FUNDATIA IOAN BARBUS

CELE MAI CITITE

Economia lui Obama: ce au tinut sub tacere si ce am aflat dupa alegeri.

text primit de la TranssylvaniaPhoenix


In dosarul „Acum ne spun, dupa alegeri?” un numar mare de rapoarte despre cit de rau merge economia Americana incep sa iasa la iveala. Se pare ca presedintele va avea nevoie in curind de un nou țap ispășitor.

Iată doar citeva statistici despre economia lui Obama care chipurile „se redreseaza”. Tinuti in intuneric si mintiti, alegătorii au decis să-i dea Obama inca patru ani ca sa continue sa „experimenteze” cu economia.

Salariile scad:
Departamentul Muncii a raportat joi că câștigurile salariale medii au scăzut din nou în luna octombrie pentru a treia lună la rând, și sunt acum 2% mai mici decit in momentul în care Obama devenit presedinte.

Sărăcia în creștere:
Un nou raport de al Biroului de Census, (de asemenea publicat imediat dupa alegeri), constată că numărul de persoane sărace din America a crescut la 712,000 în in anul 2011. Un alt raport care a fost publicat în cu o luna inainte de alegeri a avut numărul în scădere cu 96,000. Ca sa vezi ce mult poti sa pui baza pe rapoartele publicate de guvernul Obama si pe afirmatiile lor că lucrurile merg mai bine.

Persoane care beneficiaza de ajutor in alimente:
Un alt raport guvernamental convenabil amanat pana după alegeri a constatat că înscrierea pentru ajutor alimentar a explodat cu mai mult de 420,000 de cereri în luna august. Numărul de persoane primesc ajutor a urcat cu inca 15 milioane – sau 47% – sub conducerea lui Obama. Aceasta crestere este mai mare decât crestera inregistrata în opt ani de presedentie lui Bush. Astăzi, aproape 15% din populație este la mila guvernului Obama ca sa primeasca ajutor alimentar – mai mult decat dublu de la 7% la doar un deceniu în urmă.

Cresterea somajului:
Numărul de persoane fără locuri de muncă a crescut cu 439,000. Asta inseamna mai mult cu 78,000 de persoane raportate cu o saptamina inainte. Guvernul Obama spune ca cresterea somajului se datoreaza uraganului Sandy. Dar cele două state cu cele mai mari creșteri în cererile de somaj au fost Pennsylvania și Ohio, state neafectate de uraganul Sandy. Crestera somajului se datoreaza concedierilor din în industria construcțiilor, de fabricație și auto.

Inflația creste:
Am învățat de asemenea că rata anuală a inflației a urcat la 2,2% în luna octombrie, care este a treia majorare consecutivă.

Centralele electrice pe cărbune se inchid:
Un raport publicat de către Uniunea Oamenilor de Știință a lansat (ce coincidenta: la o săptămână după alegeri!), spune ca 353 de elecrocentrale pe cărbuni se vor inchide ca urmare a normelor de mediu impuse de guvernul lui Obama.

Băncile mici dispar:
Un jurnalist al revistei Fortune raportateaza la trei zile după alegeri (din nou, ce coincidenta!) că un numar mare de de specialisti si consultanti din industria financiara spun ca legea Dodd-Frank va provoca mii de bănci mici să dea faliment si sa dispara. Ca o notă separată, cu o lună înainte de alegeri acelasi jurnalist al revistei Fortune a publicat un articol de tip „fact check” in care il critica pe Romney pentru ca acesta a declarat timpul uneia dintre dezbaterile prezidențiale ca legea Dodd-Frank a „ucis bănci regionale și mici.”

Între timp, stocurile au scazut cu aproximativ 5% dupa ziua alegerilor. Presa de partid aservita regimului Obama încearcă să dea vina pe orice altceva (sau altcineva) – numai realegerea lui Obama nu. Cel mai recent motiv gasit de asa-zisii „ziaristi” sint a fi temerile legate de prabusirea financiara daca Congresul nu accepta sa tipareasca mai multi bani si sa creasca taxele . Dar chiar dacă ar fi adevărat, aceasta arată cât de putina incredere au micii investitori în capacitatea lui Obama de a evita prabusirea economiei americane.

Obama spune că prioritatea sa de varf pentru al doilea mandat este crearea de locuri de muncă și creșterea economică, dar singurul lucru pe care l-a promovat de la realegera sa este pedepsirea asa zisilor „bogati” cu noi taxe.
Aste, în ciuda faptului că Obama stie foarte bine ca aceste creșteri de taxe vor afecta negativ creșterea economică. El a recunoscut acest lucru în 2010 când a prelungit ratele de impozitare din timpul lui Bush spuning ca „majorarea taxelor ar duce la o crestere economica slabă”. Iar acum, datorită unui studiu publicat de Ernst & Young, știm că majorările de taxe lui Obama vor insemna pierderea a inca 710,000 de locuri de muncă.

Obama a fost reales în mare parte de vina pentru a dat vina pe Bush pentu tot ce s-a intimplat rău in timpul primului său mandat. Acum, in timpul celui de-al doilea mandat pe cine are de gând să dea vina?

Tradus de aici

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Redacţia

Redacţia

Conservatori români

3 Comments

  1. Chitu Stefan
    18 November 2012

    Foarte bun materialul! Problemele tind sa cred ca sunt mult mai profunde de atat. Am postat acum o saptamana un articol pe subiectul acesta – http://chitustefan.ro/urmatoar…..anciara-2/

  2. valentin
    18 November 2012

    Si totusi, chiar si banii bogatilor, cheltuiti pentru populisme, se termina in mai putin de 1 an.
    http://youtu.be/661pi6K-8WQ

  3. Dorin
    18 November 2012

    Și partea cea mai tristă este că „epoca de aur obama” ilustrează un trend decenial – nu face decît să accentueze căderea treptată (nu știu cît de lină…) a fostei mari puteri mondiale. Evident că „schimbarea regilor – bucuria nebunilor”…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *