FUNDATIA IOAN BARBUS

Eu sînt Dale Peterson şi nu fac compromisuri

Cel mai bun spot publicitar politic de muuult timp. Cowboy politics desprins direct din marea experienţă care a format America: frontiera Vestului. Frontiera a devenit mit şi s-a deplasat din spaţiul geografic în cel ideologic, însă efectul ei formativ lucrează în continuare. Continuă să producă redneckşi şi patrioţi alerţi la pericole, neinfectaţi de isme şi a căror avere este murdăria de sub unghii: viaţa în urma căreia au învăţat în practică ce crează şi ce distruge.

Dale Peterson are 64 de ani, iar pînă acum nu a candidat pentru, sau deţinut vreo funcţie publică. Cu o lungă experienţă de fermier şi de om de afaceri din Alabama, Dale Peterson candidează acum pentru a obţine nominalizarea partidului Republican la funcţia de împuternicit al guvernului local pentru agricultură şi industrie. Alabama se îndreaptă spre cimitirul de elefanţi… sau, pentru a fi exact, de vaci. Un stat sudist tradiţional agricol care în urmă cu 40 de ani număra peste un sfert de milion de ferme cerealiere şi crescătorii de vaci, în prezent pierde peste o mie de ferme şi crescătorii anual. În 2004, numărul lor scăzuse la 48 de mii. Toate acestea pe fondul unei lipse de dezvoltări industriale sau high-tech care să compenseze hemoragia din agricultură, al scăderii populaţiei autohtone şi al creşterii imigraţiei ilegale din Mexic.

Clipul trebuie urmărit de cîteva ori pentru formarea unei aprecieri complete. Puşca adusă lejer în prim-plan este cea mai expresivă declaraţie de independenţă faţă de sensibilităţile de eunuc moral ale progresistului urban, eventual educat la Harvard, hei-rupist comunitar şi, după un deceniu de perfecţionare în arta aparenţelor, devenit Caligula la Casa Albă.Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Emil Borcean

Emil Borcean

8 comentarii

 1. O pusca intr-un clip publicitar politic? Oh nuuuuu….(milioane de liberali lesinind in fata televizoarelor)

 2. Despina
  16 mai 2010

  Excelent !

  „este cea mai expresivă declaraţie de independenţă faţă de sensibilităţile de eunuc moral ale progresistului urban, eventual educat la Harvard, hei-rupist comunitar şi, după un deceniu de perfecţionare în arta aparenţelor, devenit Caligula la Casa Albă”

  Povestea cu pusca probabil ca va duce la interzicerea clipului..
  ????

 3. bugsy
  16 mai 2010

  Cititi aici:

  http://www.hotnews.ro/stiri-in…..orkezi.htm

  E pe bune sau e gluma?

 4. costin
  16 mai 2010

  nu e o gluma bugsy. pamela geller de la atlas shrugs si cu robert spencer de la jihad watch de mult vorbesc despre asta. dar bugsy, pe asta o stiai?
  Dearbornistan Shi’ite Muslim Supporter of Hezbollah Crowned Miss USA…

 5. bugsy
  16 mai 2010

  costin, e incredibil! am citit articolul la care mi/ai trimis link si comentariile postate la articol.

  iata un comentariu ce mi se pare ca sintetizeaza tot ce trebuie spus despre aceste situatii:
  „WHY NOT GO AHEAD AND CHANGE OUR NAME TO THE UNITED STATES OF ISLAM?

  People are not going to wake up until they have foul-breathed jihadist taking a sword to their childrens necks as they put them to death”.

 6. vlad
  16 mai 2010
 7. vlad
  16 mai 2010

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian