FUNDATIA IOAN BARBUS

Egipt: 2 milioane de „martiri” îl întîmpină pe Khomeini

Iată cum, la interval de doar cîteva săptămîni de la izbucnirea strigătului de eliberare, Allahu Akbar, din piepturile unui milion de oameni insetaţi de democraţie liberală, Ayatolahul Khomeini descalecă în aceeaşi Piaţă Tahrir în faţa a două milioane de supuşi.

Ayatolahul Khomeini se numeşte de această dată Yusuf al-Qaradawi, iar supusul lui Allah, proprietar de cont Facebook, luptător pentru democraţie liberală, erou al Revoluţiei şi angajat Google, Wael Ghonim exultă pe Twitter:

“I loved Sheikh Qaradawi[‘s sermon] today. Was truly inspired when he said: `Today I’m going to address both Muslims and Christians.’ Respect!” (Mi-a plăcut foarte mult predica de azi a lui Qaradawi. Am simţit o mare bucurie cînd a spus: ‘Astăzi mă voi adresa musulmanilor şi creştinilor deopotrivă.’ Respect!)

„The pleasure of the presence of a sermon by Shaykh Qaradawi. Today I more than liked what he said…’I will say O Muslims O Muslims and Copts because you are all Egyptians.’” (Plăcerea prezenţei unei predici a Şeicului Qaradawi. Mi-a plăcut imens ce a spus… „O sa spun O musulmani O musulmani şi copţi pentru că voi toţi sînteţi egipteni.”) (sic)

Un scurt fragment cu ceilalţi 2 milioane de supuşi la fel de încîntaţi de minunata predică:

Ce scandează mulţimea? „Mergem la Ierusalim, Martiri cu milioanele”. De ce? Pentru că dl. Khomeini tocmai ceruse armatei egiptene să deschidă graniţa spre Gaza la Rafah şi se rugase pentru recucerirea Ierusalimului, astfel încît el şi ceilalţi musulmani să se poată ruga în linişte vinerea în moscheea Al-Aqsa.

Rugăciunea către armata egipteană i-a fost ascultată deja. Graniţa spre Gaza s-a deschis la Rafah. (Aşa că deja au avut loc primele schimburi de amabilităţi – o Katyuşă trimisă peste Beerşeba, prima în ultimii 2 ani de zile, un răspuns aerian al IDF asupra unui vehicul şi a altor obiective în Rafah, un mort, trei răniţi)

Dar cine este Qaradawi? Teolog islamist egiptean, realizator TV – emisiunea sa de la Al Jazeera, „Şaria şi viaţa”, are o audienţă de peste 40.000.000, proprietar al site-ului IslamOnline, a publicat peste 80 de cărţi. A primit de două ori invitaţia de a conduce Frăţia Musulmană şi a refuzat; preferă să se dedice teoriei.

Qaradawi este un moderat; de altfel, duşmanul său de moarte este ipocrizia Occidentului; nu oamenii, ci ipocrizia lor trebuie învinsă de către musulmani.
„Noi spunem Occidentului şi în special Americii că Allah nu le va mai permite să apere ipocrizia.”

În acest sens, cu altă ocazie a precizat:
„Cînd am fost întrebat, am răspuns că interzic uciderea civililor. Am spus că este permisă doar uciderea combatanţilor. Islamul interzice uciderea femeilor, a copiilor, etc. Am spus asta deschis, dar am întrebat apoi: Ce este acela un civil? Cînd inginerii, muncitorii şi tehnicienii intră în Iraq alături de armata americană mai pot fi aceştia consideraţi civili? Este luptător doar acela care conduce tancul sau şi acela care îl întreţine pe acesta? Vorbesc aici despre semnificaţia cuvîntului ‘civil’.”

Ei? Nu-i aşa că v-a uimit subtilitatea? Nu degeaba revista americană Foreign Policy îl plasează pe locul 3 în Top 20 Intelectuali din Lumea-ntreagă.

Best Of Qaradawi:

Mai multe despre noul Khomeini aici:
https://www.memri.org/report/en/0/0/0/0/0/0/5020.htm
https://www.discoverthenetworks.org/individualProfile.asp?indid=822
https://www.investigativeproject.org/profile/167

Barry Rubin: Egypt gets its Khomeini

Liviu Crăciun

Liviu Crăciun

Comentarii

 1. IsraeliancaSpune:

  Răspunde
  martie 1, 2011

  Deci conform logicii lui nenea asta, terorist e numai „luptatorul pentru libertate” sau si cel care ii umple capul cu bazaconii si il trimite in (e)misiune (incep sa ma inspir de la Pata) si cel care ii da bani si arme si generally speaking il intretine ? Eu vorbesc aici despre semnificatia cuvintului „terorist”.

  Si nu, nu candidez la vreun loc in topul de intelectuali la Foreign Policy. Cine stie cu cine ma intilnesc acolo.

  Liviu, ai cumva topul? Poate ma razgindesc…

 2. Liviu CrăciunSpune:

  Răspunde
  martie 1, 2011

  pe locul 8 te-ai intilni cu tariq ramadan, nepotul bunicului sau ????
  10 din primii 20 sint musulmani (se stie, de-a lungul erelor istoriei musulmanii au fost intotdeauna intelectuali de top)

  http://blogs.reuters.com/faith…..e-muslims/
  (comentariile fac toti banii)

 3. Vlad M.Spune:

  Răspunde
  martie 1, 2011

  Islamul, religia intelectului. ????

 4. IsraeliancaSpune:

  Răspunde
  martie 1, 2011

  Li se trage probabil de la faptul ca beau urina de camila.

 5. bugsySpune:

  Răspunde
  martie 1, 2011

  @Israelianca: stiinta si arta, de-o potriva!

 6. Liviu CrăciunSpune:

  Răspunde
  martie 1, 2011

  io nu m-as ride ca nici ai nostri membri de top nu cred ca beau sau fumeaza chestii mai de calitate…

  iaca top 20 intelectuali

  1. Fethullah Gülen
  2. Muhammad Yunus
  3. Yusuf Al-Qaradawi
  4. Orhan Pamuk
  5. Aitzaz Ahsan
  6. Amr Khaled
  7. Abdolkarim Soroush
  8. Tariq Ramadan
  9. Mahmood Mamdani
  10. Shirin Ebadi
  11. Noam Chomsky
  12. Al Gore
  13. Bernard Lewis
  14. Umberto Eco
  15. Ayaan Hirsi Ali
  16. Amartya Sen
  17. Fareed Zakaria
  18. Garry Kasparov
  19. Richard Dawkins
  20. Mario Vargas Llosa

  restul pina la 100 aici http://www.redri.org/new/image…..mpleta.pdf
  cu prezentarile de rigoare aici http://gulenlibrary.org/index……8;Itemid=4

 7. SilvaproSpune:

  Răspunde
  martie 1, 2011

  Deci asta va fi mentorul spiritual al poporului democrat ce se naste sub ochii nostri in Egypt? Poporul si democratia pe care le-a incurajat Obama?

  N-am vazut in compilatie ca se face vreo diferenta intre americanii lui Obama (plus Obama himself) si ceilalti americani infideli.

  Dar Obama ce-a pazit in toti anii astia? Nu a vazut atitudinea si declaratiile marelui intelectual?

  #1 Israelianca – adevarat ai grait. ! Tot asa sa nu uitam de „inocentii” din Gaza, care au votat vreo 73 la suta pe teroristii Hamas.

 8. SilvaproSpune:

  Răspunde
  martie 1, 2011

  P.S. – intrebare pentru cei ce au urmarit discursurile lui Mubarak – ce declaratii facea Mubarak, in comparatie cu ce vazuram aici?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Intră în scenă oștirea recrutată de Moscova. În România e destul să te uiți expeditiv în jur și vei descoperi șoșocisme la orice nivel, la orice televiziune, pe site după site. Sunt formatori de opinie care, sistematic, strâmbă realitatea de acasă, unde atacă metodic repere românești autentice, mai ales dacă mai sunt în viață, cum …

Totul se plătește… Gratuitatea nu e pentru negustorii de idei numiți cândva sofiști, imuni la adevăr și la plata Domnului, vibranți însă la plățile și polițele pământești. Inclusiv comunicarea publică a „adevărului” despre marea neutralitate, orbirea altora prin manipulare patetic autovictimizantă, încâlcirea programatică a lucrurilor până la confundarea călăului cu victima și a Occidentului cu …

CândOrbán sau Putin critică Occidentul, o fac de pe poziții revizioniste (halucinante, fiindcă Ungaria Mare și URSS sunt cadavre istorice). În schimb, conservatorii polonezi, care denunță cu egală vehemență ingineriile sociale “progresiste” și cârdășia iresponsabilă cu Putin în UE, au dreptate pe toată linia, cum recunosc acum doar pe jumătate oficialii UE (să vedem când …

A demoniza, în numele unei credințe care se recomandă mincinos „creștină” și neapărat „ortodoxă”, muzica clasică, arta autentică, adică arta cu spirit, gândirea minții creștine care a absorbit fertil în siajul Revelației rigoarea spiritului grecesc și înțelepciunea romană, minte creștină roditoare de înaltă știință și cultură umanistă universale, iată expresia ignară, dar precisă a non-creștinismului …

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian