pregatita. Aceeasi mizerie cu grupul infractional pe care il spala de pacate de ani de zile si pt care au nevoie de batista, sa se stearga la gura.

 5. Costin Andrieş
  19 iunie 2014

  si daca va intrebati cine anume „l-a pus acolo” pe Bush, ca sa faca bani pe spatele bietului Saddam, e usor de ghicit:

  Liviu Mihaiu Aici e originalul: http://www.lcp.fr/recherche/roland%20dumas
  LCP Assemblée nationale | Recherche : roland dumas | LCP.fr
  http://www.lcp.fr
  Chaîne citoyenne, LCP varie les écritures pour donner à voir et à comprendre l’a…Vezi mai mult
  18 iunie 2013 la 23:39 · Îmi place

  Liviu Mihaiu nu degeaba israelienii nu-i inghit pe francezi…nu-i scot din antisemiti imputiti..
  18 iunie 2013 la 23:41 · Îmi place · 1
  Liviu Mihaiu dar tare-mi vine sa-l cred…
  18 iunie 2013 la 23:42 · Îmi place · 4

  „25 de ani de gazetarie”, cat se lauda ca are in spate, au facut din Mihaiu un conspirationist de 2 bani.

 6. Costin Andrieş
  19 iunie 2014

  inca o duda, era sa uit, Liviu Mihaiu i-a dat lui Ponta „trofeul” de „Tanara speranta ecologista”:
  http://www.ecopolis.org.ro/stiri/green-awards-de-ziua-mondiala-a-mediului#


  na, ca s-au strans 5 dude.

 7. Nea
  19 iunie 2014

  Şi cu alteţa sa Radu, 5.

 8. Costin Andrieş
  19 iunie 2014

  ii place de Altetasa? ala ar fi 6.

 9. Emil Borcean
  19 iunie 2014

  Felicitari lui Liviu Mihaiu pentru onoarea de a fi primul El Duderino! Keep it up, you’re made for it!

 10. Costin Andrieş
  19 iunie 2014

  el duderino

 11. Costin Andrieş
  19 iunie 2014

  trofeul lui Ponta, via Liviu Mihaiu:
  http://www.ecopolis.org.ro/stiri/green-awards-de-ziua-mondiala-a-mediului#

  Premiantii (si repetentii) mediului in 2011-2012

  Asociaţiile Salvaţi Dunărea şi Delta, Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis, Terra Mileniul III, WWF şi Alma-Ro au premiat marţi, 5 iunie, jurnaliștii și politicienii care s-au remarcat pozitiv și negativ pe frontul de mediu în perioada iunie 2011 – mai 2012. Cea de-a cincea ediţie a Green Awards – premiile pentru cele mai importante performanţe politice și jurnalistice din domeniul protecţiei mediului – marchează, ca în fiecare an, Ziua Mondială a Mediului.
  ”Politicienii s-au obişnuit să promită mult. Sperăm ca premiile pe care le-am dat să reprezinte o obligaţie morală pentru aceştia şi că vor trece curând de la vorbe la fapte” a declarat Costel Popa, Preşedinte, Centrul pentru Polici Durabile Ecopolis.
  ”Să sperăm ca dragostea arătată acum de Guvern să nu dureze doar 6 luni şi să ne întâlnim la Green Awards şi la anul … cu veşti mai bune de pe frontul de mediu şi cu aceeaşi deschidere faţă de societatea civilă” a adăugat Liviu Mihaiu, Preşedinte, Asociaţia Salvaţi Dunărea şi Delta.
  Politicienii care s-au remarcat prin eforturi de protejare a mediului și care au fost premiaţi de reprezentanţi ai societăţii civile sunt:
  Adrian Solomon – premiul ”Afară, afară cu Chevron din ţară” pentru inițiativa legislativă privind interzicerea exploatării zăcămintelor prin fracturarea hidraulică și anularea licențelor de explorare a tuturor proiectelor care recurg la această tehnologie. Proiectul de lege se află în prezent la Senat.
  Victor Ponta și Rovana Plumb – primesc fiecare titlul de ”Tânără speranţă ecologistă” pentru deschiderea către dialogul cu organizaţiile neguvernamentale de mediu.
  Prezent la eveniment, Premierul Victor Ponta şi-a reiterat deschiderea faţă de organizaţiile neguvernamentale de mediu şi a dat asigurări că anagajamentele luate vor depăşi termenul celor 6 luni ”de miere”: “Sper să îmi retrageţi această diplomă cât mai târziu posibil!”
  De asemenea Rovana Plumb, Ministrul Mediului în funcţie, a subliniat importanţa preluării ideilor bune din zona societăţii civile şi a consolidării unei ”linii verzi” în partidul pe care îl reprezintă şi a amintit câteva dintre proiectele in beneficiu mediului deja demarate în colaborare cu organizaţiile de profil.
  La polul opus, politicienii care prin acţiunile și declaraţiile lor au afectat negativ mediul din România în anul ce a trecut, sunt:
  Kelemen Hunor – premiul ”Banii de cultură i-ai dat pe cianură” merge la ex-ministrul Culturii, Kelemen Hunor pentru că în timpul mandatului său a permis emiterea certificatul de descărcare de sarcină arheologică a masivului Cârnic de la Roșia. Certificatul de descărcare este primul pas  în eliminarea sitului de pe lista monumentelor istorice.
  Vasile Gherasim – atenţionat de ONG-urile de mediu în repetate rânduri pentru propunerea de reintroducere a vânătorii în Deltă. Dl Gherasim și-a și pierdut funcția de președinte al comisiei de mediu în urma protestelor Coaliției pentru Mediu față de deciziile și comportamentul dumnealui.
  Traian Băsescu – primeşte premiul ”Vrem cianură pentru dictatură” și premiul special al publicului care l-a desemnat ”Cel mai rău politician al anului”. Preşedintele României este amendat pentru că a inclus printre prerogativele funcţiei sale şi eforturile de lobby pentru companii precum RMGC sau Chevron şi proiectele de exploatare a aurului de la Roșia, respectiv, a gazelor de șist din Dobrogea și Moldova.
  Ion Dumitru, inițiatorul modificărilor Codului Silvic, primeşte premiul ”Ne-am tăiat craca de sub plămâni” pentru modificările propuse și pentru neconsultarea societății civile în procesul de discutarea propunerilor.
  Jurnaliștii care și-au folosit energia, capacitatea de documentare și scriitura pentru a semnala nenumărate nereguli, situaţii și evenimente pe teme de mediu și care sunt recunoscuţi ca atare de către organizaţiile de mediu sunt:
  Mihai Rădulescu (TVR) – primește premiul ”Dietă echilibrată” pentru dezbaterea din emisiunea ”Judecă Tu”, în cadrul căreia a dat o voce și oponentilor proiectului de la Roșia Montana, realizând astfel una dintre puținele dezbateri echilibrate pe marginea subiectului.
  Oana Dan (Dela0.ro) și Roxana Bucată (TOTB.ro) primesc diploma ”Scoateţi-vă gazele din cap!” pentru seria de articole ”Goana după aur” în care au analizat obiectiv și în premieră în presa din România situația exploatării gazelor de șist de către compania Chevron.
  Radio Guerrilla primeşte premiul ”Interfaţa și interspatele societăţii civile”.
  Juriul Green Awards a ţinut să semnaleze şi să ”premieze” şi atitudini sau iniţiative jurnalistice mai puţin faste pentru mediu precum:
  Mihai Tatulici – premiul ”În realitate esti ne-bun” motivat de faptul că în dezbaterea organizată în cadrul emisiunii sale pe tema Roșia Montana, la Realitatea TV, a prezentat părtinitor față de proiectul minier situația de la Roșia și a dialogat numai cu susținătorii proiectului.
  Marius Ghilezan – premiul ”Jurnalism de intoxicaţie”  pentru materialele frecvente despre agenda ascunsă a ong-urilor de mediu, mai ales a celor implicate în Campania Salvați Roșia Montana.
  Juriul Green Awards a acordat şi câteva premii speciale:
  Comunităţii bârladene premiul ”De la fracturare avem salvare” pentru că au demonstrat că românii se mai și revoltă împotriva unor proiecte distructive cum este exploatarea gazelor de șist.
  Nicușor Dan – premiul ”Ne bucurăm că avem cu cine să votăm”
  Mihai Bumbeș (Miliţia Spirituală) – premiul Protestatarul Anului
  Dintre cetăţenii care au participat la desemnarea celui mai rău poltician al anului, câştigătoarea invitaţiei la Gala Green Awards şi a biletelor la concert este Ştefana Ciolacu. Premiul îi va fi înmânat de Andrei Leonte, câștigătorul concursului XFactor.
  Acordarea acestor premii de mediu reprezintă încă o modalitate de stabilire şi alimentare a unui dialog necesar între ONG-urile de mediu, politicieni şi mass-media, şi de întărire a capacităţii de advocacy a organizaţiilor neguvernamentale de protecţia mediului din România. Green Awards reprezintă de asemenea o ocazie de a trece în revistă principalele fronturi şi pe cei mai importanţi actori în războiul de uzură pentru apărarea mediului înconjurător din România. Publicatia RO0506, lansata cu ocazia Green Awards 05 de Ziua Internationala a Mediului, este o astfel de retrospectiva, realizata de Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis in colaborare cu ONG-urile partenere si jurnalistii prieteni.
  Pentru mai multe informaţii:
  Oana Neneciu, oana@ecopolis.org.ro, tel. 0720 154 503

  Galerie foto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian