FUNDATIA IOAN BARBUS

Elisabeth Sabaditsch-Wolff despre dispariţia libertăţii de exprimare în Eurabia

Provenind dintr-o familie de diplomaţi, Elisabeth Sabaditsch-Wolff a petrecut mulţi ani în ţări islamice şi cunoaşte foarte bine problemele puse de islam în acele locuri. Pentru vina de a fi criticat vocal natura totalitară a islamului a fost acuzată de hate speech şi judecată în Viena pentru „denigrarea unei religii recunoscute de stat”. Procesul a început pe 23 noiembrie.

Un proces ignorat complet de mass media. A devenit cunoscut exclusiv prin eforturile comune ale unei comunităţi de bloggeri si jurnalişti independenţi. Puteţi afla aici cum.

Cîteva extrase din discursul ţinut de Elisabeth Sabaditsch-Wolff în Copenhaga pe 27 noiembrie, găzduit de International Free Press Society:

Libertăţile noastre de bază au fost garantate mult timp – la început de Declaraţia Universală a Drepturilor Omului adoptată de ONU în 1948, apoi implementate de Consiliul Europei îm 1950 prin Convenţia Europeană pentru Drepturile Omului, adoptată ulterior de Uniunea Europeană. Ţările noastre au inclus aceste drepturi în constituţiile lor.

Aceste drepturi includ libertatea conştiinţei individuale, dreptul de asociere paşnică, dreptul de a practica religia liber, sau de a nu avea nici o religie. Probabil cel mai important este că acestea includ dreptul de a ne exprima opiniile liber şi de a le publica fără oprelişti.

Astăzi libertatea de exprimare este atacată în Danemarca, cum este şi în ţara mea, Austria, şi peste tot în Europa. Astăzi, în Europa Occidentală a secolului 21, dreptul nostru la liberă exprimare este eliminat pe tăcute şi sistematic, cu o eficacitate la care comisarii vechii Uniuni Sovietice puteau doar visa.

O piatră de hotar în avansul acestei tendinţe totalitare va fi depăşită mîine, 28 noiembrie 2010, cînd statele membre ale Uniunii Europene vor fi obligate să implementeze dispoziţia legală aparent inofensivă cunoscută sub numele de Decizia cadru pentru Combaterea Rasismului şi Xenofobiei”, sau mai pe larg, „Decizia-Cadru 2008/913/JAI a Consiliului din 28 noiembrie 2008 privind combaterea anumitor forme și expresii ale rasismului și xenofobiei prin intermediul dreptului penal”. Documentul pe situl Uniunii Europene, aici. Conform ultimului articol al deciziei „Statele membre iau măsurile necesare pentru a se conforma dispozițiilor prezentei decizii-cadru până la 28 noiembrie 2010.”

De ce e importantă această decizie pentru cauza libertăţii de exprimare în Europa?

Dacă citiţi în intregime Decizia Cadru (care poate fi găsită în secţiunea legislativă a sitului UE) veţi afla că „Fiecare stat membru ia măsurile necesare pentru a se asigura că faptele menționate în continuare, săvârșite cu intenție, sunt pedepsibile.” Aceste „fapte săvârşite cu inteţie” includ “fapte împotriva unui grup de persoane sau a unui membru al unui astfel de grup definit pe criterii de rasă, culoare, descendență sau origine națională sau etnică.”

Dacă ne uităm la ce s-a întîmplat recent lui Geert Wilders şi mie – şi în trecut lui Gregorius Nekschot, Jussi Halla-asho şi mulţii alţii – putem cu toţii presupune cine va fi pedepsit de această dispoziţie a Deciziei Cadru: cei ce critică islamul.

Şi mai grav, plîngerile făcute de unul dintre statele membre „nu depind de declarații sau plângeri ale victimelor acestor fapte”, iar posibilul infractor nici nu trebuie să fie „prezent fizic pe teritoriul său [al statului care depune plîngerea]”

Cu alte cuvinte, dacă guvernul dhimmi al Austriei obiectează unei caricaturi publicate de Kurt Westergaard aici în Danemarca, domnul Westergaard va fi extrădat de Ministerul de Justiţie Austriac pentru a răspunde acuzaţiilor de hate speech în Austria. Mandatul de Arest European garantează că guvernul danez nu poate interveni legal în cazul unei astfel de extrădări şi cei 800 de membri ai „Forţei Europene de Jandarmerie” vor fi pregătiti pentru a-l ridica pe domnul Westergaard din patul lui pentru a-l duce la Viena – cu impunitate.

De mîine (28 noiembrie), scenariul de mai sus va deveni posibil. Nu este o fantezie paranoică. Aceste dispoziţii legale sînt detaliate în documentele publice ale UE, şi vor deveni lege în toate ţările membre UE de la miezul nopţii.

.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

5 comentarii

 1. calehari
  29 noiembrie 2010

  Uneori am senzatia ca suntem incercuiti . La est , uriasul stat fascist condus de Putin cu ajutorul FSB ( noua Opricinina ), la vest , altadata un refugiu pentru cei care iubeau libertatea si un garant al drepturilor omului , Corectitudinea Politica si Islamul . Ma gandesc ca , ” cei incercuiti ” sunt totusi stapani intr-un spatiu relativ redus care insa le apartine , pe cand noi nu mai dispunem nici de spatiul ala . Inseamna ca deja suntem captivi ( in sensul ca AU controlul ).

 2. Francesco
  29 noiembrie 2010

  O poveste interesanta ne vine din Arabia Saudita: o femeie chirurg de 42 de ani din orasul Medina si-a dat in judecata propriul tata pentru ca acesta refuza toate propunerile de casatorie catre fiica sa. Nefiind maritata, tot salariul doctoritei merge intr-un cont bancar. Acesta practica de „gardian” fata de o femeie se numeste adhl si este explicata si prin interesul material pe care barbatul din familie cu aceasta insarcinare il are in urma pastrarii status-quo-ului.

  „O femeie saudita nu-si poate cumpara nici macar un telefon fara permisiunea gardianului.”

  Totusi, justitia islamica nu iarta. Se citeaza cazul lui Samar Badawi, care si-a dat in judecata tatal pentru a scapa de tutela. A plecat de acasa in 2008 si s-a refugiat intr-o casa refugiu pentru femeile fara familie. In aprilie anul acesta a fost pedepsita la 6 luni de inchisoare pentru „nesupunere”.

  In timp ce Europa se prosteste judecand-o pe Sabaditsch-Wolff, realitatea vorbeste in favoarea ei…

 3. Costin A.
  29 noiembrie 2010

  se poate si mai rau:

  A Pakistani court Monday barred President Asif Ali Zardari from pardoning a Christian woman sentenced to death on charges of insulting Islam, in a case that has sparked criticism over the country’s blasphemy law.

  Asia Bibi, a 45-year-old mother of four, requested a pardon from the president after a lower court sentenced her to death on Nov 8 in a case stemming from a village dispute.

  The Lahore High Court barred Zardari from pardoning Bibi in a petition filed by Shahid Iqbal, a Pakistani citizen. Iqbal’s lawyer Allah Bux Laghari told Reuters a pardon was illegal as the court was already hearing an appeal against her sentence.

  We believe it is the court’s duty to evaluate the evidence against her, not individuals, and if she is found innocent, she should be freed,” he said.

  ..deocamdata.

 4. Costin A.
  29 noiembrie 2010

  Inca o dovada din Austria ca occidentul comploteaza pentru a raspindi islamofobia:

  (Austrian Times)- An Austrian has been fined for yodelling while mowing his lawn, according to a report.

  The Kronen Zeitung newspaper claims Helmut G. was told by a court in Graz, Styria, that his yodelling offended his next-door Muslim neighbours.

  The men reportedly accused the 63-year-old of having tried to mock and imitate the call of the Muezzin. The daily paper writes the Austrian was fined 800 Euros after judges ruled he could have tried to offend them and ridicule their belief. The Muslims, whose nationalities were not revealed by the report, were right in the middle of a prayer when the Austrian started to yodel.

  “It was not my intention to imitate or insult them. I simply started to yodel a few tunes because I was in such a good mood” the man told the newspaper today (Mon).

  sa ascultam acum putina islamofobie:

 5. Costin A.
  29 noiembrie 2010

  1001 DE MOTIVE CA SA NU FIM NEMTI

  dupa : My Warning to America
  Gates of Vienna 7 July 2010
  By Baron Bodissey
  Am gasit pe News Reload un articol foarte interesant care oglindeste situatia politica actuala din America,dar care este perfect valabila si pentru Europa , inclusiv Romania.

  Articolul mentionat mai sus a fost publicat in “Gates of Vienna” de catre Baron Bodissey si reprezinta discursul sustinut de Elisabeth Sabaditsch-Wolf – o militanta austriaca pentru drepturile omului in cadrul unei Conferinte organizate de catre asociatia “ACT ! For America” pe 28 iunie 2010,in Virginia-SUA (orasul Alexandria)
  Articolul m-a dus cu gandul la situatia din ce in ce mai frecventa pe care o intalnim in societatea romaneasca cand multi comentatori, elite intelectuale si jurnalisti vorbesc despre poporul roman ca despre unul incapabil sa se autoguverneze ,sa se organizeze si sa se autogospodareasca si care ar trebui condus de catre cineva din afara ,de o mana de fier , un lider strain care sa impuna ordinea si disciplina la conducerea tarii si in economie .Cu alte cuvinte romanilor le-ar trebui ca si conducator : « UN NEAMT » !
  In acelasi timp ,chiar toamna trecuta ,intre cele doua tururi de scrutin ale alegerilor prezidentiale ,la o dezbatere de la ISP un director al fundatiei KAS si-a manifestat in public speranta ca la conducerea Guvernului va veni in sfarsit un neamt si anume dl. Klaus Johannis …..
  Oricat am fi noi de modesti si oricat de mult bun simt si respect am avea fata de oaspetii straini care ne vin in tara ,atunci cand auzim astfel de afirmatii ne simtim imediat lezati si reactionam in consecinta. Sunt enormitati spuse de oameni care nu-si pun suficient mintea la contributie inainte de a vorbi .Cum ar putea cineva care apartine oricarei natiuni din lumea asta sa accepte astfel de afirmatii ?
  Intorcandu-ne la articolul de mai sus sa vedem ce ar putea insemna ca noi sa devenim «nemti » :
  Doamna Elisabeth Sabaditsch-Wolf isi incepe discursul cu trei povestiri :
  In prima povestire ne spune ca a urmat “high school” in Chicago unde traia la varsta adolescentei si ca la acea vreme nu a inteles de ce, ca cetatean austriac a trebui sa invete Constitutia Americii care nu era a ei ,dar pe care a fost nevoita s-o studieze din greu pentru ca sa poata absolvi.
  In a doua povestire ne spune ca in urma cu cateva saptamani a vorbit în faţa unui grup de colegi despre una din experientele vieţii sale si anume cea referitoare la Islam explicand de ce a ajuns să fac ceea ce face acum,adica sa militeze pentru drepturile omului. Povesteste cat de mult a fost socata cand a constatat “indoctrinarea severa ” la care sunt supusi copiii la scoala inoculandu-li-se zi de zi idea conform careia creştinii sunt răi din cauza Cruciadelor duse in Evul Mediu si a războaielelor din Irak şi Afganistan iar Statele Unite ale Americii sunt diavolul pe Pamant.
  Doamna Elisabeth Sabaditsch-Wolf si-a dat seama ca trebuie sa le explice acestor copii ca ei n-au nici o vina pentru evenimente petrecute de-alungul istoriei si ca trebuie sa inceteze imediat sa se mai autoinvinuiasca.Ceea ce pot face este doar sa invete din istorie .
  In cea de-a treia povestire este vorba despre amintirile unei alte austriece in varsta de 84 de ani, emigranta din Austria în Statele Unite care se numeste Kitty Werthmannin si care a fost martor ocular la felul în care Austria a cedat în faţa lui Hitler în anii 1930. Dansa arata că Hitler n-a venit pur si simplu in Austria, cu tancurile.Anii ’30 a reprezentat in Austria o perioada grea ,plina de falimente si de somaj .Partidele politice se luptau intre ele ca intr-un razboi civil.Era normal ca austriecii se se uite putin mai sus la vecinii lor de la nord ,adica la nemti.Si ce constatau?Ca acolo viata era organizata, armonioasa, fara somaj si falimente iar nivelul de trai era ridicat. Hitler indeplinise toate promisiuni pe care le facuse. In acest fel , cand acesta a venit in Austria a fost votat cu un procent incredibil de 98%.Tara a fost pur si simplu anexata Germaniei ,iar Hitler a fost numit conducatorul ei.
  Din acel moment Austria a inceput sa inteleaga ce inseamna : lege si ordine ,forta de munca ocupata integral, nationalizarea educatiei (fara nici un fel de educatie religioasa),indoctrinarea politica a tinerilor,restructurarea familie prin “day care” etc.
  Calitatea asistentei medicale precum si intreprinderile private mici au avut insa de suferit .Hitler a instituit protectia consumatorului prin care numea alimentele care erau premise a fi cumparate si consumate si care erau magazinele acceptate. Capitalismul industrial a fost pur si simplu inghetat.Au aparut din ce in ce mai multe “agentii” care supravegheau afacerile private.
  Cel mai important lucru insa a fost faptul ca n-a mai existat libertatea de exprimare.
  Oricine spunea ceva impotriva guvernului era arestat.
  Dna Werthmann subliniaza că totalitarismul nu a venit imediat.Ca a fost nevoie de cinci ani din 1938 pana in 1943 pentru instalarea deplinei dictaturi .Numai atunci oamenii au inceput sa intelega ce inseamna dictatura. Dacă aceasta ar fi venit peste noapte, cu siguranta ca austriecii ar fi luptat impotriva ei. A fost insa vorba de o evolutie graduala catre dictatura in care statul s-a erodat încetul cu încetul, şi odata cu el si libertatea oamenilor.

  Va intrebati de ce povestim aceste lucruri acum si aici ?

  Pentru ca povestea doamnei Werthmann este foarte actuala poate descrie perfect situaţia existenta nu numai in America dar si in Europa şi in Austria în mod special in zilele noastre. Istoria se repeta:
  -Rata ridicată a şomajului? Puteti verifica.
  -Războiul civil între partidele politice? Cu siguranta – în sens verbal.
  In zilele noastre ne confruntam din ce in ce mai mult cu o lipsa a discursului de tip clasic.Lucrurile stau exact asa cum spune Melanie Phillips in noua sa carte : “The world turned upside down” “- Lumea s-a rasturnat cu fundul in sus “
  Dizidenta este etichetata ca patologie.Homofobia,xenofobia,islamofobia –sunt calificate ca fiind pur si simplu fobii sau frica irationala care aduce chiar prejudicii.Exista chiar si acuzatii fatise de nebunie .Toate acestea sunt arme utilizate mai ales de miscarile totalitare .
  Absolut tot ceea ce se opune stangii la nivel international este ignorat,negat sau explicat confuz pentru ca daca se admite macar un strop din acest adevar s-ar ajunge la prabusirea intregului edificiu.
  Oricine se opune minciunii de stanga si subliniaza adevarul este catalogat ca fiind “dur de dreapta” si etichetat drept fascist . În acest fel, adevărul în sine este demonizat .Cu cat adevarul spus este mai mare cu atat cel care-l spune devine mai demonizat .Puteti verifica .
  În 1994, un enorm procent de 66,6% dintre austrieci au votat pentru aderarea Austriei la Uniunea Europeană după o campanie nemaintalnita in istorie de spălare a creerelor populaţiei prin care se inducea ideea ca nu exista o alta alternativa de supravieturie decat aderarea la UE.
  Astfel, votantilor austrieci li s-a spus ca aderarea la UE va aduce un mare numar de locuri de munca ,practic o ocupare totala a fortei de munca.Ca nu va mai fi nici un fel de discriminare.Ca multiculturalismul va face ca toti cetatenii sa fie egali .Scolile publice nu vor mai face educatie religioasa ( cu exceptia celei musulmane). Indoctrinarea politica “Pro–UE” a fost extrem de eficienta in mod special in randul studentilor de la universitati care in acest moment sunt educati in ideea ca UE este cea care va rezolva problemele tuturor, ca are o putere imensa si ca fara UE va fi dezastru si razboi.Unii politicieni chiar eticheteaza ideile critice fata de UE ca fiind chiar “teroriste”.
  UE a avut de asemenea un rol esential in introducerea unui nou concept de familie –ideea ca “parinti” nu mai inseamna neaparat un barbat si o femeie……
  Dar cea mai importanta trasatura a zilelor noastre este ca nu mai exista libertatea de exprimare.Daca cineva indrazneste sa spuna ceva impotriva curentului propovaduit de UE , imediat ii sunt distruse cariera si reputatia fiind calomniat si catalogat ca fascist si nazist.
  Melanie Phillips explică acest fenomen în cărţile ei aratand ca :” JLTalmon a identificat în 1952 conceptul de democraţie totalitară care e caracterizat drept : o dictatură bazată pe ideologia şi entuziasmul maselor „.
  În plus,asa cum ” Creştinismul medieval – ca de altfel si islamismul contemporan – elimina dizidentii prin lichidare sau prin conversie si liberalii occidentali realizeaza acest lucru prin ostracizare sociala si discriminarea juridica.
  Este un fel de Inchiziţiei laica in care marii inchizitori pot fi găsiti în cadrul
  “ INTELIGENTIEI “- din universităţi, mass-media, reprezentanti ai legii, clasele politice şi profesionale – care nu numai că au subminat în mod sistematic baza fundamentala a societatii occidentale, dar sunt puternic angajati în încercarea de a suprima orice rezistenta sau semn de protest. Sa nu uitam aici sa subliniem si influenta exagerata pe care o au asupra culturii noastre doctrine ca : anti-imperialismului, multiculturalismul, feminismul, ecologia, protectia mediului inconjurator şi altele asemanatoare.Ele formeaza un fel de ortodoxie irevocabila, de necombatut in mediul academic care a devenit astfel tabara de baza pentru un lung mars in interiorul institutiilor societatii pe care le-a colonizat cu un succes absolut uimitor. Centrul de greutate al politicii a fost schimbat astfel incat orice persoana care nu impartaseste valorile de mai sus este definita ca fiind” extremista”.Phillips mai adauga ca mai exista o situatie si anume a celor care doresc sa-si manifeste libertatea de a limita comportamentul anarchic al altora pentru a evita posibile daune.Si acestora a inceput sa li se nege aceasta libertate.
  Viena nu este un oras al cizmelor si al zvasticilor dupa cum a fost catalogat de cineva, ci este un oras prosper, pasnic si civilizat.Din pacate doar la prima vedere.Pentru ca exista o alta Viena ,cea care include ariile locuite de majoritatea musulmana cu resentimente care hranesc criminalitatea ridicata si cu somaj mare reprezentand rezultatul lipsei de vointa a tinerilor musulmani care nu pot sau nu vor sa absolve invatamantul obligatoriu.
  In schimb establishmentul prefera sa privesca din alt unghi aceasta situatie criticand in mod constant pe cei care indraznesc sa sustina valorile si idealurile democratice.
  Elisabeth Sabaditsch Wolff este unul dintre aceşti oameni si a fost etichetata ca fiind o fanatica de dreapta, pentru că indrazneste sa vorbeasca împotriva practicilor musulmane si cel al Shariei în Europa .ACestea sunt incompatibile cu valorile seculare şi liberale din societăţile occidentale.
  Cam acesta este esentialul discursului sustinut de doamna Elisabeth Sabaditsch Wolff .

  Cele spuse mai sus ne duc cu gandul si la ceea ce se intampla la noi in Romania,la propaganda continua de spalare a creerelor care se face atunci cand se insista in integrarea cat mai rapida in UE,adoptarea monedei euro, etc.
  Incercati sa urmariti numai putin emisiunile de la toate televiziunile de la noi despre ” Calea Europeana” , integrarea, egalizarea,moneda euro etc.
  Acum cateva zile am auzit o astfel de “cutie vorbitoare” care ne cerea imperativ cu mult patos: “NU VA FIE FRICA DE EUROPA “ !!! Am inghetat pur si simplu cand am auzit. Dupa ei, daca UE nu e ,nimic nu e !
  Cu cat se face mai multa propaganda cu atat devenim mai circumspecti.
  Este foarte bine sa invatam de la fiecare popor tot ce are mai bun ,inclusiv de la nemti .
  Vom avea rezultate economice net superioare daca vom fi mai organizati ,mai eficienti si mai disciplinati .
  Asta inseamna de fapt sa invatam ordinea capitalista care inseamna pragmatism , rationalism, individualism .
  Totul insa pana la punctul in care ordinea si disciplina devin dictatura, cand ne pierdem independenta si devenim roboti ai UE.Adica devenim piete de desfacere si surse de materii prime pentru marile puteri din UE.
  Suntem un popor inteligent, creativ,adaptabil ,inventiv ,cu simt artistic si extrem de tolerant
  Toti strainii care vin la noi se simt bine , chiar foarte bine .Cateodata poate prea bine.
  Dar, tot cei mult nu-i bun . Sa ne gandim la cei patru miloane de emigranti romani care s-au adaptat ordinii capitaliste occidentale.
  Ce lipseste Romaniei ca sa prospere aici restul de 20 de milioane de locuitori care au ramas in tara?

  Nu ne lipsesc nemtii, ci ne lipseste ordinea capitalista occidentala clasica -sistemul politic capitalist ,care din pacate , in aceste momente a inceput sa se dilueze si in vest datorita infiltrarii politicilor stangiste peste tot in lume .

  Asta trebuie sa aducem in Romania cu adevarat pentru a avea prosperitatea ,libertate si independenta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian